Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Sep. 2007 10:28

kr.ena napisal/-a:Purple, Mirena je neka vrsta hormonske kontracepcije (maternični vložek), pri kateri nimaš menstruacije oziroma imaš krajše in šibkejše.
Nekaj o Mireni

Sicer mi pa ni jasno odkod takšen strah, sram in gnus v tej temi. Je menstruacijska kri še vedno tabu kot pri prazgodovinskih ljudstvih? :? Povzroča, da zelenjava neha rasti in krave ne dajejo mleka (nekatera ljudstva to še danes verjamejo)?
Malo pozitivnega odnosa do lastnega telesa bi bilo dobro. :wink:

Ne vem, zakaj bi me motilo, če kakšna v službi pere mooncup v lijaku ... dokler seveda počisti za sabo.

nekaterim nam pač ne paše tole a ne.Mislm nevem, jst si nkol več rok nebi prača v lijaku kjer je prejle sodelavka prala iz svojega mednožja okrvavljeno šalco :tot: Men pač to predstavlja gnus.In tud jst tega nebi nkol nardila, da bi šla prat tole v javnem wcju.Ni to noben tabu kr.ena, ampak enostavno nekaterim ne sede tole.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 25. Sep. 2007 10:31

Pa to je del tebe ...
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 25. Sep. 2007 12:46

hm, zanimivo razmišljanje glede gnusa pri pranju silikonske skodelice. Čudno, da sploh lahko lulaš tam, kjer si je prej tvoja sodelovka menjala vložke in tampone, kjer je vsa kri vpita v predelano vato statično še vedno v smeteh (če imaš srečo seveda, da ga katera ni pozabila na tleh ali pri lijaku) in vonj, ki se razlega po wc-ju- Ja, zares prijetno :D in potem tisti vložek ko greš lulat ,.... si ga dat nazaj ali pa si ga zamenjat vsakič ko te lulat,...
Pa tampon, ko se kar vata ven povleče ker je vse suho te začne kar skelet.
Ja ful dobr res!!
ali pa obratno, ko se kri potegne od tampona in se povleče povsod po školjki, kjer iščeš v kaj ga boš zavil,.. to je šele nagravžno. :cool:
Je pa res, da ni praktično prati skodelice v lijaku v službi, ampak vzameš plastenko vode in z njo v wc-ju splahneš skodelico potegneš vodo in greš. :9
Uporabniški avatar
kiana
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kiana » 25. Sep. 2007 16:13

lipgloss napisal/-a:hm, zanimivo razmišljanje glede gnusa pri pranju silikonske skodelice. Čudno, da sploh lahko lulaš tam, kjer si je prej tvoja sodelovka menjala vložke in tampone, kjer je vsa kri vpita v predelano vato statično še vedno v smeteh (če imaš srečo seveda, da ga katera ni pozabila na tleh ali pri lijaku) in vonj, ki se razlega po wc-ju- Ja, zares prijetno :D in potem tisti vložek ko greš lulat ,.... si ga dat nazaj ali pa si ga zamenjat vsakič ko te lulat,...
Pa tampon, ko se kar vata ven povleče ker je vse suho te začne kar skelet.
Ja ful dobr res!!
ali pa obratno, ko se kri potegne od tampona in se povleče povsod po školjki, kjer iščeš v kaj ga boš zavil,.. to je šele nagravžno. :cool:
Je pa res, da ni praktično prati skodelice v lijaku v službi, ampak vzameš plastenko vode in z njo v wc-ju splahneš skodelico potegneš vodo in greš. :9

hihi, dobro povedano... :eek:

glede na to da imam tudi js kr neki problemov pri tamponih in vložkih, se mi zdi tole fajn zadevica... sam mi ni še vse čisto jasno glede tega, zato bom raje počakala z nakupom... :) pa še neki, a se une Bio vložke oz. tampone dobi v kkšni trgovini al sam na spletu?
have I told you how good it feels to be me...
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 26. Sep. 2007 8:32

@Kiana, Natracare se dobijo v vseh zelenih trgovinicah.

@Lipgloss, kako pa si kupila Lunette? Prek kuukuppija? Smem vprašat katero velikost maš? Jaz sem se odločala med Lunette ali Mooncupom, pa sem potem vzela Mooncup, ker takrat še ni bilo majhne verzije Lunette. Ko sem ga pa kupila, so pa oni naredili majhno Lunette... Ah ja :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Sep. 2007 8:50

ženska napisal/-a:Pa to je del tebe ...

ne kri od ene druge v lijaku ni del mene :x
Uporabniški avatar
Amaris
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaris » 26. Sep. 2007 9:14

Evo ... tudi jaz sem zadovoljna uporabnica mooncupa. :) Zanj sem se odločila zaradi ekološke ozaveščenosti, prvič pa sem o mooncupu brala nekje na internetu. Itak se mi je vse zdelo zelo čudno in ogabno. :? Tudi na začetku je uporaba malo zapletena, ker se moraš navadit na vstavljanje in odstranjevanje, ko pa to osvojiš pa sem prepričana, da te nihče več ne prepriča, da bi ponovno uporavljala vložke ali tampone. :) Stvar je super, ker lahko z njo vse počneš (tudi plavaš), meni se je že celo naredilo, da sem pozabila nanj.
Meni osebno je ta stvar veliko čistejša in mnogo bolj higienična kot tamponi ali vložki, tko da TOPLO PRIPOROČAM! :D
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 26. Sep. 2007 10:02

Kje si ga pa ti kupila? Preko interneta ali v trgovini Štorklja?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 26. Sep. 2007 10:02

*purple* napisal/-a:

Ne tuja kri ... Kakor sem razumela, se ti gabi tudi lastna.
Uporabniški avatar
Amaris
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaris » 26. Sep. 2007 10:16

Jaz sem ga naročila kar na strani mooncup.co.uk. Takrat še nisem vedela, da ga imajo tudi v Štorklji. Cena je pa tko 19 funtov, ne glede na lokacijo pošiljanja.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Sep. 2007 10:30

ženska napisal/-a:
*purple* napisal/-a:

Ne tuja kri ... Kakor sem razumela, se ti gabi tudi lastna.

citiraj mi, kje sem to napisala :)
nisem rekla da se mi gabi moja kri, nikakor, ker se mi ne.rekla sem samo da se mi ne zdi na mestu da bi prala okrvavljeno posodco v javnih wcjih in ne želim da to tudi drugi počnejo :wink:
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 26. Sep. 2007 10:32

Meni nikakor ni všeč tale produkt. Bom raje ostala na vložkih :)
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 26. Sep. 2007 10:38

Nekaj me samo zanima. Kakšna je razlika med Lunette in Mooncup? Na netu sm brala neki o Lunette pa se mi zdi isto. Je razlika samo v proizvajalcu?
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 26. Sep. 2007 11:16

Razlika je v proizvajalcu pa tudi v obliki in dimenzijah. Najboljše je, da malo pogooglaš pa ju primerjaš.
Uporabniški avatar
mičkena
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mičkena » 26. Sep. 2007 13:08

joj ženske ste smešne ej..bljak fuj..sej ne popijete te krvi,ampak jo zlijete!kaj pa ko imaš par ur vložek in vse smrdi in se ti vse za rit zalepi kot da maš plenice..no meni se to zdi ogabno in nehigienično.sama uporabljam tampone, vložke že zdavnaj ne. ta zadeva se mi zdi zanimiva, všeč mi je to, da je za večkratno uporabo in tako ne mečeš v smeti toliko tamponov oz vložkov. pa veliko bolj poceni je... sicer pa bom tudi jaz še malo počakala, pa kasneje probala..:)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov