Nosite očala ali leče?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
HuDoBa napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:Meni vzame minutko za vstavljanje, je pa res da jih nosim že leta. Čistoča je pa itak predpogoj preden se sploh dotakneš leč. Je pa mi ful glupo, da v tej naši preljubi Sloveniji nimajo barvnih leč z dioptrijo. Sem povprašala že v nekaj optikah po Lj in drugod, tudi preko spletnih optik, pa nobena nima tega, niti po naročilu.
Če jih majo še v prekmurju, pol jih ziher majo tudi drugod po sloveniji.
T.i. mačjih oči, ki sem jih hotla met recimo prejšnji vikend za halloween, nimajo. Barvne (navadne) pa mi ni fora met, ker mi je moja barva oči čist lepa, poleg tega imajo te leče nekaj pomanjkljivosti: slabša vidljivost, ker lahko ob določenem kotu lečka prekrije zenico, pa tudi ni nujno, da vsem prekrije naravno barvo oči. Sem vprašala marsikje, pa so rekli, da majo samo brez dioptrije.
Btw, v kateri optiki pa imajo pri vas?
-
Miss N. - Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2006
...nosim očala...sm poskusila leče ampak mi je priporočil okulist leče le za prosti čas...poleg tega pa sm si leče zelo težko vstavila v oko...mam namreč majhne oči in mi je tudi okulist reku, da bom najverjetneje imela težave, kar se je izkazalo za resnico...
...tako, da sm imela leče poskusno...zdej pa mam očala, ki jih skoz menjavam...so mi pa vsi rekli, da sm ful čudna brez očal...
...drugače pa mam trojne očale...ene za računalnik...ene za "gledat"...in ene za vožnjo...
...tako, da sm imela leče poskusno...zdej pa mam očala, ki jih skoz menjavam...so mi pa vsi rekli, da sm ful čudna brez očal...
...drugače pa mam trojne očale...ene za računalnik...ene za "gledat"...in ene za vožnjo...
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
-
Vojcha - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
Nosite očala ali leče?
Nosim očala, čeprav imam tudi leče. Leče uporabljam le pri športu in če grem zvečer ven.
Kaj vam je ljubše, zakaj?
Očala nosim že od osnovne šole. V zadnjih letih sem se navadila, da jih nosim kot modni dodatek, zato rada vsake par let menjam okvirje in si privoščim kakšne ''fukiš''
Kakšna je vaša dioptrija?
-1,75 -1,50
Ste že nosili barvne leče?
Ne[/b]
Nosim očala, čeprav imam tudi leče. Leče uporabljam le pri športu in če grem zvečer ven.
Očala nosim že od osnovne šole. V zadnjih letih sem se navadila, da jih nosim kot modni dodatek, zato rada vsake par let menjam okvirje in si privoščim kakšne ''fukiš''
-1,75 -1,50
Ne[/b]
-
Naja* - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2009
Bom kar tukaj vprašala: do kdaj se dioptrija ustavi (starostna meja), ker sem pred leti nekje brala, da naj pred 21. letom starosti ne bi opravili laserske operacije, ki trajno odpravi dioptrijo (sem kratkovidna, zato nosim že par let leče). Zna kdo kaj več o tem povedati, zlasti če ve s prve roke?
-
*lilica* - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Naja* napisal/-a:Bom kar tukaj vprašala: do kdaj se dioptrija ustavi (starostna meja), ker sem pred leti nekje brala, da naj pred 21. letom starosti ne bi opravili laserske operacije, ki trajno odpravi dioptrijo (sem kratkovidna, zato nosim že par let leče). Zna kdo kaj več o tem povedati, zlasti če ve s prve roke?
Baje, da je tako, da se ti dioptrija za lasersko operacijo ne sme spreminjati vsaj okrog tri leta. Se pravi moraš imeti vsaj tri leta isto dioptrijo in hkrati biti star vsaj 21 let. Je pa tako, da se dioptrija pri nekaterih hitro ustali in se malo spreminja ali pa sploh ne nekaj časa, pri nekaterih pa se spreminja zaradi različnih vzrokov (npr. delo za računalnikom vsakodnevno). Tako, da mislim, da ni neke odločilne starosti, da bi se takrat dioptrija ustavila.
Res je bolje ja, da se posvetuješ z zdravnikom, ali pa stopi v kakšno optiko in malo povprašaj.
- L'Impératrice
- Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 10. 2009
- Kraj: Ljubljana
Nosite očala ali leče?
glede na to, da sm nemogoč primerek za vstavljanje leč nosim očala- ampak samo za gledanje tv in za vozit
očala
-1,25 -1,50
Ne (si jih pa želim)
glede na to, da sm nemogoč primerek za vstavljanje leč nosim očala- ampak samo za gledanje tv in za vozit
očala
-1,25 -1,50
Ne (si jih pa želim)
-
*arabic_girl* - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Nova Gorica
Nosite očala ali leče? Več očala kot leče, čeprav mam oboje.
Kaj vam je ljubše, zakaj? Z lečami sem sele začetnica in rabim več časa za vstavljanje, očala pa so bol praktična-dam gor pa je
Kakšna je vaša dioptrija? 0,75 oba očesa
Ste že nosili barvne leče? ne, bi pa blo zanimivo probat
Kaj vam je ljubše, zakaj? Z lečami sem sele začetnica in rabim več časa za vstavljanje, očala pa so bol praktična-dam gor pa je
Kakšna je vaša dioptrija? 0,75 oba očesa
Ste že nosili barvne leče? ne, bi pa blo zanimivo probat
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Jaz nosim očala in leče, Zadnje čase samo očala, ker mi ne rata napraskat skp 60 € za leče. Očala pa sovražim, tk da jih mam samo za tv, vožnjo in pa na faksu da kj vidm na tablo.
Ljubše so mi leče, očal ne maram, kes sem čudna v njih, nobena mi ne pašejo.. Tko da mam rakš leče, minutka pa jih mam v očesu.
Barvnih pa tud še nism probala, niti nimam želje. Mam svetlo modre oči in res ne rabm barvnih leč Sploh mi pa leče še posvetlijo barvo oči
Ljubše so mi leče, očal ne maram, kes sem čudna v njih, nobena mi ne pašejo.. Tko da mam rakš leče, minutka pa jih mam v očesu.
Barvnih pa tud še nism probala, niti nimam želje. Mam svetlo modre oči in res ne rabm barvnih leč Sploh mi pa leče še posvetlijo barvo oči
- matejka**
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
- Kraj: MB
Eno vprašanje..za tiste punce ki nosite očala, če slučajno katera ve (sicer itak grem ju3 k optiku), če k optiku lahko prineseš svoja očala (okvirje) - recimo da jih maš par let pa ne potrebuješ drugih - pa želiš menjati stekla zarat spremenjene dioptrije in ti v ta okvir vstavijo stekla ali moraš imeti okvir kupljen pri njih da to naredijo?
Anyway...očala nosim, sicer zdaj zelo redko, nosim samo ko vozim, morala bi pa vedno. Leč ne uporabljam, sem pa omenila zdravnici da bi rajši leče, ampak jih za takšno majhno dioptrijo ni možno dobiti - pa še samo na desno oko. Dioptrijo mam 0.6 - 0.9, ne vidim pa na daleč.
Anyway...očala nosim, sicer zdaj zelo redko, nosim samo ko vozim, morala bi pa vedno. Leč ne uporabljam, sem pa omenila zdravnici da bi rajši leče, ampak jih za takšno majhno dioptrijo ni možno dobiti - pa še samo na desno oko. Dioptrijo mam 0.6 - 0.9, ne vidim pa na daleč.
-
jagoda802 - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 9. 2009
[quote="matejka**"]Eno vprašanje..za tiste punce ki nosite očala, če slučajno katera ve (sicer itak grem ju3 k optiku), če k optiku lahko prineseš svoja očala (okvirje) - recimo da jih maš par let pa ne potrebuješ drugih - pa želiš menjati stekla zarat spremenjene dioptrije in ti v ta okvir vstavijo stekla ali moraš imeti okvir kupljen pri njih da to naredijo?
lahko maš svoj okvir pa ti sam stekla menjajo
drugač pa mam očala in leče, večinoma nosm leče, doma pa očala
lahko maš svoj okvir pa ti sam stekla menjajo
drugač pa mam očala in leče, večinoma nosm leče, doma pa očala
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
Nosim očala in lečke, ker je to potrebno kombinirati Glede na to, da sem v tej stroki, moram upoštevat nasvete, ki jih dajem strankam Dioptrijo imam -2,75 in -3,00. Nosim 14 dnevne lečke Oasys, med dopustom in za plavanje pa uporabljam dnevne 1-day TrEye od Johnsona(varneje zaradi raznih bakterih in svinjarije, ki se jo težko spere, tako da dnevno lečko zvečrer lepo vržeš proč).
Drugače pa nosim očala More and more mod.50078 col.300..kovinske, rdeče barve, ob strani na ročkah narisane neke rožice..zaljubla sem se v njih
Barvne leče..sem probala in sicer Pacific Blue od Focusa. Imam modre oči in sem upala, da mi bodo te leče še samo extra poudarile modrino, pa se žal niso videle
Lepo se pa vidijo Zeissove Crystal blue al pa Royal blue. Vidijo se res fajn, je pa umeten videez...
Drugače pa nosim očala More and more mod.50078 col.300..kovinske, rdeče barve, ob strani na ročkah narisane neke rožice..zaljubla sem se v njih
Barvne leče..sem probala in sicer Pacific Blue od Focusa. Imam modre oči in sem upala, da mi bodo te leče še samo extra poudarile modrino, pa se žal niso videle
Lepo se pa vidijo Zeissove Crystal blue al pa Royal blue. Vidijo se res fajn, je pa umeten videez...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov