Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
sweetyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetyka » 13. Maj. 2008 13:05

pupica20, a mi verjameš da nimam še čisto nič za otročka..niti ene oblekice..nič! sva se zmenla da bova vse novo kupila, čeprav bi nama lahko kolegica ki je lani rodila fantka posodla vse oblekce. tak da greva junija v nabavo..mava pa že nagledan voziček quinny buzz, jajčko.. postlco bova verjetno kupila v avstriji, pa cotke tut. pa še v materinsko šolo morva it, da mi mal povejo kaj sploh rabim za novorojenčka.. js pa še vedno študiram, sem absolventka na fakulteti za gradbeništvo in imam še 1izpit + diplomo do konca. diplomo sm že mal začela pisat, izpit pa imam junija. mogoče celo diplomiram do poroda :D nikol se ne ve...drugače sem zaposlena v eni znani firmi, delam preko študentskega servisa in bom delala do konca junija.. pol eno leto po porodu se pa vrnem nazaj na isto delovno mesto kjer bom tudi dobila zaposlitev za stalno. moj fant pa že ima službo za nedoločen čas. če te še kaj zanima me vpraši.

cukrck, ja sej prodajalka nama je rekla da so starejši modeli quinny buzz imeli širše sedeže v športnem delu, ta letošnji pa ima bol ozek sedež. ampak bomo že nekak. mogoče pa sploh ne bo hotel biti v vozičku, kaj pa veš.. me je pa strah kako se bom znašla z dojenčkom, upam da bom ok mamica.. kako pa je ime tvojemu sinčku, če ni skrivnost?
Kdor gleda proti soncu ima senco vedno za sabo
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cukrck » 13. Maj. 2008 13:17

Pri nas je imel obdobje, ko ni hotu bit ne v vozičku, ne v avtosedežu. :? Ampak je zdej ok, zdej se ful rad vozi v vozičku in gleda naokol. Pravi mali firbček je. :D
Nč se bat, da se ne boš znašla z dojenčkom. Na začetku bo malo težje, potem boš pa vse delala z eno roko. Je pa res, da ima vsak otrok svoje muhe. Eni rabjo več pozornosti, drugi manj. Pri men moj že ve, na kero struno more igrat. Moj mali razvajenček. :love: Aja, ime mu je Til.

Baje pa da ni pametno kupovat stvari za dojenčka pred sedmim mesecom nosečnosti.
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 13. Maj. 2008 13:50

naredi test!
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 13. Maj. 2008 14:13

ah sweetyka saj se ti še nikamor ne mudi. saj si šele v 6.mesecu. ampak,morm priznat,mata pa pogum,da bota vse novo kupla. Ker to je kr dosti denarja. Jaz vem,da si rajši izposodim,dobim šenkano,ker mi je tut brezveze kupovat vse,ker itak ne rabiš teh malih reči dolgo. Ok,morde voziček še gre,ker najbrž bo še kšn otrok pr bajti :D čeprav tut tuki se kr vprašam,če je potrebno in če res nimam od nikogar za poverbat. ampak ok,vsak človek ima svoje potrebe in željei n če sta se tko odločla tudi prav. sej,glavno je da bosta imela kam dat dojenčka. :D
joj,tole materinsko šolo pa sem jaz kar pustila. na začetku sem bla trikrat,al dvakrat,pol pa nič več. mah,sej itak kej dost novga mi najbrž ne bi povedali. Če pa me kaj zanimap amam tko al tko prjatlco,k ma 5letnega mulca in enga na poti,pa taščo pa mamico, tk oda sploh ni panike. KDaj imaš ti rok? Vidim da imaš še študentski status. Kašne maš pa pol kej ugodnosti? denarna pomoč itd.?
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 13. Maj. 2008 17:37

Pupica20 mene pa zanima katero ginekologinjo/ginekologa maš, ker vem, da hodš u Postojno... Mogoče sva se celo srečale :D.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 13. Maj. 2008 18:37

moi T napisal/-a:Pupica20 mene pa zanima katero ginekologinjo/ginekologa maš, ker vem, da hodš u Postojno... Mogoče sva se celo srečale :D.

Hodim k Merlotu. Pa ti?
Uporabniški avatar
sweetyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetyka » 14. Maj. 2008 6:49

rok imam 21.8. ja kupila bova vse novo, ker si nimava od koga sposodit, razen cotke mava od kolegice. tak da nama nč drugega ne ostane. sj vse potrebno za dojenčka pa greva kupovat konc junija ko bom že skor 8mescev noseča.

aja, glede denarne pomoči. eno leto bom doma, in bom prejemala starševski dodatek ki znaša 180€ pa otroški dodatek ki je okoli 60€. vse skupaj bom dobivala 240€ na mesec. škoda da nism bla prej zaposlena, bi dobivala porodniško. kaj pa ti? za študentke mamice je zelo slabo poskrbljeno, kaj naj z 200€ na mesec naredim..še dobro da ima fant službo za nedoločen čas. eh, bomo že nekak tisto prvo leto, pol gre pa mamica v službo :D
Kdor gleda proti soncu ima senco vedno za sabo
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 14. Maj. 2008 7:40

Otroški dodatek se giblje glede na dohodke, ki jih imaš oz. jih ima družina. Ne vem zdej kako sta s fantom prijavljena in kakšne dohodke ima, ampak če si sama (kot samohranilka), boš dobila najvišje otroške.

http://www.csd-lj-siska.si/splosno/spor ... 1201197303
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 14. Maj. 2008 9:07

O pupica, očitno se pa nisva videli, jez hodim k... joj veš, da se ne spomnm zdej njenega priimka oziroma dveh priimkov :D. Ma ona je zdej na porodniški, tko da jo ena nadomešča. Drugače pa piše tudi odgovore na ginekološke težave v Oni. Aha, vem Reš- Murovec. No, sej jez večinoma hodm sam po tabletke, tko da... Ma bo pršu tudi moj čas, ko bom hodila z velikim trebuhom sedet v tisto čakalnico :lach:.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 14. Maj. 2008 9:13

moi T ja jaz ne vem, kaj se cakas na velki trebuh ;) Zgleda, da si res navdusna. Se nimas pogojev za to al je kaj drugega?
Mene tudi vcasih primer, da bi jaz tudi ze delala na tem, ampak se kaj kmalu spomnim, da niti zase nimam denarja, kaj sele za sebe in se nekoga... Saj bo.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 14. Maj. 2008 9:17

Sm navdušena ja, ma nimam pogojev. Mislm, sej bi se našli, če bi se to zgodilo, ampak jez bom mogla načrtovat, ker mam KT, tako da... :D. Drugače bi pa rada še fax vsaj približno končala, pa dala izmenjavo skozi, potem pa mogoče že... Moj dragi si tudi ful želi mulčka, sam tudi on nima službe za nedoločen čas, ampak dela sam za vikende, tako da... Ma sm rekla, da čim prej, ker ne bi bla rada ˝stara˝ mama.
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 14. Maj. 2008 10:19

sweetyka napisal/-a:rok imam 21.8. ja kupila bova vse novo, ker si nimava od koga sposodit, razen cotke mava od kolegice. tak da nama nč drugega ne ostane. sj vse potrebno za dojenčka pa greva kupovat konc junija ko bom že skor 8mescev noseča.

aja, glede denarne pomoči. eno leto bom doma, in bom prejemala starševski dodatek ki znaša 180€ pa otroški dodatek ki je okoli 60€. vse skupaj bom dobivala 240€ na mesec. škoda da nism bla prej zaposlena, bi dobivala porodniško. kaj pa ti? za študentke mamice je zelo slabo poskrbljeno, kaj naj z 200€ na mesec naredim..še dobro da ima fant službo za nedoločen čas. eh, bomo že nekak tisto prvo leto, pol gre pa mamica v službo :D

Maš dobr mesec za mano rok,jaz ga mam pa 24.7. :D Jaz bom dobivala porodniško. so me zaposlili z letošnjim letom,ravn zrd tega. Pa še tole pravico ob rojtvu otroka-ko vzameš al paketek al denar,pa bova denar vzela,ker itak že vse imava. Pa potem baje da še občina nekaj da,enkratni znesek,ne vem okol 200euru. to se morm še pozanimat. Tut ti vpraš na občini,kako je s tem. Ker povedu in ponudu ti ne bo noben,se morš sam znajt in zahtevat. Drgač pa moj ita kdela,tko da,kar se financ tiče bo kolkr tolk šlo(namreč imam oj nek kredit za odplačvat...). To je pa res grozn,d maš sa mtko poskrbljeno kot študentka, z 200euri na mesc res ne morš dosti. Mah itak,tale država je tko škrta d groza! Jaz sploh nečem razmišljat,ker ratam kr živčna!

moiTa,pol pa se res nisva vidle! Drugač od kod si? Sej mislim,da si mi že enkrta to povedala,pa sem pozabila. :oops: Drgač pa ja bo pršu tut tvoj čas,sam morš tut kej narest. morš bit zravn! :D
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 14. Maj. 2008 17:15

Marcela123 napisal/-a:naredi test!

Komu ti to svetuješ? :?
Uporabniški avatar
powerpuff
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2006
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a powerpuff » 14. Maj. 2008 22:51

Neumestna,.. juhuuu za pupico in njejega otročička to be, 24.7. smo sami fajn ljudje rojeni :D
lepo nosecnost vsem se naprej :P
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 15. Maj. 2008 10:08

powerpuff napisal/-a:Neumestna,.. juhuuu za pupico in njejega otročička to be, 24.7. smo sami fajn ljudje rojeni :D
lepo nosecnost vsem se naprej :P

hahaha, ja res in en dan prej smo tut sami fajn ljudje rojeni. hihihih :D :D :D drgač pa hvala! :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov