Nosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Ja PPD je hudič. Močna mora vsake ženske. In s tem se na žalost spopada precej žensk.
1 Moja kolegica je imela tudi precej hudo obliko. Nekaj časa je sina zavračala, pa ga spet oboževala, pa spet tema,..in to se je vlekolo če se ne motim kar nekaj mesecev. Še dobro da ima čudobvitega moža, super najboljšo prijateljico, starše,ki so ji v teh groznih trenutkih neomajnostali ob strani. In je šlo skozi. Pri drugem sinu, pa se m zdi da ni imela teh problemov. In to me zelo veseli ker je super mamica, in njuna sina sta tok cute da okol padeš.
In mene je tega tudi full strah. Še posebej,ker si otroka full želim. In da bi ga potem zavračala,...si ensotavno ne znam predstavaljat. In da o tem ne bi razmišljala, je težko. Ker vem da to je, da do tega skoraj vedno pride, če ne drugače v milejši obliki, kot poporodna otožnost, ki sicer v parih dneh izgine, pa kljub temu.
1 Moja kolegica je imela tudi precej hudo obliko. Nekaj časa je sina zavračala, pa ga spet oboževala, pa spet tema,..in to se je vlekolo če se ne motim kar nekaj mesecev. Še dobro da ima čudobvitega moža, super najboljšo prijateljico, starše,ki so ji v teh groznih trenutkih neomajnostali ob strani. In je šlo skozi. Pri drugem sinu, pa se m zdi da ni imela teh problemov. In to me zelo veseli ker je super mamica, in njuna sina sta tok cute da okol padeš.
In mene je tega tudi full strah. Še posebej,ker si otroka full želim. In da bi ga potem zavračala,...si ensotavno ne znam predstavaljat. In da o tem ne bi razmišljala, je težko. Ker vem da to je, da do tega skoraj vedno pride, če ne drugače v milejši obliki, kot poporodna otožnost, ki sicer v parih dneh izgine, pa kljub temu.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
Ledenka - Debatorica
- Na forumu od: 21. 2. 2005
Bageera napisal/-a:Pomoje precej pomaga pri poporodni depresiji to, da imaš okoli sebe ljudi, ki te imajo radi, so ti v oporo in pripravljeni pomagat, ker je sigurno težje, če te noben ne podpira.
Ja to sigurno najbolj pomaga, ampak nažalost nimajo vse ženske tega.
Koliko moških je takih, ki ne razume...
Boge me ženske, kaj moremo vse pretrpet.
Don't worry, be happy!!!
-
Naty - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: R`dam
Kaj pa predporodna depresija oz. nosečniška depresija? Sploh to obstaja ali to enostavno imenujemo divjanje hormonov?
Ker mene občasno prav pošteno razganja in skačem iz joka v smeh. Po eni strani se počutim kot pubertetnica (pa še mozolje sem dobila, ki jih nikoli v življenju nisem imela), po drugi strani pa se počutim kot tečna stara baba. In težim in težim...
Ker mene občasno prav pošteno razganja in skačem iz joka v smeh. Po eni strani se počutim kot pubertetnica (pa še mozolje sem dobila, ki jih nikoli v življenju nisem imela), po drugi strani pa se počutim kot tečna stara baba. In težim in težim...
"Ni dovolj, da imamo odprte oči, potrebno je imeti tudi odprto srce."
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Jah no, vsega so krivi hormoni
Jaz sem pa danes super dobre volje.
Sem imela UZ, pa sem totalno navdušena! Videlo se je čisto vse, ultra natančno, lahko si preštel prstke na rokicah
Mali je sicer ful živahen in zato slikca ni dobro uspela, ampak sva bila pa ob gibanju totalno ganjena. Videla sva obrazek, usta - premikajoča, nosek, mali je dejansko že sesal palec! Jaz nisem mogla verjet, ko je čisto počasi nesel rokico v usta! Velik je sicer 6,3 cm. Ful je bilo lepo videti. Mislim pa, da sem videla lulčka Sam nisem ziher, da je bilo to to ...
Jaz sem pa danes super dobre volje.
Sem imela UZ, pa sem totalno navdušena! Videlo se je čisto vse, ultra natančno, lahko si preštel prstke na rokicah
Mali je sicer ful živahen in zato slikca ni dobro uspela, ampak sva bila pa ob gibanju totalno ganjena. Videla sva obrazek, usta - premikajoča, nosek, mali je dejansko že sesal palec! Jaz nisem mogla verjet, ko je čisto počasi nesel rokico v usta! Velik je sicer 6,3 cm. Ful je bilo lepo videti. Mislim pa, da sem videla lulčka Sam nisem ziher, da je bilo to to ...
-
LARIKA - Cosmopolitanka
Tamala` napisal/-a:Sigurn se bo še kakšna opogumila pa povedala
Hehe a jih ni že dovolj
Krfjolca- full sem vesela za vaju, da je vse ql. Jst se bom pomoje kr zjokala, ko bom gledala svoje dete
Priznam da sem že čist zmešana zaradi otrok. Ko gledam nosečnice okoli sebe,me kar zvija
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
Naty - Sramežljivka
No, jaz pa sem danes imela prvi sestanek pri babici (če je katera brala moje poste ve, da tu ni ginekologa, temveč je babica tista, ki ti dela vse UZ in preglede nasploh). Sem pričakovala UZ, pa je bilo zaman. Samo stehtali so me in zmerili pritisk in vzeli vse potrebne podatke o zgodovini bolezni, družinskih boleznih in te zadeve. Ja, še to je rekla, da bom konec tedna šele 8T in ne 8T in 5 dni, kot je izračunala osebna zdravnica in jaz sama. Ful sem razočarana glede pregleda.
Zdaj imam čez 14 dni pregled krvi (HIV, krvna skupina, hemoglobin, sifilis, hepatitis b) in bom naredila še nuhalno svetlino za katero moram plačati 125 EUR! Pa za pregled toksoplazmoze sem jih morala pošteno prosit...
Zdaj imam čez 14 dni pregled krvi (HIV, krvna skupina, hemoglobin, sifilis, hepatitis b) in bom naredila še nuhalno svetlino za katero moram plačati 125 EUR! Pa za pregled toksoplazmoze sem jih morala pošteno prosit...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
krfjolca napisal/-a:Jaz sem pa danes super dobre volje.
Mali je sicer ful živahen..
Kolk lepo..
Res vam vsem bodočim mamicam želim čim bolj mirno nosečnost, pa brez zapletov in tko..
-
Naty - Sramežljivka
Krfjolca, za nuhalno svetlino moraš sama poskrbeti, ker če je tvoj ginekolog ne dela ti mislim da ne bo omenjal tega pregleda.
Ginekologi, ki opravljajo NS:
POSTOJNA:
Dr. Reš - 05/ 726 – 55 – 71
DOMŽALE:
Dr. Strah (ZD Domžale) – 01/ 724 – 51 – 00
Dr. Šelih - 01/ 72-44-300
MARIBOR:
Dr. Japelj (porodnišnica in fontana)
Dr. Ksenija Pelkič (porodnišnica in privatna ambulanta Gregorčičeva
Dr. Veingerl (ZD Adolfa Drolca – Vošnjakova)
PTUJ:
Dr. Rošič (Ptujske toplice)
DRAVLJE:
Dr. Pušenjak – 051/321-224 in 01/ 510 – 68 – 00 (4D)
Dr. Završnik
Dr. Antonič Babnik
GROSUPLJE:
Dr. Trampuž
JESENICE:
Dr. Tratnjek
ZD NOVO MESTO:
Vsak dan med 7. in 13. uro na tel. št. 031/ 295 – 422
ROGAŠKA SLATINA:
Dr. Franič - tel: 03/ 581 - 55 - 50
In potem še ostali za katere na forumu, kjer sem to našla, ni bilo tel.št.:
Jasmina Antonic Babnik
Simona Copi
Damir Franic
Ksenija Gersak
Polona Jerman Kacic
Ksenija Kardos Mohorko
Jozica Kezar
Jasna Kostanjsek
Ziljana Krizaj
Mili Lomsek
Marijan Luznik
Faris Mujezinovic
Ursula Res Muravec
Ziva Novak-Antolic
Ksenija Ogrizek-Pelkic
Tanja Premru-Srsen
Stanko Pusenjak
Dusan Rosic
Barbara Sajina-Stritar
Ksenija Selih Martinec
Alenka Sketelj
Biserka Stajerec Martin
Daria Strah
Sasa Trampuz
Andrej Tratnjek
Natasa Tul Mandic
Toncka Zavrsnik
Veingerl Zdravko
Cena se giblje od 10.000 do 15.000 SIT. Moraš pa sama poklicati in se naročiti, samo kolikor jaz vem je najugodnejši čas za ta pregled v 13. tednu.
Ginekologi, ki opravljajo NS:
POSTOJNA:
Dr. Reš - 05/ 726 – 55 – 71
DOMŽALE:
Dr. Strah (ZD Domžale) – 01/ 724 – 51 – 00
Dr. Šelih - 01/ 72-44-300
MARIBOR:
Dr. Japelj (porodnišnica in fontana)
Dr. Ksenija Pelkič (porodnišnica in privatna ambulanta Gregorčičeva
Dr. Veingerl (ZD Adolfa Drolca – Vošnjakova)
PTUJ:
Dr. Rošič (Ptujske toplice)
DRAVLJE:
Dr. Pušenjak – 051/321-224 in 01/ 510 – 68 – 00 (4D)
Dr. Završnik
Dr. Antonič Babnik
GROSUPLJE:
Dr. Trampuž
JESENICE:
Dr. Tratnjek
ZD NOVO MESTO:
Vsak dan med 7. in 13. uro na tel. št. 031/ 295 – 422
ROGAŠKA SLATINA:
Dr. Franič - tel: 03/ 581 - 55 - 50
In potem še ostali za katere na forumu, kjer sem to našla, ni bilo tel.št.:
Jasmina Antonic Babnik
Simona Copi
Damir Franic
Ksenija Gersak
Polona Jerman Kacic
Ksenija Kardos Mohorko
Jozica Kezar
Jasna Kostanjsek
Ziljana Krizaj
Mili Lomsek
Marijan Luznik
Faris Mujezinovic
Ursula Res Muravec
Ziva Novak-Antolic
Ksenija Ogrizek-Pelkic
Tanja Premru-Srsen
Stanko Pusenjak
Dusan Rosic
Barbara Sajina-Stritar
Ksenija Selih Martinec
Alenka Sketelj
Biserka Stajerec Martin
Daria Strah
Sasa Trampuz
Andrej Tratnjek
Natasa Tul Mandic
Toncka Zavrsnik
Veingerl Zdravko
Cena se giblje od 10.000 do 15.000 SIT. Moraš pa sama poklicati in se naročiti, samo kolikor jaz vem je najugodnejši čas za ta pregled v 13. tednu.
-
LARIKA - Cosmopolitanka
Ja ampak nuhalna v Ljubljani stane okoli 15.000sit in to je maximalno. Moja svakinja je v Litiji plačala okoli 7.000
tako da malo se pozanimajte,kje je to ceneje,ker tukaj te oskubijo da ti ni nič jasno
tako da malo se pozanimajte,kje je to ceneje,ker tukaj te oskubijo da ti ni nič jasno
Coco Chanel
Coco Chanel
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov