Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sinamore
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Sinamore » 09. Jun. 2008 21:08

somebody napisal/-a:a se je ful težko drga navadt na vstavljanje?
k jst sm na tampone čist navajena, sam me zadne cajte mal motjo k mi izsušujejo pa še ponoč jih ne morm met.

Ne, vstavljanje ni težko, jaz jo kar na pol prepognem pa vstavim. Lahko si jo tudi na več načinov prepogneš, kak ti je potem lažje. Malo težje mi je bilo na začetku ven dobit. Ampak sem se navadila. LP
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 09. Jun. 2008 23:06

No, jaz sem jo pa danes prvič uporabila. Z vstavljanjem in odstranjevanjem nobenih težav. Zaenkrat sem kar navdušena.
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 12. Jun. 2008 10:00

jaz sme opazila, da jo en dva tri vstavim, če jo pred tem malo zmočim s hladno vodo.
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: MS

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 12. Jun. 2008 12:55

...jaz sem totalno razočarana nad to skodelico!!! kupila sem si model 1 (ker so pač po celem mb samo to imeli), prvi dan še super, drugi dan, ko pa se mi je menstra začela liti, pa kar preko te skodelice. In to dva dni zapored! Pa sem jo pravilno vstavila. Tako da ne vem, kje je težava. :cry: Je pa zelo praktična zadeva, ampak pri meni noče funkcionirat. :?
Aeon
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Aeon » 12. Jun. 2008 12:56

Zdaj ne vem ali je možno da sem res tako ozka spodaj, ali si je samo ne znam zložit ko jo jemljem vem, ampak hudič pri izstavljanju boli, sploh tisti zgornji rob, auč :evil: Tiste ki teh problemov nimate - imate enko ali dvojko? Vedno bolj se nagibam k temu, da si kupim še enko ker v končni fazi niti nimam močne menstruacije in sem bolj drobna, če je pa še bolj prožna in fajn pa tako super. Razen tega bolečega izstavljanja je pa super, sedaj vidim koliko so me izsuševali tamponi, če ne bi videla po moje ne bi verjela kakša razlika je.
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: MS

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 12. Jun. 2008 13:19

Aeon, dajve menjat :lol: jaz si bom še 2ko kupila, ker mi precej pušča. Me pa res 1 ne boli. Počasi moraš to potegovat ven, pa pomagaj si z mišicami. Tako gre lažje ven. Ljubljana, prihajam po Lunette 2! :D
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 12. Jun. 2008 18:00

Ja zgleda da si morm jst tud enko kupt ker sm si dvojko pa me boli k hudič k vn jemlem,mam filing da mi bo kr use skp vn potegn k se mi vakum nardi.Drgač pa super zadeva,sam mogoče če dvignem spodn del telesa nad glavo popusti vakum pa mem steče.Sam kako si pa to drgač jemlete vn?Sam za repek povlečete al kako?Ker jst morm un repek tok potegnt vn da me je strah da se mi bo enrkat kr strgu.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 12. Jun. 2008 18:39

NE, ne smeš za repek vn vlečt! valda da te vse boli od tega. morš jo ornk zagrabt za dno pa stisnt, da ti vakum spusti, pa vn potegnt...
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 12. Jun. 2008 18:54

Aha ok,ne ker tole me je svinsko bolel in sm misnla da pač tko vn potegneš.Hvala da si povedala,tko me bo sigurno manj bolel.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 12. Jun. 2008 20:54

Joj Kamis, mene je samo ob branju zdele bolel. Sem si kr predstavljalo kako boli.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 12. Jun. 2008 22:34

punce, prebrat navodila, preden začnete uporablat :D
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 13. Jun. 2008 1:53

Jaz sem začetnica, pa nimam nobenih težav. Imam pa dvojko.
Catz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Catz » 13. Jun. 2008 8:26

piciyu, mal je verjetnosti, da bi ti dejansko lilo mimo skodelice. a preveriš, če je dost odprta? če pa se ti že pojavi kak flekc na hlačkah pa to ni nč tazga, k je to sam ostanek menstruacije, ki je že bil na stenah preden si vstavila skodelico. možno pa je, da si jo vstaviš pregloboko. če si jo vstavljaš kot tampon, ki se ga vstavi k materničnemu vratu, pol valda da bo puščalo, ker bo tekla menstruacije iz materničnega vratu mimo skodelice.
jz uporabljam dvojko, pa sm se zdej po treh mescih že dost dobr privadla na to in nimam nobenih težav več. pri izstavljanju morš pa res dost uporabt mišice, pa prjet za dno skodelice, da prekineš vakuum, da jo lahk sploh vn dobiš.
punce, ne obupat...jz sm se taprve dni tud ful lovila, pa si govorila, da to ne bo šlo...zdej po treh mescih pa skodelice ne zamenjam za nič na svetu!!!
pa še za informacijo glede tamponov...jz sm zarad njih dobila rano na materničnem vratu, pa so mi jo mogl zmrznt, da se mi je pozdravila. sej poseg je kratek ampak grozljivo boleč, tko da sm prov vesela, da obstaja skodelica, ker je pri njej minimalna verjetnost, da bi se mi kej tazga ponovilo!
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 13. Jun. 2008 10:25

Catz se strinjam s teboj. Meni je puščalo, ko sem si jo pregloboko vstavila, enkrat pa zato, ker sem imela tiste male luknjice zamašene od sluzi.

Skodelica lezi cisto pri vhodu nožnice, zato tudi ni verjetnosti kot je Catz napisala za kake posledice kot jih nosijo tamponi.

Moja prijateljica ima cisto drugacen sistem izstavljanja kot jaz. Ona se vsede na wc skoljko, vstavi kazalec v noznico poleg lunettke, da ji skoraj ven malo odtece menstruacija in nato pocasi dol vlece, da lahko zgrabi se z drugim prstkom. Tik predno zgrabi stisne vaginalne misice, da lazje zagrabi in nato potegne lepo in počasi ven.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 13. Jun. 2008 11:11

No jaz jo imam danes prvič :D

Mal težko sem jo vztavila, ampak ok; za 1ič je vredu... sem pričakovala da bo še težje.
Pa nič me ne moti zaenkrat :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov