Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 24. Avg. 2008 14:09

Ja, mi smo tudi vedno meli s sabo.. No, saj verjetno se to razlikuje od porodnišnice do porodnišnice.. Tukaj je pač pogoj.. Predavanja pa niso bila vsak dan, ampak ob torkih in četrtkih (pet predavanj).. So bila dopoldan in popoldan vsakič, tako da sva šli, ko sva lahko.. Sicer sem glih maturo mela, pa je bilo malo težje.. Eno predavanje sem celo izpustila, ampak potrdilo sem dobila vseeno..
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2006
Kraj: KK

Neprebrana objavaNapisal/-a B@bsy » 29. Avg. 2008 17:42

mene pa nekaj zanima. tiste, ki ste že rodile ali pa ste noseče, če ste uživale folno kislino, a ste kaj bruhale po njej?
jo kamej čakam d bom teta!!! :D
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a medvedka » 29. Avg. 2008 19:11

lakeesha napisal/-a:men je kolegica, k je pred kratkim rodila, rekla, da brez unga potrdila ne morjo not...
da potrdila neb doma pozabila na tisti dan, ga je že full prej skoz v torbici nosila :lach:

Men je to tak bullshit...ok zdej sicer ne vem a je materinska šola obvezna la ne ampak a si predstavljaš kaj se zgodi če npr. ženska reče da pa ni obiskovala materinske šole..a pol to pomen da ji ni dovoljeno rodit v porodni sobi?? HAHA Res ne vem zakaj tok komplicirajo. Sej je moški ponavad tam za oporo in spodbujanje ne pa da bo zdej nek doktorat nardil iz tega in mora zato obiskovati materinsko šolo. Sej tudi če ne pozna pravil dihanja so tam itak sestre, ki lahko pomagajo materi.
Uporabniški avatar
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2005
Kraj: 3milimetre v zraku

Neprebrana objavaNapisal/-a *pupika* » 29. Avg. 2008 19:17

Joj punce... js sem pred kratkim čisto po nakjlujčju priklocala na en blogec, na katerem mamica opisuje, kako se je zavestno določila, da bo rodila doma. V svojem stanovanju, sama s svojim možem.

Sicer sta OBA prej naštudirala literaturo, možne zaplete in tudi porodnišnica je zelo blizu njunega doma. In to psloh ne moreš verjet na kak način se je to dogajalo.
Rodila je doma in napisala je še, da je to najlepša izkušnja v življenju.
Verjamem. je pa zelo razkirano.
My dreams are my reality...
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 29. Avg. 2008 19:57

Blizu moje vasi je neka ženska rodila sama doma, ker ni hotla v porodnišnco. Fantek je danes prizadet, ker mu ni znala nudit nujne pomoči oz. oskrbe. Pa je biu to njen 3. otrok, dve punci je prej rodila v porodnišnici.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 29. Avg. 2008 20:11

*pupika* daš link do bloga? Bi jez tudi prebrala :).
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cukrck » 29. Avg. 2008 20:19

^^Ojej, le kaj jo je pičl takrat, da ni hotla it v porodnišnco? :?

A kdo kej ve kaj je s Sweetyko? Sej je že rodila ane? ČE se prov spomnem je mela rok sred avgusta nekje. No, če kera kej ve, nej nam sporoči. :)
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
Uporabniški avatar
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *pupika* » 30. Avg. 2008 5:09

Js sem še tisti dan blog zaprla in ga NIKOLI več nisem našla. Sem še misla vse skupi mojemu pokazat, ker je bilo res tolk doživeto in lepo napisano!

Tista ženska je napisala, da ni hotela "za vsako ceno" doma rodit. To je bil njen drugi porodn in je že vedela kako in kaj.
Je rekla, da ko je povedala najprej možu, potem pa še okolici, da bo rodila doma, da so bili najprej vsi zgroženi, češ kako da je neodgovorna in lalala...

Potem pa je prav naštudirala porod in vse mogoče (predvsem tuje) literature.
Ko je prišlo tako daleč, je svojega starejšega sina dala na počitnice k babici, da bi se lahko sama z možem v miru pripravila na vse skupaj.
In res ji je uspelo!

Ko je pripovedovala o porodu, je pripovedovala s takšnim žarom in navdušenjem, da si misliš, da je to zares nekaj posebnega. Rodila je doma v banji. Ko je pisala, kako je bilo, ko se je mala navihanka rodila, so mi šle pokonci vse dlake in solze so mi tekle po licu, ker je bilo tako čarobno.

So pa seveda takoj po porodu šli v porodnišnico, da so pregledali otroka in njo. Brez posebnosti.

Od tu naprej je rekla da ne bo opisovala, ker se čarobnost neha :wink:
Js pravim, veliko poguma je mogla zbrati za to, ampak se ji je poplačalo.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 30. Avg. 2008 6:35

^ Jaaa, jaz sem tudi brala ta blog!
Moi T, link dobiš na ZS!

Pogumna ženska, ampak jaz se vseeno ne bi šla tega...
Uporabniški avatar
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *pupika* » 30. Avg. 2008 6:36

kaj če bi še meni poslala?
ker sem "zgubla" link
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 30. Avg. 2008 6:56

Hm, jaz sem zadnjič gledala Birth stories in je tudi pokazalo žensko, ki se je odločila, da bo rodila na njuni zakonski postelji. Meni osebno to ni všeč, in jaz tega ne bom prakticirala in tudi svojih bližnjih oseb pri tem ne bi podpirala.

Ker pa nas je kolikor nas je, verjamem, da določenim to nekaj pomeni (ne vem kaj), tako da naj rodijo doma, če jim je toliko do tega in če je varno, tako iz higijenskih kot drugih razlogov. :nixweiss:

Saj se zavedam, da so naše babice rojevale doma, vendar je medicina že tako napredovala, da se vseeno, ko bo prišel tisti čas, raje prepustim babicam in porodničarju na mizi Ljubljanske porodnišnice. :-)
Uporabniški avatar
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *pupika* » 30. Avg. 2008 6:59

Lej js sem bila tudi takega mnenja.
Ko pa sem prebrala post na blogu... nevem no... dotaknilo se me je.

Tista ženska je imela vse sterilno in porihtano.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 30. Avg. 2008 7:00

^ Jaz tudi, ker če slučajno pride do kakšnega zapleta, imaš takoj ob sebi usposobljeno osebje.
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 30. Avg. 2008 17:21

*pupika* napisal/-a:Lej js sem bila tudi takega mnenja.
Ko pa sem prebrala post na blogu... nevem no... dotaknilo se me je.

Tista ženska je imela vse sterilno in porihtano.

Prepričana sem, da je poskrbela tako za svoje kot dojenčkovo zdravje, v to ne dvomim. :) Ampak mene osebno nič kaj preveč ne privlači ideja, da bi rodila doma v kadi ali pa na postelji. Vsakomur svoje.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 30. Avg. 2008 18:02

Joooj jst pa kr ne morm vrjet,da se kljub rednemu jemanju tabletk lahk zgodi,da zanosš..fak no..kuk je parou,k si ful želijo otroka pa ga ne morjo met..medtem ko pa eni preprečujejo(preprečujemo),da bi spočel otročička se pa "zalom"..Kr ne dojemam dobr,sploh ker se je to zgodilo poznani osebi..pa še menstra normalnooo..Jst se kr psiheram doma zdej s tem.. :?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov