Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
*purple* napisal/-a:ok, vsa stoletja so bili tamponi in vložki oh in sploh krasni, zdej kar naenkrat pa so fuj in fej.
Draga purple, koliko stoletij pa ti misliš, da se že uporabljajo? Tamponi za enkratno uporabo so se začeli uporabljati v prejšnjem stoletju. Npr. tampax so se začeli prodajat 1936. Vložki pa par let prej - od 1895, s tem da so se v Nemčiji začeli prodajali v 20. letih prejšnjega stoletja. Preden so prišli v naše kraje je verjetno tudi preteklo precej časa, poleg tega pa dvomim, da so bili v tistih časih vsi tako premožni, da si je lahko vsaka ženska zagotovila vsak mesec novo zalogo. Preden kaj komenitraš, se raje malo pozanimaj o tem. Sicer pa a je dejstvo, da se nekaj že dolgo uporablja res zagotovilo, da je ta stvar dobra? Tako, sem ti dala kost za razmišljat, če se pa želiš malo izobrazit na tem področju pa malo poklikaj na http://www.mum.org/
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ženska napisal/-a:Nekateri si pač zatiskajo oči in trmajo po svoje, ne glede na vse... Naj ima vsak svoje mišljenje in pusti tudi drugim, da imajo svojega.
Vsiljevanje svojih misli in nesprejemanje drugih mnenj je zelo neinteligentno...
kaj pa ti počneš?ker nimaš besednega zaklada za podajat replike, se potem "vadiš" s stavki, ki nimajo veze zraven.
Kdo ne pusti drugega mišljenja??Nekatere od vas skušate na vsak način prepričat "občinstvo", da je mooncup oh in sploh najboljši, najboljša tehnološka dovršenost v tej stroki, brez stranskih učinkov, tralala.Pa je res dejansko to vse tako??
Moje mnenje, je samo tako, kot sem povedala, da ni vse črno na belem kot govorite, ampak ve vseeno trdite da so oh in sploh najboljši.
In če me jek zmoti je pa ravno to, da ko pride ena nova stvar ven in če pač kdorkoli ne gre z njo naprej, se potem vse tiste ki še stare izume uporabljajo, proglaša za nevemkaj, pa tudi vi ste bili enkrat vmes.
Skratka članek mi je kr zgrešen.
Koala...
o vatever kolk časa se uporabljajo tamponi in vložki.V take stvari se ne mislm tok poglabljat da bi (o madona) vedla letnce kdaj so ven pršli.Me enostavno ne zanima.vem pa da so že dlje časa, kdaj so jih kje te začeli prodajat mi pa res dol maha.
zagotovilo...Kje pa je zagotovilo, da je mooncup tako neoporečen?Sploh glede na to, da je to zelo nova stvar, si nebi upala popolnoma zagotovit da je vse ok
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Ja sj je logično, da bojo punce hvalile mooncup, če so pa z njim zadovoljne. Njim je spremenil življenje in svoje izkušnje delijo z drugimi. Če pa ti v tem vidiš, da hočejo vsakega prepričat v nasprotno, pa tudi prav.
Sicer pa ne bi bilo nič narobe, če bi vedela vsaj malo zgodovine vložkov in tamponov. Čist tko, za splošno razgledanost
Sicer pa ne bi bilo nič narobe, če bi vedela vsaj malo zgodovine vložkov in tamponov. Čist tko, za splošno razgledanost
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
*purple* napisal/-a:In če me jek zmoti je pa ravno to, da ko pride ena nova stvar ven in če pač kdorkoli ne gre z njo naprej, se potem vse tiste ki še stare izume uporabljajo, proglaša za nevemkaj, pa tudi vi ste bili enkrat vmes.
Torej praviš, da so vložki in tamponi zastareli. S tem se bomo verjetno vse uporabnice skodelic strinjale. In ker si ti ljubiteljica "antikvitet", bi v bolnišnici bi raje zahtevala staro in manj učinkovito zdravilo, kot pa novo in boljše? Ker basically, to praviš. Za kaj pa se proglaša neuporabnice? Debata je na forumu zato, ker smo nekatere navdušene in si želimo delit nekej dobrega z drugimi, ne zato, da proglašamo neuporabnice za ________. Črto boš mogla ti zapolnit, ker ne vem, za kaj misliš, da druge proglašamo.
Koala...
o vatever kolk časa se uporabljajo tamponi in vložki.V take stvari se ne mislm tok poglabljat da bi (o madona) vedla letnce kdaj so ven pršli.Me enostavno ne zanima.vem pa da so že dlje časa, kdaj so jih kje te začeli prodajat mi pa res dol maha.
To, da se o stvareh, o katerih imaš tako močno negativno mnenje, ne pozanimaš, kaže na to, da mogoče nisi ravno kompetentna za razpravo o tej temi. Veš, striček google je lahko tvoj najboljši prijatelj, lahko ti pomaga tudi pri splošni razgledanosti.
Moj post je letel na vse stvari, ki se že dolgo uporabljajo, ne samo na tampone in vložke. Dolgo se uprorabljajo tudi kemikalije, ki škodujejo zdravju, kaj naj jih uporabljamo še naprej, če zdaj vemo, da so škodljive. No, če so jih pa toliko let že uporabljali, jih dajmo pa še mi. Samo tako mišljenje močno zavira napredek. In znanost bi potem propadla. Samo tako, v razmislek...
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Purple, eno je, če poveš, da ti zadeva ni všeč, da premalo veš o stranskih učinkih itd, drugo pa, da jo razglasiš za nagravžno in se 10 strani zgražaš nad eventuelnimi uporabnicami, ki bi zadevico prale v lijaku javnega stranišča (potem, ko so ti stokrat razložile, kako menjavanje in čiščenje poteka).
Packe so take in drugačne; meni je še vedno bolj nagravžen uporabljen vložek ali tampon sredi javnega wc-ja, ampak zato ne bom nobeni rekla, naj ga ne uporablja.
Mene tudi zaenkrat ne mika, da bi sprobala to skodelico. Mogoče jo pa kdaj bom. Vsak naj uporablja, kar mu (ji) sede. In pospravi za sabo.
Mimogrede - fraza črno na belem ni isto kot črnobelo.
In ja, ni ravno najboljši argument, če rečeš "to me ne zanima, tega ne bom brala, AMPAK jaz vem, da je to tako". Ne samo v tej temi.
Packe so take in drugačne; meni je še vedno bolj nagravžen uporabljen vložek ali tampon sredi javnega wc-ja, ampak zato ne bom nobeni rekla, naj ga ne uporablja.
Mene tudi zaenkrat ne mika, da bi sprobala to skodelico. Mogoče jo pa kdaj bom. Vsak naj uporablja, kar mu (ji) sede. In pospravi za sabo.
Mimogrede - fraza črno na belem ni isto kot črnobelo.
In ja, ni ravno najboljši argument, če rečeš "to me ne zanima, tega ne bom brala, AMPAK jaz vem, da je to tako". Ne samo v tej temi.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
drgač se je pa menstrualna skodelica razvila tut okol leta 1930 in zato ni postala razširjena, ker je bilo več denarja logično v izdelkih za enkratno uporabo. šele v zadnjem času se je začela bolj razširjat, tudi zarad večje ekološke ozaveščenosti.
-
*purple* - Cosmopsiho
med hvalo in popolnim prepričanjem je velika razlika lahko je ena stvar uredu, pa se kanesje izkaže da ni, al pa tud da je, ne ve nihče.samo pa da se nekej brezglavo trdi in zagotavlja, se mi pa lih ne zdi.jst nobenga ne prepričujem v neuporabo mooncupa, samo enostavno mi gre razmišljanje v stilu da je to oh in sploh najboljše, na živce, ker je zadeva nova in odst stvari še ni znano o njej.
In ne za splošno razgledanost ne rabm vedet zgodovine vložkov.Se rajše zanimam za kej drugega
In ne za splošno razgledanost ne rabm vedet zgodovine vložkov.Se rajše zanimam za kej drugega
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
*purple* napisal/-a:na živce, ker je zadeva nova in odst stvari še ni znano o njej.
Če bi prebrala post nad sabo, bi vedela, da je bila narejena 1930, torej le ni tako nova
*purple* napisal/-a:In ne za splošno razgledanost ne rabm vedet zgodovine vložkov.
Za podkrepitev svojih argumentov bi bilo pa boljše, da bi jo poznala
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
-
*purple* - Cosmopsiho
in kolk se je dejansko uporabljala od leta 1930, glede na to da je očitno da skorajda nihče ni slišal zanjo prej.
sej je vseen, jst sm svoje že povedala, vi pa lahko še kar naprej trobite da je oh in sploh najboljše, sam da se slučajno čez čas ne obrne v nasprotni smeri.na tem svetu enostavno nobena stvar ni popolna.Niti vložki, niti mooncup, niti karkoli drugega
sej je vseen, jst sm svoje že povedala, vi pa lahko še kar naprej trobite da je oh in sploh najboljše, sam da se slučajno čez čas ne obrne v nasprotni smeri.na tem svetu enostavno nobena stvar ni popolna.Niti vložki, niti mooncup, niti karkoli drugega
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Na prvi pogled je očitno, da je pri mooncupu manj onesnaževanja in škodljivih snovi za telo.
Kar se tiče nagravžnosti, je enaka verjetnost packarije po javnih wc-jih pri uporabi enega ali drugega. (mislim, da je večja verjetnost pri vložkih in tamponih, ki se menjavajo bolj pogosto - ti, Purple, praviš, da menjavaš tampon na 2 uri - kot pa pri mooncupu, ki ga ima veliko žensk lahko notri dlje časa)
Kaj je pa komu bolj komot uporabljat, je pa stvar posameznice. Je pa težko argumentirati, da ti je nekaj bolj komot in boljše in sploh, dokler nisi poskusila obeh variant.
Kar se tiče nagravžnosti, je enaka verjetnost packarije po javnih wc-jih pri uporabi enega ali drugega. (mislim, da je večja verjetnost pri vložkih in tamponih, ki se menjavajo bolj pogosto - ti, Purple, praviš, da menjavaš tampon na 2 uri - kot pa pri mooncupu, ki ga ima veliko žensk lahko notri dlje časa)
Kaj je pa komu bolj komot uporabljat, je pa stvar posameznice. Je pa težko argumentirati, da ti je nekaj bolj komot in boljše in sploh, dokler nisi poskusila obeh variant.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
- Catz
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2008
purple, svoje si že zdevnej povedala, pa še kr ne nehaš. in kot smo ti tud me že triljonkrat povedale, te nič ne prepričujemo oziroma te ne označujemo, da si kej slabša, če uporabljaš vložke in tampone!
nobenmu nočmo ucepit v glavo, kaj je boljše in kaj je slabše, ampak le glede na svoje izkušnje in za potešitev firbca določenih potencialnih uporabnic, povemo, kaj si mislimo o skodelici.
res pa je tud, da si je nemalo uporabnic na teh postih prebralo že kar zajetno število strani, ki opisujejo take in drugačne pripomočke za lajšanje težav v času menstruacije in se mi zdi, da znamo kar dobro argumentirat, zakaj smo se odločile ravno za menstrualno skodelico.
ti pa argumentiraš stvari na podlagi svoje trme!
nobenmu nočmo ucepit v glavo, kaj je boljše in kaj je slabše, ampak le glede na svoje izkušnje in za potešitev firbca določenih potencialnih uporabnic, povemo, kaj si mislimo o skodelici.
res pa je tud, da si je nemalo uporabnic na teh postih prebralo že kar zajetno število strani, ki opisujejo take in drugačne pripomočke za lajšanje težav v času menstruacije in se mi zdi, da znamo kar dobro argumentirat, zakaj smo se odločile ravno za menstrualno skodelico.
ti pa argumentiraš stvari na podlagi svoje trme!
-
*purple* - Cosmopsiho
članek ki si ga prilepila ni lih nevtralen.
jst tud nobenga ne označujem za karkoli slabega, sem kje to napisala da je dko slab če uporablja mooncup?
in so moji razlogi zakaj tega ne uporabljam čist utemeljeni in argumentirani.in tega nobenmu ne vsiljujem, povedala sem pa svoje mnenje in ga še vsakič bom.
Koala...Kje sem napisala da je nasjlabše?
jst tud nobenga ne označujem za karkoli slabega, sem kje to napisala da je dko slab če uporablja mooncup?
in so moji razlogi zakaj tega ne uporabljam čist utemeljeni in argumentirani.in tega nobenmu ne vsiljujem, povedala sem pa svoje mnenje in ga še vsakič bom.
Koala...Kje sem napisala da je nasjlabše?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]