Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Alina21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2006
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Alina21 » 31. Jul. 2008 10:44

Pupica20, saj nisem še noseča, samo malo me zanima, ker bova kmalu začela kej delat na tem :razz:
Likar je suh, visok, star med 45-50 po moje... Drgač sm pa tud js slišala, da je Tašev kar siten in ga večina ne mara.

kako kaj tvoj otroček?
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 31. Jul. 2008 14:40

Alina21 napisal/-a:Pupica20, saj nisem še noseča, samo malo me zanima, ker bova kmalu začela kej delat na tem :razz:
Likar je suh, visok, star med 45-50 po moje... Drgač sm pa tud js slišala, da je Tašev kar siten in ga večina ne mara.

kako kaj tvoj otroček?

aja, jaz sem pa mislila,da si že noseča. :) no, držim pesti,da vama uspe-kmalu. :wink: :) ma,saj mislim,da vem kateri je likar. Ah,sej več ali manj so vsi v redu. razn res tašev. čeprav baje je dober,karse tiče operacij in to. d je resstrokovnjak,samo nima pa nobene olike. mislim tko no,ne zna se ment s tabo,kr enki. men je zmeraj težil,da sem se ful zredila pa se sploh nisem. pa tko na grso je to govoru. ah,sej je šlo skoz eno uho not skoz drugo ven.

Moj otroček,moj lepi angelček zdaj spi. drugače je v redu. zdaj je dosti bolje,ker smo mleko zamenjali pa probam ga čimveč dojit,ali si pa stisnem mleko pa mu pol to dam za jest. tko da probamo čim manj uporabljat umetno mleko,pa probam ga navajat,da bo se sam dojil,čeprav je še mal švoh in mi hitr zaspi. no,je že dosti bolje, zdrži že dalj časa,tako da če je dojka dovolj polna dobi za cel obrok. tko da tut krči so nehali ga matrat.vsake tolko ga še mal zvije,ampak ni več sile. zaenkrat še ne. upam da bo tko tut ostalo. drugače pa jzdrav,pridobiva lepo na teži. zdaj ima že 2900,če ne že tut mal več. ga morm zdej en dan stehtat.jutri ga bom. v torek je mel 2900g, tko da zdej je najbrž že več. juhuhu,kmal bo 3kg,pol pa ga bom v kadi lahko končno umila. :) Komaj čakam. drugače pa tut že hodimo na sprehode. včeraj smo bli. no pa je pol začel neki dež rosit in smo šli hitro domov in se je usulo. ne me vprašat kolk sem bla utrujena,ker sem skor tekla,da ns ne ujame dež,jaz pa po 1mescu zunaj-brez kondicije,po operacij... ja no,sam sem se mogla potrudt,ki če ne bi ibl moj mali moker do kosti. danes pa tut komaj čakam da gremo ven. najbrž že čez dobro uro. še 1uro mora spat,pa pol dokler ga umijem pa nafutram bo še ena ura naokoli. no ja sej bo. v nedelj ima že 1 mesec!! :eek: :) ne morem verjet. aja,začel se je tudi že smejat. tko nasmehne se lepo ko se kej ukvarjamo z njim. tko lepo je kadar se zasmeji! pa pravjo da se šele nekje pri treh mescih začnejo. pajade!
tko no,lepo nam je! No,da ne boste mislile,da je vse tko popolno pa lepo,ima tut svoje momnte,ure,ko se ne da in joče-seveda še sam ne ve zakaj se dere. kr neki. iz ihte, od utrujenosti-ne da bi zaspal,ko ima že čist rdeče očke pa utrujen do konca,ne on se mora deret. tko da tut že zna pritisk dvignt.
no,lepo vas pozdravljam do nadaljnjega. :D
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 31. Jul. 2008 17:30

pupica20 napisal/-a:aja,začel se je tudi že smejat. tko nasmehne se lepo ko se kej ukvarjamo z njim. tko lepo je kadar se zasmeji! pa pravjo da se šele nekje pri treh mescih začnejo. pajade!
:D Tole je pa tko luštno. Ne, nimam svojih, sam se pa spomnim sestrice, kako se je skoz neki smejčkala - včasih še v spanju! :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 31. Jul. 2008 23:17

Ja sam kokr jst vem, se novorojenčki čist nevede smejijo, to jim ustnce same delajo, ne da bi se oni zavedal. Kasnej se začne dojenček šele tolk zavedat in mal dojemat in posledično tud smejat, ko mu paše :)
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cukrck » 01. Avg. 2008 12:00

^^Ja, tko je ja, kokr je Yazmeen rekla. Sam je še vseen en tak lep filing, k maš kr občutk da se je teb zasmejov... Jst sm ga enkrat zjutraj previjala, pa je bil isto komej en mesec star, pa sm se mu nasmejala, in on men nazaj, madona, sem mela cel dan polepšan, sem kuj mojga klicala, pa povedala, da se mi je tamal nasmejov :D Vsa ponosna, hehe :lach:

Pupica, je fletn ane, k maš tkole svojo mejhno štručko v naročju. :) Cartejte se, kokr se lahko, ker bo prehitr minil...
Pr dojenju, k ti pa zaspi zravn, ga pa kr probej zbudit, mal ga po nogicah požgačkej, pa po rokicah, pa po nosku. No, jst sm probavala vse možne načine, ampak se ni dal, moj je bil tak zaspanček, da ga res nism mogla zbudit in sva se poj dojila tut na 15 min...
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 01. Avg. 2008 12:41

Pupica katero mleko pa imaš?? Drugače ti pa priporočam, da ga čimvečkrat pristavljaš k prsim, ker tle deluje načelo povpraševanje - ponudba. Tako da probaj čimanj dodajat oz nič, če se le da. Otrok se namreč še prehitro navadi na flašo, ker pač bolj teče kot iz prsi. Boš vidla, da se ti bo uredilo. Meni je glede tega zdej precej žal, da nisem bolj vztrajala, ker smo postopoma čist prešli na adaptirano. Ampak sem mela pa res hude težave z bradavicami oz. občutljivostjo, tako da....žal.

Glede nasmeha je res tako da so na začetku v sanjah in spontani oz se ne zavedajo. Ampak vseen je lepo a ne :) in res ti prav polepša dan. Jst se spomnem moje, ko se je prvič tko zavedno nasmehnila. Sem bla full zmatrana, ker mi ponoč ni spala in sem jo nosla sem pa tja, ona je pa mela učke odprte ko ena sova na stežaj. pa ji tko napol nejevoljno rečem, če mislimo še kej spat danes. V tistem se je tuk nasmejala, da sem prec pozabla utrujenost in vse.

Ajej no, uživajte v teh trenutkih, ker minejo ko keks. Se mi zdi, da sem komaj rodila, pa gre letos že v 1. razred :(
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 02. Avg. 2008 15:56

cukrčk, ja res je lepo ko imaš enkrat v rokah svojo malo štručko. vem,da bo hitr minil,čeprav zdaj prvi mesec se mi vleče. jutri ima točno 1 mesc. po drug stran se mi pa zdi d je že cela večnost mimo. mal se vleče,ampak sej nč hudga,. glavn d nam gre. :) a na 15min si dojila??!!!! groza. ma matija pa je tak zaspanc,da tut če ga pustim spat bo spal tri ure,najmanj. sm že probala js to. tko d sm hitr opustila pa mu pačše dodala po flaški mleko. zdej skoz več mojga mleka,k si ga dost stiskam,vsake tolko pa dobi tut ono umetno mleko.

mily,zdaj imam mleko novalac-proti aprtju. na začetku sem imela pregomin,ki ga pa je čist zaprl,saj je to mleko proti driski.tko d je bil bogi,je mel ful krčke. pol pa sva prešaltala na novalac. pa mam enga proti zaprtju in navadnega. tko d zdej je dosti bolje. sem pa začela ga tut več dojit. mal je že dobu na moči,pa tut js mam dosti več mleka ko na začetku,tk d včasih se tut sam podojiva,drgač pas i stiskam mleko,pa ga pol kasneje dobi. tko d zdej ne dobiva več tolko onega mleka. je pa tko,jaz sem tela dojit že v porodnišnici. sej sm mislila da mi ga bojo to takoj dali pa ni blo nič. jaz sem po 3h dneh od carskega dobila ful mleka,je kr teklo. pol p a k nism nič dojila n si stiskala,ga e pa zmankal. sej pol k sm prašala kdaj ga bom lohk dojila,so se pa sessre čudle,kako da ga še nism. pa d itak vprašanje č bo potegnu k je tko mičkn(je bil 3 tedne prej rojen). no in pol ko so mi ga dale je prec primu pa vleku. d so se kr čudle.sam kaj ko jaz nisem imela mleka dovolj. tko d sem se pol še domaa mogla trudt mal,d je prlo. zato sem pa ga mogla po flaški futrat.žal. no,glavno je da gre na bolje.

glede nasmeha pa si js kr še zmerom mislim, da ima nasmeh. pa naj bo zaveden ali ne. jaz mam občutk d mal se zaveda,čemu ali komu pa je nasmeh namenjempas e ne poglabljam. sej najbrž se bom pol čez kaka dva mesca,ko se bo zares nasmejal temu nasmejala,pa vseeno. lepo mi je,če si tko mislim. :D
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 21. Avg. 2008 10:33

No, da tema malo oživi.. :)

Sem v torek dobila bratca.. :hearts:

Mami sicer ni mela svojih popadkov, smo pa šli v porodnišnico, ker je mela uradni rok 19. avgust.. Najprej CTG, pa pregled, potem jo je pa dr. kar v porodno poslal.. Ob 11.20 je dobila umetne popadke, ob 1h sem že lahko šla v porodno, je mela popadke na 2 minuti.. Takrat je dobila tudi ultivo (za lajšanje bolečin, odvzame pribl. 40% bolečine).. No, to je stvar ful pospešilo, Aleks se je rodil že 2.15.. Ful na hitro v glavnem..

Sta še v bolnici, če bo vse v redu (zaenkrat kaže, da bo), prideta jutri domov.. Komaj čakam!

Je "pravi dečko", 52cm in 3830g.. :) Jedel pa bi tudi nonstop.. :)
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 21. Avg. 2008 16:04

izzie napisal/-a:No, da tema malo oživi.. :)

Mami sicer ni mela svojih popadkov, smo pa šli v porodnišnico, ker je mela uradni rok 19. avgust.. Najprej CTG, pa pregled, potem jo je pa dr. kar v porodno poslal.. Ob 11.20 je dobila umetne popadke, ob 1h sem že lahko šla v porodno, je mela popadke na 2 minuti.. Takrat je dobila tudi ultivo (za lajšanje bolečin, odvzame pribl. 40% bolečine).. No, to je stvar ful pospešilo, Aleks se je rodil že 2.15.. Ful na hitro v glavnem..

Sta še v bolnici, če bo vse v redu (zaenkrat kaže, da bo), prideta jutri domov.. Komaj čakam!

Čestitam za bratca! Smem vprašat kako to, da si bila poleg mamice pri porodu? Se mi zdi neobičajno za Slovenijo, prav tipično ameriško. :D Drugače pa ful lepo to.

Pa čestitke pupici in pa ANGELgirl - čimlepšo nosečnost in zdraaaaaaaaavega otročka. :wink:
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 6. 2008
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objavaNapisal/-a Razlagalka » 21. Avg. 2008 16:38

Iskrene čestitke vsem. Tudi jaz bi že imela dojenčka, res. Upam, da čimprej.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 22. Avg. 2008 18:22

renatka_ napisal/-a:
izzie napisal/-a:No, da tema malo oživi.. :)

Čestitam za bratca! Smem vprašat kako to, da si bila poleg mamice pri porodu? Se mi zdi neobičajno za Slovenijo, prav tipično ameriško. :D Drugače pa ful lepo to.

Pa čestitke pupici in pa ANGELgirl - čimlepšo nosečnost in zdraaaaaaaaavega otročka. :wink:

Hvala.. :) Ful sem si želela bit zraven, pa sem pač bla.. :) Ni bil problem, pogoj je, da je oseba polnoletna in da ima opravljeno šolo za starše..
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 24. Avg. 2008 9:21

Aja pol recimo če hoče3 bit fant(mož) zravn pr rojstvu svojga otroka more met opravljeno šolo za starše??
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 24. Avg. 2008 9:48

^^ ja ja, to je pogoj... :wink:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 24. Avg. 2008 9:54

Oče naj bi imel šolo za starše, čeprav jst mislim, da tudi če je nima, mu ne morejo preprečit. Je OČE otroka in da ne bi smel gledati rojstvo lastnega otroka zaradi nekega bebavega papirja??? Jst bi se v momentu tam skregala. Moj je sicer hodil z mano v materinsko, ker ima tak šiht, da se lahko precej prilagaja, ampak drugače so po večini ti tečaji ob takih neumnih urah, da marsikdo ne more. In traja en teden, tako da ni, da si samo en dan frej vzame.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 24. Avg. 2008 10:29

men je kolegica, k je pred kratkim rodila, rekla, da brez unga potrdila ne morjo not...
da potrdila neb doma pozabila na tisti dan, ga je že full prej skoz v torbici nosila :lach:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov