Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2007
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 20. Avg. 2007 23:15

ma zgleda da je vse možno, ne smeš se niti čudit če nekega lepega popoldneva kr rodiš :lol:
joke :D
Uporabniški avatar
čbela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a čbela » 23. Avg. 2007 12:41

še eno vprašanje: kako izgleda izvenmaterična nosečnost? kako pride do takšne oploditve in kakšna je možnost za to oploditev? kako je potem z menstruacijo in kako lahko narediš test nosečnosti?
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 23. Avg. 2007 13:16

Pri izvenmaternični nosečnosti oplojeno jajčece ne prispe do maternice, ampak se vgnezdi že v jajcevodu. Govoriti o tem, kakšne so možnosti za takšno oploditev, je težko, kot je težko govoriti o možnih zapletih med nosečnostjo in podobno, tega se ne da kar napovedati. Test nosečnosti pokaže nosečnost. V primeru izvenmaternične nosečnosti se potem (v največ primerih) pojavijo bolečine in krvavitve. Najboljše je kar se da hitro ukrepanje. Zdravniki ob čiščenju jajcevoda le-tega in jajčnik poizkušajo rešiti, se pa tudi zgodi, da ju je potrebno odrezati. V tem primeru ostane še en jajčnik in jajcevod, ki pa ostane nepoškodovan in opravlja funkcije naprej. Z menstruacijo pa je potem predvidevam da tako, kot po splavih, ciklus se počasi povrne v ciklus, če seveda z njim niso težave, če pa so, pa je to že drugo poglavje.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 23. Avg. 2007 16:29

Kdaj je približno ovilacija oz. kdaj po menstruaciji se zanosi?? Kok dni to traja, a je že v prvem tednu?
M!NA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a M!NA » 23. Avg. 2007 16:36

urszika napisal/-a:Kdaj je približno ovilacija oz. kdaj po menstruaciji se zanosi?? Kok dni to traja, a je že v prvem tednu?

Ovulacija ponavadi nastopi 10-15 dni pred naslednjo pričakovano menstruacijo, če maš enako dolge cikle, si jo lahko izračunaš na raznih temu primernih forumih. Čist simple!
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 23. Avg. 2007 16:51

hehehe..ko smo se menli o varnih dneh..meni nekaj ne šteka...kao nej bi bli varni dnevi 1 teden po in 1 teden pred menst.
ampak v navodilih za kontr. tablete piše..da je pač zelo nevarno če izpustiš zadno tabletko al pa tabletke na koncu oz. ko si pri koncu z njimi ker se možnost za nosečnost poveča...zaj mi pa ni jasno kako?sej če so varni dnevi pol naj nebi blo toolike možnosti zanositve..ne zanašamo se na to da je to nevem kako zanesljiva zaščita!
Enako pa vela za punce ki jemlejo in ki ne jemlejo tabletk(ovulacija,varni dnevi...itd.) tak da...meni nič več jasno..komu mogoče?? :idea: :idea: :?:
M!NA
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a M!NA » 23. Avg. 2007 17:02

LoveLy* napisal/-a:hehehe..ko smo se menli o varnih dneh..meni nekaj ne šteka...kao nej bi bli varni dnevi 1 teden po in 1 teden pred menst.
ampak v navodilih za kontr. tablete piše..da je pač zelo nevarno če izpustiš zadno tabletko al pa tabletke na koncu oz. ko si pri koncu z njimi ker se možnost za nosečnost poveča...zaj mi pa ni jasno kako?sej če so varni dnevi pol naj nebi blo toolike možnosti zanositve..ne zanašamo se na to da je to nevem kako zanesljiva zaščita!
Enako pa vela za punce ki jemlejo in ki ne jemlejo tabletk(ovulacija,varni dnevi...itd.) tak da...meni nič več jasno..komu mogoče?? :idea: :idea: :?:

Ni varnih dnevov, tak da se ne zanašaj na njih.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 23. Avg. 2007 17:38

sej jaz se ne zanašam na to ker jem kontr. tablete...pač kao eni se zanašajo na to...
glede kontr. tablet mene samo zanima kak je...z ovulacijo in z varnimi dnevi in vsem skup :?:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 23. Avg. 2007 19:47

jasmina1 napisal/-a:
urszika napisal/-a:Kdaj je približno ovilacija oz. kdaj po menstruaciji se zanosi?? Kok dni to traja, a je že v prvem tednu?

Ovulacija ponavadi nastopi 10-15 dni pred naslednjo pričakovano menstruacijo, če maš enako dolge cikle, si jo lahko izračunaš na raznih temu primernih forumih. Čist simple!

Kaj pa če nimaš enako dolgih ciklov?
No sej.. važn da vem mal računat tole sranje.. :( Hvala za odg.
M!NA
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a M!NA » 23. Avg. 2007 19:49

urszika napisal/-a:Kaj pa če nimaš enako dolgih ciklov?
No sej.. važn da vem mal računat tole sranje.. :( Hvala za odg.

Pol je mal težje izračunat ovulacijo, če so cikli različno dolgi. Če slučajno načrtuješ naraščaj, pa je priporočljivo se kljunčkat vsaj 2-3x tedensko, neglede, na O.
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 23. Avg. 2007 19:58

Ojej ne, ne načrtujem. Sam čakam M in mi rojijo črne misli po glavi.. in mal računam da se zasiguram predn delam test :roll: :?
M!NA
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a M!NA » 23. Avg. 2007 20:03

urszika napisal/-a:Ojej ne, ne načrtujem. Sam čakam M in mi rojijo črne misli po glavi.. in mal računam da se zasiguram predn delam test :roll: :?

Če si beležiš dneve menstruacije na koledarček, si izračunaj cikle od mesca do mesca posebej in z izračunom najdaljšim ciklom, preveri, kdaj naj bi se ti prikazala tečka! Če si ne beležiš, pa je najbolje, da čimprej pokukaš v drogerijo po test, sploh, če nisi pripravljena na otročka!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 23. Avg. 2007 20:29

Si beležim, ampak sem prej jemala tabletke.. zdej sm mela pa že kr par tednov nazaj zadnjo menstruacijo, tista je prišla kar normalno.. sicer sem vedno mela to neurejeno, ampak sem mislila da se bo po jemanju tabletk uredilo. Pa se ni (upam da je to vzrok).
Smo že delal test pa še ga bomo. :?
M!NA
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a M!NA » 23. Avg. 2007 20:45

urszika napisal/-a:Si beležim, ampak sem prej jemala tabletke.. zdej sm mela pa že kr par tednov nazaj zadnjo menstruacijo, tista je prišla kar normalno.. sicer sem vedno mela to neurejeno, ampak sem mislila da se bo po jemanju tabletk uredilo. Pa se ni (upam da je to vzrok).
Smo že delal test pa še ga bomo. :?

Odvisno kolko časa jih jemlješ, ponavadi traja, da se telo privadi na tabletke in se šele po nekaj mesecih uredi cikel. Držim pestke, da te obošče čimprej!
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 23. Avg. 2007 21:31

LoveLy* napisal/-a:hehehe..ko smo se menli o varnih dneh..meni nekaj ne šteka...kao nej bi bli varni dnevi 1 teden po in 1 teden pred menst.
ampak v navodilih za kontr. tablete piše..da je pač zelo nevarno če izpustiš zadno tabletko al pa tabletke na koncu oz. ko si pri koncu z njimi ker se možnost za nosečnost poveča...zaj mi pa ni jasno kako?

Če jemlješ tabletke se vse skupaj spremeni. Največ hormonov je v telesu 2. teden, zato je najmanj možnosti, da zanosiš, če pozabiš tabletko. Največ šans je pa, če jo pozabiš prvi teden, ko raven hormonov še ni vzpostavljena tako visoko.

Če pa tabletk ne ješ pa imaš normalen ciklus, kjer (kot že rečeno) nastopi ovulacija in sicer nekje 2 tedna po menstruaciji. 3 dni pred in 3 dni po ovulaciji pa so najbolj plodni.

Bi pa tudi jaz poudarila, da se na to metodo računanja ne gre zanašati ravno. Je pa zelo uporabna, ko si želiš otročka. :D
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov