Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 15. Dec. 2007 15:24

Purple, to sploh ni res, da lahko med nosečnostjo ješ kar ti paše in kokr ti paše...ker maš pač nosečnost za izgovor in se pol bašeš na fertik! Vrjem, da bi te ginekolog/inja kr fajn okregala, če bi se ful hitr redila, to sploh ni dobr. Med nosečnostjo nej bi se ženska zredila tm okrog 12 kg.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 15. Dec. 2007 15:31

Ampak prav tako škodljivo je neko odrekanje, da si ne bi preveč pokvarila postave.
Problem je, ker se ženske ne znamo več poslušat, kaj nam paše, večina jih je konstantno na nekih dietah, ko so noseče, pa nekatere potem izkoristijo šanso in grejo v drugo skrajnost.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 15. Dec. 2007 15:37

Ne sj nism misnla, da bi se mogla odrekat zarad postave, sploh ne, ampak da se pa bašeš (men pod basanje spada recmo to, kar je Purple napisala, da poješ celo škatlo piškotov) za brezveze z izgovorom, da si pač noseča, to pa tud ni prov.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 15. Dec. 2007 16:39

kr.ena napisal/-a:Se kar strinjam s Purple tule.
S tem, da si jaz privoščim škatlo piškotov, ne da bi rabila nosečnost za izgovor. :D
Meja med zanemarjenostjo in pretirano obsedenostjo z lastnim telesom oziroma zdravjem, je za vsakogar drugje, a ne?
:D Boljš ne bi mogla povedat.

Yazmeen napisal/-a:(men pod basanje spada recmo to, kar je Purple napisala, da poješ celo škatlo piškotov)
Definiraj mi velikost škatle piškotov. :D
Naj si ženska raje privošči tisto nekaj več hrane, kot pa da se poslužuje odrekanja z namenom, da bo potem lep(š)a mamica...
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 15. Dec. 2007 18:06

pa kaj je z vami ženske??tle sploh ne morš več izrazit svojega mnenja brez da bi se kdo obregnu ob tvoje besede.tko k praviste da odrekanje hrani ni zdravo tudi prenajedanje ni.in se mi zdi neki najbolj butastega to da se nosečnica prenažira sam zato k je noseča in pač mora jest za 2...NOT!
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *_nincy_* » 15. Dec. 2007 18:21

Pa sej imaš redne preglede pri ginekologu kjer te redno tudi tehtajo...

Vem, da je mojemu stricu rekel ginekolog da ga lepo prosi da "špajzo zapre"
teta se je res fulll zredila med nosečnostjo in to ni ravno najbolše. tako da jo je takrta kar mal ozmerjal da to pač ne gre tako in da se je normalno ne pa vse kar pride pod roke...

Tiste,ki pa hujšajo med nosečnostjo ali imajo kakršno koli dijeto no comment!
:?
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Dec. 2007 21:20

Yazmeen napisal/-a:Ne sj nism misnla, da bi se mogla odrekat zarad postave, sploh ne, ampak da se pa bašeš (men pod basanje spada recmo to, kar je Purple napisala, da poješ celo škatlo piškotov) za brezveze z izgovorom, da si pač noseča, to pa tud ni prov.

čaka, al sm rekla da se bašeš, al da si pač privoščiš kar ti paše?sicer teoretično in fizično če jst pojem celo škatlo piškotov, mi bo slabo do amena, ampak to je bil samo eden primer od vseh ostalih, s katerim smo pač povedal kaj si mislimo o tem.
sicer pa kot je purple_rain rekla, škatle od piškotov so različne.Maš kilske, al pa balzen k jih je vse skupej nč notr :wink: Poanta je pa še vedno ista kot sm rekla.In še enkrat, med basanjem in tem da ješ malo več, je velika razlika :wink: Ne obračaj besed.

loilitaa, seveda maš lahko svoje mnenje, jst ti ga pa tud lahko izpodbijam.in še enkrat, ni prenajedanje če poješ malo več med nosečnostjo.še vsaka normalna nosečnica je pojeedla več.
in ja tud men se zdi bolano, da med nosečnostjo hujšajo, jejo zadevce brez mere hranilnih snovi za otroka in poodbno.Nosečnost je pač taka kot je in pač prinese določene zadeve zraven, s katerimi se pač sprijazniš ker če se sikiraš celo nosečnost zaradi parih kil ki jih dobiš gor, s tem tudi otroku škoduješ lahko.
mene ne briga kaj bo z vami, s kašnimi žavbami s eboste mazale in to, jst vem da bom zdrava nosečnica in če se mi bo zluštalo pojest več, pa bom. :)
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 16. Dec. 2007 0:04

Zdrava nosečnica si loh tut ob predpostauki, da mal ahtaš kaj ješ. Zame to ni nobena dieta ampak zakaj bi si nalagala še tok in tok dodatnih kil na račun piškotou in podobnga, k to ne koristjo nobenmu, ne men, ne malemu. Če se bom redila od takih stvari, od kerih se redim zdej, pol se ne bojim za otroka. In pa ja, tut js grešim. Žou.

Kolegica jih je dubla 15 gor pa prau, da nč kej očitno več ne poje kokr drgač. Je pa govorila o eni svoji kolegici, da je ta sam ob porodu zgubla enormno število kil, kr se ji je tok vode nabral, ta je pa pol sam odtekala vn. Sama ne vem, kok je to res in kok ne, ona je bla usa frapirana.

In če so zadeve kej dedne, bom sama en mali nilski konjič :< :D takrat.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 16. Dec. 2007 5:10

To glede vode je res. Moja prijateljica je med nosecnostjo dobila gor 20 kil, od tega 15 kil vode... :?
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 16. Dec. 2007 11:51

Purple...ne obračam besed, ampak ti pravš, da k boš noseča, boš jedla, kar ti bo zapasal. A pol če ti bo par mescov skp skoz pasala čokolada, pol jo boš skoz jedla al kaj? No jst je ne bi, bi se pač mal odrekala, ker se mi zdi glupo, da bi se zredila recmo 25 kil, če se jih lahko sam 12 (kar nej bi blo popolno za nosečnico...razn če se res ne nafilaš z vodo, kokr ene pravjo).

To sm hotla povedat. Ne mislm pa zdj, da bom pa jst celo nosečnost na zelenjavci, da se nam slučajn preveč zredila al pa kej tazga.
Uporabniški avatar
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBI21 » 16. Dec. 2007 13:24

tudi sama se tega kaj in predvsem koliko pojest med nosečnostjo kar bojim, ker lahka da bom prav nosečnost krivila za moje podvige v razne špajze in hladilnik ... ampak ko bo do tega prišlo, se bom že posvetovala z svojim ginekologom, prebrala kakšno knjigo strokovno, malo za nasvete povprašala, pa predvsem zdravo mero poskušala najti pri sebi.

je pa ena moja znanka rodila, in je otrok tako luškan, da fertik ... ko sm ga videla sm ga kar odnest hotela s seboj in me je spet prijela želja da bi mela otročka tudi sama.
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 16. Dec. 2007 13:34

a še niste opazili, da so pogovori s *purple* vedno brezplodni? če a naša blankica ma pa res čiiiiiiiiiiiisto vedno prav, vsi ostali pa nimamo pojma
:D
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 16. Dec. 2007 13:43

razmazena_maca napisal/-a:a še niste opazili, da so pogovori s *purple* vedno brezplodni? če a naša blankica ma pa res čiiiiiiiiiiiisto vedno prav, vsi ostali pa nimamo pojma
:D

A še nisi opazla, da je3 tale tvoj odgovor v tej temi čist brezvezen, ker čiiiiiiist nč nima vezez s to temo????

Pogovarjejte se o nosečnosti in ne o tem, kolk ma prpl prou, pa kok ne.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 16. Dec. 2007 14:14

Joj moja 2 kolegici bosta hmal rodile in kumej čakam :D .

Ej a ma ktera izkušnje s porodom v vodi?
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 16. Dec. 2007 14:50

moi T napisal/-a:Joj moja 2 kolegici bosta hmal rodile in kumej čakam :D .

Ej a ma ktera izkušnje s porodom v vodi?
kolegica je tak rodila in pravi, da je bilo ful fajn. kao da voda otroka asociira na maternico itd pa da je bolj naravno :nixweiss: njej je blo fajn, verjetno je pa odvisno od posameznice

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov