Neprijeten zadah / jutranji zadah

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a vrvica » 08. Maj. 2009 19:00

MsN in buubbika, nic ne obsojam, da ne bo pomote. Boljs da se veckrat umijejo, kot pa premalokrat. Samo meni ima hrana po umivanju zob res ogaben okus, ce pa zjutraj jem takoj, pa pac popolnoma obicajen. :D :D
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 08. Maj. 2009 20:22

vrvica napisal/-a:MsN in buubbika, nic ne obsojam, da ne bo pomote. Boljs da se veckrat umijejo, kot pa premalokrat. Samo meni ima hrana po umivanju zob res ogaben okus, ce pa zjutraj jem takoj, pa pac popolnoma obicajen. :D :D

Evo ena, ki se strinja s tabo...Ja meni ma tudi hrana po umivanju zob ful ogaben okus :)
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 09. Maj. 2009 22:44

haley napisal/-a:
vrvica napisal/-a:MsN in buubbika, nic ne obsojam, da ne bo pomote. Boljs da se veckrat umijejo, kot pa premalokrat. Samo meni ima hrana po umivanju zob res ogaben okus, ce pa zjutraj jem takoj, pa pac popolnoma obicajen. :D :D

Evo ena, ki se strinja s tabo...Ja meni ma tudi hrana po umivanju zob ful ogaben okus :)

Se strinjam z vama.

Drugače pa jaz zjutraj nimam nekega čudnega okusa v ustih, ko se zbudim, ali kakšnega posebnega zadaha.
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 24. Jul. 2009 20:06

ne vem kak lahko ene trdite da 100% nimate zadaha... jas pač svojga zadaha enostavno ne voham, ker mi tut ni jasno kak bi ga lahko. razn zjutraj ko mam obraz v pojštru in pol izdihnem v bombaž pol pa skoz nos to voham.. čez dan pa res sama sebe ne voham. imam pa ga včasih ker me dragi na to opozori in tega ne jemljem preresno, ker kadim, pijem kavo in obožujem čebulo.. jebiga=) jaz osebno pa nimam jajc da bi komu to rekla da mu z ust smrdi... ne vem zakaj... kaj pa ve? povesto to komu? znancem, družini, partnerju kr vsem?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 25. Jul. 2009 9:52

Meni se jutranji zadah zdi nekaj čisto običajnega, svojega seveda ne voham, zobe si umijem, ko grem od doma oz. po zajtrku. Upam pa, da ga nimam čez dan. :)

Bližnjim bi povedala za zadah, drugim pa ne verjamem. Svoji mami se že povedala pa fantu in seveda ni prijetno to slišat, ampak js bi raje videla, da mi bližnji povejo kot pa da se me ljudje izogibajo.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 31. Maj. 2012 22:57

pikapoka123 napisal/-a:Ena tema, upam da je še ni blo :)

Se vam je zgodilo,da ste pri punci/fantu zavohali neprijeten zadah iz ust?

..meni še zaenkrat ne :)
LepaVida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a LepaVida » 17. Jun. 2012 16:13

ja zjutraj seveda nimamo svežih ust in jaz imam res beden občutek, zato moram takoj kaj pojest ali popit kavo, da si popravim okus.
drugače pa ni hudega :)
filipa67
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a filipa67 » 19. Jul. 2012 11:54

To da je zjutraj zadah nekoliko neprijeten, ni nič čudnega. Tudi to da imate v ustih čuden okus ni nič posebnega. Jaz zjutraj najprej popijem kozarec vode in kavo, potem pa umijem zobe in je to to.

Težava odpravljena :)
Vsak ima svojo dišavo, pa naj bo <a href="http://www.ilike.si/moski-parfumi">moški</a> ali <a href="http://www.ilike.si/zenski-parfumi">ženska</a>.
Uporabniški avatar
anzeD
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a anzeD » 30. Jul. 2012 21:04

To je cisto normalno, ne se preveč obremenjevat z tem. :razz:
Suzany
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Suzany » 31. Jul. 2012 11:13

Jst si zjutraj operem zobe, potem pa po zajtrku še splahnem z ustno vodo in še malo pokrtačim zobe.
BellaBecky
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a BellaBecky » 04. Avg. 2012 15:24

Moje mnenje je, da je zadah v celoti povezan s prehrano.

Tisti, ki jedo čim bolj zdravo, nepredelano in pretežno surovo hrano, praktično nimajo zadaha.
Torej, čim več sadja in zelenjave, pa čim manj mesnih in mlečnih izdelkov, pa seveda sladkorja....
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 04. Avg. 2012 17:18

^^ To pa dvomim, da bi splošno držalo, že precej plodov samih po sebi ima zelo močan vonj in okus :D (npr. razna zelenjava, čebula, česen, por, sploh redkvice in redkvični kalčki tud povzročajo zadah... beluši oddajajo vonj celo skozi druge človekove tekočine še precej časa po zaužitju...); pa tudi surovo sadje in solate naj bi v prebavilih povzročali vretje (še posebej če jih ješ zvečer baje), kar pomoje ne vpliva preveč blagodejno na zadah :D .

Je res recimo bolj zdravo od kakšnih predelanih živil, da bi pa vplivalo samo po sebi na (ne)prisotnost zadaha, je pa pomoje bolj odvisno od drugih dejavnikov :) Je pa res, da ga obilje živalskih beljakovin ob prebavi baje res povzroča (meso, tudi jajca itd.). Tako da ja, v grobem se strinjam, da zdrava prehrana pomaga, ampak zgolj če izključiš tudi zdrava živila, ki povzročajo zadah :D
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 04. Avg. 2012 19:15

precej je odvisno tudi od hidracije telesa
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 10. Avg. 2012 15:04

Prvo kot prvo zjutraj odvisno kje sem... umijem zobe ali pa najprej pojem pa nato umijem zobe... čez pa obvezno ustno vodico. Pred spanjem pa isto... pa spijem kar nekaj vode.
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Malishka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Malishka » 25. Avg. 2012 9:52

Js mam tak problem s tem ustnim zadahom :( Pa si umivam zobe vsaj 2x dnevno, jih nitkam, uporabljam ustno vodico, pijem dovolj tekočini (okrog 2 litra vode dnevno) ampak moram skoooos uporabljat žvečilne gumije in mi grejo že ful na živce :( Najhujše je pa zjutrej ko imam še ne vem kolk časa po tem ko si umijem zobe in pozajtrkujem grozen zadah kljub žvečki :S Se mi pa to ponavlja že od otroštva, vem da me je sestra zmerej zbadala zarad tega, no in to traja že 20 let (zadah, ne zbadanje :) ) What to do?
"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." - N. Zaplotnik

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]