Neprijeten zadah / jutranji zadah
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
kiny napisal/-a:A znaš ti dobr brat? Napisala sm da ga pač mam u ustih k grem vn med folk. To pa še ne pomen da mam slab zadah. Lej sej men je res vseen kakšn zadah maš ti, itq te ne poznam.
Pa aja un zard sevanja sm napisala, da je mobi tut škodljiv k si že tok nekej super inteligento izobražena o stvareh k škodujejo, če že glih nis dojela.
Aja in kaj pol ješ k se tko zdravo prehranjuješ? Vrjetn hodš v trgovino po naravno (bio) gojeno sadje in zelenjavo aneda?
kaj smo tok nataknjeni danes? dej se mal umir no
sicer moja prehrana ni tvoja stvar, js sem samo omenla da pac poslusam svoje telo in ce mi je po kokakoli slabo, je ne bom pila, se razumemo? in ce mi mcdonalds hrana ne pase, tja ne bom sla, okej?
ce si pa misla to ko sem omenila zdrave prehranjevalne navade iz druzine - moj oce je strokovnjak in svetovalec na podrocju zdrave prehrane, ma predavanja in pise clanke za razne revije, zato mi verjemi da sem marsikej prevzela iz druzine, in JA ne bos verjela, doma dejansko kupujejo dosti bio pridelanih stvari, kar pa ni moja stvar, je stvar mojih starsev zato se ti ni treba vtikovat v to jst itak doma vec ne jem, ker me pac vecino casa ni doma. ampak ker doma v otrostvu nikol ni blo v hladilniku raznih gaziranih pijac, in ker me starsi niso nikoli peljali v mcdonalds ali bognedaj mi kupli zvecilk, takih navad pac nimam in mi to kljub temu da sem (itak..) to poskusla, NE PASE. in ker nocem da mi je slabo tega pac ne jem a se zdej razumemo? al te se kaj zanima ? mislim da sva ze mal prevec OT
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Sam tok sm se vtaknila vate tko kot se ti u folk k žveči, kao kok smo neizobraženi in bla bla, a zdj k je pa tvoj fotr en strokovnjak pa ti tle folku loh govoriš da smo neizobraženi glede tega in nimamo pojma ker žvečmo.
Js sm ti hotla samo povedat, da čeprou žvečm vem kaj povzroča to, sj kadim tut pa vem da kajenje povzroča plučnega raka al pa kakšno mašenje žil...sam pakaj pol, men tko paše to bom počela, k mi bo enkrt vsega dost bom nehala in basta. Pač nimam tko krasnga želodca kukr ga maš ti, je** ga
Js sm ti hotla samo povedat, da čeprou žvečm vem kaj povzroča to, sj kadim tut pa vem da kajenje povzroča plučnega raka al pa kakšno mašenje žil...sam pakaj pol, men tko paše to bom počela, k mi bo enkrt vsega dost bom nehala in basta. Pač nimam tko krasnga želodca kukr ga maš ti, je** ga
Live your life like you want
-
kiny - Kofetarica
Ne nimam PMS-ja, sam mi grejo na živce ene take "pametne" punčke kot si ti, k je njihov ati strokovnjak in pol misljo da vedo vse. Ber mal svoje poste za nazaj, kjer si nam rekla nej se izobražujemo o tem kako so žveki nevarni...draga moja bom pa pr 21 tut kej vedla al pa mogoč mal več kot pa ti s svojimi 18-imi.
Sicer pa res ne bom več brala tvojih postov k so ful preveč "izobraženo" pa "strokovno" napisani
Sicer pa res ne bom več brala tvojih postov k so ful preveč "izobraženo" pa "strokovno" napisani
- Gost
red_rose, ampak ti si sanjska ženska - preskočila razred, seksaš 5x na dan, nimaš zadaha. Klanjam se A kakaš tudi ne? In če že, verjetno diši, a?
Jaz v žvečenju ne vidim nič slabega oz. mi zaenkrat ne škodi. Mogoče sem se z žvečenjem že malce razvadila, podobno tudi glede zadaha, ampak če bi bilo po moje, bi morala biti sveža sapa bolj obstojna. Zato pa žvečim in si zobe umivam 3x na dan Fino, če ostalih pri drugih in sebi to ne moti tako zelo - manj skrbi, manj žvečilk, manj krtačkanja
Jaz v žvečenju ne vidim nič slabega oz. mi zaenkrat ne škodi. Mogoče sem se z žvečenjem že malce razvadila, podobno tudi glede zadaha, ampak če bi bilo po moje, bi morala biti sveža sapa bolj obstojna. Zato pa žvečim in si zobe umivam 3x na dan Fino, če ostalih pri drugih in sebi to ne moti tako zelo - manj skrbi, manj žvečilk, manj krtačkanja
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
kiny napisal/-a:Ber mal svoje poste za nazaj, kjer si nam rekla nej se izobražujemo o tem kako so žveki nevarni...
tisto je blo misljeno cist dobronamerno, se opravicujem ce ste to narobe razumele...sem prebrala prej se enkrat in res nisem opazla da bi blo ''nesramno'' napisano. ce bi bla nesramna bi napisala da so cigumiji ful fajn in da jih cimvec jejte...
MsN - ti si se mi pa do zdej zdela ful uredu razmisljajoca oseba, sem vedno brala tvoje poste, ampak oprosti, s temle stavkom sem pa cist izgubila ''spostovanje'' do tebe mislim WTF?
danes ste me pa res cist razocarale vse cosmo-kure ste dokazale da ste res kure (pa ne me spet za besedo jemat joj joj joj ) kaj se tok sekirate zarad enih postov
-
kiny - Kofetarica
Sam za info žvekov se ne je ampak se jih žveč
Js sm ti hotla povedat da sm to že vedla prej da to škoduje, da sm se že izobrazla o tem, ampak pač vseen žvečm. Pa pač žvečenje mi tut pomaga da si ne grizem nohtov (ker mam pač to grdo razvado oz. navado). Drgač pa ok če sm te narobe razumela pa oprost, če sm te pol grdo nazaj napadla.
Dobr sej ni važn, vsak ma svoje navade in tut vsak dela kar mu paše. A ni tko?
MsN faca si
Js sm ti hotla povedat da sm to že vedla prej da to škoduje, da sm se že izobrazla o tem, ampak pač vseen žvečm. Pa pač žvečenje mi tut pomaga da si ne grizem nohtov (ker mam pač to grdo razvado oz. navado). Drgač pa ok če sm te narobe razumela pa oprost, če sm te pol grdo nazaj napadla.
Dobr sej ni važn, vsak ma svoje navade in tut vsak dela kar mu paše. A ni tko?
MsN faca si
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
a lahko prosim nehata?
- Gost
red_rose napisal/-a:MsN - ti si se mi pa do zdej zdela ful uredu razmisljajoca oseba, sem vedno brala tvoje poste, ampak oprosti, s temle stavkom sem pa cist izgubila ''spostovanje'' do tebe mislim WTF?
Hvala. Sicer pa ne izgubi smisla za humor, no Pač tako izpade, ker tudi jaz zvesto prebiram tvoje poste in samo sebe res opisuješ samo v najboljši luči, s čimer seveda ni nič narobe, ker je super zate, če ti gre vedno vse po planu, samo malce nerealno se sliši, če vse poste združiš v celoto. Predvsem pa ti ne verjamem, da nikoli nimaš zadaha, če smo že v tej temi
In predvsem ne vem, zakaj se obešate na te žvečilke. Ker dandanes je negativnih vplivov iz okolja tako veliko, da se lahko človek samo še pokrije z odejo in čaka, da v miru umre - zdrav. Vse ostale dejavnosti te namreč slabijo in delajo manj zdravega.
Razumem, če nekdo zaradi subjektivnih razlogov nečesa ne počne, ne zdi se mi pa prav vse skupaj posploševati in takoj zaključiti z 'to je slabo, to škoduje zdravju', ker je zelo težko najti zadevo, ki je popolnoma neoporečna in zdrava.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Žvečilni najverjetneje ne bodo nikogar ubili.
Hkrati pa ni res, da imamo vsi ljudje kar po cele dneve slab zadah. Če nekomu res neprestano smrdi iz ust, naj gre k zdravniku, ker je to verjetno simptom kakšne bolezni.
Če pa zadaha ni, pa žvečilni ni nujen, kajne. (prepovedan pa tudi ne )
Hkrati pa ni res, da imamo vsi ljudje kar po cele dneve slab zadah. Če nekomu res neprestano smrdi iz ust, naj gre k zdravniku, ker je to verjetno simptom kakšne bolezni.
Če pa zadaha ni, pa žvečilni ni nujen, kajne. (prepovedan pa tudi ne )
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
kiny napisal/-a: sj kadim tut pa vem da kajenje povzroča plučnega raka al pa kakšno mašenje žil...
Verjetno zato toliko prežvekuješ. Če bi jaz kadila, bi tudi meni smrdelo iz ust in bi posledično večkrat žvečila .
Pa saj mene tudi motijo ljudje, ki ne skrbijo za ustno higieno. Ampak jz imam v mislih recimo radnike, ki jim poleg švica (ki je posledica celodnevnega trdega dela in jih zato ne obsojam) še precej ogabno smrdi iz ust, ker si enostavno ne umivajo zob (v večini). V mislih imam recimo že prej omenjenega kolega, ki ima gastritis, in ki sicer redno umiva zobe, vendar je zadah vseeno prisoten in precej moteč tudi za sogovornike. Predvsem pa imam v mislih ljudi, ki veliko kadijo in pijejo kave, ker po tem ima človek res ogaben okus in tudi zadah. V mislih imam tudi alkoholike.. In taki naj kar uporabljajo žvečilke.
Mojemu fantu in meni (naprimer!) pa pač ni treba, ker nama navadno ne smrdi iz ust. Razen, če greva na pljesko s kajmakom, pečeno papriko in čebulo.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
Tysia napisal/-a:^^ Žvečilk se tudi jaz počasi odvajam. Mislim, da je eno od dokazanih najbolj škodljivih snovi, ki jih žvečilni brez sladkorja (in podobne zadeve) vsebujejo sladilo aspartam.
... to je res ja... tud jst glih zarad tega skor ne žvečm več, razn če prej jem res kej smrdljiuga... tale aspartam je dokazano zelo škodljiv dodatek in če ma kera slučajno kšne pomsleke o resničnosti tega podatka nej gre gledat seznam zveze za varstvo potrošnikov o nevarnih prehranskih dodatkih... tok o tem
kar se pa tiče jutranje ustne sapice... nobenmu zjutri k ustane ne diši glih po rožcah iz ust... eni majo s tem mal večje probleme, drugi skor zanemarljive... pr men to ni tak problem kr ponavad spim z odprtimi usti in tko skoz luftam ustno votlino ... si morm it pa vseen takoj zjutri še pred zajtrkom umit zobe, šele pol lohk jem (čeprov se komu to ne zdi glih logično)... in potem čez dan ponavad nimam problemov s kašnimi neprijetnimi zadahi...
morm pa rečt, da mene osebno velik bl mot tist zadah po zatohlem, postani hrani oz. neumitih zobeh kt pa zadah kšnga kadilca al pa alkoholika... to mi niti ni tko bljek kt če komu po gnilih jajcih smrdi iz ust
The secret of success is consistency of purpose.
-
dorothea - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 3. 2006
Itak se tuki pogovarjamo o jutranjem zadahu, ki ga ima skoraj vsak (izavzeta red_rose). To je čisto nekaj normalnega in običajnega, sej pri tem nismo nič krivi, da ga imamo saj ne gre za pomanjkanje ustne higiene ali kaj takega, samo sline je ponoči premalo v naših ustih in jih ne izpira. Drugače je pa, če ti smrdi še potem ceu dan četudi si si umil zobe, tisto je pa že drug problem.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
U to pa nism vedla, da je ta aspartam tolk škodljiv Jst pa ful žvečm, že čist iz navade si dam žvečiln v usta, recmo po jedi, po tem, k kavo spijem, tolk da si okus popravm...kr ene par na dan jih ponavad požvečm. Bo treba zmanjšat tole.
Glede zadaha je pa pomojem normaln, da ti zjutri ne diši lih po lilijah iz ust Pač si šibaš zobe umit, al si daš pa hitr kšn žvečiln v usta, če fant pr teb prvič spi
Glede zadaha je pa pomojem normaln, da ti zjutri ne diši lih po lilijah iz ust Pač si šibaš zobe umit, al si daš pa hitr kšn žvečiln v usta, če fant pr teb prvič spi
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov