Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Blondie7 » 13. Jul. 2009 22:03

Ja jas mam tu tak nekak uštimano ja ... Samo me zanima kako vem da mi je lunettka premala? Imam manjšo velikost in na začetku mi je bila čisto vredu, zdaj pa kot da je ne bi imela noter :? Ne vem pa a mi vakuum ne prime ali pa je res premajhna :?
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 21. Jul. 2009 10:30

Blondie7 zakaj se ti zdi, da bi bila premajhna?, Zato, ker jo ne čutiš (kar je pravilno) ali zato ker se ti ne prime na stene in zato teče mimo, v tem primeru je lahko premajhna, sploh če imaš močne krvavitve. jaz imam 2ko in sem celo mislila, da mi bo prevelika in mi je ravno prav. Vakum prime in drži tudi v morju med plavanjem, aerobiko, tekom....
Tina992
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Tina992 » 23. Jul. 2009 14:23

koala napisal/-a:
Sp3lca napisal/-a:Mene zanima samo še to- kako je s športom in s tem (ne zleze nikamor?) in a ti je že kaj šlo kej narobe (al so samo pozitivne izkušnje?)?

Med športanjem nikamor ne zleze, ker ga mišice držijo v pravem položaju. No, verjetno s kakšnimi stojami ni ravno za eksperimentirat :)

Niso pa vse samo pozitivne izkušnje. Ko ga taprvič uporabljaš, se moraš navadit na način vstavljanja. Ker je več načinov "prepogibov" al kako bi se temu reklo, da se ga lažje vstavi, je trajal neki časa, da sem ugotovila, kateri način mi ustreza oz. je najbolj udoben zame. Meni je precej pomagal, da sem našla eno stran na internetu, kjer imaš vse možne prepogibe prikazane in sem se precej hitro naučila kaj je zame in kaj ne.
Pa priznam, da sem bla enkrat štorasta in sem... akhm... nardila mini masaker v kopalnici. Zaradi tega sem ugotovila (glede na to, da sem vedno nerodna), da je najbolj enostavno, da ga vstavljam pod tušom, ker ga spotoma tudi očistim.

Drugače lunino skodelico veliko punc sproba kar takoj, ko jo dobijo, čeprav nimajo menstruacije. Jaz to odsvetujem, ker se cervix med celotnim ciklusom premika in med menstruacijo je v najnižjem položaju, kar je najlažje za pravilno vstavljanje.

kje si najdla to stran na kakšne načine se jo prepogiba??? bi lahka dala link...
hvala :)
Uporabniški avatar
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Blondie7 » 23. Jul. 2009 17:38

Lipgloss hvala sem že zrihtala. Me je panika ker je očitno nisem dovolj dobro namestila al kaj ampak je pol blo vredu. :) Sem jo zadnjič tudi v bazenu preskusla in se obnese!! :D Nimam več strahov! :D
Uporabniški avatar
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Blondie7 » 23. Jul. 2009 17:54

Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 06. Avg. 2009 11:20

Jaz razmišljam, da bi si jo omislila, ampak me je še vedno strah, še posebej, ko sem videla primerjavo v velikosti s tamponi :eek: Se mi zdi ogromna, tako da še zbiram pogum. Se mi zdi pa super, da jo lahko tolikokrat uporabiš in se z njo kopaš, pa nimaš problemov vsak mesec z nabavo

Slika
There are no shortcuts to any place worth going.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 06. Avg. 2009 13:29

ja moje prvo soočenje je bilo tudi v stilu: wtf?! kam nej pa to stlačim?

ampak pol ugotoviš da gre brez problemov. ker je mehka in upogljiva in sploh super.
emmeline
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a emmeline » 07. Avg. 2009 12:12

Prebrala sem useh preko 60 strani.In sem že takoj bila navdušena nad tem izdelkom. Čeprav sem o tem brala že nekaj časa nazaj na nekem drugem forumu. Zdelo se mi je malce drago ampak sem se odločla da poskusim.
Moram pa pripomniti da so mi nekatere vaše izjave bile malce (zelo) smešne. Kot naprimer da si ne bi umile rok v tistem lijaku kjer si je punca prej izpraznila Lunette. Kaj pa veste s čim usem majo ljudje umazane roke in si potem umijejo v tem istem umivalniku. Če pa je to kri, seveda to je groza.

Da ne bom preveč kritizirala. Torej sem to poskusila in moram reči da nisem imela težav.Edino pecelj me je zelo motil in sem ga skrajšala. In zdaj je super. Se sliši in čuti ko se ustvari vakum. Skodelice se ne čuti. Svoboden si. Meni ni bilo prav nič umazanega pri temu. Imam pa velikost 1. In sem bila kar presenečena ko sem odprla škatlico. Ta skodelica res je zelo majhna. Tako da razširiti vas ne more.Jaz sem navdušena.
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a RoNcoLiNo » 08. Avg. 2009 9:12

Jaz sem o tejle skodelici brala že lansko poletje na enem drugem forumu...in letos me je precej zamakalo...
Sicer imam res menstro tako,da se ji to sploh ne bi smelo reči...ampak tiste 3 dni moram vseeno nekaj imeti.
Tako da si jo ta mesec kupim pa bomo videli če se bo obneslo :)
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaHauteCouture » 08. Avg. 2009 23:36

kakšne pa so velikosti in kako naj vem, katera bo meni odgovarjala?
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 09. Avg. 2009 9:54

Obstaja velikost A in velikost B
A: če imaš nad 30 let, si imela vaginalni porod
B: če imaš pod 30 let, nisi še rodila oz. si imela carski rez

Jaz sem jo naročila in jo jutri dobim :D
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a RoNcoLiNo » 10. Avg. 2009 19:03

No jaz sem danes skoraj laufala v DM po tole zadevco in takoj sprobala...prvo sem odstrigla pol repka,potem pa skoraj celega...sem jo čutila tam spodaj.Zdaj pa ne vem...občasno jo še vedno začutim,ne tako kot ponavadi čutiš tampon če ti zlezel prenizko ampak tako malo občasno "zareže".
A je to normalno in sčasoma pozabiš na ta občutek (tako kot pri lečah ko jih en tedne čutiš potem pa ne več) ali sem si jo narobe vstavila?Sem jo probala porinit višje pa ne gre,pušča mi ne...
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 10. Avg. 2009 19:50

A v DM-u to tudi prodajajo? Jaz pa sem šla naročit preko interneta in bom morala poštnino plačat :eek: Eh

^^Hm, nimam sicer (še) izkušenj s tem, ampak verjetno je normalno, dokler se telo ne privadi? Ne vem. Ker vseeno je kot nek tujek v telesu pa se mora prilagodit.

Mene pa zanima, če jo lahko nosiš tudi, ko nimaš menstre - recimo, da jo vstaviš, ko naj bi jo dobila? Nekako namesto dnevnega vložka, ko jo pričakuješ :roll:
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 10. Avg. 2009 20:31

Am, načeloma naj se je ne bi čutilo. Mogoče si jo vstavila previsoko. Pride namreč čist nizko, lih tolko da je cela notri. Mene je na začetku špikalo pa krče sem imela, ker sem jo previsoko vstavljala. Pol sem pa odrezala cel pecelj in jo dam čist nizko, tako da je sploh ne čutim več.

Ja, lahko jo uporabiš tudi takrat, ko pričakuješ menstruacijo. Jst sem jo na začetku probavala kar "na suho", da sem se privadila občutku, preden sem dejansk dobila menstruacijo. Čeprav jst prvi dan vseeno uporabim še dnevni vložek, ker zna kakšna kapljica krvi prit mimo, ker je že na steni pa se ne ujame v šalčko.
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a RoNcoLiNo » 11. Avg. 2009 10:34

No pomoje je bil tisto problem uvajanja...danes je 2. dan kar jo uporabljam in ta zadeva je fenomenalna...sem tudi spala z njo in bila navdušena.Sovražila sem spati s tamponi ker sem se zjutraj počutila da me bo razneslo in dejansko čutila ves prepojen tampon.Z vložki mi je bilo pa tudi ogabno spati zraven fanta...
no tale šalčka je pa <3...zjutraj se zbudim in začnem študirat če imam jaz to sploh še v sebi in sem panično tekla na wc,preverit če ni slučajno kam zlezlo...vse na svojem mestu :)
SEUPER!
Nobelovo nagrado Fincem XD

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov