Neprijeten zadah / jutranji zadah

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 08. Jan. 2009 15:17

js sem uceri jedla ob desetih zvecer, rio mare pasteto na kruhu (3 kose) in kakav, po tem sem si umila zobe in cez kako uro sla spat...danes sem se vstala nekaj cez 12. uro in nisem mela popolnoma nic zadaha, niti ''kosmatih'' zob...(sem postala prav pozorna zarad te teme :D )

ce ga nimam vcasih kr pozabim zjutri umit zobe, grem kej pojest pa je use kul, so cisti navidezno, potem se sele spomnim :D

tako da res ne vem od cesa je to pri men odvisno..ampak sigurno pa nimam nikol tistga vakuma o cemer ve govorite :D
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 08. Jan. 2009 15:25

Zadah itak ne prihaja iz ust, ampak v večji meri iz želodca, zato imajo nekateri ljudje kronične težave z zadahm ne glede na to, koliko skrbijo za ustno higieno, ker je težava v želodcu.

Jaz se ne počutim normalno, če zjutraj ne umijem zob in potem kaj pojem ali vsaj žvečim čigumi (to itak nonstop), ker četudi imam umite zobe, čutim tisto jutranjo sapo zaradi praznega želodca in me spravlja ob živce. Še bolj norim, ko ponujam žvečilke na vse zgodaj zjutraj pa eni ne vzamejo ... In potem umiram v klopi, kjer komu ogabno smrdi iz ust :roll:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 08. Jan. 2009 15:32

ej, to pa res ni fer da ''noris'' ker eni ne vzamejo zvecilke - js ne jem zvecilk
hudo skodljive snoviso notr, in ce se ti tega ne zavedas in jih na veliko jes, ni treba se useh drugih kvarit s tem...

preber si mal, pogoogli, whatever, izobrazuj se, za tvoje dobro gre! :D

u glavnem, men je slabo ce zvecim zvecilke, sploh na prazen zelodec, se mi kar obraca...tut ce se glih najem in zvecim mi postane slabo..nasploh mi ne pasejo, jih nisem navajena, in ful redko zvecim...si ze kdaj pomisla da kdo zato noce uzet?
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 08. Jan. 2009 15:40

MsN napisal/-a:Zadah itak ne prihaja iz ust, ampak v večji meri iz želodca, zato imajo nekateri ljudje kronične težave z zadahm ne glede na to, koliko skrbijo za ustno higieno, ker je težava v želodcu.

Jaz se ne počutim normalno, če zjutraj ne umijem zob in potem kaj pojem ali vsaj žvečim čigumi (to itak nonstop), ker četudi imam umite zobe, čutim tisto jutranjo sapo zaradi praznega želodca in me spravlja ob živce. Še bolj norim, ko ponujam žvečilke na vse zgodaj zjutraj pa eni ne vzamejo ... In potem umiram v klopi, kjer komu ogabno smrdi iz ust :roll:

Brez zamere, ampak tole so zame že resni kompleksi..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 08. Jan. 2009 15:51

red_rose, izboražuj se? :D Hvala, delam na tem. Sicer pa vem, da žvečilke naj ne bi bile pretirano zdrave, ampak slednje velja predvsem za tiste s sladkorjem. Moji Orbit zeleni mi zaenkrat ne škodijo in tudi drugače živim precej zdravo, zato dvomim, da me bo uničil prav Orbit oz. okoli 3 žvečilke na dan :wink:

Razumem, če nekdo ne vzame žvečilke zaradi zdravstvenih težav, so pa v moji okolici ljudje, za katere vem, da sicer žvečijo, ampak pač nimamo usklajenega tajminga kdaj - če govoriš drug drugemu v obraz, zjutraj, bi bilo fino, če bi si jo dotični dal v usta že takrat, ne šele kasneje. Je pa res, da vsi ne vohajo samih sebe, niti drugih ...

SSarchy, meni se to, da mi je prijetno, če vem, da nimam neprijetnega zadaha, ne zdi nek kompleks. Poleg tega podobno pričakujem od drugih oz. je zelo fino, če vsak zase poskrbi, da mu ne smrdi iz ust. Zame osebno osnova, ne kompleks.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 08. Jan. 2009 16:05

To že, ampak tisto o žvečilkah mi je pa mal huda.. Ker men recimo tudi ne pašejo, do malice imam tudi jaz drugačen okus v ustih, ampak sem 100%, da mi ne smrdi iz ust.
Poznam pa kolega, ki ima gastritis in je zadah pri njem resen problem.. Njemu pa tudi jaz kdaj ponudim kakšen bonbon, če ga imam.. To je šele zoprno..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 08. Jan. 2009 16:09

No, mogoče ti misliš, da ti ne smrdi iz ust (kar ti mogoče res ne), nekomu drugemu zraven pa tvoj vonj mogoče niti malo ne ugaja (geni in to). In zakaj je tako grozno, če takemu medtem, ko sebi vzamem žvečilko, slednjo ponudim še njemu?
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 08. Jan. 2009 21:52

MsN napisal/-a:No, mogoče ti misliš, da ti ne smrdi iz ust (kar ti mogoče res ne), nekomu drugemu zraven pa tvoj vonj mogoče niti malo ne ugaja (geni in to). In zakaj je tako grozno, če takemu medtem, ko sebi vzamem žvečilko, slednjo ponudim še njemu?

MsN js sm ista, tut skos žvečim, sploh kadar sm v javnosti. Doma včasih ne. Tut ponujam žvečilne in mi gre tut na živce če ne uzame tist ki mu z ust smrdi, pa taki še najraje ful od blizu razlagajo da se ti res želodc od smradu obrne ne zato ker bi žvečla :wink: Pa učash je treba mal prečekirat kašn zadah maš, ne pa da s svojim smradom ubiješ pol ljudi tm zravn. Mene sicer ne mot če folk ne žveč pa da nima obupnga zadaha. Sj js tut čez dan drugače nimam slabga zadaha in če sm doma ne žvečm.
Ja so res škodljive, pa ne sam zart snovi k jo majo ampak tut zard dlesni, a veš red_rose?
Live your life like you want
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 08. Jan. 2009 21:57

ne vem vsega, zato pa berem :D lej, men predvsem ne ustrezajo zarad snovi, ker jih moj zelodec ocitno zavraca in mi pravi da to ni dobro, zato sem se pac pozanimala kaksne so sestavine in le-te niso prevec dobre :D

in res ne razumem da ceprav to ves, jih cel dan zvecis?!
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 08. Jan. 2009 22:04

^^ Žvečilk se tudi jaz počasi odvajam. Mislim, da je eno od dokazanih najbolj škodljivih snovi, ki jih žvečilni brez sladkorja (in podobne zadeve) vsebujejo sladilo aspartam.

Kar se tiče slabega zadaha pa baje prihaja v večji meri iz želodca - iz "zastrupljenega telesa" (če seveda nima oseba gnilih zob). Voda z limono bi znala pomagati prav iz tega razloga - pomaga pri raztrupljanju. Podobno pomaga baje tudi žvečenje svežega peteršilja in žajblja.

Pa še en pomemben podatek - da telo nima zadaha, je pomembno, da je dobro hidrirano - torej dovolj pijte - predvsem navadno vode.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 08. Jan. 2009 22:08

red_rose napisal/-a:ne vem vsega, zato pa berem :D lej, men predvsem ne ustrezajo zarad snovi, ker jih moj zelodec ocitno zavraca in mi pravi da to ni dobro, zato sem se pac pozanimala kaksne so sestavine in le-te niso prevec dobre :D

in res ne razumem da ceprav to ves, jih cel dan zvecis?!

Ja tko kot js tebe ne razumem kako lohk s smrdljivim zadahom prideš do človeka pa se z njim pogovarjaš... a ti ni nč zoprn k vidš da se folk kr mal umika stran, če mu kej od blizu govoriš, glede na to da nikol ne žvečš in ne vrjamem da maš skos briljanten zadah?
Sj pravm da ko sm doma ne žvečm tolk, ampak k grem vn pa obvezn žvek u usta..pa tko ti bom rekla...tut mobilni telefon škoduje zart sevanja, a pol ga ti ne uporabljaš, k tko skrbiš za res 100% zdravo življenje?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 08. Jan. 2009 22:34

joj no...nimam zadaha! prisezem, NIMAM GA! nevem kako je to mozno, ampak res ga nimam...cetud bi se mi pa kdaj zdelo da ga mam (mogoce vcasih zjutraj, ce nic ne jem) pa raje nekaj pojem, karkoli, cokoladico, spijem sok, jabolko...in se zadah popravi...ampak res ga nimam no :D tko da ti nc ni treba razumet, ker sploh ne hodim s smrdljivim zadahom okol. in res nevem zakaj ti zvecis cel dan, js bi se mal zamisla ce bi mi smrdel iz ust ce nebi zvecla, mislim ogromno znancev mam, pa redkokater od njih cel dan zveci, pa cist nobenmu ne smrdi iz ust :roll:

nisem rekla da skrbim za 100% zdravo zivljenje, ampak zenska men je po cigumijih SLABO! me nic ne briga tut ce bi bli narjeni iz korencka in samih vitaminov jih ne bi jedla ker se mi zelodec obraca. to, da pa so notri oporecne snovi mi je pa sploh se vecji minus. a kapiras? tako kot tudi kokakole ne pijem, pa ne samo zato ker vem da ni zdrava, ampak ker mi je po njej slabo in ne prenesem gaziranih pijac ker jih moj zelodec sploh navajen ni, in nevem zakaj bi ga navajala na nekaj slabega...mam zelo zdrave prehranjevalne navade ze iz druzine in res nevem kaj je tok slabega u tem :roll: aja, ne bos verjela, tut u mcdonaldsa ne hodim! =)

(aja, dejansko ne uporabljam mobitela tolk kot vecina heheh - se vedno sem na old school mobi-karticah in porabim eno za 5€ na dva mesca :D - seveda ne zarad sevanja hehe, sam ko si ze glih to omenla :D)
Zadnjič spremenil red_rose, dne 08. Jan. 2009 22:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 08. Jan. 2009 22:36

maš pa zato v skor usakmu posto čist preveč smajlijou no ... dej jih mal zbriš :roll: (5 je dovoljenih)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 08. Jan. 2009 22:46

^^se opravicujem, sem popravla...vedno mi teli - :D - smajliji uidejo, ker jih tut na msnju nonstop pisem :D
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 08. Jan. 2009 22:46

A znaš ti dobr brat? Napisala sm da ga pač mam u ustih k grem vn med folk. To pa še ne pomen da mam slab zadah. Lej sej men je res vseen kakšn zadah maš ti, itq te ne poznam.
Pa aja un zard sevanja sm napisala, da je mobi tut škodljiv k si že tok nekej super inteligento izobražena o stvareh k škodujejo, če že glih nis dojela.
Aja in kaj pol ješ k se tko zdravo prehranjuješ? Vrjetn hodš v trgovino po naravno (bio) gojeno sadje in zelenjavo aneda? :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov