Nosečnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- failure
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 11. 2010
je tak kot sem napisala in danes bi ze mogla dobit M ampak je se ni, upam da pride jutri imam pa skoz obcutek da jo bom dobila in hodim skoz preverjat pa je samo normalen izcedek, pa malo me prsi bolijo. sem bila tudi na posvetu pri 2 ginekologinjah in sta mi obedve njuni medicinski sestri svetovali naj vzamem Norlevo ampak da je moja odlocitev. ena me je celo cinicno vprasala ce je bolje ta tabletka ali splav, pa s takim tonom da sem se kar zgrozila se vedno imam cas da vzamem norlevo in se vedno razmisljam ali bi, ali ne... ce bom vzela zdaj norlevo in mi bo vse M zamesalo, potem nebom mogla it na redne kt, ki pa si jih zdaj se kako zelim...
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Glej, tvoja odločitev, saj gre za tvoje telo. Ja, itak da ti pravi ginekologinja da je boljše tabletko vzet, kot pa da ti more dat napotnico za splav (v primeru da si zanosila) ali ti ga celo sama narediti.
Zanjo ni tabletka nobena komplikacija, morebitni splav pa poseg, ki je nevaren za žensko, kot je tudi vsaka operacija, če pride do vnetja je ogrožena tudi plodnost ženske. Seveda da nisi dobila še M, če si pod stresom, sej veš da stres bremza M. Če misliš da ima PMS, boleče prsi in te zadeve, saj vsaka ženska najbolj ve kako to pri njej zgleda, potem ne vzet tableto, če pa ne veš al je to PMS, potem se sama odloči. Vbistvu je zelo nehvaležno svetovati karkoli, saj ne veš niti ali ženska ima reden ciklus, zase vem, pa za sestro, zate pa ne. Če imaš redno vsak mesec na 28/30 dni je res minimalna možnost da si noseča.
Itak da se je boljše zaščititi in se potem ne sekirati, odgovarjam na vprašanje od monique. Samo včasih so kake zadeve, okoliščine, ko to ne narediš in ti je žal. (aja,pa ne govorim o pijanem stanju, da ne bi katera mislila). Pa to kar pišem je seveda v pretekliku, zdej tak ni variante da bi brez zaščite, raje dvojno zaščito kot nobeno.
Zanjo ni tabletka nobena komplikacija, morebitni splav pa poseg, ki je nevaren za žensko, kot je tudi vsaka operacija, če pride do vnetja je ogrožena tudi plodnost ženske. Seveda da nisi dobila še M, če si pod stresom, sej veš da stres bremza M. Če misliš da ima PMS, boleče prsi in te zadeve, saj vsaka ženska najbolj ve kako to pri njej zgleda, potem ne vzet tableto, če pa ne veš al je to PMS, potem se sama odloči. Vbistvu je zelo nehvaležno svetovati karkoli, saj ne veš niti ali ženska ima reden ciklus, zase vem, pa za sestro, zate pa ne. Če imaš redno vsak mesec na 28/30 dni je res minimalna možnost da si noseča.
Itak da se je boljše zaščititi in se potem ne sekirati, odgovarjam na vprašanje od monique. Samo včasih so kake zadeve, okoliščine, ko to ne narediš in ti je žal. (aja,pa ne govorim o pijanem stanju, da ne bi katera mislila). Pa to kar pišem je seveda v pretekliku, zdej tak ni variante da bi brez zaščite, raje dvojno zaščito kot nobeno.
- failure
- Sramežljivka
Včeraj sem vzela Norlevo ker do večera nisem dobila M. Sem navsezadnje razmišljala in ugotovila, da je zagotovo boljše vzet tole in potrpet par mesecev neurejene M kot pa zanositi... Ali sta tabletki vseeno primli, kljub temu da sem ju vzela po 48 urah (v navodilih piše da je najbolje vzet v prvih 12 urah, torej sklepam, da se tekom časa manjšajo možnosti učinkovitosti...). Ker sem bila tik pred M, bi jo morala zdaj dobiti ali ne? V navodilih piše, da lahko povzroči zamudo M in vmesne krvavitve. Kaj če ne dobim ničesar od tega dvojega, to pomeni, da Norlevo ni prijelo?
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
To ti pa žal ne znam povedati, ker dax after tabletko nisem nikoli vzela...
Najbrž bo tak kot piše v navodilih. Baje pa je največja verjetnost da prepreči morebitno zanositev, če je vzame čimprej. Svojih izkušenj s tem pa na srečo nimam.
Upam da ti katera druga odgovori.
Najbrž bo tak kot piše v navodilih. Baje pa je največja verjetnost da prepreči morebitno zanositev, če je vzame čimprej. Svojih izkušenj s tem pa na srečo nimam.
Upam da ti katera druga odgovori.
-
Boa - Debatorica
- Na forumu od: 29. 3. 2005
1. a ti sploh veš kdaj so tvoji plodni dnevi?
2. skrbi te da si boš "zmešala ciklus"? revca, pa a ti veš da če bi bila noseča (po keremkoli naključju že) in bi šla delat splav bi tvoja menstruacija rabila ohoho časa da bi se nazaj uredila
3. resno se naučta delat s kondomi
+ daj si malo preberi kakšna navodila ki so priložena ali bog ne daj ginekologinjo. saj veš da jo zato imaš, kajne?
2. skrbi te da si boš "zmešala ciklus"? revca, pa a ti veš da če bi bila noseča (po keremkoli naključju že) in bi šla delat splav bi tvoja menstruacija rabila ohoho časa da bi se nazaj uredila
3. resno se naučta delat s kondomi
+ daj si malo preberi kakšna navodila ki so priložena ali bog ne daj ginekologinjo. saj veš da jo zato imaš, kajne?
Ne kadim, a vedno vžgem.
- failure
- Sramežljivka
Ja vem kdaj so moji plodni dnevi in kdo je ginekologinja, sem šla takoj naslednji dan na posvet k dvema in sta mi obe rekle naj vzamem Norlevo... Drugače pa nikoli več Durex, sma uporabljala od vsega začetka ampak tokrat je pa počil, pa fant je imel pred mano kar nekaj punc tak da menda le ve kako se kondom natakne. Po vseh nabijanjih v o spolnosti v šolah bi lahko vsaka punca vedla, da je tudi pred-semenska tekočina nevarna in da lahko zanosiš v kateremkoli dnevu tvojega ciklusa odkar si dobila svojo prvo M, ker se plodnost razlikuje od vsakega posameznega človeka, ampak po vsej logiki bi naj bili ljudje med svojimi 20-25 leti najbolj plodni. Zato sem raje požrla tisti 2 tableti pa sem mirna.
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
Z Durexom sta mogoče le imela smolo, da je počil. Midva uporabljava to znamko že od samega začetka, pa nisva imela težav. Mam nekak pri tej znamki največji občutek varnosti,kvalitete (beri:da ne bo počil), kot pa pri katerikoli drugi. Se pa to lahko zgodi vedno, ne glede na znamko.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Tej durex extra sensitiv so kr polom. Od 3, sta dva počla. Pa nam drugače še nikoli kondom ni poču.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
floribunda napisal/-a:Tej durex extra sensitiv so kr polom. Od 3, sta dva počla. Pa nam drugače še nikoli kondom ni poču.
Ja pri nama je tudi tale že poču.
Od takrat naprej ne uporabljm več Durex kondomov...
- pikapoka_pikapolonica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 11. 2010
Pozdravljene !
Verjetno nisem edina, ki se ubada s tem vprašanjem, pa vseeno. S fantom sva že nekajkrat imela spolni odnos brez zaščite, kar sama vem da je tvegano. Po zadnjem spolnem odnosu pa se je takoj zjutraj pojavila krvavitev, ki je trajala kake 4 dni. Dvomim, da je bila to menstruacija, saj bi namreč prehitela za kar 15 dni, kar mi pa še nikoli ni. Ponavadi mi celo zamuja. Je torej možno, da je bila to krvavitev, ki oznanja nosečnost? Teden po tem, zadnjem spolnem odnosu sem se namreč tudi počutila zelo slabo. Spreminjala sem počutje, nenehno sem bila v stresu, bruhala sem,...
Vsakega odgovora bom vesela !
Verjetno nisem edina, ki se ubada s tem vprašanjem, pa vseeno. S fantom sva že nekajkrat imela spolni odnos brez zaščite, kar sama vem da je tvegano. Po zadnjem spolnem odnosu pa se je takoj zjutraj pojavila krvavitev, ki je trajala kake 4 dni. Dvomim, da je bila to menstruacija, saj bi namreč prehitela za kar 15 dni, kar mi pa še nikoli ni. Ponavadi mi celo zamuja. Je torej možno, da je bila to krvavitev, ki oznanja nosečnost? Teden po tem, zadnjem spolnem odnosu sem se namreč tudi počutila zelo slabo. Spreminjala sem počutje, nenehno sem bila v stresu, bruhala sem,...
Vsakega odgovora bom vesela !
pika
- pikapoka_pikapolonica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 11. 2010
Veš, sem še v tistih letih (drugi letnik), ko se mi še ne zdi obiskati ginekologa. Vem, da nisem ravno pametna. Pa bi rada najprej slišala vaša mnenja
pika
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov