Nosite očala ali leče?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*secretAngeL* - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 1. 2010
- Kraj: Ljubljana
Nosim očala; roza-zelene od firme RayBan.
Dioptrija: -1.5
Ne nosim jih redno, samo za na daleč pa včasih za televizijo.
1x sem bila na predavanju o izboljšanju vida, in je predavatelj rekel, da okulisti pravijo, da mormo redno nosit očala. ne povejo pa nam, da bl ko jih nosiš bol se ti veča deoptrija (pr lečah baje ne ?). na naslednjem pregledu sem okulista vprašala če je to res pa je priznal da je. zdaj jih nosim samo ko je nuja in to se vse redkeje dogaa
Raje imam očala kot leče ker se mi zdi da je z lečami preveč sranja.
Dioptrija: -1.5
Ne nosim jih redno, samo za na daleč pa včasih za televizijo.
1x sem bila na predavanju o izboljšanju vida, in je predavatelj rekel, da okulisti pravijo, da mormo redno nosit očala. ne povejo pa nam, da bl ko jih nosiš bol se ti veča deoptrija (pr lečah baje ne ?). na naslednjem pregledu sem okulista vprašala če je to res pa je priznal da je. zdaj jih nosim samo ko je nuja in to se vse redkeje dogaa
Raje imam očala kot leče ker se mi zdi da je z lečami preveč sranja.
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
To mi je pa ful zanimiv, namreč ko so men odkril dioptrijo sem imela očala samo za gledanje TVja in za v šolo, da sem lahk kaj prepisala iz table. V tem času nerednega nosenja očal se mi je dioptrija iz 1.75 povečala na 2.75.
Zdaj si pa itak ne predstavljam, da bi hodila naokoli brez očal oziroma leč, ker skoraj nič ne vidim. Imam pa dioptrijo na levem očesu -3.00 na desnem pa -0.25.
Sicer pa obožujem leče in mam očala samo za doma ali pa za kakšne kratke opravke.
Zdaj si pa itak ne predstavljam, da bi hodila naokoli brez očal oziroma leč, ker skoraj nič ne vidim. Imam pa dioptrijo na levem očesu -3.00 na desnem pa -0.25.
Sicer pa obožujem leče in mam očala samo za doma ali pa za kakšne kratke opravke.
- petra90
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 7. 2010
- Kraj: LJUBLJANA
Ej punce... jaz sm pa bla zdj na pregledu za podaljšanje vozniškega pri Morela okulisti. Ful so prijazni in ustrežljivi. Sicer je samoplačniško ampak si v 2 tednih na vrsti pa še odnos je drugačen kot če greš na pregled na koncesijo. pirporočam
PETRA
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Nosim očala. Se pa počasi navdušujem nad idejo, da bi poskusila z lečami.
Očala so mi ljubša, ker sem jih pač navajena.
Dipotrija: -4.5, -4.75. Pa še cyl.
Barvnih leč ne bi imela, ker se mi zdijo vse tiste barve preveč umetne, nenaravne.
Očala so mi ljubša, ker sem jih pač navajena.
Dipotrija: -4.5, -4.75. Pa še cyl.
Barvnih leč ne bi imela, ker se mi zdijo vse tiste barve preveč umetne, nenaravne.
-
butterfly.** - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 7. 2011
Nosim leče
Prej sem nosila očala a mi nekako niso bila več ušeč, saj so me velikokrat motile. zato sem si želela leče, tako da so mi te ljubše
- 1.75 ... na obeh enako
PO barvnih lečah nimam želje..
Prej sem nosila očala a mi nekako niso bila več ušeč, saj so me velikokrat motile. zato sem si želela leče, tako da so mi te ljubše
- 1.75 ... na obeh enako
PO barvnih lečah nimam želje..
If there is no rainbow on the sky...I will make one by myself! <3
-
Shimmie_ - Kofetarica
^^ Kakšna pa je cena operacije v Sloveniji?
Ker sem resno začela razmišljat, da bi si tudi jaz šla popravit vid. Nošenje očal in leč mi gre namreč že pošteno na živce. Slišala sem, da je pogoj stalna dioptrija nekaj let. Mi lahko kaj več poveš o tem?
Ker sem resno začela razmišljat, da bi si tudi jaz šla popravit vid. Nošenje očal in leč mi gre namreč že pošteno na živce. Slišala sem, da je pogoj stalna dioptrija nekaj let. Mi lahko kaj več poveš o tem?
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Mogla bi nosit očala, sicer jih imam (-0.5), ampak sploh ne vem, kje se nahajajo, ker jih ne uporabljam. Ker z njimi ne vidim nič kaj boljše. Ko pa dam od koga drugega očala gor z isto dioptrijo, se pa počutim, kot da bi nekdo okna umil in razjasnil svet
Mislim, da mi je okulist v Clarusu neki zašuštral, bom mogla it k enmu drugemu optiku. Vsaj za vožnjo bi jih rabla nosit. Čeprav zgledam katastrofalno z vsemi očali, ki niso sončna, sploh ne vem, kak model bi mi pristajal
Mislim, da mi je okulist v Clarusu neki zašuštral, bom mogla it k enmu drugemu optiku. Vsaj za vožnjo bi jih rabla nosit. Čeprav zgledam katastrofalno z vsemi očali, ki niso sončna, sploh ne vem, kak model bi mi pristajal
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Kaj pa leče?
Sama jih imam že od 1 letnika srednje. Šele 2 leti nazaj sem si kupila očala, ki pa jih imam samo za doma in za na kratke proge.
Tud mene bi mikala kakšna operacija, samo se bojim, da bi šlo kaj narobe. Pa še leče so mi enostavne in hitre za uporabo, tako da bodo še naprej v prvem planu.
Imam pa -2.5 že par let in se očitno ne poslabšuje.
Sama jih imam že od 1 letnika srednje. Šele 2 leti nazaj sem si kupila očala, ki pa jih imam samo za doma in za na kratke proge.
Tud mene bi mikala kakšna operacija, samo se bojim, da bi šlo kaj narobe. Pa še leče so mi enostavne in hitre za uporabo, tako da bodo še naprej v prvem planu.
Imam pa -2.5 že par let in se očitno ne poslabšuje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Shimmie_ - Kofetarica
To, da je okulist zasuštral sem pa že slišala od kar precej ljudi. Čeprav nazadnje, ko sem jaz šla k okulistu sem imela občutek, da se moja dioptrija ful poslabšala, ker sem se prav matrala, da sem lahko gledala TV. Na pregledu sva z okulistko ugotovile, da se mi je dioptrija minimalno popravila iz 3.25 na 3.0 na enem očesu, na drugem imam pa že na nekaj let 0.5 se mi zdi.
No, ko sem dobila nova očala je blo potem boljše (stara so bila res še samo za v smeti, same praskice).
Sem pa tudi jaz navajena na leče, ker so enostavne in nimam nobenih težav z njimi. Ampak misel na to, da mi ne bi bo treba met ne leč ne očal, bo pri men enkrat zihr prevladala
No, ko sem dobila nova očala je blo potem boljše (stara so bila res še samo za v smeti, same praskice).
Sem pa tudi jaz navajena na leče, ker so enostavne in nimam nobenih težav z njimi. Ampak misel na to, da mi ne bi bo treba met ne leč ne očal, bo pri men enkrat zihr prevladala
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Če bi bla prisiljena v to, da bi mogla res večino časa imet očala na nosu, potem bi se sigurno odločla za leče. Ampak pri taki mali dioptriji pa še ne, predvsem zato, ker sem tudi jaz že slišala to teorijo
in se pač mal matram
Mimogrede, a obstaja kaka spletna stran, kjer lahko naložiš svojo fotko in preizkušaš različne modele očal? Tk kot majo recimo ene strani za frizure :p
edit:
Najšla http://www.framesdirect.com/tryon/framefinder.aspx
Še vedno zgledam grozno. Ko ena profesorca z ozkimi, za te tavelike ray-benke nimam dovolj samosvojega stila oblačenja, okrogla očala so bruh na meni, te neopazne so pa tud kr neki. Mislim, da bom res pri lečah pristala =D Nekoč, ko bom že skor slepa :p
in se pač mal matram
Mimogrede, a obstaja kaka spletna stran, kjer lahko naložiš svojo fotko in preizkušaš različne modele očal? Tk kot majo recimo ene strani za frizure :p
edit:
Najšla http://www.framesdirect.com/tryon/framefinder.aspx
Še vedno zgledam grozno. Ko ena profesorca z ozkimi, za te tavelike ray-benke nimam dovolj samosvojega stila oblačenja, okrogla očala so bruh na meni, te neopazne so pa tud kr neki. Mislim, da bom res pri lečah pristala =D Nekoč, ko bom že skor slepa :p
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
bubble. - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2010
js mam tud očala. leč ne nosim, ker enostavno ne prenesem šaranja po očeh ali karkoli. se bom pa verjetno kdaj opogumila in poskusila. itak pa nimam velike dioptrije, samo za branje, učenje, TV, računalnik..jih ne nosim skos. ravno taka dioptrija, da je moteča..kdaj kakšen glavobol ali pa slabost.
you never know how strong you are, until being strong is the only choice you have..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]