Nosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Jasmina1 imaš prav leta niso pomembna, pomembna je zrelost partnerjev. Pa vseeno se mi zdi, po določenih postih nekaterih deklic tukaj,da niso ravno na mestu . Sej ne rečem, lahko se motim ker se itak ne poznamo osebno, pa vseeno.
Nisem rekla da se ne zavedajo da bo treba kupit kakšen frutek in pa pleničko, to je še najmanj kar otroku lahko nudiš. Pomembne so druge stvari. Na žalost poznam vse preveč parov, ki so želeli otroka, ko pa so ga dobili, pa so ugotovili da to ni to in seveda ta kratko potegne otrok. Ne rečem, da se bo to zgodilo vam. Zanima me za tiste, ki delate na otročku, če živita s partnerjem skupaj? Imate svoje lastne dohodke? Službe,... sej veste kaj mislim, a ne? V tem je poanta. Vse preveč mladih mamic razmišlja,da bojo imele otroke in da bojo živele na račun države. A-a drage moje, na račun nas- davkoplačevalcev nekatere ( veliko jih je) živijo na naših plečih svoje otroke. Naj grejo delat in naj jih same preživljajo. O tem govorim.
Nisem rekla da se ne zavedajo da bo treba kupit kakšen frutek in pa pleničko, to je še najmanj kar otroku lahko nudiš. Pomembne so druge stvari. Na žalost poznam vse preveč parov, ki so želeli otroka, ko pa so ga dobili, pa so ugotovili da to ni to in seveda ta kratko potegne otrok. Ne rečem, da se bo to zgodilo vam. Zanima me za tiste, ki delate na otročku, če živita s partnerjem skupaj? Imate svoje lastne dohodke? Službe,... sej veste kaj mislim, a ne? V tem je poanta. Vse preveč mladih mamic razmišlja,da bojo imele otroke in da bojo živele na račun države. A-a drage moje, na račun nas- davkoplačevalcev nekatere ( veliko jih je) živijo na naših plečih svoje otroke. Naj grejo delat in naj jih same preživljajo. O tem govorim.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
jasmina1 napisal/-a:Vsaka, ki si želi zanositve in otročka, ve v kaj se spušča.
Ni res! VEliko mladih žensk si želi otroka, pa ga potem da stran, v posvojitev, ga zavrže, dela splave,.... to ne drži. Žal je temu tako. Najprej si želijo otroka, ko ga dobijo ga pa ne želijo več. Zato sem tudi rekla,da otrok ni igrača.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
girl007 - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
- Kraj: Kranj
Samo želja včasih ni dovolj.
Poznam pare, ki so na otrocih delali 10 let, vas pa skrbi po parih mesecih.
Do 2 let mislim, da vas nič ni treba skrbet. Ponavadi se samo uredi, ko najmanj pričakuješ.
Marsikateri pa mislijo da bodo z otrokom rešili zvezo, to je pa sploh nekaj najslabšega, da taki dobijo otroka.
Do 2 let mislim, da vas nič ni treba skrbet. Ponavadi se samo uredi, ko najmanj pričakuješ.
Marsikateri pa mislijo da bodo z otrokom rešili zvezo, to je pa sploh nekaj najslabšega, da taki dobijo otroka.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
jst si tud seveda želim otroka oz. obadva, ampk sva se odločila, da dokler ne bova na svojem, finančno neodvisna in tud čustveno ne bova mela otrok. ker se nama zdi, da morava midva poskrbet sama zanje, ne pa da nama kdo pomaga, da tud otroku ne sme nič manjkat.
me je pa strah edino to,da preden bova to zmožna, bom že prestara, ker vsi vemo,da ženske nimamo prav veliko časa. ker preden si bova zgradila hišo in imela službi in finančno samostojnost bo minilo še veliko let. sedaj sva še zelo mlada, ampak leta minevajo in z leti je vedno več težav pri nosečnosti.
ženska ni ista pri 20 letih in 30, je ogromna razlika v samem telesu.
tko da najin cilj je ta, da se bova zelo potrudila da se bo vse skupaj čimprej uresničilo
ker zadnja stvar ki jo želiva je ta, da bi na hitrico morali nekaj urediti kjer bi midva živela, seveda bi bila z denarjem bolj na tesnem, odvisna veliko še od staršev in potem bi v vse to vlekla še otroka. mu ne bova tega storila
me je pa strah edino to,da preden bova to zmožna, bom že prestara, ker vsi vemo,da ženske nimamo prav veliko časa. ker preden si bova zgradila hišo in imela službi in finančno samostojnost bo minilo še veliko let. sedaj sva še zelo mlada, ampak leta minevajo in z leti je vedno več težav pri nosečnosti.
ženska ni ista pri 20 letih in 30, je ogromna razlika v samem telesu.
tko da najin cilj je ta, da se bova zelo potrudila da se bo vse skupaj čimprej uresničilo
ker zadnja stvar ki jo želiva je ta, da bi na hitrico morali nekaj urediti kjer bi midva živela, seveda bi bila z denarjem bolj na tesnem, odvisna veliko še od staršev in potem bi v vse to vlekla še otroka. mu ne bova tega storila
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
girl007 napisal/-a:Samo želja včasih ni dovolj.
Ja poznamo pa tudi take pare, ki so ga enkrat noter vtaknil, pa je ženska že zanosila.
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Se totalno strinjam z Lariko!
Evo moje izkušnje.Stara sem bila 21 let, ko sem zanosila(nenačrtovano).
Kt tablet ne smem jemat, zato sva uporabljala kondom in očitno je šlo enkrat nekaj narobe...
Imela sva službi-oba za nedoločen čas in urejen stanovanjski problem(sicer kot podnajemnika).
Ampak je bilo zelo težko.
Materialno je bilo zelo težko, saj vsak želi svojem otroku najboljše, ampak na žalost, ko sva plačaja položnice in najemnino, je za hrano in ostale stvari, ostalo zeeelo malo.
Pa vendar če imaš odgovornega partnerja, ki raje,kot da bi šel na pivo, kupi otroku slinček, je lažje.
In najbolj me je zmotilo, da vas mori, ker so ostale okoli noseče/imajo otroke.
Naj vam to ne bo še dodaten razlog za otroka.
In kar se zaposlitve tiče, če je že sedaj ne morete dobit, kaj mislite, kako bo, ko boste šle na razgovor in povedale, da imate majhnega otroka doma??
Vam povem(ker se gibljem pretežno v takih krogih), se delodajalci na daaleč izogibajo mladih mamic(bolniške...)
Dajte najprej uredit finančno plat življenja(pa s tem ne mislim, da morate posedovat vilo in bmw), pa tudi v glavi razčistite ali se zavedate, da je otrok ODGOVORNOST za vse življenje, da kot starši ste vi zgled svojemu otroku...
Evo moje izkušnje.Stara sem bila 21 let, ko sem zanosila(nenačrtovano).
Kt tablet ne smem jemat, zato sva uporabljala kondom in očitno je šlo enkrat nekaj narobe...
Imela sva službi-oba za nedoločen čas in urejen stanovanjski problem(sicer kot podnajemnika).
Ampak je bilo zelo težko.
Materialno je bilo zelo težko, saj vsak želi svojem otroku najboljše, ampak na žalost, ko sva plačaja položnice in najemnino, je za hrano in ostale stvari, ostalo zeeelo malo.
Pa vendar če imaš odgovornega partnerja, ki raje,kot da bi šel na pivo, kupi otroku slinček, je lažje.
In najbolj me je zmotilo, da vas mori, ker so ostale okoli noseče/imajo otroke.
Naj vam to ne bo še dodaten razlog za otroka.
In kar se zaposlitve tiče, če je že sedaj ne morete dobit, kaj mislite, kako bo, ko boste šle na razgovor in povedale, da imate majhnega otroka doma??
Vam povem(ker se gibljem pretežno v takih krogih), se delodajalci na daaleč izogibajo mladih mamic(bolniške...)
Dajte najprej uredit finančno plat življenja(pa s tem ne mislim, da morate posedovat vilo in bmw), pa tudi v glavi razčistite ali se zavedate, da je otrok ODGOVORNOST za vse življenje, da kot starši ste vi zgled svojemu otroku...
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
-
girl007 - Debatorica
ANGELgirl napisal/-a:girl007 napisal/-a:Samo želja včasih ni dovolj.
Ja poznamo pa tudi take pare, ki so ga enkrat noter vtaknil, pa je ženska že zanosila.
Ja sej jih jest tud poznam. Ampak vem pa da te punce nikoli niso jedle KT.
Ljudje smo si različni. Enkrat se hitreje prime, drugič počasneje.
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
-
ANGELgirl - Kofetarica
Na začetku midva z mojim nisva želela imeti otrok ravno zaradi tega, ker nisva imela stanovanja. Ampak splet okoliščin je nanesel, da imava sedaj svoje stanovanje (čeprav je pri starših). Imava vse kopalnico, kuhinjo, spalnico in tudi otroško sobo.
Vem, da si vsak želi svojemu otroku le najboljše. Vem, ampak jaz sem človek, da si bom raje izposodila stvari kot pa mu kupila nove. Glede na to, da se gibam v takih krogih, imam res že skoraj vse, razen plenic.
Kar se pa tiče službe, jo iščem že 3 mesece. Pošiljam po 15 prošenj na teden in ko imam kakšen razgovor mi vsi rečejo, da želijo nekoga, ki še vsaj 10 let ne bi imel otrok
Vem, da si vsak želi svojemu otroku le najboljše. Vem, ampak jaz sem človek, da si bom raje izposodila stvari kot pa mu kupila nove. Glede na to, da se gibam v takih krogih, imam res že skoraj vse, razen plenic.
Kar se pa tiče službe, jo iščem že 3 mesece. Pošiljam po 15 prošenj na teden in ko imam kakšen razgovor mi vsi rečejo, da želijo nekoga, ki še vsaj 10 let ne bi imel otrok
-
girl007 - Debatorica
Ja to je pa tipična zgodba v naši državi.
Pa reč jim da ne razmišljaš o otroku, da dobiš za nedoločen čas. Kaj pa jim poveš vse.
Poznam tud take, ki so to nardile. Kaj če drugač ne gre se pa znajdeš po svoje. Nej se pa malo bolj strpno odnašajo do mladih žensk. Verjetno si večina želi otroka pred 35. letom.
Pa reč jim da ne razmišljaš o otroku, da dobiš za nedoločen čas. Kaj pa jim poveš vse.
Poznam tud take, ki so to nardile. Kaj če drugač ne gre se pa znajdeš po svoje. Nej se pa malo bolj strpno odnašajo do mladih žensk. Verjetno si večina želi otroka pred 35. letom.
-
ANGELgirl - Kofetarica
Girl 007, saj jim ponavadi rečem, da še ne razmišljam o družini Ampak po pravici povedano, ne bi rada v takem (mejhnem) podjetju delala, da me bodo vsi grdo gledali ko bom zanosila, namesto da bi bili veseli zame.
LyLa, nosečk je full.. Ampak res.. Jaz vsak trenutek pričakujem sporočil od prijateljice Je že par dni čez rok!! Saj pravim, da imam same take prijateljice!!
LyLa, nosečk je full.. Ampak res.. Jaz vsak trenutek pričakujem sporočil od prijateljice Je že par dni čez rok!! Saj pravim, da imam same take prijateljice!!
- M!NA
- Debatorica
- Na forumu od: 17. 7. 2007
Mi2 sva v resni vezi 10let, kar se tiče partnerskih odnosov, lahko mirno rečem, da se razumeva, občasno pride do kakšnih manjših nesoglasij, kar pa je običajno v vezah. V glavnem nič posebnega. Sva se pa prej pogovorila o vsem kako in kaj, preden sva se odločila za načrtovanje otročka. Mislim da sva oba dovolj mlada (26, 28) in se zavedava kaj pomeni en družinski član več.
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
Angel te čisto razumem, da ko je otrok mali, je najlažje si sposodit stvari, samo a si boš večno sposojala?
Bo otrok vedno imel rabljen stvari, igrače?
Pa otrok ni vedno dojenček, prav tako rabi potem kvalitetno-ortopedsko obutev,ki pa ni ravno poceni!
Evo en primer, moj sin trenira nogomet pri znanem mariborskem klubu, kjer mesečno stane 60€ članarina. Poleg tega je potrebno kupiti še kopačke+dres(vsaj dva para kratkih hlač in majic in vsaj dva para trenerk+žoga, kar nanese kar nekaj denarja!
In je en otrok, čigar mamica je sama z njim in resnično ne more plačevat sinu članarine, čeprav je mali perspektiven igralec!
Zato sem se odločila, da mu kot d.o.o sponzoriram treninge. Ampak to so samo stroški glede hobija!
Kje je šola? Šolske potrebščine? Šolski izleti?
Pa če je nadarjen na jezike? Ali glasbeno nadarjen?
Ali ne želiš otroku najboljše?
Če imaš službo, vzameš posojilo/limit da otroku to privoščiš!
Kaj pa če si brez?
Pa glede staršev in življenja pod isti streho-lahko se super razumete, vendar ko so enkart otroci tu, verjemi, da bo vse težje.
Stari starši se zelo radi vtikujejo v vse, vzgojo otrok še posebno!
In poznam ogromno primerov, ko so se selili raje v podnajem, kot se kregali s starši!
Ne jemlji to sedaj kot napad, samo nekaj dejstev sem ti povedala, da veš v kaj se spuščaš!
Pa vrtec, cene vrtca so katasrofalne! Pa še bi lahko naštevala!
Bo otrok vedno imel rabljen stvari, igrače?
Pa otrok ni vedno dojenček, prav tako rabi potem kvalitetno-ortopedsko obutev,ki pa ni ravno poceni!
Evo en primer, moj sin trenira nogomet pri znanem mariborskem klubu, kjer mesečno stane 60€ članarina. Poleg tega je potrebno kupiti še kopačke+dres(vsaj dva para kratkih hlač in majic in vsaj dva para trenerk+žoga, kar nanese kar nekaj denarja!
In je en otrok, čigar mamica je sama z njim in resnično ne more plačevat sinu članarine, čeprav je mali perspektiven igralec!
Zato sem se odločila, da mu kot d.o.o sponzoriram treninge. Ampak to so samo stroški glede hobija!
Kje je šola? Šolske potrebščine? Šolski izleti?
Pa če je nadarjen na jezike? Ali glasbeno nadarjen?
Ali ne želiš otroku najboljše?
Če imaš službo, vzameš posojilo/limit da otroku to privoščiš!
Kaj pa če si brez?
Pa glede staršev in življenja pod isti streho-lahko se super razumete, vendar ko so enkart otroci tu, verjemi, da bo vse težje.
Stari starši se zelo radi vtikujejo v vse, vzgojo otrok še posebno!
In poznam ogromno primerov, ko so se selili raje v podnajem, kot se kregali s starši!
Ne jemlji to sedaj kot napad, samo nekaj dejstev sem ti povedala, da veš v kaj se spuščaš!
Pa vrtec, cene vrtca so katasrofalne! Pa še bi lahko naštevala!
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
-
ANGELgirl - Kofetarica
Hm.. Satan28, saj vem da gledaš iz čisto realnega vidika. Samo če bi vsi delali to računico že pred nosečnostjo, meni verjemi da bi se rojstvo otrok še dodatno pomanjšalo.
Saj si sama napisala, da si imela otroka pri 21, kajne? Oprosti, ampak jaz te ne razumem! Sama si bila še 3 leta mlajša od mene in si še manj vedela od otrok kot jaz trenutno, pa si se vseeno odločila zanj. Glede na to, da je bil "nenačrtovan" si imela še vedno opcijo splava.
Jaz VEM, da bo moj otrok imel vse. Raje cel mesec ne jem in sem v raztrganih oblačilih, samo da bo moj otrok imel to kar potrebuje.
Saj si sama napisala, da si imela otroka pri 21, kajne? Oprosti, ampak jaz te ne razumem! Sama si bila še 3 leta mlajša od mene in si še manj vedela od otrok kot jaz trenutno, pa si se vseeno odločila zanj. Glede na to, da je bil "nenačrtovan" si imela še vedno opcijo splava.
Jaz VEM, da bo moj otrok imel vse. Raje cel mesec ne jem in sem v raztrganih oblačilih, samo da bo moj otrok imel to kar potrebuje.
- bouhamala
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 2. 2006
- Kraj: ljubljana
Jest mama pa en problem.
noseča sem 19 tednov in grem na dopust, in ker bom šla kdaj pa kda tudi na bazen me zanima kje se dobijo nossečniški tamponi?
Ginekologinja mi je priporočila naj se ne kopam brez njih, a jih nikjer ne dobim.
Kako pa sploh zgledajo mislm a so kej drgačni od navadnih tamponov?
noseča sem 19 tednov in grem na dopust, in ker bom šla kdaj pa kda tudi na bazen me zanima kje se dobijo nossečniški tamponi?
Ginekologinja mi je priporočila naj se ne kopam brez njih, a jih nikjer ne dobim.
Kako pa sploh zgledajo mislm a so kej drgačni od navadnih tamponov?
pot dolga tisoč milj se začne z prvim korakom
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov