Nosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Naty - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: R`dam
Ha ha! Dobro si to rekla!
Tako je...
Ko sem naredila tri teste in bila sigurna da je to to, sem šla k osebni zdravnici. Tam mi niso delali nobenih dodatnih testov, povedala sem simptome (izostanek menstruacije, trije pozitivni testi, povečane in predvsem boleče prsi) in na osnovi tega je zaključila da sem noseča. Zaradi bolečin v trebuhu mi je trebuh tudi poslušala, vendar je razložila da je bolečina prisotna zaradi večanja maternice in je to normalno. Ne gre za konstantno bolečino temveč za krče in občutek napetosti zjutraj. Potem je povedala, da si moram poiskati babico, katere tel. številko najdem v vsakem imeniku. Najbolje je da babica živi nekje v bližini.
Babica je tista, ki je tukaj usposobljena za vse preglede in preiskave in je s teboj vso nosečnost, ob porodu in po porodu.
Ginekolog je tukaj samo za bolezenska stanja, operacije in podobno. Ko sem zdravnici povedala, da imamo v Sloveniji pravico za pregled pri ginekologu vsaka tri leta je dejala, da je to luksuz in smo ženske v Sloveniji lahko srečne!
Torej, v bolnišnico lahko greš rodit, če si to želiš ali pa če imaš kakšne probleme v nosečnosti. Če si to zgolj želiš, ti zavarovalnica ne krije stroškov in si moraš sama plačati, če pa so kakšne težave pa te stroške krije zavarovalnica.
V primeru, da porod mine brez zapletov odideš iz bolnišnice že drugi dan po porodu. V vsakem primeru pa imaš deset (10) dni po porodu na domu pomoč, ko pride k tebi domov nekaj takega kot patronažna sestra, ki ti pomaga poskrbeti za otroka, ga umije, opere perilo, ti skuha čaj ali kosilo...
Hja, dokaj drugače kot v preljubi mi deželici...
Tako je...
Ko sem naredila tri teste in bila sigurna da je to to, sem šla k osebni zdravnici. Tam mi niso delali nobenih dodatnih testov, povedala sem simptome (izostanek menstruacije, trije pozitivni testi, povečane in predvsem boleče prsi) in na osnovi tega je zaključila da sem noseča. Zaradi bolečin v trebuhu mi je trebuh tudi poslušala, vendar je razložila da je bolečina prisotna zaradi večanja maternice in je to normalno. Ne gre za konstantno bolečino temveč za krče in občutek napetosti zjutraj. Potem je povedala, da si moram poiskati babico, katere tel. številko najdem v vsakem imeniku. Najbolje je da babica živi nekje v bližini.
Babica je tista, ki je tukaj usposobljena za vse preglede in preiskave in je s teboj vso nosečnost, ob porodu in po porodu.
Ginekolog je tukaj samo za bolezenska stanja, operacije in podobno. Ko sem zdravnici povedala, da imamo v Sloveniji pravico za pregled pri ginekologu vsaka tri leta je dejala, da je to luksuz in smo ženske v Sloveniji lahko srečne!
Torej, v bolnišnico lahko greš rodit, če si to želiš ali pa če imaš kakšne probleme v nosečnosti. Če si to zgolj želiš, ti zavarovalnica ne krije stroškov in si moraš sama plačati, če pa so kakšne težave pa te stroške krije zavarovalnica.
V primeru, da porod mine brez zapletov odideš iz bolnišnice že drugi dan po porodu. V vsakem primeru pa imaš deset (10) dni po porodu na domu pomoč, ko pride k tebi domov nekaj takega kot patronažna sestra, ki ti pomaga poskrbeti za otroka, ga umije, opere perilo, ti skuha čaj ali kosilo...
Hja, dokaj drugače kot v preljubi mi deželici...
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
kot da bi poslušala zgodbo iz davnih časov je pa to na en način tak lepši porod in to-vse domače in vse tvoje.sam jst si nebi nikol mogla kej tazga prvoščt.sploh pa nebi mogla rodit brez testa če je z otrokom vse uredu in brez epiduralne....
a je kera mogoče dobila epiduralno al pa ve kok to boli (me že od nekdaj zanima )
sicer pa sm mislna da je nizizemska malo bolj razbita država..ampak sej pravm, a je po eni starni tak porod in to mogoče res lepši
a je kera mogoče dobila epiduralno al pa ve kok to boli (me že od nekdaj zanima )
sicer pa sm mislna da je nizizemska malo bolj razbita država..ampak sej pravm, a je po eni starni tak porod in to mogoče res lepši
-
Naty - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: R`dam
Jooooj kako fino! Mi je kar toplo okoli srca ko preberem, da nas je več!
Midva sva v 7 tednu...
Torej si že verjetno dala prve ultrazvoke mimo... Kaj pa nuhalno svetlino?
Midva sva v 7 tednu...
Torej si že verjetno dala prve ultrazvoke mimo... Kaj pa nuhalno svetlino?
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
-
*purple* - Cosmopsiho
bucka81 napisal/-a:na nuhalno svetlino jaz ne bom šla
aja to je ta preiskava.... jst ko bom noseča bom mogla it na nuhalno svetlino pa še na eno bolj točno preiskavo (kukr vem je ta nuhalna svetlina ene 80%na) ker mamo v žlahti težave z punčkami(al so umrle al so ble pa prizadete) tko da nebi blo pol kej narobe a ne....... baje pa da neki od tega ful boli ko ti grejo v trebuh in ti vzorec postelce uzamejo...me je že strah
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
mislim da je nuhalna pokazatelj ali potrebuješ še te dodatne teste purple. tukaj ti z zelo natančnim ultrazvokom pregledajo otroka in določijo odstotek možnosti da je otrok prizadet. če ima slab odstotek pa te pošljejo naprej na te teste ko si jih že ti omenila.
nisem pa sigurna da je to to, bi mogla it poiskat brošuro, pa ne vem več kje je.
nisem pa sigurna da je to to, bi mogla it poiskat brošuro, pa ne vem več kje je.
- mily
- Cosmopolitanka
sej ta pregled nič ne boli. je kot vsak navaden ultrazvok, le bolj natančen je in dalj traja. je pa tako, starejša ko je ženska, več možnosti ima da ima otrok napake. seveda pa to ni nujno pravilo. jaz tudi nisem šla na ta pregled, sem dokaj pozno zvedela za nosečnost in potem se je vse mudilo, pa me je ginekolog potolažil da skoraj ni možnosti za karkoli, pa takrat sem bila stara 21.
- mily
- Cosmopolitanka
ne vem, ampak meni je takrat reku ginekolog nej se ne sekiram, ker sem še zelo mlada. verjetno starejša ko si, se vzporedno viša tudi procent možnosti. ampak vseeno, tudi mladi mamici se lahko zgodi da je z otrokom kej narobe, jaz celo poznam ko je ena šla delat splav v petem mesecu. oz. takrat moraš že roditi otroka, kar je zelo grozno, ampak če ti ugotovijo da je bolan, kaj češ? jaz bi tudi šla.
-
*purple* - Cosmopsiho
mily napisal/-a:ne vem, ampak meni je takrat reku ginekolog nej se ne sekiram, ker sem še zelo mlada. verjetno starejša ko si, se vzporedno viša tudi procent možnosti. ampak vseeno, tudi mladi mamici se lahko zgodi da je z otrokom kej narobe, jaz celo poznam ko je ena šla delat splav v petem mesecu. oz. takrat moraš že roditi otroka, kar je zelo grozno, ampak če ti ugotovijo da je bolan, kaj češ? jaz bi tudi šla.
od mojga bratranca žena je tud šla delat splav v 5 mescu ker so na tisti preiskavi k ti plodovnico uzamejo ugutovil da ima punčka downov sindrom...pa pač ni bla pripravljena na tako življenje.jst tud nebi mogla pomoje......
sam vem pa da ta ko ti plodovnico vzamejo-vzorc, kar boli.......kaj pa epiduralna??a to kej boli in kako to spoh zgleda??vem da neki v hrbet
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
jst če bi bla noseča, bi šla vse možne preiskave delat, da bi bla ja čim bl prepričana, da bo otrok zdrav... ker priznam, da res ne bi mogla imet telesno ali duševno prizadetega otroka... že za normalnega otroka ne vem, kako bi sfolgala skrbet
The secret of success is consistency of purpose.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]