Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
^^Zdravnik lahko naredi zamenjavo teko da prepise zdravila, ki se jemljejo oralno, ker je tocno, da vsa nosna prsila drazijo nosno sluznico ob dolgorocni uporabi.
Zaradi tega, naj se cimprej oglasi k zdravniku, in razlozi da krvavi iz nosa, ker pri enih oblikah sinusitisa, ni priporocljivo da se delajo prekinitve v terapiji, do takrat pa naj spira redno samo z fiziolosko rastopino, ker nasonexa ne sme uporabljati na poskodovani sluznici.
Zaradi tega, naj se cimprej oglasi k zdravniku, in razlozi da krvavi iz nosa, ker pri enih oblikah sinusitisa, ni priporocljivo da se delajo prekinitve v terapiji, do takrat pa naj spira redno samo z fiziolosko rastopino, ker nasonexa ne sme uporabljati na poskodovani sluznici.
-
disketa - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 8. 2009
Zanima me, ali kdo slučajno ve, kako je z zdravnikom za študente v Mariboru? Je recimo kakšna daljša čakalna vrsta, ali morda lahko kar pridem tja? in, ali bi bilo v primeru čakalne vrste vnetje mehurja dovolj 'dober' razlog, da me sprejmejo prej?
-
adrianca* - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 9. 2010
jst sm že pisala ampak še enkrat prašam. če nism mela menstruacije SPLOH že skor 2 meseca in pol, pa je fantu 3x prišlo noter, je kakšna šansa da zanosim? sej če ni menstruacije pol tut ovulacije ni, kajne?
i need inspiration, not just another negotiation.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Ali pa si noseča
Ne, resno, je šansa, da zanosiš in je šansa, da si noseča.
Ne, resno, je šansa, da zanosiš in je šansa, da si noseča.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Nasvet glede tamponov in dnevnih vložkov velja za časa menstruacije oziroma v primeru, da dnevne vložke nosiš vsak dan, da jih ne. Pri uporabi vaginalet pa so nujni, ker se vsaka vaginaleta stopi in zjutraj steče ven, ene, ki so bolj goste konzistence celo čez dan počasi curljajo, tak da trenutno ko to uporabljaš, je vložek mus. Glede vstavljana probaj tako, da ko zvečer ležiš v postelji, dvigni medenico in si potem vstavi, lažje zdrsne not. Vtsavljanje olajša tudi če vaginaleto namažeš z npr. Multigyn gelom ali pa narahlo splahneš z vodo. Peče te, ker imaš zaradi vnetja razdraženo sluznico. Spiraj pa ne ven tega, ker potem boš dala glivicam (vsaj domnevam da imaš glivice glede na napisano) spet fajn možnost, da se razbohotijo.
Poglej si še malo temo o glivicah, imaš noter na ogromno nasvetov, kako se spopast s to nadlogo, s tono ''domačih'' receptov in nasvetov kako jih prevenirat.
Poglej si še malo temo o glivicah, imaš noter na ogromno nasvetov, kako se spopast s to nadlogo, s tono ''domačih'' receptov in nasvetov kako jih prevenirat.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
To je glivično obolenje, ki nastane klasično zaradi porušenja normalne vaginalne mikroflore, ki nastane zaradi ogromno dejavnikov. Če bi imela bakteriozo, bi stvar izgledala popolnoma drugače, izcedek bi bil obarvan, navdno smrdeč in vnetja ne bi ''minila'' sama po sebi (v bistvu nikoli ne mine, samo klinična slika se včasih ''potuhne''), poleg tega bi za dzravljenje dobila antibiotike.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
Midve imava pa očitno vrsto enakih težav Se meni dela enako, jaz sem ''omejila'' uporabo uhanov (jih nimam, kadar sem doma), vedno pa si razkužum uho in uhan z medicinskim alkoholom pred in po uporabi, če pa nastane bunkica, jo iztisnem in spet razkužim.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
Ne rabiš se bat glede celjenja, jaz imam luknje v uhljih že od 7ega leta, pa vmes eno obdobje par let nisem sploh nosila uhanov, pa se mi ni zacelilo. Pa še zdaj se zgodi da ne nosim po več mesecov, pa so luknje še vseeno obstoječe. Pa pazit moraš tud na okolne dejavnike, ki lahka inficirajo luknjo v uhlju - roke, telefon itd....
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Čist odvisno tole z zaraščanjem. Meni se najvišja luknja v levem ušesu (sicer v hrustancu) po enem tednu zaraste, če pozabim uhan noter dat. Pa jo mam več kot 8 let že. Tisto ročno luknjanje je potem zoprno.
Konkubina, js bi v tvojem primeru dala medicinske uhane noter in pustila dolgo časa, da se stanje normalizira. Sem mela namreč isto sranje z zgornjimi uhani, pa je trajalo tudi po 2 meseca, da se je nehalo gnojiti. Ampak sčasoma se navadi uho. Pač boli in je zoprno, ampak tut med razkuževanjem si ne dajat ven.
Konkubina, js bi v tvojem primeru dala medicinske uhane noter in pustila dolgo časa, da se stanje normalizira. Sem mela namreč isto sranje z zgornjimi uhani, pa je trajalo tudi po 2 meseca, da se je nehalo gnojiti. Ampak sčasoma se navadi uho. Pač boli in je zoprno, ampak tut med razkuževanjem si ne dajat ven.
Because I can.
-
disketa - Komunikatorka
Pravkar sem od okulista izvedela, da imam virusno vnetje veznice. Zanima me, ali je katera že imela to in kako ste ga preživele? Za virusno vnetje namreč ni zdravila, lahko ga samo minimalno lajšamo z antibiotiki za bakterijsko vnetje, je pa zoprno ko hudič; stare mam'ce me gledajo, kot da sem kaj skadila..
-
Tearjerker - Cosmopsiho
AB si dobila za preveniranje sekundarnih okužb z bakterijami, ker je tvoja veznica zaradi vnetja trenutno bolj podvržena okužbam, ne pa za lajšanje virusnega konjuktivitsa. Virus bo pa že tvoj imunski sistem skenslal, ti samo pazi na oko, če si dobila umetne solze ali navodila zdravnika za hladne obkladke, delaj to. Ko sem ga imela nazadnje, sem ga prebolela v manj kot tednu dni, pa sem uproabljala samo umetne solze ta čas.
-
disketa - Komunikatorka
Aha, no, vnetje imam že od sobote, tako da upam, da se mi čimprej pozdravi; danes se mi zdi že malo manj rdeče. Zdravnik pa mi ni dal nobenih posebnih navodil, imam pa kapljice Tobrex in Lotemax (4x po 1 kapljico, zvečer pa mazilo Tobrex), kar se mi zdi malce pretirano, sploh če si si ti vnetje pozdravila samo z umetnimi solzami. No ja, bo že..
- speliika<3
- Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 3. 2009
jz mam pa eno nujno vprašanje.
moj kolega je meu prometno nesrečo in je zgubu ene 2 zoba. ma pa problem ker se zlo boji zobozdravnikov, še bolj pa inekcije. zdej je pa slišu neki glede anestezije. pa me zanima, a to lahko dobi če bo pač prosu zobozdravnico? pa če je to možno samo pri privat zobozdravnikih al pa samoplačniško, al lahko tut tam pri svoji zobozdravnici brezplačno? pa če se mora to plačat, kakšna je kej cena? je pa iz ljubljane.
Hvala že vnaprej
moj kolega je meu prometno nesrečo in je zgubu ene 2 zoba. ma pa problem ker se zlo boji zobozdravnikov, še bolj pa inekcije. zdej je pa slišu neki glede anestezije. pa me zanima, a to lahko dobi če bo pač prosu zobozdravnico? pa če je to možno samo pri privat zobozdravnikih al pa samoplačniško, al lahko tut tam pri svoji zobozdravnici brezplačno? pa če se mora to plačat, kakšna je kej cena? je pa iz ljubljane.
Hvala že vnaprej
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov