Nosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
iRoN_MaideN_giRL - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 10. 2007
- Kraj: HeLL
Mene zanima kakšna je možnost zanositwe pr nasledni situaciji: fant si ga samo boža tam okrog ene minute (wendar mu ne pride)..pol pa ti prst potisne w nožnico.. ???
Caress the one, the never-fading rain in your heart - the tears of snow-white sorrow.[/quote]
- urszika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Možnost je, ampak ne mora ti zdej nobena povedat procentov.. Odvisno od tega ali si v ovulaciji, kok ma on pridne semenčice pa kok si ti plodna.. s tem se pa drugač ni za igrat no! Osvežilne robčke met da si roke obriše, še boljš pa če si gre z milom umit roke.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Ma, to bi mogla met pa res blazno "srečo", da bi na podlagi opisanga pršlo do zanositve.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
BIBI21 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 10. 2006
iRoN_MaideN_giRL napisal/-a:Mene zanima kakšna je možnost zanositwe pr nasledni situaciji: fant si ga samo boža tam okrog ene minute (wendar mu ne pride)..pol pa ti prst potisne w nožnico.. ???
Dej a ne bi rajši kakšno knjigo o nosečnosti in podobni temi kdaj prebrala, poj pa sprašuj take "neumne" ...
Kok si pa stara drgač? tli leta
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Sem že prilepila v temi s podobnim vprašanjem, pa se je zaklenila, zato bom še enkrat prilepila sem...
Za vse nevedne punčke, ki mislijo, da lahko zanosijo od božanja in lepih pogledov:
Ovulacija nastopi, ko se jajčece, ki je dozorevalo v jajčniku, izloči ter prične svojo pot po jajcevodu v maternico. To je čas, ko je ženska plodna in ko lahko nezaščiteni spolni odnosi 4-5 dni pred tem in 24 ur po ovulaciji povzročijo nosečnost. Semenčice namreč preživijo 4-5 dni, jajčece pa živi le 24 ur po sprostitvi iz jajčnika.
Ovulacija nastopi, ko se jajčece, ki je dozorevalo v jajčniku, izloči ter prične svojo pot po jajcevodu v maternico. To je čas, ko je ženska plodna in ko lahko nezaščiteni spolni odnosi 4-5 dni pred tem in 24 ur po ovulaciji povzročijo nosečnost. Semenčice namreč preživijo 4-5 dni, jajčece pa živi le 24 ur po sprostitvi iz jajčnika. V tem času je možna oploditev, v kolikor do te ne pride, pa se odmrlo jajčece skupaj z maternično sluznico izloči - menstruacija. Kdaj v vašem ciklusu nastopi ovulacija, si izračunate tako, da od prvega dneva nasledje menstruacije odštejete 12 – 16 dni (pri 28 dnevnem ciklusu nastopi ovulacija 14 dan po začetku menstruacije), ali pa preprosto uporabite naš ovulacijski koledarček. V primeru spolnih odnosov normalno plodnega para imate v času ovulacije 25% možnosti zanositve pri vsakem ciklusu, to pomeni, da bo 75-85% žensk v enem letu zanosilo. (vzeto iz neke internetne strani)
Upam, da veš, kaj je ovulacija.
Za vse nevedne punčke, ki mislijo, da lahko zanosijo od božanja in lepih pogledov:
Ovulacija nastopi, ko se jajčece, ki je dozorevalo v jajčniku, izloči ter prične svojo pot po jajcevodu v maternico. To je čas, ko je ženska plodna in ko lahko nezaščiteni spolni odnosi 4-5 dni pred tem in 24 ur po ovulaciji povzročijo nosečnost. Semenčice namreč preživijo 4-5 dni, jajčece pa živi le 24 ur po sprostitvi iz jajčnika.
Ovulacija nastopi, ko se jajčece, ki je dozorevalo v jajčniku, izloči ter prične svojo pot po jajcevodu v maternico. To je čas, ko je ženska plodna in ko lahko nezaščiteni spolni odnosi 4-5 dni pred tem in 24 ur po ovulaciji povzročijo nosečnost. Semenčice namreč preživijo 4-5 dni, jajčece pa živi le 24 ur po sprostitvi iz jajčnika. V tem času je možna oploditev, v kolikor do te ne pride, pa se odmrlo jajčece skupaj z maternično sluznico izloči - menstruacija. Kdaj v vašem ciklusu nastopi ovulacija, si izračunate tako, da od prvega dneva nasledje menstruacije odštejete 12 – 16 dni (pri 28 dnevnem ciklusu nastopi ovulacija 14 dan po začetku menstruacije), ali pa preprosto uporabite naš ovulacijski koledarček. V primeru spolnih odnosov normalno plodnega para imate v času ovulacije 25% možnosti zanositve pri vsakem ciklusu, to pomeni, da bo 75-85% žensk v enem letu zanosilo. (vzeto iz neke internetne strani)
Upam, da veš, kaj je ovulacija.
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Mene pa zanima, k je blu tuk govora o tem, da so ene punce jemale KT pa so useen zanosile oz so zanosile inimele naprej menstruacijo pa so šele pol zvedle da so noseče. Kaka je bla takrt menstra? Močna,šibka,normalna.. ?
Čeprou nekak dvomem da je to možno, če res redno jemleš pa se držiš enga ritma...
Čeprou nekak dvomem da je to možno, če res redno jemleš pa se držiš enga ritma...
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Moja znanka je imela še eno krvavitev po zanositvi, pa je rekla, da je bila bolj šibka kot običajna menstruacija in tudi trajala je manj časa.
Mogoče je šlo za vgnezditveno krvavitev ali pa krvavitev zaradi spremembe hormonov, prava menstruacija pa to ni...
No samo ona ni jemala tabletk...
Mogoče je šlo za vgnezditveno krvavitev ali pa krvavitev zaradi spremembe hormonov, prava menstruacija pa to ni...
No samo ona ni jemala tabletk...
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Ma jst ne vem po kiri logiki bi ženska zanosila če redno jemle.. pa da dobi "menstruacijo" pa je ubistvu že noseča..res me zanima
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
pupica20 - Debatorica
- Na forumu od: 13. 5. 2005
- Kraj: maribor,postojna,tržič
Eno vprašanje:
Sem noseča. Zdaj pa me zanima, ali je bolje,da se zaposlim ali da sem še naprej šreko študentskega servisa,saj sem izredna študentka. Zanima me to zato, ker ne vem,kje so večje ugodnosti, finačne... Kaj vi menite?
Sem noseča. Zdaj pa me zanima, ali je bolje,da se zaposlim ali da sem še naprej šreko študentskega servisa,saj sem izredna študentka. Zanima me to zato, ker ne vem,kje so večje ugodnosti, finačne... Kaj vi menite?
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
ja maš več ugodnosti kot zaposlena oseba, maš neko socialno varnost, ker plačuješ vse te prispevke preko plače. kot študent, maš pa pač ugodnosti kupovanja bonov, delat preko napotnic, zavarovanje preko staršev, otroške doklade dobiva tvoja mami.
glede na to da si noseča, se mi zdi skor boljša redna zaposlitev, tud plača je višja (no odvisn od službe), kokr pa če delaš prek študenta.
odločit se boš mogla pa sama. smotan je to pr redni zaposlitvi, da ko se zaposliš, vsaj 3 mesece ne smeš met dopusta, šele potem lahko zaprosiš zanj.
mal si poglej zakon o delovnih razmerjih katere pravice maš kot zaposlena oseba, pa boš potem vidla al ti to odgovarja
glede na to da si noseča, se mi zdi skor boljša redna zaposlitev, tud plača je višja (no odvisn od službe), kokr pa če delaš prek študenta.
odločit se boš mogla pa sama. smotan je to pr redni zaposlitvi, da ko se zaposliš, vsaj 3 mesece ne smeš met dopusta, šele potem lahko zaprosiš zanj.
mal si poglej zakon o delovnih razmerjih katere pravice maš kot zaposlena oseba, pa boš potem vidla al ti to odgovarja
-
*pupika* - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2005
- Kraj: 3milimetre v zraku
Hmmm.... glede na tvojo situacijo bi ti predlagala, da si mama študentka... nevem... mislim, da boš mela vseeno več ugodnosti, kot pa če se redno zaposliš.... ker vem, da tvoj dragi ima zaposlitev, ne?
kaj pa fax? misliš vpisat kej? In pol, čez nekej časa tudi naredit še kej? al ne?
kaj pa fax? misliš vpisat kej? In pol, čez nekej časa tudi naredit še kej? al ne?
My dreams are my reality...
-
pupica20 - Debatorica
- Na forumu od: 13. 5. 2005
- Kraj: maribor,postojna,tržič
moj dragi je zaposlen ja. JAz pa delam še preko napotnic,ker sem izredna štuidentka. tko da sem vpisana na faks in tut hodim na predavanja in to. Omenle ste,da za dopust lohk rečem šele čez tir mesece. sej to v bistvu ni take panike,ker itak še mislim delat,vsaj dokler bom visoko noseča,sej zdaj je kumi prvi mesec. zaposlila bi se pa vrjetn za nedoločen čas. hvala vam za informacije,defenitivno pa se bomo to še doma pomenli.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]