Nosite očala ali leče?

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Nosite leče ali očala?

Leče.
0
Brez glasov
Očala.
1
50%
Kakor kdaj (leče in očala).
1
50%
Očala kot modni dodatek (brez dioptrije)
0
Brez glasov
Skupaj glasov : 2

Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 21. Okt. 2009 8:21

Nosim očala in leče. Odvisno. Očala ki jih mam so mi zelo všeč, doma sem večinoma kar v očalih.

dioptrije mam -5.00 na oba. Z lečami pa -4.50.

Barvnih leč še nisem nosila, bi jih pa :)
mam pa preceeej podobne telim: http://www.giarre.com/glasses/oxydo-model-x391.php#

So iste firme, podoben okvir, pa črna in rdeča se prelivata.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 21. Okt. 2009 9:44

js ne nosim nicesar ker dobr vidim, sm pa 100% da bi v primeru da bi imela dioptrijo nosila očala, ker so mi zlo zlo usec kot modni dodatek pa se toooook ogromn izbire je=)
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 21. Okt. 2009 18:46

Jaz mam skos leče, tudi če sem cel dan doma. Nosim jih že nekje 6 let ali še več, tako da mi vstavljanje leč ni noben primer. Niti minutko ne vzame. :wink: Tisti bolj nerodni pač zaradi tega ne nosijo... Sicer nimam velike dioptrije, moram pa jih vseeno nosit. Barvnih še nisem imela in jih tudi nimam želje sploh kdaj imet, ker mi je moja barva oči čist všeč. Če bi se že odločila za barvne, bi si za Halloween omislila mačje oči, ker so res hude lečke. :wink:
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 21. Okt. 2009 19:39

inaa napisal/-a:js ne nosim nicesar ker dobr vidim, sm pa 100% da bi v primeru da bi imela dioptrijo nosila očala, ker so mi zlo zlo usec kot modni dodatek pa se toooook ogromn izbire je=)

meni so bla tudi vedno všeč kot modni dodatek in ko so mi ugotovili da slabo vidim in da jih rabim sm bla cela navdušena da js bom pa nonstop nosla očala, da leč ne bom .. no, zdej me pa ful motijo :? jih imam pa dve leti .. in sm se končno odločla da si grem po leče .. me je inštruktor nekako prepričal v to :D
Let's swim to the moon .....
MinimaLady
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 10. 2009
Kraj: Your worst nightmare

Neprebrana objavaNapisal/-a MinimaLady » 21. Okt. 2009 21:48

oboje.. ko grem vn zvečer pa vedno leče
Just go with the flow;)
Uporabniški avatar
Talita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talita » 22. Okt. 2009 7:05

Nosim očala brez okvirjev, tako da se mi skoraj ne opazijo na obrazu. Leč ne morem nositi, ker imam take vrste dioptrijo, da leče ne pridejo v poštev. Leče namreč niso za vsakršno dioptrijo, tako da si pač prisiljen nositi očala v takem primeru. Ampak jaz se prav nič ne sekiram zaradi tega. Sem kar zadovoljna z očali.
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 22. Okt. 2009 7:34

Dve leti nazaj sem dobila očala, z dioptrijo samo na enem očesu (-0,50). Po letu in pol sem šla ponovno na pregled, ker se mi je zdelo, da se eno oko ful matra. Določili so mi na enem očesu -0,50 in na drugem +1,50 (pomoje da je neki tacga). Očala imam pa +0,50 in -0,50, ker je optik rekel, da bi bilo preveč za oko, da mi takoj dajo veliko dioptrijo. Je pa tako, dokler nisem šla na pregled, se mi ni zdelo, da slabo vidim. Ko sem dobila očala, sem pa šele ugotovila, da so linije precej bolj ostre in barve bolj "žive" z očali :) Nosim jih pa samo v službi pa za vožnjo v avtu, včasih tudi v kinu ali za branje.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 25. Okt. 2009 2:39

....
Zadnjič spremenil delusional, dne 13. Nov. 2009 13:14, skupaj popravljeno 1 krat.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 25. Okt. 2009 11:13

zaenkrat še nič od tega
tachy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a tachy » 26. Okt. 2009 0:04

prej sem nosila očala - 6 let in ker so mi bli zanimivi okvirji tok ušeč sem si skoraj vsake pol leta kupila nove :) (pa tudi dioptrija se mi je hitro slabšala) res so super modni dodatek ampak potem so me pa počas začele motit, ker so za na morje zelo nepraktične (ker jih moraš dat dol ko greš plavat), predusem so me pa motile pr gledanju TVja (če ležiš postrani na kavču), pa še sončna očala ne morš nosit, no razen če si jih daš delat z dioptrijo kar pa spet stane, zato sem se odločila da probam leče...sej bi jih probala že prej sam me je blo strah, kako si daš to v oko pa pol vn, pa z uno tekočino pa to...ampak skrbi so ble čist odveč, ker so leče res super in jih nosim skos, sploh ni nobenga problema z vstavljanjem :)
zlo rada bi probala barvne leče....a mogoče kdo ve, kolk stanejo pa a se jih da dobit pri useh optikih?
še vedno pa mam doma use svoje okvirje od očal in jih je kar precej okoli 10...tako da ne vem kam naj z njimi :D
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Okt. 2009 20:42

Ej ej! Nevem kje vprašat pa bom tu.
Katero optiko najbolj priporočate, prvo za preverjanje dioptrije?(Lj ali okolica)-sem se že prejšnje leto pa bi se spet, ker se mi zdi, da imam več. Drugo za nakup očal? Pač, da imajo dosti široko izbiro okvirjev(predvsem iščem preproste črne okvirje, ki so mogoče mal zavihani navzven pa jih težko najdem, so skor vsa očala mal načičkana ob strani)pa tam do največ 200eur)?
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 29. Okt. 2009 20:49

Evelyn, za okvirje ti priporočam clarus, ker majo ful velko izbiro.

Nosim samo očala.
Leč ne rabim, ker imam dioptrijo -0,5 na obeh očesih in niti ni potrebe po stalnem nošenju očal. Dejansko mam isto dioptrijo že 4 leta, s tem, da sem z letošnjim šolskim letom naenkrat začutla full velko potrebo po očalih na faksu. Prej sem očala dala gor...3x na leto. Zdaj pa mi naenkrat full paše, da jih mam na predavanjih, ker drugače rabim 100 let, da preberem iz tistih slide-ov kaj.

Če bi pa morala stalno nosit očala in ne samo na faksu, potem bi se pa raje odločila za leče. Jih imata obe sestri pa sta full zadovoljni, poleg tega mi očala ne pašejo k obrazu. Nobena.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 31. Okt. 2009 19:42

Talita napisal/-a:Nosim očala brez okvirjev, tako da se mi skoraj ne opazijo na obrazu. Leč ne morem nositi, ker imam take vrste dioptrijo, da leče ne pridejo v poštev. Leče namreč niso za vsakršno dioptrijo, tako da si pač prisiljen nositi očala v takem primeru. Ampak jaz se prav nič ne sekiram zaradi tega. Sem kar zadovoljna z očali.

leče lahko imaš pri vsaki dioptriji.. razen če imaš res na hard (6+) to, kar ti misliš, so verjetno cilindri, ki so tudi pri meni glavni problem, da jih ne morm nosit :? fuuul bi nosila leče, ker se v očalih načeloma ne počutim ravno najboljše (sem bolj nerodne sorte in so očala že x-krat letela po luftu), pa še pri športanju in žuranju sem napol slepa, ker jih takrat seveda ne nosim. dioptrijo mam nekje 1,5 in 1,75.. nisem pa prepričana več :D

me zanima če pozna katera kakšno optiko z bolj ugodnimi lečami? jaz mam te cilindre namreč tako visoke, da bi rabla ene malo bolj posebne, ki pa pridejo tudi nekaj več keša, kot ostale.. 300€ na leto pa ravno nebi dajala.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 31. Okt. 2009 19:54

delusional napisal/-a:Nosim oboje, raje leče, ker se z očali počutim grdo. Očala uporabljam samo za 4imi stenami, ko sem sama. Leče pa vedno težje prenašam. Zdaj imam Acuvue moist, dnevne, dioptija -2.
Barvnih leč nisem še probala, me je pa mikalo.

js sm problem rešla tako, da sem zbrala neki keša in si kupla očala, ki so mi bla res ful ful všeč.
sem pregledala miljon optik, ampak sem jih pa našla.
tako, da sem potem po dveh letih konstantnega nošenja leč z veseljem nosila špegle.

zdej nosim oboje (poleti večinoma samo leče), ampak mam ponavadi kr špegle, razen ko grem ven (so že leteli špegli čez pol floora, meni pa srce vhlače)

tako da punce. očala ti morejo bit zares všeč :) ziher obstajajo nekje taki špegli, ki ti ful pašejo in nardijo lepši obraz.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Okt. 2009 20:03

Punce, dejte mal fotke svojih očal nalepit :)

Lahko same slikate, ali pa s spleta.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]