Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 03. Sep. 2007 8:01

Bina, čestitke!

ANGELgirl napisal/-a:Evo poročilo: Obiskala ginekologinjo, mi predpisala tablete. Najprej, da dobim menstruacijo, potem pa Klomifen, za močnejšo ovulacijo. Upam, da bo kaj pomagalo :D

Klomifen pomaga pri rasti foliklov in seveda je ovulacija močnejša. Sama nanje sploh nisem reagirala, seveda da so dekleta že uspešno zanosila s pomočjo tega zdravila in seveda ti želim vso srečo, da bo kmalu plusek na testu :) !
Uporabniški avatar
Bina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2004
Kraj: pod pohorjem

Neprebrana objavaNapisal/-a Bina » 03. Sep. 2007 11:56

ANGELgirl, tudi jaz ti želim, da čimprej "rata", samo bosta mogla skočiti v posteljo točno tiste dni (2 ali 3) ko boš najbolj plodna, torej med ovulacijo.
Jaz pa že komaj čakam, da še oddelam dva meseca, potem pa na porodniško in prve dni decembra objamem mojega malega fantka! :)
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 03. Sep. 2007 12:16

Hehe.. Saj itak vsak dan izvajava posteljne akrobacije, pa se zaenkrat še nič ni prijelo. Takrat se bova pa še bolj potrudila :)

Bina, a ti si šla preverit kaj boš imela? A ime imata že izbran?
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 03. Sep. 2007 12:43

Meni je blo rečeno, da ni fajn vsak dan. Je boljš vsak drugi, da se malo "nabere" in je sperma malo bolj tekoča. Uh sem zabluzila no, upam da veš kako mislim, ker večkrat kot seksaš manj jo je in bolj gosta je. Če vsak drugi dan, pa tudi nič ne zgrešiš.

Sva se tudi midva trudila kakšno leto da se je prijelo. Potem mi je ginekologinja svetovala, naj si začnem merit še temperaturo vsako jutro, da si lažje določim ovulacijo da si takrat oz. par dni prej bolj aktiven :D . No pri nama se je potem že prvi mesec prijelo. Veš pa tako, da med ovulacijo temperatura malo naraste, potem se pa spusti nazaj. Če si nosečka, pa ostane malo višja.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 03. Sep. 2007 13:58

mily napisal/-a:Meni je blo rečeno, da ni fajn vsak dan. Je boljš vsak drugi, da se malo "nabere" in je sperma malo bolj tekoča.

Ja če paše vsak dan :D

Sicer pa dobra ideja. Si bom poiskusila merit temperaturo vsako jutro!
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 03. Sep. 2007 14:09

Ja no, če paše, pol pa navali narode :D :wink:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 04. Sep. 2007 15:40

Jaz imam pa eno vprašanje za tiste, ki ste že rodile (no, vem, da vas je na cosmu bolj malo - pa vseeno):

koliko ste se zredile v nosečnosti in ali ste imele težave z izgubljanjem odvečnih kg po porodu?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 04. Sep. 2007 15:59

Jst sem se zredila 22kg, ampak res nisem niti malo mirkala. Jedla kar mi je pasal, kadar mi je pasal. S porodom je šlo dol 7 kg, ostalo pa v enem letu, brez kakšni zelo stresnih diet.
neznanka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a neznanka » 04. Sep. 2007 17:27

A mi katera pove,ko je bila noseca že ali pa da je.Kakše znake je imela prvi mesec,ko je bila noseča?Prve znake.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 04. Sep. 2007 18:07

Jst prvi mesec nobenih. Ker mam neredne menstruacije, sploh nisem vedla, da sem noseča. Šele ko sem bla v osmem tednu mi je kapnal, da zdej je pa že res dolg ni. Edin kava se mi je uprla, slabo mi je pa šele mal kasnej postal, pa tut ne pretirano. Sem sam ene dvakrat bruhala.
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 04. Sep. 2007 18:48

Nebom odpirala nove teme ampak vse več me zanima če sem plodna ali ne...Že večkrat (nenamerno) je bla kakšna taka situacija da me je bilo malo strah če sem zanosila pa nisem nikoli kljub velikemu tveganju...zdaj že nekaj časa (3mesece) ne jemljem tabletk in s rednim partnerjem sva bila zelo nepazljiva (naju je malo zaneslo) in je spustil v mene ravno nekaj dni po moji končani menstruaciji, počutila sem se drugače trebuh sem imela vseskozi napet...in ko sem si prišla gor da bi to lahko bilo to...pa spet nič...
Uglavnem-zanima me ali lahko ginekologinja naredi ali obstaja kakšen test za polodnost ali neplodnost? ali to pač zveš šele takrat ko se spraviš resno otroke delat :)
Hvala
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 04. Sep. 2007 19:36

Pojma nimam če obstaja kakšen test plodnosti oz. ga meni ginekologinja še ni naredila, pa čeprav ji že pol leta jamram, da bi rada zanosila.

Mogoče pa lahko ginekolog že takoj oceni, npr. vidi če oba jajčnika delata in če je vse ostalo na pravem mestu!
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 04. Sep. 2007 21:48

Plodnosti ne moreš ugotovit s preprostim testom. Lahko ugotavljaš recimo ovulacijo, za to se dobi teste v drogerijah, vendar ovulacija še ne zagotavlja plodnosti. Lahko nastane problem v vgnezditvi, lahko je še cel kup drugih pogojev, ki morajo biti izpolnjeni za uspešno donositev itd. Nenazadnje so tu še bolj/manj gibljivi plavalčki na strani moškega. Ni druge, kot da počakaš. Na razna testiranja pošiljajo ginekologi šele po kakem letu neuspešnih prizadevanj za zanositev.
Uporabniški avatar
čbela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a čbela » 07. Sep. 2007 9:39

zanima me, kdaj se pojavi slabost pri nosečnosti (če se pojavi)? je to rahla slabost, močna?
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2006
Kraj: KK

Neprebrana objavaNapisal/-a B@bsy » 07. Sep. 2007 9:52

sama sebe psihiraš... kako bi lahko zanosila če sta sexala s kondomom?? a je poču? mislim, da se moraš pomirit in sama sebe prepričat, da ni možno... če pa to ne uspe pa test za nosečnost... bolj ko razmišljaš o tem kako imaš simptome nosečnosti sama sebe prepričas, da ti je slabo in ti je potem res... doklazano je, da je človek sposoben zboleti tako, da stalno razmišlja o tem kako je bolan...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov