Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sweetyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetyka » 08. Sep. 2008 9:30

Slika

evo tako pa lukasa uspava ati. ja pupica20 je kr težek za 1mesec, se samo dojiva pa ful pridobiva na teži. tudi moj mišek je prezgodi rojen, 2tedna pred rokom. matija je pa res cukrček, pa še tak lepo ima dudiko v ustih, lukas pa sploh noče dude :?
Kdor gleda proti soncu ima senco vedno za sabo
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 08. Sep. 2008 12:40

Joooj kaka Cosmopolitanova cukrčka sta Matija&Lukas :love:
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 08. Sep. 2008 21:47

Ajde zdej pa nehejte te slikce limat, ki bomo use pocukranele (če še nismo) in nehale jemat KT in mele take lepe otročke :lach:! Res sta sladka nooo! :D
Kumej čakam met svojga sončka!

Drugače pa še to... a je mela katera od vas izkušnje z uhančkom v popku med nosečnostjo? Sej sm že spraševala, sam bi res rada zvedla od nekoga s prve roke.

Kaj pa glede KT? Sej jih je treba usaj pol leta prej, ko zanosiš nehat jemat, ne? Je katera ful hitro po prenehanju zanosila?
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 08. Sep. 2008 22:04

Sweetyka a je tvoj partner slučajno fuzbaler? ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Sep. 2008 7:07

moi T napisal/-a:Kaj pa glede KT? Sej jih je treba usaj pol leta prej, ko zanosiš nehat jemat, ne? Je katera ful hitro po prenehanju zanosila?
Meni se zdi, da naj bi nehala kakšne 3 mesece prej ( :nixweiss: ), ampak moja prijateljica je zanosila že 1.mesec po prenehanju in je bilo vse OK!
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 09. Sep. 2008 8:14

Moja naj kolegica (ki ima mamo babico) je zanosila v prvem tednu po prenehanju jemanja KT (te je prej jemala 10 let) in je bilo vse ok.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
sweetyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetyka » 09. Sep. 2008 9:56

ne, moj partner je rokometaš :D to verjetno vprašaš ker ima tamali krive noge po atiju haha...

moi T jaz ti glede uhančka ne morem pomagat, ker ga nimam. sem se pa pogovarjala z eno punco ki ga je mela celo nosečnost not pa se ji je tista luknja ful raztegnila in še zdaj grdo zgleda. tabletke sem pa nehala jemat aprila, zanosila sem novembra, tak da nama se je prijelo po 6mescih. poznam pa punce ki kar hitro zanosijo, tak da to ne moreš vedet kdaj bo... kaj planirata v bližnji prihodnosti imeti otročka?
Kdor gleda proti soncu ima senco vedno za sabo
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 09. Sep. 2008 10:31

sej kukr jst vem ni fora u tem da se nebi dalo zanositi takoj po prenehanju jemanja KT, gre bolj za to da se telo prepuca vseh hormonov.. tut glede prehrane je fajn če se otroka načrtuje in se že pred spočetjem malo pazi na prehrano, pijačo in take stvari.. sej ni nujno da bo kej narobe, če se tega ne počne, sam js zase vem da ko bom mela otroke bom nardila use kar je u moji moči da jih ne bom za brezveze ogrožala. včasih me je kr strah ko gledam dokumentarce o prizadetih otrocih :? morem nehat take stvari gledat drugač si še otrok ne bom upala met
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 09. Sep. 2008 10:37

Meni je kolegica pravla od ene njene bivše sodelavke, da je rodila punčko z downovim sindromom.In je čisto možno da zaradi KT, ker takoj ko jih je nehala jemat je zanosila.Sej ni nujno, lahko je tudi vse uredu, ampak nikoli ne veš.Tko da pomoje je boljš da počakaš ene par mesecv da se telo prečisti.

Glede uhana pa,dejte ga dat vn.Ena k jo js poznam ga je mela celo nosečnost in ma zdej tko grd popek da konc, ceu neki raztegnjen.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 09. Sep. 2008 10:54

Men je ginekologinja rekla, da vsaj 3 mesce prej, predn začnem delat na otroku, neham KT jemat in takoj začet jemat folno kislino.

Glede uhančka...a pa se ti luknca sploh kdaj zaraste nazaj? Ker jst pomojem tud če bi dala zdj ven uhanček, ne vem, če bi se mi zarasla. Itak ga mislm dat med nosečnostjo ven, ampak še vseen upam, da se mi ne bo una lukna raztegnla od kolen do vratu pol :?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Sep. 2008 11:08

lolitaa napisal/-a:Meni je kolegica pravla od ene njene bivše sodelavke, da je rodila punčko z downovim sindromom.In je čisto možno da zaradi KT, ker takoj ko jih je nehala jemat je zanosila.

Ne verjamem, da je to povezano. :)

Uhanček sem pa jaz dala ven pred 1 letom in zgleda, da se luknjica res ne zaraste.

Yazmeen, a v bližnji prihodnosti že kaj načrtujeta? :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 09. Sep. 2008 11:11

Ja ne da lih načrtujeva, ampak tko do 30.leta bi rada mela prvega otroka, tko da par let mam še fore :)
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 09. Sep. 2008 11:37

Ja, sm čula da se res raztegne grdo to od uhančka ja :?. Upam, da se meni ne bo! Yaz, najboljše, da ti prva zanosiš, ker ga maš in mi pol poročaš :lach:.
Jaz bi mela otročka ja, sam res nimam niti prbližnih pogojev. Po moje bom mela čez kakšni 2 leti.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 09. Sep. 2008 14:17

Hehehe sweety ne zarad nog.Sam v časopisu sm zasledila pa sm misla, da je mogoče pa on tvoj. Ker se je prbližno isti čas rodil pa še isto ime ma :D Babji firbc ;)

A s pregledom ne morjo ugotovit, če ma otrok npr. DS? Jst sm skos misla, da je zdej pa že tko napredno to, da lahko vejo. K vem, da obstajajo določene bolezni k jih prec pogruntajo oz. so dolžni povedat, da se odločš kaj boš.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 09. Sep. 2008 14:25

Ja neki testi obstajajo ja. Sej ne vem kako se jim že reče... nuhalna svetina al neki tazga :). Mislm, da so obvezni za starejše ženske, ki so noseče in za rizične nosečnosti, za mlade pa niso, jih moraš menda plačat.
Zadnjič spremenil moi T, dne 10. Sep. 2008 9:33, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov