Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Barbi78
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Barbi78 » 23. Jul. 2008 13:04

Se potem brazgotina fejst vidi in koliko cm dolžine je to? Kako pa to zgleda porod oz. te uspavajo in to je to?
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 23. Jul. 2008 18:54

Koliko se brazgotina vidi je odvisno od zdravnika kako te začije. Meni je moja zdravnica super naredila in je res lepo zašila. Sedaj prerežejo vodoravno čez trebuh in nič več navpično in še to dosti nizko tako da ponavadi kopalke prekrijejo brazgotino.
Poteka pa tako da te uspavajo, otročka vzamejo ven, te zašijejo in zbudijo. Mislim da vse skupaj traja cca. 40min če ni zapletov.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
Janja84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 23. Jul. 2008 20:16

ANGELgirl napisal/-a:O hvala za vprašanje :D Gre prav super, februarja pričakujeva..

Čestitkeee :) Lepo nosečnost :)
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 24. Jul. 2008 11:40

Kako se vidi brazgotina je res odvisno od dohtarja,kako zašije. Ampak večinoma zašijejo lepo,pa itak je prerezano nizko,tko a res lahko pokriješ s kopalkami. drugače pa karr se tiče uspavanja- ni mus,da te uspavajo. sam izbiraš. ali te uspavajo ali pa ti dajo lakalno anestezijo. jaz sem izbrala to zadnje-lokalno anestezijo. mi je dala anestezistka injekcijo v hrbet in nisem nič čutla od pasu dol.prvo so mi začele noge mravljinčt in ko so mi neki oblačli gor sem skoz manj čutla. pol sama opreacijaopa je bla prov hecna. si pri zavesti in res d ne čutiš ko te režejo in to,samo nekaj vseen čutiš. tko neke premike gor in dol. ma tko hecno. ne boli. jaz sem neki stokala in se je anestezistka ustrašla kaj je pasem rekla sam d je tak hecn obččutk ko mi dol počnejo. se je poo sam oddahnla pa rekla ja d zna bit mal neprijetno k čutš neke premike, ma tko men ni blo neprijetno ful,kokr mal žgečkal d me je. hahaha :) no, pol so mi otročka pokazali in sem ga plupčkala pol ga je pa odnesla atiju pa umila ga je pa to,mene so pa ta čas nazaj zašili. ma nč stršanga ni tale carski rez. je pa res da mi je blo ful hudu,ker se m si ful želela naravno rodit,sam jebiga,če pa je tko nanesl. bom pa drugega. :)
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 25. Jul. 2008 18:34

Hvala pupica, si mi odgovorila na par vprašanj. Jaz bom tudi mogla imet carski rez, ker imam previsoko dioptrijo in me je full firbec matral ali te čisto dajo v narkozo ali ti dajo lokalno anestezijo, pa tudi če je lahko partner pri carskem rezu prisoten. Zdaj vsaj vem :D
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
orion lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a orion lady » 26. Jul. 2008 9:05

V LJ P delajo CR samo v polni narkozi, v Postojni pa je možno tudi s epiduralno. Partner v LJ ne more biti zraven, kako je pa v Postojni pa ne vem.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov
...
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 26. Jul. 2008 10:43

čestitke vsem novopečenim mamicam in seveda tudi bodočim. ko vas berem, dobim prav voljo. :D ampak ni še čas...
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 26. Jul. 2008 11:25

Čestitke vsem mamicam tud z moje strani. Jaz bi tud...ampak sem še premlada :(
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sarita » 26. Jul. 2008 23:49

Jst sem si pa malo prebrala o epiduralni in se nagibam v tej smeri. Zakaj bi trpela, če mi ni treba?
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 27. Jul. 2008 8:51

ANGELgirl napisal/-a:Hvala pupica, si mi odgovorila na par vprašanj. Jaz bom tudi mogla imet carski rez, ker imam previsoko dioptrijo in me je full firbec matral ali te čisto dajo v narkozo ali ti dajo lokalno anestezijo, pa tudi če je lahko partner pri carskem rezu prisoten. Zdaj vsaj vem :D

Kaj ima pa dioptrija s tem veze? Kolko pa je to visoka dioptrija? Ker jaz mam -4 in -5, to pomeni, da bom morala roditi s CR, ko bom seveda tak dalec :) ?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Jul. 2008 10:02

Nevarno je za oči, ker se pri porodu pač napenjaš in tvegaš resne poškodbe vida.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 27. Jul. 2008 11:21

Kaj se pa tretira za previsoko dioptrijo?
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 27. Jul. 2008 17:02

Mislim, da se za previsoko dioptrijo šteje od -8 naprej. Jaz imam pa -10..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 28. Jul. 2008 11:52

v postojni je partner lahko prisoten pri carskem rezu. me pa mal čudi,da v ljubljani delajo carski rez samo v polni narkozi. ker je baje boljše tako za mamo kot otročka,da je v delni. pa tut menda ga lahko takoj dojiš,če je v delni narkozi oz. lokalni anesteziji. sicer so meni povedali,da zakaj je boljše v lokalni anesteziji,samo sem že pozabla. ker v tistem trenutku nisem bla ravno najbolj zbrana,ker sem še mal težko dihala,pa razmišlala sem d zakaj morm lih cr imet,ker sem hotla naravno. pa še zaspana sem bla mal pa evforična,ker pač to je blo to,zdej bom rodila,in me pač res ni tolko zanimalo zakaj je tko bolje.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a izzie » 28. Jul. 2008 11:53

Že zato je boljše, če maš lokalno, da otročka takoj vidiš, pa ga malo k sebi dobiš.. :)
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov