Nosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Catharine - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 9. 2005
- Kraj: Planet Earth
ja moja sestra je tut šla na nuhalno in sm šla z njo, kot na vsak pregled do zdej
zelo se splača it pogledat če je vse ok, ker če tam vidijo da neki ne štima te potem pošljejo naprej na preiskave.
jst vem da bom šla tut k bom pač bla na tem enkrat, se mi zdi vredu zadeva.
dans je to čist drugač k je medicina pa znanost pa vse to že full v napredku in je super če lahko greš na te preizkave, da odstranijo že prej, če je kej narobe.
zelo se splača it pogledat če je vse ok, ker če tam vidijo da neki ne štima te potem pošljejo naprej na preiskave.
jst vem da bom šla tut k bom pač bla na tem enkrat, se mi zdi vredu zadeva.
dans je to čist drugač k je medicina pa znanost pa vse to že full v napredku in je super če lahko greš na te preizkave, da odstranijo že prej, če je kej narobe.
-
Naty - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: R`dam
Jaz osebno mislim, da lahko v nosečnosti pozabiš na 90 dnevno dieto ali kakršno koli drugo shujševalno dieto.
Tudi sama sem se odločila iti na to dieto preden sem vedela, da sem noseča, ker prvih 5 tednov nisem imela nobenih simptomov nosečnosti. Ker pa mi je menstruacija izostala sem za vsak slučaj naredila test in eto ga...
Če bi dieta bila dovoljena bi se je z veseljem lotila ampak mislim, da bi problem bil predvsem v tem, da se enostavno ne morem držati nekega narekovanega jedilnika, ker mi preprosto veliko stvari, ki sem jih prej imela rada zdaj ne paše in obratno. Tako, da bi se težko držala neke diete.
Vprašaj ginekologa!
Tudi sama sem se odločila iti na to dieto preden sem vedela, da sem noseča, ker prvih 5 tednov nisem imela nobenih simptomov nosečnosti. Ker pa mi je menstruacija izostala sem za vsak slučaj naredila test in eto ga...
Če bi dieta bila dovoljena bi se je z veseljem lotila ampak mislim, da bi problem bil predvsem v tem, da se enostavno ne morem držati nekega narekovanega jedilnika, ker mi preprosto veliko stvari, ki sem jih prej imela rada zdaj ne paše in obratno. Tako, da bi se težko držala neke diete.
Vprašaj ginekologa!
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Jaz se pa še vedno držim Mintignacove metode v nosečnosti. Itak gre za načela zdrave prehrane. Sem pa na drugi fazi, ne za hujšanje, ampak za vzdrževanje teže. Pa se res nisem še nič zredila, edino v pasu sem pridobila 1 cm, kar ni nič čudno pri skoraj 3 mesecih.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
*purple bitch* napisal/-a:od mojga bratranca žena je tud šla delat splav v 5 mescu ker so na tisti preiskavi k ti plodovnico uzamejo ugutovil da ima punčka downov sindrom...pa pač ni bla pripravljena na tako življenje.jst tud nebi mogla pomoje......
sam vem pa da ta ko ti plodovnico vzamejo-vzorc, kar boli.......kaj pa epiduralna??a to kej boli in kako to spoh zgleda??vem da neki v hrbet
ja epiduralna se da v hrbtenjačo, kamor postopoma spuščajo anestetik. to naj nebi bolelo, in mnoge ženske jo zelo hvalijo. sama ne morem rečit, ker sem imela naraven porod.
drugače glede hrane pa tako vsaka vidi kaj ji odgovarja. hujšanje pa sigurno ni priporočljivo, saj se nosečnica mora zrediti. jaz se prve tri mesece nisem zredila čisto nič, potem pa je šlo hitro gor, in nakoncu sem imela 22kg več. kaj češ, se nisem mogla upreti čokoladi pa konec. je šlo potem vse v slabem letu nazaj dol, tko da neke pretirane panike ni.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Bageera napisal/-a:Od kok naprej pa je pozna starost za nosečnost?
Jz sem slišala neki po 40., sploh če je šele 1. otrok. Je naša mami mela zadnjega otročka dost pozno (stara 41let), ampak je blo vse OK potem.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
krfjolca napisal/-a: Pa se res nisem še nič zredila, edino v pasu sem pridobila 1 cm, kar ni nič čudno pri skoraj 3 mesecih.
Moja prijateljica je v 5. mesecu nosečnosti in če ne veš, da je noseča, ne opaziš na njej nobene rezlike, še vedno je suhica,
edino malo bolj napet trebuh ima, ampak to vidimo tisti, ki vemo.
Ima pa res ogromna prsa zdej, pa že prej je imela zelo velika.
Ko sem jo gledala v tazadnjo, s emi je zdelo, da je še malo shujšala, hehe..
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Mimi_M napisal/-a:krfjolca napisal/-a: Pa se res nisem še nič zredila, edino v pasu sem pridobila 1 cm, kar ni nič čudno pri skoraj 3 mesecih.
Moja prijateljica je v 5. mesecu nosečnosti in če ne veš, da je noseča, ne opaziš na njej nobene rezlike, še vedno je suhica,
edino malo bolj napet trebuh ima, ampak to vidimo tisti, ki vemo.
Ima pa res ogromna prsa zdej, pa že prej je imela zelo velika.
Ko sem jo gledala v tazadnjo, s emi je zdelo, da je še malo shujšala, hehe..
Jaz upam, da bo pri meni tudi tako. Pri 4 ih mesecih in še malo se namreč poročim, pa ne bi rada menjala obleke, ker mi je ful všeč. Če se mi bo majčkeno trebuščka poznalo, še ni panike, samo da mi rit ne zraste
Mam srečo, ker sem malo močnejše konstitucije (ampak ne debela), in se takim menda manj pozna.
Zato pa zdaj malce bolj pazim na prehrano. Ne da bi hujšala, ampak da ohranjam težo. Če ene 2 kilci gor dobim, bo čisto kul, več pa res ne bi rada. Pol grem pa na poročno potovanje, pa mam all inclusive, pa bom jeeeeeedla kot pujsek in bo šlo 10 kil gor
Ja, joške mam pa res večje
Lubi je prav navdušen
Škoda pa, da sem že kupila poročno perilo, ker mi modrček zdaj ni več prav ...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
*purple bitch* napisal/-a:si ne predstavlajm sebe ko bom noseča
Jz pa sebe ja ....
-
Naty - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: R`dam
Jaz sem sicer šele v sedmem tednu toda prsi so mi sigurno zrastle za eno številko. Groza. Vsi modrci so mi že premajhni pa sem šele na začetku. Niti ne vem kakšnega si naj kupim, da mi bo prav vsaj ene tri mesece... Uf... Pa že pred nosečnostjo sem imela košarico C ALI D:(
Mene samo skrbi kaj bo ostalo od tega po porodu? Kilogramov me toliko ni strah, prsi mi pa res predstavljajo problem...
Mene samo skrbi kaj bo ostalo od tega po porodu? Kilogramov me toliko ni strah, prsi mi pa res predstavljajo problem...
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov