Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 07. Jan. 2008 20:46

Uuuuau Bouhica supercaaaaaaa! :D Vse čestitke! Ko bi vse tko rojevale kot ti :wink:. Moja kolegica je tudi rodila učerej, z epiduralno, ker jo je začelo ful bolet, ko je dobila umetne popadke.

Povej še kko podrobnost. A si bla kej rezana? A te ni nč bolelo? Kako je otroček? Kako si mu dala ime? Je bil tvoj zravn? Ups, mal sm firbčna, a? :oops: :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 07. Jan. 2008 21:29

iiiiiiiiiiiiiiiii Bouhamala, čestitam :bussi: Pa da bi bil fantek zdrav in pridkan.
Uporabniški avatar
kiana
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kiana » 07. Jan. 2008 21:38

iiii, bohica čestitam!! :D uživajta oba s fantkom... :D dej se kej povej, k je tko lepo poslusat oziroma brat o tem... :D je še mene prjel, da bi mela bejbija... :roll:
have I told you how good it feels to be me...
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 07. Jan. 2008 21:58

Bouha ful lepo slišat..Želim ti velik energije,zdravja..nagajivosti,lepih trenutkou z malim otročičkom.. ;)

Kuk je fajn slišat, da gre enim to čist na simpl :)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 07. Jan. 2008 22:48

ČESTITKE bouhamala!!!!
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 08. Jan. 2008 7:32

bouhamala čestitke tud z moje strani! :D
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 08. Jan. 2008 12:25

bouhamal,čestitke! Želim ti oziroma vama/vam vsem velik zdravja in čimmanj neprespanih noči!! Me je pa tale zgodbica tvojga poroda prov pomirila,k zdj vidm d to sploh ni noben bavbav. Tko da bom šla na porod z lahkim srcem Čestitke še enkrat in srečno! :razz:
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 08. Jan. 2008 16:32

Bauhamala čestitke tudi od mene :)
Res si mela fajn hiter in lahek porod. Zdej pa veliko cartanja in uživanja z novim članom :wink:
Uporabniški avatar
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a PlayLejdi » 08. Jan. 2008 22:32

Imam vprašanje...prijateljica je zanosila in je bila 3 tedne noseča, pa je hodila na pregled, in so ji ugotovili, da ima mrtev zarodek. fant jo je že pred zapustil, zdaj ga je strah za njo..blabla...ona pa ima strto srce, ker si je tega otroka želela bolj kot vse na svetu. In zdaj sama sebe krivi, da ni bila sposobna otroku nuditi preživetje. Kaj naj storim, da ji bo boljše, kaj lahko ona sama stori?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 09. Jan. 2008 7:17

Zdej je šla verjetno na čiščenje a ne? Al pa ji je plod sam šel ven. No kokrkoli, jst na srečo spontanega splava oz odmrtja ploda nisem doživela, lahko ti pa povem, da je to samo igra narave. Ona nima popolnoma nobene veze in če plod ne bi odmru, bi blo z otročkom zagotovo nekaj narobe in je narava sama poskrbela za to. Ne vem če je toprava tolažba, ampak ss je tako pogost in se dogaja tko mnogim ženskam in vsekakor nemogoče vplivati na to. Verjamem, da jo je zelo prizadelo, ampak s časom bo tudi to prebolela.

Mi je pa čudno, da so to ugotovili že tretji teden, ker srček začne biti šele po 6ih tednih ali celo kasneje in ponavadi ginekologi sploh ne naročajo prej.

Glede fanta pa sploh ne bom komentirala. :x
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 09. Jan. 2008 7:48

bouhamala iskrene čestitke
fino, da si imela tako lahek porod; sedaj se pa prijetno cartajte in uživajte

PlayLejdi
Ja, to je res zanimivo, da si jo ugotovili pri treh tednih nosečnosti, no možno, da je šla do zdravnikov zaradi kakšnih težav, bolečin, no sej, nima veze.
Ona mora sedaj izgubo ploda preboleti. Sej bo šlo, sigurno, s časom se preboli. Kot praviš, sebe krivi, da otroku ni sposobna nuditi življenje. Ni pravo razmišljanje. Tudi sama sem se krivila, da ne morem zanositi. Ampak v teh stvareh nisi sam in edini in to ti daje upanje. Ravno tako njej. Mogoče je narava sama poskrbela za to, da se plod ni razvijal dalje, mogoče je bila pa kakšna kromosomska napaka, posledica te bi lahko bil telesno ali duševno prizadet otrok. Je pomislila na to? Mogoče je posledica čustvene potrtosti ob izgubi fanta, čeprav to malo dvomim. Kakorkoli, to še ne pomeni, da bo vedno tako in da je zdej konec vsega. Še bo imela priložnosti in prepričana sem, da bo še zanosila, takrat pa tudi donosila. Sedaj pa mora bolečino izpustit iz sebe ter optimistično it naprej. Pa vem, kako to je, tko da ni to samo govoričenje. Srečno!
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 09. Jan. 2008 13:54

Moja mama je pa mela prvič spontani splav in ji je blo tudi ful hudo, sam še zdej reče, da bi blo verjetno s tem otrokom kej narobe in je narava poskrbela, da se sploh ni rodil, boljše kot pa da bi trpel. Potem pa je mela normalno 2 otroka, tako da lahko potolažiš svojo kolegico z našimi zgodbami in ji poveš, da ni edina...
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 09. Jan. 2008 14:47

PlayLejdi napisal/-a:Imam vprašanje...prijateljica je zanosila in je bila 3 tedne noseča, pa je hodila na pregled, in so ji ugotovili, da ima mrtev zarodek. fant jo je že pred zapustil, zdaj ga je strah za njo..blabla...ona pa ima strto srce, ker si je tega otroka želela bolj kot vse na svetu. In zdaj sama sebe krivi, da ni bila sposobna otroku nuditi preživetje. Kaj naj storim, da ji bo boljše, kaj lahko ona sama stori?

Sprijaznit se bo morala s temu.. Jaz se tolažim s tem, da je vsaka stvar za nekaj dobra (čist zlajnana fora).. Po enem letu akcije še vedno nisem zanosila in se tolažim s temu, da očitno še nisva pripravljena nato. Ko bo "otrok" čutil, da mu bova lahko nudila vse kar si zasluži, se bo prijelo..

Tako naj se tolaži tudi tvoja prijateljica. Nosečnost je bila bolj na začetku in takrat je največ možnosti za spontani splav. Očitno je tudi njen "otrok" čutil, da še ni napočil njen čas za materinstvo..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Za gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 09. Jan. 2008 16:07

Niti ni tako redko, da gre v prvem trimesečju kaj narobe. To se dogaja veliko dekletom. Morda ji bo to v tolažbo, da ni sama in edina, ki je šla čez kaj takega.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 09. Jan. 2008 16:51

No jst sm bla pr 20-ih tud že kšne 5 tednov noseča (z bivšim). Menstruacija mi je zaostala, nardila sm test in je bil pozitivn. Pol sm klicala k ginekologu in me je naročila na ultrazvok čez ne vem kolk časa. No čez kšne 14 dni pa jst začnem krvavet, čist normaln, kokr menstruacija in mi je ginekologinja rekla, nej pridem na pregled. Nardila mi je ultrazvok in je potrdila, da sm bla noseča (da se vid po odebeljeni maternici, oz. stenah) in da je pač šlo naprej, da so ble vrjetn kšne kromosomske napake. Pa nism mela nč čiščenja pol, čist k navadna menstruacija.

Rekla mi je tud, da se to zlo pogost dogaja, da velik žensk zanos in jim gre pol tok hitr naprej, da ubistvu sploh nimajo časa ugotovit, da so ble noseče :?

Takrat me je tist kr potrlo, čeprov nisva delala na otroku, ampak zdj vem, da takrat sploh še nism bla prpravlena na kej tazga in ne dost zrela za bit mamica.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov