Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 23. Feb. 2009 21:32

Zadnjič spremenil positive vibration, dne 28. Apr. 2010 10:40, skupaj popravljeno 1 krat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 24. Feb. 2009 11:04

Ja pa lahko se zgodi, da se ni popolnomna odprla, zato jo je treba vedno s prstom preverit, okoli in okoli, da se ni kaka gubica naredila, kjer bi lahko čez teklo. Vedno se moraš prepričat, če je zares pravilno vstavljena.
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 28. Feb. 2009 19:29

Ok, js sm se danes odločila da bom spet poskusla s skodelco, ker sem cel dan doma (da ne pride do kakšnih nevšečnosti). Vstavla sm jo skoraj brez težav, imela sem jo notr skor cel dan, in nič ni čez pršlo. Tko da mi je kul.
Ampak kako to stvar dobite ven?! Js sm bla celo večnost na wc-ju in probavala na vse možne načine. Na koncu mi je sicer uspelo, ampak tako da me je vse bolelo, ker se je skodelca prehitro odprla. :? Pol sm si pa kr premislila, da bi jo še dala nazaj.
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 01. Mar. 2009 10:29

Jaz jo s pomočjo peclja mal ven potegnem, dokler ne dosežem s prsti dna skodelica. Potem pa samo stisneš skodelico, da ti gre vakuum ven, jo obrneš in ven povlečeš. Čisto neboleče. Boli takrat, če ne spustiš vakuuma ven in kr vlečeš ven. Tko se je pri mene prvič zgodilo. Tukaj je natančno razloženo in pokazano: http://www.youtube.com/watch?v=vAKpyw-R-po&
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 01. Mar. 2009 11:16

evo, js sm lastnica nove lunettke. predvsem zaradi tega, ker sem mela pogosta vnetja in mi je ginekologinja izrecno odsvetovala uporabo tamponov in raznih ultra-super-dišečih vložkov.
zaenkrat vse štima, nič ne pušča (kar je posebej fajn ponoči, ker zdej nič ne pricurlja nikjer). edino odstranjevanje te zadeve mi je zaenkrat še malo abstraktno, ampak če sem doma itak ni panike, zunaj pa skoraj nikoli nisem več kot 12ur.
fajn je tudi to, da dejansko ni treba smetit okolja z vložki in tamponi, čeprav je blo to pri meni bolj postranskega pomena, itak.

tko da, js to zadevo (zaenkrat) toplo priporočam.

kar se tiče škifo škifo, pa tko, tudi ko sem prvič dobila menstruacijo mi tista kri ni bla preveč v užitek, tega se tudi navadiš.
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 02. Mar. 2009 11:02

Joj bejbe,ne tega vlečt za pecelj,z mišicami jo vn spravte.Mišice na začetku mau stiski pa ti bo mau vn prlezla potem pa spodn del stisn pa jo zvij,potem jo boš pa ful lahko vn dobila.Sej jst sm se na začetku tud kr dost matrala,ampak zdej mi pa laufa in use skupi ful hitr opravm.Ja kar se pa smetenja tiče mi je pa tole najbolš,nikjer mi ni treba krvavih smeti odlagat pa od nikjer ne smrdi,tko da je res ful fajn,pa še nč me ne skrbi če kje ni koša.Pa še nč mi ni treba kupvt.Res super nakup je tale lunette.
4nck4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a 4nck4 » 05. Mar. 2009 21:38

zakon je :)

Jaz jo imam včasih tudi tako namesto dnevnega vložka
Uporabniški avatar
Traxie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Traxie » 06. Mar. 2009 19:16

Evo jst sm si jo tud kupila. Zdele uporabljam 1. uro. Ampak ko sem jo dala not ni blo nobenga zvoka, niti nism čutila, da bi se kakršnkol vakuum ustvaru. A mislte da sm jo narobe vstavla? Jo pa mal čutim, če se tko list pokončno usedem, pa skos mam občutek, da me lulat tišči. A je še kera to opazila? Ker je prrecej neprijetno...
look-look
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a look-look » 06. Mar. 2009 19:53

če ti nč mimo ne pride, si jo prav vstavila :) mene je tudi na začetku vedno lulat tiščalo, sam pol se je to kar naenkrat končalo :nixweiss: ampak se ne bom pritoževala :) skratka, po moje bo še vse kul.
Uporabniški avatar
SWEET_THING
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEET_THING » 13. Mar. 2009 12:29

Tud jaz menstrualno skodelico uporabljam že pol leta in sem fuuuull zadovoljna....ne bi je zamenjala za noben vložek in tampon več....me pa oprostite izrazu ženske prav pošteno razpizdi ko šinfate neke ko nikoli niste probale! Tiste pa ko ste, pa tak veste da je to ZAKON izdelek...Namesto da bi nekaj dobrega zase in tudi za okolje naredile, pa ste ozkogledne in staromodne, nezainteresirane za dobre novosti, ki vam jih ponujajo!

Res je malo težavic na začetku da se navadiš vstavljanja...ampak drugače pa je super.... :zustimm: :zustimm:
”It’s better to be HATED for what you are, than LOVED for what you are not!”
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 13. Mar. 2009 14:22

Nena vlivaj bencina na ogenj. Je blo že preveč prepirov na to temo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Mar. 2009 15:05

eh, v najslabšem primeru bo purple prihrumela.

ampak kaj češ, če je to res zakon pogruntavščina.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 13. Mar. 2009 15:11

kokrkol, men je to še zmer no go :? ... ne bi mela tega v seb pa če se vs svet podre... sto ljudi sto čudi :wink:
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 13. Mar. 2009 15:16

Priznam, da... :D

Sicer ves čas spremljam to temo, a me MS še ni prepričala. Kolikor mi teži zapravljat denar zato, da onesnažujem okolje z vložki, toliko se ne morem prepričat za nakup. Tamponov tako ali tako ne maram, ker menim, da so precej strupeni, od vložkov pa uporabljam samo še naravne. Se pa zadnje čase pojavlja vedno več ginekologov, ki ne priporočajo skodelic. Češ, da niso zares tako čiste, kot nas proizvajalec želi prepričat.

Moji predsodki do skodelice so precej čudni: imam občutek, da bi kri morala iz telesa. Čez dan mi je še ne bi blo problem nosit, ponoči pa, ko ležiš in kri niti ne teče v skodelico...
Me ne prepriča. Mam sicer rada novosti, a to spremljam preden se bom odločla zanjo.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Mar. 2009 15:24

Ja samo, če ležiš, ne steče niti na vložek.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov