Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 01. Mar. 2008 15:06

hodiš v Postijno; torej sklepam,da nisi od tu(Postojna). mam prav? Jaz hodim k dr. Merlotu in sem ful zadovoljna z njim. in tut s sestro ko tam dela. Fajn mi je,ker ponavadi ne čakaš neki dolgo,da prideš na vrsto. Edino če prideš nenaročen. Pa še to je odvisno od gužve. Ampak jaz sem načeloma na rednih pregledih čakala tja do 15/20 minut,da me je not poklical. Tko da se res držijo(vsaj prbližn) ure na ktero si naročen. Pa fajn mi je ko je tak klepetav pa sproščen,topel človek. Tko da vse pohvale! O porodu samem pa sem seveda že razmišljala. Jaz bom šla rodit naravno,ker ne maram nobene kemije in drugih zadev. Bom raje mal potrpela, čeprav vem da bo težko,ker mam kar nizek prag bolečine. Drgač se mrazmišljala tudi o porodu v vodi,samo sem se premislila. Zakaj? Ker sem zadnjič v šoli za starše preveč negativnih stvari zvedla. So preveč take reči,da ne bi ravn tvegala (npr. dojenček ima lahko težave z dihanjem, je večja verjetnost infekcij,...). Mene je ta način privlaču zarad dveh stvari, lažje in manj boleče rojevanje. No pa še ena stvar,ki je tut pozitivna,da je manjša verjetnost raztrganin. Ampak rajš vidm d dobim raztrganine kot da se mi beba tam duši al pa kšno infekcijo stakne. Pa baje da tut ni najbl udobn,ker ti drsi(tebi pa tut babci). Tko da bom kr lepo na pojstl naravno rodila. sicer upam,da mi bo uspel v čepe rodt,ker gre tam otrok lažje in hitreje ven,ker ima krajšo pot. ampak sej veš, pride kokr pride. Vglavnem pa mislim naravno. Pa ti? In h komu hodiš?
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 01. Mar. 2008 15:06

..... :oops: ups,dvojni post! :D :D se oproščam. :razz:
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 01. Mar. 2008 18:50

Ne, nism s Postojne :D. Jez sm pa pr Uršuli Reš Muravec, ma jo ena zdej nadomešča, ker je ona na porodniški baje. Drgač pa jez še nism noseča :wink:, ma ful rada spremljam to temo, ker mi je ful kolegic dej rodilo, pa tudi sama upam, da bom lahko čim prej mamica (zaenkrat še ni pogojev).

A tudi čepe se da rodit u porodnišnici??? :eek:

Drgač pa jez tudi razmišljam, da bi naravno rodila (enkrat ko bomo na tem), čeprav me je kr strah tega... Moja kolegica je dala epiduralno pod plan B, sam jo je ful bolelo, ko so ji dali umetne popadke in je zahtevala tkoj epiduralno :D. Ma jez mislm, da bom zmogla, mam kr visok plan bolečine...
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 01. Mar. 2008 19:15

Aja,sem pa mislila da si nosečka. :D :oops: Jano,upam,da nas boš kmal razveselila s kako tako novico. S pogoji je pa tkio. Sej midva tut nisva mela nič. Živela sva,no še vedno, pri njegovih starših,samo da zdaj sva si na vrhu uredila eno lepo mansardno stanovanjce. no,še dnevno čakava. :D Jaz sem še izredna študentka in sem delala preko študenca pr njegovih starših baru. Ampak zdaj so me zaposlili. Ker sem pač noseča,da bom mela kej od porodniške. drgač pa sem iskala službo v vrtcu. pa dobr. Fant je zaposlen tudi,pa ne dolgo,kak mesec več ko jaz. Še diplomo ma za narest. Tlko da pogoji...Ja sej je fajn,če jih imaš prej. sam je pa pol tut tko,da zmer kej manjka,zmer se neki najde,da rečeš,joj še nismo ready za otroka,mormo še to pa to uredit. Ampak sej ko enkrat zanosš,pol se vse premakne. prov na hitrco. poznam ljudi,ki so začeli še slabš ku midva. pa jim je ratal. no, tolk otem. ps ne da te zdej prepričavam,da naredi kej , samo povem. mnenje. :)
jap,v porodničnici lahko rodič tudi čepe,pa na pol čepe pa sede pa leže. ma imaš tolk možnosti,da loh sam zbiraš. :D Sej pod planB pa mam tut js epiduralno,ampak sam če bo res tko hudo,da ne bom mogla zdržat. se bom pa potrudla da bom.
Zadnjič spremenil pupica20, dne 02. Mar. 2008 11:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 01. Mar. 2008 19:39

pupica20, briš hitr smeškote, ker jih maš lahko največ 5 v enem postu. Da ne boš kregana :)
Uporabniški avatar
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2005
Kraj: 3milimetre v zraku

Neprebrana objavaNapisal/-a *pupika* » 02. Mar. 2008 15:07

pupica20... čestitke! vesela sem zate! kdaj se vidivaaaaaaaaaaaaa??
My dreams are my reality...
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 02. Mar. 2008 20:48

Mene pa zanima (tiste, ki ste noseče) kdaj se začnejo kazat znaki nosečnosti? Kdaj ste ve izvedele? :D
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 02. Mar. 2008 20:55

majaoko napisal/-a:Mene pa zanima (tiste, ki ste noseče) kdaj se začnejo kazat znaki nosečnosti? Kdaj ste ve izvedele? :D

A je kakšen poseben razlog? :D
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 02. Mar. 2008 21:09

Mogoče :D :D
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 02. Mar. 2008 21:14

:jump: :jump: mogoče bo še ena nosečka lalala

sam sej veš kako je s temi znaki, vsaka ima drugačne, ene full zgodej ene pa full pozno,...ene bolijo prsi, ene ne,.. .tko da je pomoje zel otežko rečt kdaj si ali nisi, vsaj na podlagi teh znakov. počakaj toliko da ti zamuja,potem pa naredi ene dva testa v razmaku par dni :wink: . Tako sem jaz čakala 14 dni, naredia 3!!?!? in vsi trije so bili negativni, M pa od nikoder, meni je šlo že na jok, potem pa je prišla :D
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 02. Mar. 2008 21:30

Hvala za odgovor :wink: Zdej sem vesela, samo se bojim, da bom razočarana in da od tega ne bo nič :( Sva rekla, da bova 1x probala in če bo bo če pa ne pol bova pa še mal počakala :)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 02. Mar. 2008 21:31

^^ Držimo pesti. ;)
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 02. Mar. 2008 21:41

majaoko napisal/-a:Hvala za odgovor :wink: Zdej sem vesela, samo se bojim, da bom razočarana in da od tega ne bo nič :( Sva rekla, da bova 1x probala in če bo bo če pa ne pol bova pa še mal počakala :)

Samo ne preveč razmišljat o tem :wink: , ker boš potem res full razočarana. Jaz sem imela full mešane občutke, ko mi je tok zamujala, pa sem na koncu bla že full navdušena, da mogoče pa le sem, pol pa ko je prišla, sem občutila olajšanje in globoko žalost :( kjub temi da sploh nisva planirala al pa kej. Sam razočaranje je bilo kljub temu :(

Tko, da odmisli :wink:
Coco Chanel
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 03. Mar. 2008 8:59

pupika hvala! Kdaj se bova vidle še ne vem. Morm pa obvezno prit en dan v Mb, k se morm še odjavt iz faksa. te pokličem.
majoko hja,tko je s temi znaki ja,vsaka ma sdrugačne. jaz na začetku nisem nič ksj posebnega občutla. mogoče kaka manjša slabost. ampak tut ji nisem dala pomena nekega, pol pa mi je fešta zamujala pa sem rekla da nardim test. čist tko iz firbca. k mi je že večkrat prej zamujala pa pol sem vedno teste delala pa ni blo nikdar nič. no,tokrat pa je pol pokazala da sem noseča. pa sem pol kasnej še enega nredla, zihr je zihr. :D pa je tut ta pokazal pšozitivno. in pol sem se naročila pa k ginekologu. potem pa so se začele slabosti jačati. mi je blo ful salbu. čez cel dan. bruhala nisem. prsi so ble pa ful na mraz občutlive. k me je sam mal zazebl so me tko bolele,d sm si jih mislila kr odtrgat. :D :D Naredi kak test,pa boš vidla. upam da ti rata,ker vidim da si vseeno želita. :razz: srečno!
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 03. Mar. 2008 13:36

Hehe super. Hvala obema :) Ja nevem kaj me je pičilo, da si ga tako zelo želim :?
No upam, da bo kej. Vam sporočim :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov