Neplodnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
softTouch napisal/-a:jst mam par prijateljic,ki jim je imet otroke življenjski cilj in mislm,da bi putile partnerja,če ta ne bi mogel (ali hotel) imeti otrok. ravno zadnjič mi je ena rekla,da bi raje izbrala imet otroka (kot samohranilka) kot pa imet še tako super partnerja (pa bit brez otrok).
Hm, zame bi bil pa ravno kaj takega razlog, da bi resno razmislila, če hočem biti s takim človekom. Ki mu očitno pomenim le sredstvo, donatorko spolne celice za njegovega naslednika. Ki bi me bil pripravljen pustiti, če ne bi mogla imeti otrok.
Razlika je, če nekdo noče ali ne more imeti otrok. Če eden noče, drugi pa ja, je to pač razlika v življenjskih ciljih in lahko razumem, da gredo ljudje zaradi tega narazen. Če pa ne more, pa zato ni prav nič "kriv" ... če se imata dva res rada, bosta šla skupaj čez to in se odločila za zdravljenje, umetno oploditev (eventuelno s pomočjo doniranih spolnih celic), posvojitev - ali pač življenje brez otrok. Če se imata res rada.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ampak tukaj se javljate samo tiste, ki si otrok v bistvu sploh ne želite. A se res znate postavit v kožo ženske, ki si srčno želi izkusit nosečnost, porod, materinstvo?
Saj ne pravim, da je takojšnja prekinitev zveze najbolj zrela odločitev. Verjetno bi se dalo poskusit naprimer z umetno oploditvijo z darovano s spermo. Konec koncev obstaja tudi možnost posvojitve.
Vseeno je pa pomoje popolnoma drugače, če se s takšno situacijo spopade ženska, ki ji do otrok sploh ni, ali pa takšna, ki si nadvse želi zanosit.
Saj ne pravim, da je takojšnja prekinitev zveze najbolj zrela odločitev. Verjetno bi se dalo poskusit naprimer z umetno oploditvijo z darovano s spermo. Konec koncev obstaja tudi možnost posvojitve.
Vseeno je pa pomoje popolnoma drugače, če se s takšno situacijo spopade ženska, ki ji do otrok sploh ni, ali pa takšna, ki si nadvse želi zanosit.
- rihanna27
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 6. 2008
Naj se popravim,oba sta mela že svoje dvome kar nekaj časa da ni vse ok,ker sta se trudla tolk cajta pa ni blo nič.Ko ji je on povedal,je ona še neki govorila kak ne more bla bla,takoj je šla k staršem in odtakrat je nedosegljiva.On to razume,da ga je zapustla in jaz tud tak mislim.Glede njegovih možnosti je posvojitev edina rešitev,al pa da spozna kakšno žensko,ki že ima otroka in tega sprejme kot svojega.
Sam zdaj je prvo najpomembnejše da se sprijazni in ne dela neumnosti.Ker kot tipični moški se je zakopal v delo.Kriza res,vse skup je tak težko spremljat,ne da ob tem čutil jeze in razočaranja.
In kot kaže za zdaj je to misija nemogoče.Rabim nasvete,mnenja.Nujno!
Sam zdaj je prvo najpomembnejše da se sprijazni in ne dela neumnosti.Ker kot tipični moški se je zakopal v delo.Kriza res,vse skup je tak težko spremljat,ne da ob tem čutil jeze in razočaranja.
-
kr.ena - Cosmopsiho
Mogoče se res težko vživim v tako obsedeno željo po otroku, da ti nič in nihče drug ni več pomembno ...
Kaj pa če ženska, ki si tako neizmerno želi otroka, ugotovi, da je ona tista, ki je neplodna? Lahko zamenja kup tipov, pa še vedno ne bo zanosila.
Vsekakor se mi nobena skrajna obsedenost ne zdi dobra ...
Kaj pa če ženska, ki si tako neizmerno želi otroka, ugotovi, da je ona tista, ki je neplodna? Lahko zamenja kup tipov, pa še vedno ne bo zanosila.
Vsekakor se mi nobena skrajna obsedenost ne zdi dobra ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
jullia_ napisal/-a:Ampak tukaj se javljate samo tiste, ki si otrok v bistvu sploh ne želite. A se res znate postavit v kožo ženske, ki si srčno želi izkusit nosečnost, porod, materinstvo?
Lej jst lahko zase povem. Midva sva si oba full želela otroka in nama na začetku ni in ni poratal. Sva se full pogovarjala o tem, kaj pa če ne bova mogla met..., ne vem, moje nobeden od naju ni niti pomislil, da bi drugega zapustil zaradi tega. vsaj jaz nisem. na srečo se je potem samo vse rešlo.
-
kr.ena - Cosmopsiho
rihanna27 napisal/-a:Naj se popravim,oba sta mela že svoje dvome kar nekaj časa da ni vse ok,ker sta se trudla tolk cajta pa ni blo nič.Ko ji je on povedal,je ona še neki govorila kak ne more bla bla,takoj je šla k staršem in odtakrat je nedosegljiva.On to razume,da ga je zapustla in jaz tud tak mislim.Glede njegovih možnosti je posvojitev edina rešitev,al pa da spozna kakšno žensko,ki že ima otroka in tega sprejme kot svojega.
No, to, če se je zakopal v delo, niti ni neumnost; obstajajo hujši načini prebolevanja
Zgleda, da njega samega to, da ne more imeti otrok, ni tako zelo prizadelo; bolj ga je prizadela reakcija punce. Normalno, da mora ob razpadu zveze čez čustva prizadetosti, jeze, osamljenosti, ...
Edino, kar lahko narediš, je, da si tam za njega, če potrebuje pogovor. In da mu poveš (dokaze imaš v tej temi), da je veliko punc, ki ga zaradi tega ne bi odpisale kot partnerja. Normalno pa, da ne bo že ta teden začel iskati naslednje ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Jz mam kr že paničen strah, da ne bi mogla met otrok pa ubistvu za enkrat (tok,tok) nimam še nobene osnove za strah. Lih tko me je strah, da bi mela partnera, ki ne bi mogu met otrok. Pa ne zato, da bi ga pol zapustila, ampak zato, ker bi blo izredno težko use skupej.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Zelo nesramno od punce, da je to storila. Razumem, da si ona želi otroka, a da mu to stori po 7 letih in vsem tem kar sta kupaj ustvarila,...
Njemu najbrž ne moreš pomagati drugače kot z moralno podporo. Če je neploden bo mogoče res imel največ sreče z žensko, ki že ima otroka, ali pa s takšno, ki si ga ne želi.
Njemu najbrž ne moreš pomagati drugače kot z moralno podporo. Če je neploden bo mogoče res imel največ sreče z žensko, ki že ima otroka, ali pa s takšno, ki si ga ne želi.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov