Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 13. Sep. 2007 11:18

Škoda je itak velika za moje pojme, samo na pogled je pa to še 3x huje. Jst avtomatsko obsojam nosečo žensko s čikom, pa me mal briga kdo je. Je lahko moja prjatlca al pa ne vem kdo, to zame ni prav.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 13. Sep. 2007 11:26

Alkohol, droge, čiki in nosečnost ... no go :!: :!:
Uporabniški avatar
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Lorelai20 » 13. Sep. 2007 12:17

jagodka85 napisal/-a:Alkohol, droge, čiki in nosečnost ... no go :!: :!:

Prov res! Že itak lahko gre kaj narobe samo od sebe, valda ne bom še sama ogrožala zdravja otroka.
Uporabniški avatar
čbela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a čbela » 14. Sep. 2007 8:46

Tista, ki je imela v času nosečnosti kakršne koli krvavitve....
Zanima me, kako ta krvavitev izgleda? Je to, kot menstruacija in pride ravno tisti čas, ko bi mogla menstuacija prit? Je isto močna krvavitev in izgleda popolnoma enako kot menstruacija?
Vse govorite samo o primerih, za katere ste slišale, nobena pa ne pove za svoj primer ali primer bližnjega; zanima me namreč konkreten primer ˝menstruacije˝ med nosečnostjo - torej primer ˝resnične˝ osebe.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 14. Sep. 2007 8:59

jagodka85 napisal/-a:Alkohol, droge, čiki in nosečnost ... no go :!: :!:

Zlo grdo je videt, ko pred porodnišnico zuni sedijo visoko noseče ženske in kadijo cigaret za cigaretom :(
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 14. Sep. 2007 10:17

čbela:

metuljčica* napisal/-a:
V nosečnosti se lahko pojavi tudi krvavitev iz nožnice zaradi drugih razlogov in če ženska ne beleži redno svojih menstruacij, lahko ima takšno krvavitev za menstraucijo. Tako se lahko pojavi krvavitev ob vgnezdenju zarodka v maternično sluznico, kar lahko nastopi pribl. 14 dni po oploditvi, torej v času pričakovane menstraucije. Krvavitev se lahko pojavi tudi po spolnih odnosih, zaradi sprememb materničnega vratu v nosečnosti, iz posteljice...

(http://www.midva.com/si/faq/default.asp#mozno)

Tole sem napisala 2 strani nazaj...
Prijateljica je imela to vgnezditveno krvavitev, pa jo je zamenjala za menstruacijo, ker ni vedela, da je noseča. Je pa rekla, da je bila bolj šibka kot je ponavadi M.
Uporabniški avatar
čbela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a čbela » 14. Sep. 2007 11:45

Kako pokaže test, če si noseča, pa imaš kljub temu menstruacijo?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 14. Sep. 2007 12:11

Ona ga je delala 2 tedna po tej krvavitvi (ki NI menstruacija :!: ), pa je pokazal pozitivno.
Posumila je pa zato, ker so se začele jutranje slabosti.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 14. Sep. 2007 14:10

*purple* napisal/-a:
LoveLy* napisal/-a:zdaj mi pa res ni več jasno kam gre ta svet.
vsak dan slišim več primerov ko ženske sploh ne vedo da so noseče..
in nimajo nobenih znakov...pol je pa še menstra redna..in človek se res zamisli da je noseč ko začne trebuh rast..
...niam pojma zakaj je tako...je res ta sodobna kontracepcija povzročila to...al so ženske preprosto tako neumne da ne vedo kdaj so noseče...al bomo mogli vsak mesec delat teste nosečnosti da bomo zares vedele...nevem.,...
za primer bom dala...da je bila ženska naročena za neko odstranitev bule za katero ni vedla/vedli kaj je...in izkazalo se je da je noseča
prav tako je mela malo močnejša ženska(nosečnost ni bla očitna) močne bolečine v hrbtu..in pripeljali so jo na urgenco in izkazalo se je da bo še tisti dan rodila...mislim...če pa to ni višek kaj se dogaja...pa niso samo trači,ker za prvi primer poznam žensko...,drugega pa sem vidla po tv. ko je bla prav ena oddaja o tem...

a dobr to so trije primeri na par let.
mislm da po tem ne moreš posploševat.
zdej pa nevem kako bi ti telepatsko ugotovila, da si noseča če nebi imela niti enega samega znaka.moja mami je rekla, da če nebi menstre zgubila, da nebi vedla da je noseča sigurn do enga sedmga mesca, ker ni imela niti enga samcatega znaka.
sicer pa nevem kaj je narobe s tem, če mal pozno zveš.svet se ne bo podru, briga druge to, pa tud ne.

am sej se ne gre za to da bi blo kaj narobe da zveš kasneje...amapak to recimo ko imaš vse šanse da otroka obdržiš...ne morem pa si predstavlat da pač dekle staro 16,17,18 let in podobno ne ve da je noseča...za te primere sem jaz govorila...v takem primeru je pa nekomu full pomembno da zve čimprej ko je še čas da se odloči al otroka obdrži al ne...
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 14. Sep. 2007 14:18

purple - tvoja mami do 7. meseca nosečnosti ni imela niti enega znaka nosečnosti??? Kaj pa mogoče velik trebuh?!
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 14. Sep. 2007 14:43

Jaz mam zdl dilemo glede tega. Jemljem tabletke in sicer prvi teden sem pozabla tabletko, vendar za manj kot 12 ur. Prejšnjo sem vzela ob 23h, nasledno pa šele zjutraj ob 7h. Zato ker je dost manj kot 12h se nisem preveč sekirala, do zdl. S fantom sma mela ta mesec en odnos, en dan zatem sem mela mau rjavga izcedka. V torek bi mogla dobit menstro ampak sem mela samo mau izcedka, dobila sem jo v sredo popoldne, jo imela še malo včeraj in to je blo to. Porabla sem sam 3 tampone. Resda nimam nikol močne odkar mam tabletke, ampak tole je pa res malo mal. Drugih znakov nimam. A mislite da so možnosti zanositve? Da kupim test? Al je boljš da grem k ginekologinji? Je res zastonj pregled, sam mi je bedn k je tak neosebna in bo zihr rekla ka me skrbi, če sm mela menzo pa če tablete jemljem. Ka bi vi nardil v mojem primeru? In kateri test bi uporabl, če bi ga, in ceno če kdo ve?
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 14. Sep. 2007 15:04

Angel girl napisal/-a:purple - tvoja mami do 7. meseca nosečnosti ni imela niti enega znaka nosečnosti??? Kaj pa mogoče velik trebuh?!

Pa saj ne rabiš znakov, tle mora že otrok brcati :? . Tut men je ful čudn.

Amy pomoje ni panike. Če si pa nesigurna, pa kup test. Pejt v lekarno, pa ti bo že svetovala. Clearblue je najbolj znan in tudi pomoje najbolj sigurn.
http://www.krka.si/si/otc/izdelki/clearblue/

Prodajajo jih pa tudi v DMu
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 14. Sep. 2007 15:11

Angel girl napisal/-a:purple - tvoja mami do 7. meseca nosečnosti ni imela niti enega znaka nosečnosti??? Kaj pa mogoče velik trebuh?!

Kar se tiče trebuha je pa tko.
Ko je šla moja mami rodit, ji je babica najprej dvignla majco, da bi bla zihr, če je sploh noseča, ker se je mami zredila reeeees zlo malo (no sej sm se rodila z dvema kilama in še malo, pa tri tedne prezgodi). Ampak neki trebuščka pa vseen more bit, ni pa spet tko d ga nimaš nič.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Sep. 2007 15:40

angel, to je blo mišljeno tko, da ni imela pač NOBENEGA drugega znaka.trebuh in izguba menstre sta pa neizbežna znaka a ne :wink:
se pravi, ni ji bilo slabo, ni imela kakšnih čudnih prehranjevalnih želj, ni težila itd...Skratka če nebi zgubla menstre in če dodam še trebuh, da bo lažje razumljivo, nebi do sedmega mesca vedla da je noseča.V sedmem mescu so se ji začele pa težave, takšne in drugačne.
bouhamala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 2. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a bouhamala » 22. Okt. 2007 8:06

mene pa zanima če se je že kateri zgodilo da se je ginekologinja za en mesec zmotila (z predvidenim datumom poroda), jest sem namreč noseča 31 tednov, ampak če bi vidle moj trebuh bi misnle da grem glih kar rodit.
Pa že skoz mi govori da je otrok zelo velik za mojo nosečnost, imamo namreč fantka, sj vem da so fantki ponavadi malo večji in pa težji, no za mojga je rekla pri 28 tednu da je zelo velik,in mogoče celo prevelik zame in za mojo nosečnost.

Zdaj me pa zanima če bi jest lahko kako to preverila, vse se ujema z zadnjim dnem menstruacije, sam kaj pa če sm bila že prej noseča..... ni mi jasn, drgač je moja mami ko je mene nosila imela prve tri mesce krvavitve tko da ni sploh vedla da je noseča.

Če pa je pač naš malček enostavno tako velik me pa zanima kam grem lahko na kakšen dodaten pregled,oz se posvetovati o porodu, ker mi je gin. rekla če bo tako naprej rastu bo kr malo prevelik zame - za rodit.
(moj dragi je namreč imel 4750g ko se je rodil velik je pa biu 57cm- jest pa komi 2100g,velika pa 49cm) skrbi me to da mi tamaučka ne bodo kej poškodovali pri porodu.
pot dolga tisoč milj se začne z prvim korakom

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov