Nosečnost

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 21. Jan. 2009 17:55

Ali brez pregleda lahko zves, da gre za izvenmaternicno nosecnost? namrec test je ze dvakrat pokazal -, M pa se od nikoder ze skoraj mesec in pol. Do ginekologa nemoram vsaj se en teden, me pa zmeraj bol skrbi, tudi zredila sem se dosti v trebuh, kar se leta in leta nisem. V spodnjem delu trebuha cutim napetost ze celi mesec..?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Jan. 2009 18:35

Mislim, da izvenmaternično nosečnost ugotavljajo z ultrazvokom. Jaz bi na tvojem mestu vseeno našla čas in odšla na pregled, ker s tem se ni za hecat, če imaš resne sume :?
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 21. Jan. 2009 23:14

Yazmeen napisal/-a:Zakaj si pa sploh nehala? Men je ginekologinja rekla, da ni priporočljivo prekinjat vmes.

Nehala sem ker sem mela dost tega sranja. Nisem mela nekih velikih problemov; sam sem se pa včasih zelo slabo počutla,ok ne rečem da od KT, sam pač sem se odločla da neham. Videvava se itak sam za vikende, takrat pa pač uporabva kondom.
Drgač pa nč še ne razmišlam, da bi jih spet začela jemat.

missy*
mene bi pobral od strahu. Kaj še čakaš, pejd do ginekologinje pa jo usaj upraši za mnenje. Boš usaj pomirjena v primeru, da ni nič. :)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 22. Jan. 2009 9:38

Jaz bi pa samo pripomnila, da v mesecu in pol se trebuh od nosečnosti pač še ne pozna.
Poznati se začne pri treh-štirih mesecih.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 22. Jan. 2009 11:43

ŽuŽa napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Zakaj si pa sploh nehala? Men je ginekologinja rekla, da ni priporočljivo prekinjat vmes.

Nehala sem ker sem mela dost tega sranja. Nisem mela nekih velikih problemov; sam sem se pa včasih zelo slabo počutla,ok ne rečem da od KT, sam pač sem se odločla da neham. Videvava se itak sam za vikende, takrat pa pač uporabva kondom.
Drgač pa nč še ne razmišlam, da bi jih spet začela jemat.

missy*
mene bi pobral od strahu. Kaj še čakaš, pejd do ginekologinje pa jo usaj upraši za mnenje. Boš usaj pomirjena v primeru, da ni nič. :)

Aja, jst sm razumela, kokr da si sam pavzo vmes nardila.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 22. Jan. 2009 14:09

missy* napisal/-a:Ali brez pregleda lahko zves, da gre za izvenmaternicno nosecnost? namrec test je ze dvakrat pokazal -, M pa se od nikoder ze skoraj mesec in pol. Do ginekologa nemoram vsaj se en teden, me pa zmeraj bol skrbi, tudi zredila sem se dosti v trebuh, kar se leta in leta nisem. V spodnjem delu trebuha cutim napetost ze celi mesec..?
kukr jst vem, testi pokažeju tut izvenmaternično nosečnost kot +, ker se nosečniški hormoni isto sproščajo.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 22. Jan. 2009 14:17

^^ lahko pokaze tudi -

do ginekologa nemorem vsaj se nasleden teden.

metuljčica* nekaterim se ze takoj na zacetku pozna napihnjen trebuh in obcutek napetosti. Jih kar nekaj poznam
ssunn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ssunn » 22. Jan. 2009 14:30

Živjo!!

Mogoče se vam bo zdelo vprašanje banalno.....ampak morm prašat. Ali lahko ženska zanosi, če jo fant zadovoljuje s prstom, na katerm je bila prej sperma, a si jo je obrisal z robčkom??
Katya87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Katya87 » 22. Jan. 2009 14:58

ssunn
po mojem ni možnosti, sploh če si je prste prej lepo obrisal.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 22. Jan. 2009 15:11

Ja če si jo je obrisal s prstov, potem ni možno, da te oplodi. Že če jo ima na prstih, je zelo zelo majhna možnost.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 22. Jan. 2009 15:48

metuljčica* napisal/-a:Jaz bi pa samo pripomnila, da v mesecu in pol se trebuh od nosečnosti pač še ne pozna.
Poznati se začne pri treh-štirih mesecih.

No, to seveda ne drži za vse. Nekaterim se še v 6 mesecu bore malo pozna, moja kolegica je pa že v prvem dobila tak trebuh, ko da je tretji mesec :)
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
prestrašena
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a prestrašena » 30. Jan. 2009 1:00

mene je pa zajle resna panika zagrabla :(

zadnji spolni odnos, ki sem ga imela, je bil 1. 11. lani (o tem nevmo diskutirali, ok?!) ... od takrat sem dobila točno na datum menstruacijo ... ta mesec sem pričela tudi z jemanjem k.t. ...

ta teden imam pa neverjetno napihjen trebuh in prebavne motnje, sedaj sem se pa pogledala v ogledalo in imam poudarjen spodnji del trebuha ... zagrabila me je panika, saj ne vemm, ali je možno, da sem noseča, kljub temu da sem imela redne menstruacije ali sta napihjen in trdi trebuh ter prebavne motnje le posledici jemanja k. t. ali ne?!

uporabila sva kondom in se ne spomnim, da bi bilo kaj narobe ... vendar je takrat bilo veliko alkohola vmes ... :roll:

v času spolnega odnosa sem imela menstruacijo, torej nisem bila v plodnih dnevih ...

mensturacije so bile redne, teža ni šla navzgor ... k.t. pa jemljem ravno en teden ...

ker že takrat nisem bila prepričana, če je bilo kaj narobe ali ne, sem nekje v nov opravila test nosečnosti, ki je bil negativen ... kmalu za tistim sem pa dobila tudi menstruacijo ....

kaj menite? res mi je panika, saj imam 20. let in nimam resnega fanta, niti takrat ga nisem imela ...

:? :?

prosim za pomoč, ne pa graje!!

hvala!!
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 30. Jan. 2009 1:04

Glede na to, da si še PO odnosu dobila menstruacijo, ne bi rekla, da se je karkoli zalomilo... Mislim, da je drugačno telesno stanje samo posledica jemanja KT in ničesar drugega. Ker se telo nekako mora odzivat na dodane hormone... Tako da menim, da ni razloga za paniko...
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nass » 30. Jan. 2009 4:24

Seveda vsaka od teh stvari ne izključuje nosečnosti, ampak če si uporabila kondom IN dobila menstruacijo IN bila v neplodnih dnevih IN test je pokazal negativno, jst močno dvomim, da bi lahko bila noseča.
Ja, KT povzročajo take in drugačne probleme, ki jih ti še potenciraš, ker psihiraš ( te čist razumem, jst bi tut ;) ).
Če se hočeš potolažit, kupi še en test ampak jst bi na tvojem mestu mirno spala.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 30. Jan. 2009 9:48

prestrašena napisal/-a:mene je pa zajle resna panika zagrabla :(

zadnji spolni odnos, ki sem ga imela, je bil 1. 11. lani (o tem nevmo diskutirali, ok?!) ... od takrat sem dobila točno na datum menstruacijo ... ta mesec sem pričela tudi z jemanjem k.t. ...

ta teden imam pa neverjetno napihjen trebuh in prebavne motnje, sedaj sem se pa pogledala v ogledalo in imam poudarjen spodnji del trebuha ... zagrabila me je panika, saj ne vemm, ali je možno, da sem noseča, kljub temu da sem imela redne menstruacije ali sta napihjen in trdi trebuh ter prebavne motnje le posledici jemanja k. t. ali ne?!

uporabila sva kondom in se ne spomnim, da bi bilo kaj narobe ... vendar je takrat bilo veliko alkohola vmes ... :roll:

v času spolnega odnosa sem imela menstruacijo, torej nisem bila v plodnih dnevih ...

mensturacije so bile redne, teža ni šla navzgor ... k.t. pa jemljem ravno en teden ...

ker že takrat nisem bila prepričana, če je bilo kaj narobe ali ne, sem nekje v nov opravila test nosečnosti, ki je bil negativen ... kmalu za tistim sem pa dobila tudi menstruacijo ....

kaj menite? res mi je panika, saj imam 20. let in nimam resnega fanta, niti takrat ga nisem imela ...

:? :?

prosim za pomoč, ne pa graje!!

hvala!!

KT lahko povzročijo prebavne motnje. Meni se je v času jemanja KT prebava zelo spremenila. KT prav tako povzročajo napihnjen trebuh ...
Lahko imaš tudi samo prebavne motnje in imaš zato napet trebuh. To je pa ja popolnoma normalno. Bolj čudno bi bilo, če bi imela prebavne motnje in bi se čisto normalno počutila.
Ne sekiraj se, če si imela spolni odnos v neplodnih dnevih oz. celo med menstruacijo, imaš redno menstruacijo in ti je test pokazal minus, nisi noseča. :) :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov