Nosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Snowflake hvala za spodbudne besede.
Vem, da sem še mlada in naj bi še uživala v svoji mladosti! Pa saj vem, da je težko razumeti, vendar sem pripravljena. Bolj pripravljena ne bom nikoli.
Sicer sem že bila pri ginekologinji in trenutno že 3 mesec jemljem klomifen. Pri naslednji menstruaciji moram poklicat, da me pošljejo na nadaljna testiranja (mislim, da PCT).. In ja, izredno težko je vsak mesec, ko še vedno nič ni. Vendar imam zaenkrat še vedno dovolj moči, da me to ne potre. Verjamem, da nekega dne bo tudi zame posvetil sonček in bom tudi jaz doživela tiste radosti materinstva. Zaenkrat imam še dovolj upanja.
Tebi želim res veliko uspeha pri zanositvi in naj ti nikoli ne zmanjka upanja. 30 konec koncev ni taka starost, da bi bile tvoje možnosti že izčrpane. Za vse, ki si želijo zanositi, bo enkrat že nastopil pravi čas. Verjamem v to!
Vem, da sem še mlada in naj bi še uživala v svoji mladosti! Pa saj vem, da je težko razumeti, vendar sem pripravljena. Bolj pripravljena ne bom nikoli.
Sicer sem že bila pri ginekologinji in trenutno že 3 mesec jemljem klomifen. Pri naslednji menstruaciji moram poklicat, da me pošljejo na nadaljna testiranja (mislim, da PCT).. In ja, izredno težko je vsak mesec, ko še vedno nič ni. Vendar imam zaenkrat še vedno dovolj moči, da me to ne potre. Verjamem, da nekega dne bo tudi zame posvetil sonček in bom tudi jaz doživela tiste radosti materinstva. Zaenkrat imam še dovolj upanja.
Tebi želim res veliko uspeha pri zanositvi in naj ti nikoli ne zmanjka upanja. 30 konec koncev ni taka starost, da bi bile tvoje možnosti že izčrpane. Za vse, ki si želijo zanositi, bo enkrat že nastopil pravi čas. Verjamem v to!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Snow flake izredno lepo napisano,..
Joj punce, upam da vam uspe.. je pa res, da kar ni pravično tole no.. samo življenje je ponavadi takšno
Sama si niti predstavljati nočem, kako vama je & dejansko me kar stisne, če pomislim, da nebi mogla zanosit..
Vem, da je bilo sigurno že napisano.. samo kako pa ugotovijo plodnost pri ženskah? Vrjetno ne moreš kar tako it do gin. & ji rečt, da če lahko pregleda to a? joj, nevem kaj norim.. sej še niti 21 nism.. uff, relax..
Vama pa veliko sreče že pri naslednjem poskusu :bussi:
Joj punce, upam da vam uspe.. je pa res, da kar ni pravično tole no.. samo življenje je ponavadi takšno
Sama si niti predstavljati nočem, kako vama je & dejansko me kar stisne, če pomislim, da nebi mogla zanosit..
Vem, da je bilo sigurno že napisano.. samo kako pa ugotovijo plodnost pri ženskah? Vrjetno ne moreš kar tako it do gin. & ji rečt, da če lahko pregleda to a? joj, nevem kaj norim.. sej še niti 21 nism.. uff, relax..
Vama pa veliko sreče že pri naslednjem poskusu :bussi:
-
BIBI21 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 10. 2006
Snowflake in Angelgirl, držim pestke za obe, da čimprej ugledate + na testu :bussi:
samo ne smete obupati in kar vrečt puško v koruzo.
P.s. tud jst upam, da se kmalu pridružim nosečkam
sicer verjetno kakšno leto še ne bom, glede na službico, poj pa davaj ...
samo ne smete obupati in kar vrečt puško v koruzo.
P.s. tud jst upam, da se kmalu pridružim nosečkam
sicer verjetno kakšno leto še ne bom, glede na službico, poj pa davaj ...
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Snow flake in Angel..tut jst vama želim velik sreče pr oploditvi..takšni ai drugačni...in res je žalostno, da ljudje, ki si dejansko želijo met otroke, ne morjo met..krivično..medtem ko pa ene kr tko zanosjo(nenamensko,nevede,"po nesreči")..pač tko to je..že mora bit tko..
Mam eno vprašanje. A k greš na pregled brisa, pa k dobiš izvide domou..Kaj piše na izvidih?Če bi bla ženska noseča, bi pisal gor?..al je to potrebna pač posebna krvna oz urinska preiskava?
Mam eno vprašanje. A k greš na pregled brisa, pa k dobiš izvide domou..Kaj piše na izvidih?Če bi bla ženska noseča, bi pisal gor?..al je to potrebna pač posebna krvna oz urinska preiskava?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Damyanchyka verjetno bi te poklicali ali pa bi ti sporocili, da pridi na odvzem krvi ali urinski test. Sicer pa ne vem, ce lahko ugovotovijo nosecnost z odvzemom brisa. Verjetno bi to ginekolog ugovotil ze na pregledu in ti rekel, da si noseca.
You want me to be something I can never ever be.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
joj...upam da vam rata vsem
kak se mi nezdi fer da je tolk ljudi ki si želijo otroke pa jih ne morjo že 1x met, al pa sploh nikol...nekatere pa se odločijo da jih nebojo mele pa bi lah takoj zanosle
men je tud mal strah, mam 2 teti ki nemorta met otrok, upam da ni kaj z geni sam sta obe mele splav pri 1nosečnosti, mogoče je krivo to(upam) ker tak vemo kak so včasih splave delali...
sam ena teta je taka fajna, tak ma rada otroke, pa stric tud, keša mata dovolj da bi jih lah vzdrževala...fajn starša bi bla pomoje pa nemorta met otrok... pa je teta tak žalostna če se kdaj o tem pogovarjamo..boga si je...res...ni fajn to...
js upam da mi bo ratalo met 1x otroke, če ne po naravni poti bom pa se trudla posvojit..morš met nekoga da mu izkažeš svojo ljubezen,da ga učiš in mu daš nekaj svojega to je bistvo življenja pomoje...
sam treba bo najprej tipa najt.. takiga da bi mela njegove otroke....
pol pa bo že lažje o tem razmišljat..hehe
lp
kak se mi nezdi fer da je tolk ljudi ki si želijo otroke pa jih ne morjo že 1x met, al pa sploh nikol...nekatere pa se odločijo da jih nebojo mele pa bi lah takoj zanosle
men je tud mal strah, mam 2 teti ki nemorta met otrok, upam da ni kaj z geni sam sta obe mele splav pri 1nosečnosti, mogoče je krivo to(upam) ker tak vemo kak so včasih splave delali...
sam ena teta je taka fajna, tak ma rada otroke, pa stric tud, keša mata dovolj da bi jih lah vzdrževala...fajn starša bi bla pomoje pa nemorta met otrok... pa je teta tak žalostna če se kdaj o tem pogovarjamo..boga si je...res...ni fajn to...
js upam da mi bo ratalo met 1x otroke, če ne po naravni poti bom pa se trudla posvojit..morš met nekoga da mu izkažeš svojo ljubezen,da ga učiš in mu daš nekaj svojega to je bistvo življenja pomoje...
sam treba bo najprej tipa najt.. takiga da bi mela njegove otroke....
pol pa bo že lažje o tem razmišljat..hehe
lp
-
Foxy-lady - Kofetarica
Jaz tudi vsem srcno zelim, da bi gratalo.
Upam, da neplodnost res ni v genih, ker imam tudi jaz v sorodu eno, ki ne more meti otrok. Meni bi se valda svet podrl.
Drugace pa tudi jaz - kot so nekatere ze napisale - nekega dne zelim imeti 3 potomce. Ampak ne se zdaj, ker trenutno se za sebe ne vem skrbeti, ne pa da bi se od nekoga zivljenje bilo odvisno od mene.
Upam, da neplodnost res ni v genih, ker imam tudi jaz v sorodu eno, ki ne more meti otrok. Meni bi se valda svet podrl.
Drugace pa tudi jaz - kot so nekatere ze napisale - nekega dne zelim imeti 3 potomce. Ampak ne se zdaj, ker trenutno se za sebe ne vem skrbeti, ne pa da bi se od nekoga zivljenje bilo odvisno od mene.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
[quote="Snow flake"]Angelgirl,
Imam jih 30, ko si res mislim, da lovim zadnji vlak, ampak do 35-ega leta je še pet let. Poizkušanja, upanja, želje in močni misli ter življenja.
Mogoče v tem času uspe.
Zakaj do 35 leta?
Imam jih 30, ko si res mislim, da lovim zadnji vlak, ampak do 35-ega leta je še pet let. Poizkušanja, upanja, želje in močni misli ter življenja.
Mogoče v tem času uspe.
Zakaj do 35 leta?
-
Foxy-lady - Kofetarica
sanjaanja napisal/-a:Snow flake napisal/-a:Angelgirl,
Mogoče v tem času uspe.
Zakaj do 35 leta?
Ker je po 35. letu tveganje za razne kromosomske napake in spontane splave dosti vecja.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Foxy-lady napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:Snow flake napisal/-a:Angelgirl,
Mogoče v tem času uspe.
Zakaj do 35 leta?
Ker je po 35. letu tveganje za razne kromosomske napake in spontane splave dosti vecja.
To mi je jasno, sem mislila, da je še kak drugi razlog.
-
Foxy-lady napisal/-a:Damyanchyka verjetno bi te poklicali ali pa bi ti sporocili, da pridi na odvzem krvi ali urinski test. Sicer pa ne vem, ce lahko ugovotovijo nosecnost z odvzemom brisa. Verjetno bi to ginekolog ugovotil ze na pregledu in ti rekel, da si noseca.
Hvala za odg.
Sam jst sm bl misla pač kaj dejansko gor piše..pa če slučajno tut to piše da si al pa nisi noseča..če veš kaj mislm?...kaj izveš ob tem k ti uzame bris? pa obpregledu dvomm da bi ugotovila če ne gre z ultrazvokom(sploh če je šele začetk nosečnosti..)..s tipanjem, pa dvomm da to začut..sicr bi pa rada kej več vedla o tem, k me zanima kako to use skup poteka
LP
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
Hvala za lepe želje.
Ja, je sanjaanja čist prav povedala, nosečnost po tem letu je že bolj rizična, sicer je spet vsak primer zase, ampak skrbi so potem še večje.
Tudi če boš prišla s takšnim vprašanjem do ginekologinje, njen odgovor ne bo takšen, kakršenga bi ti pričakovala - v smislu "ja, bova pogledale, kaj je s tem". Tega ne bo. Bo pa vprašanje, zakaj se obremenjuješ s tem. Dokler ne začneš delat na tem, da bi zanosila, se s tem sploh NE rabiš obremenjevat. O tem se sprašuješ šele, ko se, če se, pojavijo težave.
Neplodnosti se ne "odkriva", ampak če pride do nje, se išče razloge. Pa še to redko; preide se na zdravljenje. Razlogov pa je lahko veliko.
Pojavijo se tudi pari, pri katerih niti pri njen in niti pri njem ne odkrijejo neprevilnosti oz. težave, pa do zanositve vseeno ne pride.
Izvidov brisa običajno ne pošiljajo domov. Če je izvid v redu, ga ponovno ponoviš po treh letih, če ni, te povabijo na ponovni odvzem. Za nosečnost pa nisem popolnoma prepričana. Pomojem je ne preverjajo in je za to potreben urinski in krvni test in pa ultrazvok.
sanjaanja napisal/-a:Snow flake napisal/-a:Imam jih 30, ko si res mislim, da lovim zadnji vlak, ampak do 35-ega leta je še pet let. Poizkušanja, upanja, želje in močni misli ter življenja.
Mogoče v tem času uspe.
Zakaj do 35 leta?
Ja, je sanjaanja čist prav povedala, nosečnost po tem letu je že bolj rizična, sicer je spet vsak primer zase, ampak skrbi so potem še večje.
keya napisal/-a:Vem, da je bilo sigurno že napisano.. samo kako pa ugotovijo plodnost pri ženskah? Vrjetno ne moreš kar tako it do gin. & ji rečt, da če lahko pregleda to a?
Tudi če boš prišla s takšnim vprašanjem do ginekologinje, njen odgovor ne bo takšen, kakršenga bi ti pričakovala - v smislu "ja, bova pogledale, kaj je s tem". Tega ne bo. Bo pa vprašanje, zakaj se obremenjuješ s tem. Dokler ne začneš delat na tem, da bi zanosila, se s tem sploh NE rabiš obremenjevat. O tem se sprašuješ šele, ko se, če se, pojavijo težave.
Neplodnosti se ne "odkriva", ampak če pride do nje, se išče razloge. Pa še to redko; preide se na zdravljenje. Razlogov pa je lahko veliko.
Pojavijo se tudi pari, pri katerih niti pri njen in niti pri njem ne odkrijejo neprevilnosti oz. težave, pa do zanositve vseeno ne pride.
Damyanchyka napisal/-a:Mam eno vprašanje. A k greš na pregled brisa, pa k dobiš izvide domou..Kaj piše na izvidih?Če bi bla ženska noseča, bi pisal gor?..al je to potrebna pač posebna krvna oz urinska preiskava?
Izvidov brisa običajno ne pošiljajo domov. Če je izvid v redu, ga ponovno ponoviš po treh letih, če ni, te povabijo na ponovni odvzem. Za nosečnost pa nisem popolnoma prepričana. Pomojem je ne preverjajo in je za to potreben urinski in krvni test in pa ultrazvok.
-
Snow flake thx
No, sej jst ga čakam že dobre 3tedne..pa ga še nism dubila, mi je pa rekla da ga dobim na dom al sm jo pa narobe razumela..
No, sej jst ga čakam že dobre 3tedne..pa ga še nism dubila, mi je pa rekla da ga dobim na dom al sm jo pa narobe razumela..
-
Tinchka - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 11. 2005
- Kraj: ŠpG/LJ
Dobiš ga, samo če je kej narobe, torej če ti odkrijejo tiste predrakave celice al kako se reče. Če je pa vse v redu, ga pa ne dobiš. Lahko naslednjič, ko boš pri ginekologinji, vprašaš, kako je z izvidom. Za nosečnost pa mislim, da se pri brisu to ne ugotavlja. Sej ti misliš PAP test, ane?
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
-
Tinchka napisal/-a:Sej ti misliš PAP test, ane?
Ne vem kaj mislm . K res ne vem kako se temu reče. Pač obvezen pregled oz odvzem brisa.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov