Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
smehec - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 1. 2005
- Kraj: Maribor
jeee, kak sem srečna, da sem se odločla za skodelico sploh zaj poleti prej sem se vedno kuhala v vložkih in vse se je leplo, ni blo fajn, zaj pa je tak fajn nobenega lepljenja, nobenega menjavanja na dve uri si lahko enkrat na dan samo spraznmim, edino prvi dan dvakrat super zadevca ko maš not, čisto pozabiš, da maš menstruacijo
Ne sanjaj svojega življenja. Živi svoje sanje!
-
*chiela* - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 7. 2007
- Kraj: Ljubljana
Tudi jaz uporabljam tole skodelico. Imam Femmecup, ki sem ga naročila iz Angilje (15 funtov oz. 19 eurou - poštnina všteta).
Moja prva reakcija, ko sem lani jeseni slišala za menstrualno skodelico, je bila: "fuj, jaz tega že ne bi hotla, spominja na diafragmo, ni mi všeč". Pol sem brala na forumu izkušnje slovenskih punc in sem si rekla, da bom probala. In evo, ni mi žal.
Moja prva reakcija, ko sem lani jeseni slišala za menstrualno skodelico, je bila: "fuj, jaz tega že ne bi hotla, spominja na diafragmo, ni mi všeč". Pol sem brala na forumu izkušnje slovenskih punc in sem si rekla, da bom probala. In evo, ni mi žal.
Zadnjič spremenil *chiela*, dne 29. Jun. 2008 20:04, skupaj popravljeno 1 krat.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Mooncup ima še eno dobro lastnost: mislim, da nobeni ne bo prišlo na misel, da bi ga odvrgla v wc školjko.
Vse vemo, da vložki in tamponi ne spadajo v školjko, pa kljub temu naletimo na zamašena stranišča v javnih wc-jih A je tako težko zaviti v papir in vreči v koš?
Vse vemo, da vložki in tamponi ne spadajo v školjko, pa kljub temu naletimo na zamašena stranišča v javnih wc-jih A je tako težko zaviti v papir in vreči v koš?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
kako pa ugotoviš katero velikost rabiš? sem bila zadnič v dm-u pa sta bile mislim dav dve opciji..in je mal glupo da vzamem eno pa pol vidm da ni taprava..je kr draga napaka..js sm do zdej zmer bila na vložlih, tampon mi je vedno čez šlo, mam tok močne..tko da res nevem, kako to vidiš?
-
Jess° - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2007
Katero velikost izbrati?
Lunina skodelica je na voljo v dveh velikostih.
* Velikost A meri 46 mm v premeru in 50 mm v dolžino.
* Velikost B meri 43 mm v premeru in 50 mm v dolžino.
Obe velikosti imata pecelj za izvlek v dolžini 21 mm, ki ga lahko prirežete v dolžino, ki vam odgovarja.
Velikost A je priporočljiva za ženske, ki so imele vaginalni porod ali pa so imele carski rez in so starejše od 30 let.
Velikost B je priporočljiva za ženske, ki še niso rodile ali pa so imele carski rez in so mlajše od 30 let.
Prosimo vas, da dobro izberete velikost zase. Zaradi higienskih razlogov žal lunine skodelice ne moremo zamenjati.
Jaz si jo bom nabavla v roku enega, do dveh dni.. ker grem ravno na morje, ko bom imela še 2,3 dni M .. Upam da je res fajn, da me neo tok panika zagrabla, ko jo bo treba dat vn
Lunina skodelica je na voljo v dveh velikostih.
* Velikost A meri 46 mm v premeru in 50 mm v dolžino.
* Velikost B meri 43 mm v premeru in 50 mm v dolžino.
Obe velikosti imata pecelj za izvlek v dolžini 21 mm, ki ga lahko prirežete v dolžino, ki vam odgovarja.
Velikost A je priporočljiva za ženske, ki so imele vaginalni porod ali pa so imele carski rez in so starejše od 30 let.
Velikost B je priporočljiva za ženske, ki še niso rodile ali pa so imele carski rez in so mlajše od 30 let.
Prosimo vas, da dobro izberete velikost zase. Zaradi higienskih razlogov žal lunine skodelice ne moremo zamenjati.
Jaz si jo bom nabavla v roku enega, do dveh dni.. ker grem ravno na morje, ko bom imela še 2,3 dni M .. Upam da je res fajn, da me neo tok panika zagrabla, ko jo bo treba dat vn
-
lipgloss - Debatorica
- Na forumu od: 24. 9. 2007
moram priznati da sta dve moji kolegici pred dvema tednoma kupile lunettko 1 (ta malo), obe sta stare okoli 27 let in imate redne spolne partnerje. In obe sta mi rekle da sta navdušene in da jima je mala skodelica več kot supre...niti podrazno premale.
Tako da jaz si vseeno mislim, da je res ta večja za po porodu. Sicer imam jaz dvojko in je malo trša, vendar mi je tudi super.
Tako da jaz si vseeno mislim, da je res ta večja za po porodu. Sicer imam jaz dvojko in je malo trša, vendar mi je tudi super.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Kaj pa če sem starejša od 30 let in še nisem rodila?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kamis - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 12. 2006
- Kraj: ljubljana
Jst sm 21 pa sm ta velko kupla.Mogoče mi je mejhen prevelka,sam nimam problemov,sam tole z ustavlenjem vn mi je še mau kriza,sam upam da se bom navadla.Drgač mi je pa res super fajn zadeva.Pa k grem na wc se mi un trakec od tamponov ne zmoč,pa nč mi vn ne leze,res dobr filing.
-
Jess° - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 7. 2007
kr.ena napisal/-a:Velikost B je priporočljiva za ženske, ki še niso rodile ali pa so imele carski rez in so mlajše od 30 let.
Kaj pa če sem starejša od 30 let in še nisem rodila?
Prosimo upoštevajte, da ženske v starosti več kot 30 let vedno bolj potrebujejo velikost A ne glede na to, ali so rodile ali ne. Vzrok temu je popuščanje vaginalnih mišic in mišic medeničnega dna, kar seveda variira pri različnih ženskah. Nekatere dejavnosti pomagajo ohranjati tonus teh mišic, kot npr. joga, pilates, ples, keglove vaje. Če redno uporabljate navedene tehnike, upoštevajte to pri izbiri velikosti.
Vse vam natanko piše, če malo poguglate
EN link v pomoč:) -> http://www.storklja.si/?id=1201
- nenanena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2005
- Kraj: Me land
Evo sem se namatrala, me pa zanima kako jo vstavite ker men je zdj uspelo da sm jo, samo mi oni peceljček malo ven gleda, drugače me ne moti, sam pomoje bi mogla malo bolj noter potisnat...prokleta menstruacija, boli pa ko hudič prvi dan :S
-
Sinamore - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 4. 2008
nenanena napisal/-a:Evo sem se namatrala, me pa zanima kako jo vstavite ker men je zdj uspelo da sm jo, samo mi oni peceljček malo ven gleda, drugače me ne moti, sam pomoje bi mogla malo bolj noter potisnat...prokleta menstruacija, boli pa ko hudič prvi dan :S
Jaz jo vstavim tako, da jo prepognem na pol. Če te moti peceljček, si lahko bolj not potisneš, drugače pa si ga lahko odrežeš.
-
*chiela* - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 7. 2007
- Kraj: Ljubljana
Punce, informacije o šalčki, ki se dobi v DMju, najdete tudi tukaj: http://lunette.si/ .
Tu so postavili mejo glede velikosti pri 20ih letih, oz. tudi za tiste, ki imajo močnejše krvavitve, priporočajo taveliko šalčko.
Tu so postavili mejo glede velikosti pri 20ih letih, oz. tudi za tiste, ki imajo močnejše krvavitve, priporočajo taveliko šalčko.
Zadnjič spremenil *chiela*, dne 29. Jun. 2008 20:06, skupaj popravljeno 1 krat.
- branchy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 7. 2007
morm priznat, da tud mene mika, da bi to "šalčko" kupla. sj je sicer res, da je kr huda cena za enkraten nakup, sam ... tistih 30 evrov gre tud v, kaj js vem, pou leta za vložke & stuff ...
bom nabaula polet, ko bo prva plača padla
bom nabaula polet, ko bo prva plača padla
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov