Nosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Oh to je kriza ta spontani splav.Moji mami se je dvakrat zgodil.Ko je prvič zanosila.Pa potem ko je drugič tut.S tem, da je nosila dvojčka.Brat je ostal,punčka naj bi šla pa naprej..To je grozno,da kej tazga doživiš,vidš če si otroka ful želiš.
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
Moji mami se je tudi to dvakrat zgodilo.. Je od marsičesa odvisno.. Lahko, da je bila že pri oploditvi kakšna napaka, da je nastala kakšna mutacija,.. In potem plod odmre.. Je zelo hudo, še posebej, če ne pričakuješ tega.. Zato smo se zdaj (ko je bila z Aleksom noseča) celo nosečnost še bolj tresli, pa se bali.. No, ko smo dobili izvid amnio., smo se malo pomirili..
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Spontani splav ni deden, je pa veliko bolj pogost, kot si sploh predstavljamo. Treba se je zavedat, da je vsaka nosečnost zase in če ima že ženska enkrat spontani splav, ni rečeno, da ga bo imela tudi drugič, razen če gre za kake posebne težave. Narava je tako poskrbela, da telo največkrat samo odstrani slab plod (razne genske nepravilnosti) in po eni strani je prav tako.
Za žensko je to vsekakor velik šok in velikokrat rabi čas, da si psihičo opomore. Sploh če mora na čiščenje. Tle pride še do večjih težav, ker naše bolnice oz nekatero osebje, ki dela tam, enostavno ne premore kančka sočutja in si ne vzamejo minute časa, da bi nesojeni mamici razložili o posegu. Sem slišala že od večih punc, da so jih obravnavali, kot bi bile ne vem kake kriminalke.
Za žensko je to vsekakor velik šok in velikokrat rabi čas, da si psihičo opomore. Sploh če mora na čiščenje. Tle pride še do večjih težav, ker naše bolnice oz nekatero osebje, ki dela tam, enostavno ne premore kančka sočutja in si ne vzamejo minute časa, da bi nesojeni mamici razložili o posegu. Sem slišala že od večih punc, da so jih obravnavali, kot bi bile ne vem kake kriminalke.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Danes zgleda kot da je več spontanih splavov kot včasih tudi zato, ker obstajajo testi za domačo uporabo.
Včasih ženske sploh niso vedele, da so bile noseče, pač je zgledalo, kot da jim je menstruacija zamudila nekaj dni. Danes pa lahko že takoj ob izostanku m. narediš test, rezultat je pozitiven, čez en teden pa pride "menstruacija" oziroma spontani splav.
V teh primerih je vzrok večinoma to, kar je Mily napisala (nepravilnosti ploda ipd).
Ne spomnim se odstotka, ampak vem, da sem bila presenečena, ko sem nekje prebrala podatek, da se x% nosečnosti konča s spontanim splavom. In veliko žensk sploh ne ve, da so bile nekaj dni noseče.
Splav v kasnejših mesecih je pa nekaj drugega ... vzrokov je več, včasih se ga da tudi preprečiti, če se ženska ekstremno pazi. Nekatere, ki so nagnjene k temu, so dobesedno preležale celo nosečnost.
Včasih ženske sploh niso vedele, da so bile noseče, pač je zgledalo, kot da jim je menstruacija zamudila nekaj dni. Danes pa lahko že takoj ob izostanku m. narediš test, rezultat je pozitiven, čez en teden pa pride "menstruacija" oziroma spontani splav.
V teh primerih je vzrok večinoma to, kar je Mily napisala (nepravilnosti ploda ipd).
Ne spomnim se odstotka, ampak vem, da sem bila presenečena, ko sem nekje prebrala podatek, da se x% nosečnosti konča s spontanim splavom. In veliko žensk sploh ne ve, da so bile nekaj dni noseče.
Splav v kasnejših mesecih je pa nekaj drugega ... vzrokov je več, včasih se ga da tudi preprečiti, če se ženska ekstremno pazi. Nekatere, ki so nagnjene k temu, so dobesedno preležale celo nosečnost.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Moja mama ga je mela u 4.mesecu! Pol naprej pa ni mela problemov! Ma sej sama pravi, da je verjetno blo kaj narobe in je narava sama poskrbela, da otrok ni preživel. Čeprav itak ji je blo takrat ful hudo...
Just dance and everything it´s gonna be ok!
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
Jaz sem prebrala, da spontani splav doživi vsaka 3. ženska.. To je res ogromno..
Seveda je več vplivov - lahko se zgodi zaradi prepoznega prenehanja jemanja kontracepcijskih tablet na primer.. No, moji mami se je prvič zgodilo zaradi zastrupitve.. Lahko je tudi zaradi prevelikega stresa, kakšne nesreče, prevelikih naporov,...
Seveda je več vplivov - lahko se zgodi zaradi prepoznega prenehanja jemanja kontracepcijskih tablet na primer.. No, moji mami se je prvič zgodilo zaradi zastrupitve.. Lahko je tudi zaradi prevelikega stresa, kakšne nesreče, prevelikih naporov,...
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Glede uhana v popku je takle... Če ga date ven že na začetku nosečnosti in tako pustite do poroda se ne bo nič raztegnilo. Strij tudi ne bo, če se boste redno mazale s kremo.
Koelgica nima zdaj, po porodu, nič večje lukne kot prej, pa tudi strij nič. Mela je pa Afroditino kremo, nočno+dnevno.
Koelgica nima zdaj, po porodu, nič večje lukne kot prej, pa tudi strij nič. Mela je pa Afroditino kremo, nočno+dnevno.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
moi T - Cosmopolitanka
Hvala Renatka! Upam, da bo tudi pri meni tako. Drugače sm pa čula, da se ene ženske celo nosečnost mažejo, pa imajo useeno strije... Zgleda je tudi to mal gensko, ne sam celulit. Torej... upam, da bom po mami, ki je brez strij .
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
izzie napisal/-a:Jaz sem prebrala, da spontani splav doživi vsaka 3. ženska.. To je res ogromno..
Jaz sem pa prebrala, da 20 % žensk, kar bi bila vsaka 5.
Ampak to so tako samo ocene.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
moi T napisal/-a:Moja mama je mela prvič spontani splav, a to je kej dedno pol al kaj? Ma po moje, da ne no... upam.
ne ni dedno, sam so pa kakšne ženske dost podvržene h temu.recimo moji sestrični so se trikrat naredl splavi v prvem tromesečju, enkrat celo v tretjem mescu in je blo precej hudo razlog pa naj bi bil, ker ma pač take rizične nosečnosti in bi mogla od začetka do konca vse preležat.zdej je pa spet nosečka in leži že od prvega dne izostanka mesntruacije-ko je zvedla, tko da je vse v najlepšem redu.
je pa fajn, ko pride do mene in je cel dan pr men, pa tipava in gledava kako se mali premika je pa boga..skos more ležat, že zarad tega ker je tamali ful nizko
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
mene pa nekaj zanima.. že v eni drugi temi sem omenila, da se je eni znanki zgodila huda nesreča. med jemanjem KT je zanosila in tega ni opazila (imela je že od nekdaj probleme z nihanjem teže, tako da se res ni preveč opazlo) ter še naprej jedla KT in imela vsak mesec menstruacijo. otrok je v njenem telesu umrl.. zaradi bolečin v trebuhu je tudi opazila, da nekaj ni vredu in odšla k zdravniku ki ji je povedal, da je noseča v 34. tednu in da je otrok že vrjetno kakšen teden ali več mrtev.
in zdaj me zanima kako je to možno?! okej vem, da tudi KT niso popolnoma zanesljive ampak vedno sem mislila, da pride ob morebitni oploditvi pač do spontanega splava v nekaj dnevih. kako je lahko mela še vedno redne mesečne krvavitve?! mislim meni to ful ni jasno
pa bi otrok sploh lahko preživel, če bi ga "odkrila" npr. kakšen mesec prej, kljub temu da je jemala KT?!
čist scary scena in morm priznat, da sem total zmedena zaradi tega..
in zdaj me zanima kako je to možno?! okej vem, da tudi KT niso popolnoma zanesljive ampak vedno sem mislila, da pride ob morebitni oploditvi pač do spontanega splava v nekaj dnevih. kako je lahko mela še vedno redne mesečne krvavitve?! mislim meni to ful ni jasno
pa bi otrok sploh lahko preživel, če bi ga "odkrila" npr. kakšen mesec prej, kljub temu da je jemala KT?!
čist scary scena in morm priznat, da sem total zmedena zaradi tega..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- Gost
Skoraj ne verjamem tej zgodbi, rachka_. Moti me tisto o rednem jemanju kt in o tem, da ni opazila nosečnosti. Halo, 34. teden, verjetno opaziš in tudi tamali brca.
Sicer žalostna situacija, ampak ne vsega vzeti za resnično. Dobro bi bilo slišati zdravniško razlago tega primera.
Sicer žalostna situacija, ampak ne vsega vzeti za resnično. Dobro bi bilo slišati zdravniško razlago tega primera.
-
moi T - Cosmopolitanka
Meni sam ni jasno kako za vraga ni opazla, da je noseča?! Sej je trebuh od nosečnic ful bolj napet in ni mlahav, pa naj bo še tko debela ženska! A ni tako? Pa valda opazš take velike spremembe pr sebi. No, usaj meni se tko zdi, upam da se mi ne bo kdaj zgodilo kej tazga . Drgač pa res žalostna zgodba. Sam useeno boljše, da je otrok umrl kot da bi se rodil usa prizadet od KT...
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
am to se je zgodilo včeraj ponoči v bolnici, kjer moja mami dela. in ravno včeraj je mami delala nočno plus to, da je mama od te bejbe sodelavka od moje mame in ji je moja hodla vsake tolko gledat, kako se držijo kr so bli vsi napol mrtvi od šoka in groze. sploh si ne morem predstavljat. tako, da je zgodba resnična..razen, da se je bejba zlagala o jemanju tabletk ali pa kaj, kar pa dvomim. ni več tako rosno mlada, da bi se morala lagat o takih stvareh.
baje zadnje 4 mesce sicer ni imela posebej močne menstruacije, vendar je vsak mesec imela vsaj 2 dni krvavitve, tako da se s tem ni precej obremenjevala. meni se to zdi kot en zelo redek primer, ki se pač zgodi na one in a million ampak vseeno me plaši, da je to sploh možno no
EDIT
sicer pa to zdaleč ni prvi primer, kjer ženska do poroda ni vedela, da je sploh noseča. ravno v naši bolnici se je to zgodilo nazadnje leto pa pol nazaj. sicer jaz tudi ne štekam, kak ne opazijo tega! verjetno enostavno ne razmišljajo o tem al kaj. je pa zdaj tudi velika možnost, da bo mogla bejba na sodišče in se zagovarjat, kr se take stvari baje lahko štejejo že skor pod umore (nenamerne).
baje zadnje 4 mesce sicer ni imela posebej močne menstruacije, vendar je vsak mesec imela vsaj 2 dni krvavitve, tako da se s tem ni precej obremenjevala. meni se to zdi kot en zelo redek primer, ki se pač zgodi na one in a million ampak vseeno me plaši, da je to sploh možno no
EDIT
sicer pa to zdaleč ni prvi primer, kjer ženska do poroda ni vedela, da je sploh noseča. ravno v naši bolnici se je to zgodilo nazadnje leto pa pol nazaj. sicer jaz tudi ne štekam, kak ne opazijo tega! verjetno enostavno ne razmišljajo o tem al kaj. je pa zdaj tudi velika možnost, da bo mogla bejba na sodišče in se zagovarjat, kr se take stvari baje lahko štejejo že skor pod umore (nenamerne).
Zadnjič spremenil rachka_, dne 15. Sep. 2008 21:51, skupaj popravljeno 1 krat.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov