Nosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Problem je v temu zakaj sem omenila ginekologinjo, ker mi je januarja rekla, da naslednjič ko pridem mi bo dala ene tablete. Naslednjič sem prišla marca in ker sem imela cisto je rekla, da mi bo naslednjič dala tablete. No prišel je april ali maj, ko mi je pa rekla naj počakam do septembra V kartoteko si je vsakič zapisala!
Že ko sem bila prvič pri njej (ko sem bila še najstnica) mi je rekla, da zaradi cist bom morala sodelovati z njo, če hočem zanosit! Zato sem tako "jezna" na svojo ginekologinjo!
Kar se pa strij tiče, jih imam pa že zdaj full preveč, tako da v večjem številu sploh ne morejo biti
Že ko sem bila prvič pri njej (ko sem bila še najstnica) mi je rekla, da zaradi cist bom morala sodelovati z njo, če hočem zanosit! Zato sem tako "jezna" na svojo ginekologinjo!
Kar se pa strij tiče, jih imam pa že zdaj full preveč, tako da v večjem številu sploh ne morejo biti
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
- M!NA
- Debatorica
- Na forumu od: 17. 7. 2007
ANGELgirl napisal/-a:Problem je v temu zakaj sem omenila ginekologinjo, ker mi je januarja rekla, da naslednjič ko pridem mi bo dala ene tablete. Naslednjič sem prišla marca in ker sem imela cisto je rekla, da mi bo naslednjič dala tablete. No prišel je april ali maj, ko mi je pa rekla naj počakam do septembra V kartoteko si je vsakič zapisala!
Midva poskušava od aprila 07, pa doslej še ni ratalo. Je pa res, da mora preteči 1leto, preden ti pripadajo preiskave za neplodnost. Jaz sem isto imela probleme z jajčnki, vendar mi ni nič omenil takratni GIN, da bi zaradi tega težje zanosila, vem pa da imajo ženske z policističnimi jajčniki zaradi tega probleme pri načrtovanju otročička, ni pa nujno, da vsaka.
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
Angelgirl, ja, ne vem, pomojem da sedaj ti jih bo dala, ker konec koncev je že tričetrt leta brez uspeha, ne? Drugače ji pa reci, da naj ti da tablete (povej takrat, katere boš dobila), da se vsaj proba, če bo kaj na tem.
Tudi sama sem lastnica policističnih jajčnikov in so problemi, ja.
Jasmina, ne se še preveč sekirat.
Punce, tudi če greste po treh mesecih k ginekologu/inji, te bodo odslovili z besedami - ja, toliko časa mora preteči, še malo poizkušajte, ni še časa za skrbi, in še mlade ste ...
Pač, pred leti si še bil pacient, človek, danes št.kratona, na katerem si voden in vama rečem, res se zdele še ne tolk sekirat, kar sledi, samo po sebi pije živce.
Tudi sama sem lastnica policističnih jajčnikov in so problemi, ja.
Jasmina, ne se še preveč sekirat.
Punce, tudi če greste po treh mesecih k ginekologu/inji, te bodo odslovili z besedami - ja, toliko časa mora preteči, še malo poizkušajte, ni še časa za skrbi, in še mlade ste ...
Pač, pred leti si še bil pacient, človek, danes št.kratona, na katerem si voden in vama rečem, res se zdele še ne tolk sekirat, kar sledi, samo po sebi pije živce.
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
ANGELgirl napisal/-a: Pa še vse okoli mene so noseče ali pa že mamice. Vse me podpirajo in mi ponujajo cunce, vozičke, stajco, igrače... vse.. Včasih imam občutek, da se sploh ne morem veseliti več za prijateljice, ker bi bila jaz rada na njihovem mestu. Noseča
sori ampak men se pa zdi to rahlo patetično... da hočeš bit noseča zato, ker so vse ostale okol tebe... ok sej verjamem da to ni edini razlog in dejansko hočeš met naraščaj, sam vseen se men to sploh ne bi zdel važn, kok okol mene jih že ma otroka... briga me... ko/če bo pravi cajt boš zihr tud ti zanosila
The secret of success is consistency of purpose.
-
sAdie - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Snow flake napisal/-a:Pač, pred leti si še bil pacient, človek, danes št.kratona, na katerem si voden in vama rečem, res se zdele še ne tolk sekirat, kar sledi, samo po sebi pije živce.
kak mi gre to na zivce...obupni so Snezinka &co. upam, da bi cimprej dobile naraščaj...ker mi je res hudo, ko berem te zadeve
I love SISLEY& RW
- M!NA
- Debatorica
Micamaca se ne strinjam s tabo. ANGELgirl štekam, glede tega, da ji je ful težko, saj je tudi meni, ko se trudiva za naraščaj, pa nama še ni ratalo, okrog mene pa so same nosečke, pa še ogromno prijateljic imam, ki imajo ali enega ali celo več bebik, vendar to ne pomeni, da bi si otročka želela zato, ker ga ima pač tudi moja frendica, Ag je hotela napisat da si želi biti ena izmed njih (nosečk oz. mamic), ker pa to še ni jo ful boli. Pišem iz izkušenj. Ziher ni fajn feeling.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Angel girl, vidim, da si stara 24 let ... pri tej starosti imata še veliko časa. Naslednjič pa malo zateži ginekologinji, da ti da nekaj za spodbujanje ovulacije - to se menda uporablja pri ženskah s cistami.
Do takrat pa uživajta ... in mislita na druge stvari, ne samo na otročka, ... mogoče pa bo ratalo samo od sebe.
Do takrat pa uživajta ... in mislita na druge stvari, ne samo na otročka, ... mogoče pa bo ratalo samo od sebe.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- M!NA
- Debatorica
angeo napisal/-a:Jaz sem januarja nehala z KT in mi je ginekologinja naredila ultrazvok rekla,da je vse uredu in da se vidimo ,ko zanosim,no midva sva se malo pazila v prvih dveh mesecih (pač je priporočeno da se telo malo prečisti po KT) tudi jedla sem folno kislino ampak tudi ko sva začela na polno še vedno brez uspeha,tako ,da zdej se je dragi prijavil za spermiogram in bo šel samoplačniško,če ne bo na vrsto prišel šele čez pol leta,tako pa bo že avgusta in zdej je vse kar nama preostane čakanje
Angio kolko pa stane pregled spermiogram???
-
ANGELgirl - Kofetarica
micamaca napisal/-a:ANGELgirl napisal/-a: Pa še vse okoli mene so noseče ali pa že mamice. Vse me podpirajo in mi ponujajo cunce, vozičke, stajco, igrače... vse.. Včasih imam občutek, da se sploh ne morem veseliti več za prijateljice, ker bi bila jaz rada na njihovem mestu. Noseča
sori ampak men se pa zdi to rahlo patetično... da hočeš bit noseča zato, ker so vse ostale okol tebe... ok sej verjamem da to ni edini razlog in dejansko hočeš met naraščaj, sam vseen se men to sploh ne bi zdel važn, kok okol mene jih že ma otroka... briga me... ko/če bo pravi cajt boš zihr tud ti zanosila
Nisem rekla, da hočem biti zaradi tega noseča. Hočem ga imeti zaradi sebe. Samo težko mi je ko vidim, da so vsi okoli mene noseči oz z otročički.
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
ja vem, sej sem te zastopla... sam probej čimbl odmislt to, kok tvojih kolegic že ma naraščaj ker ti to ne bo čist nič koristilo... mogoče je boljš, da si najprej najdeš eno službo za nedoločen čas, ker ti bo potem malo lažje tudi v finančnem smislu...
The secret of success is consistency of purpose.
-
ANGELgirl - Kofetarica
Težko je odmislit... No evo ti povem moj dan... Danes celo nismo imeli delavcev, tako da sem lahko celo šla na kakšno kavico. Ob 12ih sem šla k prijatelju na kavo in je čez kakšno uro prišel domov njegov brat z 4 mesečno punčko.. Sem prišla domov skuhala kosilo in šla do sosede na hitro kavo. Ona je 4 mesece noseča, zraven je bila pa druga prijateljica z eno leto starim otrokom.
Zdaj mi pa povej kako za hudiča naj pozabim, da so vsi okoli mene noseči oz. z otroci?
Zdaj mi pa povej kako za hudiča naj pozabim, da so vsi okoli mene noseči oz. z otroci?
- M!NA
- Debatorica
ANGELgirl napisal/-a:Težko je odmislit... No evo ti povem moj dan... Danes celo nismo imeli delavcev, tako da sem lahko celo šla na kakšno kavico. Ob 12ih sem šla k prijatelju na kavo in je čez kakšno uro prišel domov njegov brat z 4 mesečno punčko.. Sem prišla domov skuhala kosilo in šla do sosede na hitro kavo. Ona je 4 mesece noseča, zraven je bila pa druga prijateljica z eno leto starim otrokom.
ANGELgirl, štekam te!
Angeo sem mislila da je kaj več. 35 EUR ni nevem kaj. Avgust bo pa itak kmalu tu. Stiskam pestke za vse nas!
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Jao pa kam se vsem tok mudi imeti otroke? Ste vse čustveno in finančno neodvisne? Ste zmožne same ( s partnerjem) skrbeti za vajinega otroka? Ali boste tako kot nekatere (tiste nad katerimi sem blazno razočarana zaradi tega mnenja) živele otroka od "države"? Živeti ga morate na svoje stroške. Opažam da ste več ali manj vse še zelo mlade. Pa kaj potem če še niste noseče in pa mamice. Jaz sem malo starejša, pa nisem ne eno in ne drugo. In to zato ker želim svojemu otroku- ko ga bova imela zagotavljati vse na svoje stroške. Najprej poskrbite zase, potem so na vrsti otroci. Namesto, da se sekirate ker so ostale okoli vas noseče se veselite raje z njimi, sploh ker ne veste kaj vse so mogle preživeti da so zanosile. Nekateri pari se dejansko trudijo zanostii tudi po nekaj let, ne samo nekaj mesecev. Verjemem in vem da ni prijetno vsak mesec videti -, ko pa je želja po + tako zelo velika. Sem bila na vašem mestu, ko sem si dejansko želela največji možni + dobila pa sem največji možni -, s tem da mi je zamujala 14 dni! 4 testi negativni in grozen občutek in razočaranje, hkrati pa olajšanje ker še nisem/sva pripravljena. Leta s tem niso pogojena. Niti približno,...
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
ANGELgirl napisal/-a:Naj dodam, da moja mami že več let sanja o vnukih
No o tem pri nas sanja cela žlahta z obeh strani in je full anojing ko me kdo pokliče in prvo kar ponavadi vprašajo je vprašanje če že kaj pričakujeva?!? WTF?!? Dejte nama že MIR, ker se to nikogar ne tiče. Sploh moji starši nakako prikrito sprašujejo če je že kaj. In verjermi da ni hujšega kot to, da je tvoja mami delala včasih na IMF postopkih in ti vsake toliko časa zamori da je tvoj mož neploden, ker še nista noseča. In ja to dela meni moja mami! Ne mi2 nisva noseča, ker sva se mi2 tako odločila. Potem so tukaj babice, dedki- ki bi že bili radi pradedki in prababice, tete in strici in vsi nama namigujejo da sva že precej stara , dejte mir no ljudje. Potem so tukaj sodelavci. Poročena sva malo manj kot 3 leta in potem s tem nabijajo. DA bi bil že čas, glede na to da sva že precej let skupaj in poročena, da vse imava,..blablablabla,... NE!
Vem kako vam je, ne obsojam vas, rada pa bi da o tem malo razmislite. Otrok JE ODGOVORNOST za CELO življenje. Ne moreš ga pustiti če ti kaj ni všeč,.. no pa sak veste,,.. kaj mislim
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
saj če NAČRTUJEJO otroke, so najbrž tud o tem razmišljal da bo treba kakšen frutek in plenico kupit, a ne?
men se 24 let stara punca ne zdi premlada za otroka, sploh če ne hodi na faks in že nekaj let dela.
men se 24 let stara punca ne zdi premlada za otroka, sploh če ne hodi na faks in že nekaj let dela.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov