Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 26. Sep. 2007 14:04

koala napisal/-a:@Kiana, Natracare se dobijo v vseh zelenih trgovinicah.

@Lipgloss, kako pa si kupila Lunette? Prek kuukuppija? Smem vprašat katero velikost maš? Jaz sem se odločala med Lunette ali Mooncupom, pa sem potem vzela Mooncup, ker takrat še ni bilo majhne verzije Lunette. Ko sem ga pa kupila, so pa oni naredili majhno Lunette... Ah ja :)

Lunette sem kupila preko kuukuppija, ta veliko, ker baje je majhna samo do 20 let. In sem kar porabila ene energije za nakup :) vendar se je splačalo, se mi zdi da ima velika tudi krajši lulček, kot majhna. Sem pa slišala, da prihaja Lunette celo v Slovenijo, kar je že skrajni čas. :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Sep. 2007 22:27

mičkena napisal/-a:joj ženske ste smešne ej..bljak fuj..sej ne popijete te krvi,ampak jo zlijete!kaj pa ko imaš par ur vložek in vse smrdi in se ti vse za rit zalepi kot da maš plenice..no meni se to zdi ogabno in nehigienično.sama uporabljam tampone, vložke že zdavnaj ne. ta zadeva se mi zdi zanimiva, všeč mi je to, da je za večkratno uporabo in tako ne mečeš v smeti toliko tamponov oz vložkov. pa veliko bolj poceni je... sicer pa bom tudi jaz še malo počakala, pa kasneje probala..:)

sicer če gremo zdej študirat kaj je dobr in kaj i, pridemo tud do zaključka, da verjetno nič od naštetega ni nevmekako dobro.vsaka zadeva ima svoje slabosti.In zate nevem, ampak jst mam vložek samo ponoči, čez dan pa vedno tampone, katere redno menjam vsaj vsake dve/tri ure in še nikol ni nič smrdelo od kje.
Zdej pa večkratna uporaba..hja....zadevo je verjetno treba prat, samo z vodo če boš pral se bodo samo bakterije nabirale gor in lohk pomoje hitr to kšnega toksičnega šoka ali pa kšne druge zadeve (predvsem glivic) pride na ta način.če boš pral z navadnim šaponom, še vedno ni rečeno da bo tvoja vagina potem to sprejela.Itd....

In mnenja so mnenja, nekomu sepač zadeva zdi ogabna, jebat ga.trebi se verjetno tudi sex z živalmi zdi ogaben, pa se nekomu drugmu ne in te ne bo obsojal.Mnenja so pač taka in drgačna in jst lahko odkrito povem, da se mi totalno gabi, da bi gospodična na lijaku kjer si jaz umivam roke in mi kdaj tud kej notr pade, spirala svojo mednožnokri iz te skodelce :tot:
svoja se mi ne gabi, bi lahko komot sprala, samo iz razloga ker meni to ne odgovarja in verjamem da marsikateri drugi tudi ne, mi na kraj pameti ne pride da to počnem v javnem lijaku v javnem wcju :roll:
Uporabniški avatar
Amaris
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaris » 27. Sep. 2007 9:20

Ne vem, če smo govorili tudi o ''vzdrževanju'' mooncupa. Normalno, da samo spiranje z vodo ni ok, stvar je treba tudi razkužit (prekuhat) in pomoje je uporaba šamponov in mil prej - kot +.
bej*ba
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bej*ba » 27. Sep. 2007 11:56

grrr jaz tud raje ostajam pri o.b. že od samega začetka menstruacije jih uporablam in se mi zdi še najbolj dober (zame). sicer mam rada spremembe sam mi to deluje preveč tooo much. ok če bi to lahko pol po uporabi zabrisala v koš ne pa da umivaš to z nevem čem pa shranjuješ pa spet uporabiš :boese:
Sam to ziher ni iz kakšnega mehkega materiala in če je to trdo mi bo še med menstruacijo bol bed ko mi je.
Če pa keri paše pa zakon vsaka je naštimana po svoje :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Sep. 2007 12:04

Amaris napisal/-a:Ne vem, če smo govorili tudi o ''vzdrževanju'' mooncupa. Normalno, da samo spiranje z vodo ni ok, stvar je treba tudi razkužit (prekuhat) in pomoje je uporaba šamponov in mil prej - kot +.

vidiš, še dodatno delo :D
no, jst pač ostajam še vedno pri tamponih.Kupiš, vtakneš, iztakneš, vržeš stran.In vem da bo vse uredu :)
Pa da prekuhavam krvavo mednožno šalčko v loncu za hrano, me mami hakne :D
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 27. Sep. 2007 12:16

*purple* napisal/-a:
Amaris napisal/-a:Ne vem, če smo govorili tudi o ''vzdrževanju'' mooncupa. Normalno, da samo spiranje z vodo ni ok, stvar je treba tudi razkužit (prekuhat) in pomoje je uporaba šamponov in mil prej - kot +.

vidiš, še dodatno delo :D
no, jst pač ostajam še vedno pri tamponih.Kupiš, vtakneš, iztakneš, vržeš stran.In vem da bo vse uredu :)
Pa da prekuhavam krvavo mednožno šalčko v loncu za hrano, me mami hakne :D
Sem glih hotla napisat, da nebi tega blizu kuhinje nesla, kaj šele prekuhala v posodi :?
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
Amaris
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaris » 27. Sep. 2007 12:37

Hehe, če vam je ljubša uporaba s klorom beljenih tamponov in plastičnih vložkov, pa kar ... :D
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 27. Sep. 2007 12:39

Najbolš, da začnemo (tako kot v starih časih) uporabljat plenice, ki jih bomo za vsak prale na roke. Tak bomo varne pred vsakimi kemikalijami in plastiko :D
Uporabniški avatar
Amaris
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaris » 27. Sep. 2007 12:42

Ni treba, ker mamo mooncup! :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Sep. 2007 12:47

karkoli rečeš, še vedno ne moreš rečt, da je pa mooncup ohinsploh jaboljši in najoljzdrav.
Klorovi tamponi.Poglej na embalažo hrane kaj sve poješ, pol se pa sikirej za klor v tamponih.V vodi je tud klor pa se še vseeno umivaš z njo in lej ga zlomka, celo piješ jo :wink:
dandanes itak ni nč zdravo, tko da tud mooncup ni. :)
Uporabniški avatar
Amaris
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaris » 27. Sep. 2007 12:50

Jem ekološko pridelano hrano, ne pijem vode, ki je klorirana, jo pa uporabljam za tuširanje. Vse se da, če se le hoče. :)
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 27. Sep. 2007 12:52

Res je. Velik stvari danes ni zdravih in ekoloskih pa jih vseen delamo.

Ceprov mene kr mika, da bi probala tole "šalčko" :), sama ne uporabljam tamponov, ker se ne pocutim vredu z njimi, sam tudi vložkov sem se že naveličala. Sam k je tole kr drago.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 27. Sep. 2007 13:01

Joj kok ene komplicirate za vsako stvar. Ma če vam ne paše, pač ne met pa konc debate, ne pa da se zgražate in oh in sploh. Purple, mislim da si več kot očitno napisala, da ta stvar ni za tebe in ni treba vsako, ki drugače misli citirat in ji kontra napisat. Če se ti gabi, se ti pač gabi, verjamem, da te nobena ne bo prepričala v kontra in tudi dvomim da te kira želi. Nekatere so pač odprte še za druge stvari, probajo in se potem odločijo na podlagi dejanskih izkušenj.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Sep. 2007 13:56

mislm, a se sploh da debatirat na tem forumu, brez da bi se kdo obregnu ob moje poste?zakaj potemtakem sploh ej forum?da vsak spiše svoje mnenje in to ej to?mislm da ne, ker to bi bil živ dolgčas.mislm nevem, v temi o Damjanu Murku se zgražajo že sto strani, dej piš ke naj nehajo:roll:
Mily, men je čist vseen.še naprej bom debatirala kukr sem do zdej.

Jem ekološko pridelano hrano, ne pijem vode, ki je klorirana, jo pa uporabljam za tuširanje. Vse se da, če se le hoče

neklorirana voda?verjamem, le v primeru če jo črpaš direkt iz potoka.Takih stvari pa abolustno ne verjamem, sori, ker enostavno to ne gre.
Uporabniški avatar
Amaris
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaris » 27. Sep. 2007 13:58

Hehe, prav maš, dejansko je iz potoka. :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]