Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Diana27
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 9. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Diana27 » 11. Sep. 2008 9:25

Ma ja, v bistvu ogromno naredi psiha..sploh ne vem kaj mi je, se nisem bila nikoli tako panicna :oops: Ampak moc misli je pri takih stvareh neverjetna :?
Uporabniški avatar
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LuvDancin » 11. Sep. 2008 10:13

Joooj jz sm tud že čist panična zadne par dni. :? S fantom sva prejšn mesec seksala v povprečju vsak drugi dan, včasih s kondomom, včasih brez- "pazla". Vame mu ni nikol pršlo. M bi mogla dobit v torek, 9.9., pa je nisem, včerej šla delat test (je blo prezgodaj za test?), je bil negativen, danes še vedno nobenega sledu za M (drugače jo mam vedno točno do dneva). Prejšn teden, t.j. 5.9. sem mela ginekološki pregled, pa me zanima, glede na to, da mi je vzeu bris, če bi ble opazne kake spremembe, v primeru, da bi bila noseča? Če pokaže, pokaže sploh tako zgodaj?
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 11. Sep. 2008 10:23

Hm, po brisu bi ugotovil nosečnost, če bi delal test na to, tko pa ne vem.
No mogoč ga delajo v vsakem primeru, ampak če je kaj na tem, te bojo poklicali na ponovni odvzem oz. posvet.
Če je vedno res do dneva točna, potem je tu lahko tud malo psiha razlog za zamudo, sploh če je test pokazal negativno. Mislim da v navodilih piše, da se ga opravi lahko že prvi dan po izostanku. Počakaj še par dni, po možnosti ponovi test, drugače pa k zdravniku na krvni test.
Sice rpa ne vem - če si bilana pregledu, zakaj se nisi pogovorila še zamožnost kontracepcije (npr tabletke), če ne razmišljata v stilu "če se ponesreč, ga bova pač imela", razen če jih slabo prenašaš, to je pa druga, potem pa rajš pač vsakič s kondomom.
Uporabniški avatar
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a LuvDancin » 11. Sep. 2008 10:32

^^ Tabletke sem dobila, ampak čakam M, da jih začnem jest. :wink: Ma bi biu tole pa res Murphy, če se ravno zdej neki ponesreč.
Poklicali nazaj me niso nič (verjetno bi me že do zdej?), na testu pa res piše, da je zanesljiv že od prvega dneva izostanka menstruacije.
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 11. Sep. 2008 11:09

Ponavad pokličejo nekak po 14-ih dneh ali pa pošljejo obvestilo oz. vabilo za ponovni pregled.
Ja nč, al pa če pokličeš tja in omeniš problem.
_me_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a _me_ » 11. Sep. 2008 13:28

glej..ta krvavitev JE menstruacija:) in trenutno nima smisnla da delas test.
_me_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a _me_ » 11. Sep. 2008 13:30

se opravicujem.napacna tema:)
Uporabniški avatar
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a LuvDancin » 11. Sep. 2008 18:16

Snow flake napisal/-a:Ponavad pokličejo nekak po 14-ih dneh ali pa pošljejo obvestilo oz. vabilo za ponovni pregled.
Ja nč, al pa če pokličeš tja in omeniš problem.

Najbolš, hvala. :top:
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 11. Sep. 2008 19:28

Snow flake napisal/-a:Ponavad pokličejo nekak po 14-ih dneh ali pa pošljejo obvestilo oz. vabilo za ponovni pregled.

Ni nujno. Jaz sem dobila obvestilo po več kot mesecu dni, ko mi je ginekologinja vzela bris. Ga moram čez 1/2 leta ponovit.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Diana27
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Diana27 » 12. Sep. 2008 7:39

_me_ napisal/-a:glej..ta krvavitev JE menstruacija:) in trenutno nima smisnla da delas test.

Je bil to odgovor zame? :oops: :roll:
Mislila sem narediti vseeno test, da bom povsem prepricana...Ampak ne vem ce ga lahko naredim med krvavitvijo ali naj pocakam da bo konec....

Kdo ve? :roll: :roll:
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 12. Sep. 2008 9:49

lahko ga nardiš med krvavitvijo, samo kri ne sme prit v stik z urinom- morš bit čista in met tampon oz. skodelico... vsaj po moji kmečki logiki :D
Diana27
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Diana27 » 12. Sep. 2008 9:53

Kika napisal/-a:lahko ga nardiš med krvavitvijo, samo kri ne sme prit v stik z urinom- morš bit čista in met tampon oz. skodelico... vsaj po moji kmečki logiki :D

Ja tega res nikjer ne pise v navodilih...ker ponavadi sploh ne delas testa, ce je krvavitev...razen pri panicarih like me :cry:
Zdej se morm sam odloct al se zanesem na kmecko logiko al pocakam vseeno da mine.... :roll:

Hvala za tvoje mnenje! :flower:
Upam da bom po testu tud lohk eno rozco prilepla za vse vas :blume:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 12. Sep. 2008 10:08

No zdej mam pa en uprašanje:

Zanč sva se s kolegico skor spičle na pjači ker je trdila da test lahko nardiš samo v primeru da ti menstruacija zamuja in da ti bo samo takrat prov pokazu?? Je to res?

Pa rekla je še da ti ga v lekarni sploh ne dajo če ti menstruacija ne zamuja...to je pa res tak larifari nooo..itak so samoplačniški :D . Ampak njej to dopovedat...matr sred lokala sva se tkole zagrable haha.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Sep. 2008 10:14

Čimkasneje ga narediš, bolj bo zanesljiv rezultat. Stoodstoten pa itak ni nobeden. (iz reklame za Clearblue:! Z 99.9% lahko ugotovite, če ste noseči. Lahko pa počakate 9 mesecev in boste 100% :wink: ) Za nekatere delajo reklamo, da ga lahko uporabiš na 1. dan izostanka menstruacije, mogoče kakšne tudi kak dan prej, ne vem.

Tisto o lekarni je pa seveda nesmisel. Test lahko kupiš v vsaki večji drogeriji; pa tudi če ga kupiš v lekarni - kako bi pa farmacevtka vedela ali ti m. zamuja ali ne? :?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 12. Sep. 2008 10:50

Največja verjetnost naj bi res bila po zaostanku menstruacije zaradi zadostne višine hormona ßhcg, ki je potreben za čimtočnejši rezultat.

Glede lekarne - potem moški sploh nebi mogli kupit testa, npr.? vsakdo ga lahko kupi, v lekarni ali drogeriji, kjer to prodajajo.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov