Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 28. Nov. 2010 13:36

Dadyka15, ta tvoj post o mladi ubogi punci, ki je pod stresu, a zdaj naj zacnemo jokat, punca ni odgovorna in ni uboga, stres si je sama naredila, folk kritizira njeno neodgovornost in ravna isto kot ce bi ravnala njena mama, punca ima 15 let, in v danajsnih casih, ko ti stvari visijo na internetu, imas tolk reklam in vse, lahko se pozanimas, danes so informacije dostopni povsod, ce ze punca pise tukaj na forumu in isce nasvete, bi z lahkoto pobrskala na netu tudi kaj o zasciti in spolno prenosljivih bolezni! Clovek sam mora iskat zeljene informacije, informacije same ga ne bodo najdle ce se ne zanima, tako da tukaj ni opravicila!
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Dadyka15 » 28. Nov. 2010 13:37

ja šola ja....lahko povem po svojih izkušnjah, da so nas zelo slabo poučili o tem...pri predavanju o spolni vzgoji smo izpolnjevali delavni list, kjer si moral napisat spolne organe od moškega in ženske...nekaj je povedala o SPB in nekaj o kontracepciji...in to je bilo to..pa še na koncu nam je rekla, da ne začnimo prezgodaj seksat, dokler nismo pripravljeni na posledice...
če je to izobraževanje o spolnost pa tudi prav...meni se ne zdi...

sicer je pa naše šolstvo in zdravstvo včasih rahlo zgrešeno, sploh kadar govorimo o izobraževanju mladine na seksualnem področju...

najbolje bi bilo da napišem seminar o tem hehe :D
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Nov. 2010 13:40

Dadyka15 napisal/-a:...nekaj je povedala o SPB in nekaj o kontracepciji...in to je bilo to...

A ni to dovolj? Dovolj, da se zavedaš da obstajajo SPB in da se jih dobi z nezaščitenim seksom in da se mora uporabljat kontracepcija. Sej to je vse kar se rabi vedt za osnove, ne rabiš bit nek genij. Ostalo si pa sam kje prebereš, če te zanima oz. če se spuščaš v to.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dadyka15 » 28. Nov. 2010 13:43

ja to je res..se strinaj s tabo..vendar je treba povdarit, da mladina sliši marsikaj kar ni resnično, kot sem napisala že v prejšnjem postu in se mi zdi smiselno, da se tudi o takšnih napačnih trditvah diskutira na predavanjih o spolnosti...
to je moje mnenje...in mislim, da ni napačno...
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Nov. 2010 13:47

Se tud js strinjam s tabo. Ampak, ali kdo kaj sploh vpraša, ko so ta predavanja? Ne morejo pa govort o vseh zmotah, ki "krožijo", ker je preveč tega. Itak se vsi raje norca delajo in jim je nerodno, ter čakajo, da bo čimprej konc.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 28. Nov. 2010 13:48

Dadyka15 napisal/-a:vsaki se lahko zgodi neglede, kako močno zatrjuje, da se ji ne more...

ja, če bi se ji dejansko samo zgodilo, bi tudi me bile strpnejše, ampak njej se na žalost to dogaja(4x), kljub temu da ve, da je to narobe. in ne dvomim, da se ji bo dogajalo še v prihodnosti, ko bo tale zdraha mimo. in ti misliš, da je treba s tako punco sočustvovat?
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Nov. 2010 13:48

Lepo te prosim no.
Današnja mladina se zelooo hitro poduči o spolnosti in o varnosti.
Pa ne samo v šoli, ampak večinoma iz revij, v katerih se vedno poudarja varnost in nevarnosti nezaščitenega spolnega odnosa (vsaj jaz sem veliko odnesla iz mladinskih revij).Pa seveda starši navsezadnje, čeprav se nekateri v take pogovore ne podajo.
Kar strese pa me, ko nekdo napiše, da mladina v teh časih ni dovolj podučena.
Je, ampak se še vedno odloči iti po svoje.
Vsi vemo, kaj nam naredi alkohol, da ni ok da se frocovje nažge vsak vikend, ampak se vseeno, ker je kao cool.Potem sledi kajenje trave, da o čikih niti ne govorim.
Vse to naj ne bi bilo ok, ampak vseeno delajo.
A naj grem zato v šolo jamrat, da bi morali organizirati več predavanj? :bs:
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 28. Nov. 2010 13:52

Dadyka15, a ves kolk preventivno zdrastvo je razvito glede zasciti in spolno prenoslivih boleznih? jaz ti povem, da na vsakem koraku imas dostopne informacije in predavanja sam ocitno niti sama dovolj se ne zanimas glede tega...zdrastvo je uvedlo brezplacno ceplenje proti HPV pri 14 letih, kot preventiven program! Preventivna predavanja so, tako da prosim ne napadat zdrastva in solstvo da ne skrbita dovolj, ker to ni res!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Nov. 2010 14:38

Dadyka15 napisal/-a:pa še na koncu nam je rekla, da ne začnimo prezgodaj seksat, dokler nismo pripravljeni na posledice...
E, pa točno to je point, ki ga pa nihče noče upoštevat.
In, kot že omenjeno, če takrat otroci sedijo na ušesih in se zajebavajo med predavanjem - well, sori, si ne zaslužijo sočustvovanja (sploh če se "dogaja" in ne samo "zgodi", kot tej naši nesrečnici).
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 28. Nov. 2010 15:26

Se strinjam s puncami! Danes je toliko nekih informacij o varnem seksu, brala sem o tem že v Smrklji, ko sem bla stara 13 let, danes pa o tem pišejo že vse revije, polno teh člankov je na internetu, kmalu bo 1. december in takrat se res ogromno o tem govori...
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 29. Nov. 2010 22:10

js predlagam, da se vse te teme združjo v eno
mislm da je kr preveč takih odprtih po nepotrebnm
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 29. Nov. 2010 23:14

tak ko je zdravje, ljubezen in sex, bi mogli dat na prvo stran še ALI SEM NOSEČA?!? HELP!!! :D Začenjal bi se pa tak, sexala sem brez zaščite,
ker ______ (vstavi poljubno, npr. sem bila pijana/fant noče kondoma/so kondomi predragi...). Kaj mislite da sem noseča?!? K ginekologinji ne upam, ker ___________ (me je sram/nimam kartoteke odprte/je ginekologinja predaleč...). Zdej me je katastofalno strah nosečnosti, kaj naj naredim? Ali mislite da sem noseča?

In potem bi me mogle odgovorit nekaj v stilu, božček zlati, uboga revca, se ti je zalomlo, sej te razumemo, vedežujemo da nisi zanosila. Kaj sploh take teme odpirate? A ne bi ta čas raje porabile za naročanje k ginekologu?! :evil:

Če narediš neumnost in prideš jokcat tu gor bi se mogla še vsem smilit, ker si na ušeh sedela ko je blo predavanje o spolnosti?! Res me razk**** brat ZMERI ene in iste zadeve. OK,pa sem si dušo olajšala.
:)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 30. Nov. 2010 0:56

^^Čist super si napisala! :)
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a foxy.lady » 30. Nov. 2010 8:38

čuftika napisal/-a:tak ko je zdravje, ljubezen in sex, bi mogli dat na prvo stran še ALI SEM NOSEČA?!? HELP!!! :D Začenjal bi se pa tak, sexala sem brez zaščite,
ker ______ (vstavi poljubno, npr. sem bila pijana/fant noče kondoma/so kondomi predragi...). Kaj mislite da sem noseča?!? K ginekologinji ne upam, ker ___________ (me je sram/nimam kartoteke odprte/je ginekologinja predaleč...). Zdej me je katastofalno strah nosečnosti, kaj naj naredim? Ali mislite da sem noseča?

In potem bi me mogle odgovorit nekaj v stilu, božček zlati, uboga revca, se ti je zalomlo, sej te razumemo, vedežujemo da nisi zanosila. Kaj sploh take teme odpirate? A ne bi ta čas raje porabile za naročanje k ginekologu?! :evil:

Če narediš neumnost in prideš jokcat tu gor bi se mogla še vsem smilit, ker si na ušeh sedela ko je blo predavanje o spolnosti?! Res me razk**** brat ZMERI ene in iste zadeve. OK,pa sem si dušo olajšala.
:)
:top: točno tko!
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 30. Nov. 2010 9:06

Vsaka punca, ki ima vsaj nekaj pameti bi morala vedit kakšne so posledice nezaščitenega seksa, preden se spušča v to.
Sicer pa jaz pravim, da če punca misli, da je dovolj stara in odgovorna da seksa, naj bo potem še dovolj odgovorna ko/če pride do nosečnosti.

Čuftika, super napisano :gut:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov