Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 12. Maj. 2008 7:26

Ojoj, kam je tale tema zašla? S tem je pač tako, da enim je všeč, enim ne. Mislim, da tle nobena ni problematična glede higiene. Jaz sem včasih redno uporabljala dnevne vložke, ampak so se mi s časom začela pojavljati vnetja in ko sem jih dala stran, so se nehala. Tako, da jaz raje enkrat med dnevom še menjam spodnjice, če imam več belega toka. Itak mi ne tečejo hektolitri ven, tako da ni panike. Pa tudi jaz se tako bolje počutim. :wink:

Drugače imam sama zdej zelo šibke menstruacije (zaradi uporabe Mirene), tako da ko jo imam, uporabljam samo vložke (no, tamponov niti ne smem, da se mi ne zahakla za Mireno). Če pa ne bi imela Mirene bi pa pomoje tudi jaz probala s temlem.
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 12. Maj. 2008 7:56

*purple* napisal/-a:navajamo naša mnenja. :)

Mnenja ali predsodke? Meni se zdijo bolj slednji.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 12. Maj. 2008 15:10

Eh, najbolš je neki šimfat medtem k zadeve sploh sprobu nisi ... ampak VEŠ, da sigurn ni u redu :lach: ...

Mene tut mika tale šalca, heh. Glede na mnenja, k jih tle berem, se mi ne zdi (več) tak bau bau kt pred cajtom, ko tega še ni blo pr ns za dobit in sm na enmu forumu zasledila debato, pa se mi je zdela zadeuca kr mau grozljiva :P ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Maj. 2008 22:29

huh aloha, beden izgovor.kot sm že v prejšnjem postu izpostavila varanje, ga bom tud zdej.se pravi, ker še nisem varala nevem kako je to in morm probat da bom varanje lahko šinfala?LOL
Seveda da ne.Če je meni ena stvar antipatična in na pogled in na vse ostale stranske učinke, seveda lahko čist komot presodim da je ne bom nikoli uporabila/naredila.In seveda, po napisanem in po mojem mnenju sodeč, zadevo lahko mirne vesti šinfam.
Pač mi ni do tega, da bi med nogam mela zatlačeno silikonsko šalco in bi mi iz nje uhajale kaplje krvi in da bi mogla to še prat povsod.zame so pač to zadost dobri razlogi, da je zadeva neuporabna.
koala..zakaj predsodki?še vedno je to moje mnenje in pač tko mislim, jebat ga :)
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 13. Maj. 2008 11:12

kakšno koli mnenje oz stališče so naši lastni okvirji...in purple jaz tvoje mnenje popolnoma spoštujem, ta lunettka ti pač ne diši....

meni je ena izmed najboljših stvari poleg kakao butter-a, ki sem jo odkrila v zadnjem letu...:))

ko sem se navadila jo uporabljati (jaz jo spraznim le enkrat na 12 ur ker imam mali tok), so se zadeve pri meni drastično spremenile na boljše, sploh kar se počutja tiče.
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 13. Maj. 2008 13:46

hej koala fantastična zadeva, tudi sama bi rada to pogrutavščino poiskusla pa me zanima več.

ma ti kr ZS pošljem
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 13. Maj. 2008 18:03

*purple* napisal/-a:huh aloha, beden izgovor.kot sm že v prejšnjem postu izpostavila varanje, ga bom tud zdej.se pravi, ker še nisem varala nevem kako je to in morm probat da bom varanje lahko šinfala?LOL
Seveda da ne.Če je meni ena stvar antipatična in na pogled in na vse ostale stranske učinke, seveda lahko čist komot presodim da je ne bom nikoli uporabila/naredila.In seveda, po napisanem in po mojem mnenju sodeč, zadevo lahko mirne vesti šinfam.
Pač mi ni do tega, da bi med nogam mela zatlačeno silikonsko šalco in bi mi iz nje uhajale kaplje krvi in da bi mogla to še prat povsod.zame so pač to zadost dobri razlogi, da je zadeva neuporabna.
koala..zakaj predsodki?še vedno je to moje mnenje in pač tko mislim, jebat ga :)

Kje v mojem postu je karkršnkol izgovor in za kaj? :gruebel:

In pa za u bodoče, če se že greš neke primerjave, pol primerjaj podobne, sorodne stvari (to je nekak tut fora primerjave), ne pa x in y (ali mooncup in varanje).

Za varanje vsi vemo, da je nezaželeno, bl k ne nesprejemljivo in od njega ni koristi, ne sam pr teb, pr men, ampak pr večini ljudi. Mooncup je pa zadeva, za kero težko na pamet (!) trdiš (in se na velko zgražaš), da ti bo neuporabna in oh in sploh nehigienična, (sam) zato kr je ena pač omenla, da ji je ušla kaplca krvi (oh, groza, packa pa taka!) in kr je zadevo treba po potrebi obrisat tut u jaunem veceju (tut tampone menat na usranih vecejih ni najbolš in najbl primerno, če smo že pr tem).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Maj. 2008 21:02

lej aloha, ne rabš se postavlat na trpalnce :) jst sm takega mnenja pa konc in men je zadeva neuporabna in to je to:)
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 13. Maj. 2008 21:29

:roll:

OK si povedala že neštetokrat - kolkrat ti bomo pa mi mogl še rečt, da prov, si povedala svoje, dej pa nehi drek mešat?!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Maj. 2008 21:48

sej ne mešam jst dreka, mešajo ga eni in isti uporabniki :)
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 14. Maj. 2008 7:46

Purple, mešaš ga ti. Punce si izmenjujejo izkušnje (oz. se trudijo) in ti se kr naprej vtikuješ in zgražaš in neštetokrat poveš, da ti ni všeč in potem še ene destkrat, da je to tvoje mnenje in ga imaš pravico napisat. Prav najedaš že!

(no zdej pa hitr napiš, da imaš pravico do lastnega mnenja in ga tudi napisat. Spet)
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 14. Maj. 2008 8:13

Škoda, da zaradi nekaterih tema ne ohrani svojega pomena. :roll:

Nekateri bi mogoče radi dobili še kakšno informacijo ali izkušnjo ...
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 14. Maj. 2008 9:07

Sem zasledila da prodajajo v dm-mu,tak da bom probala in se bo videlo kako se bo obneslo.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 14. Maj. 2008 13:08

*purple* napisala si že vsaj 10x,da se ti mooncup/lunette ne zdi v redu,da se ti gravža,da ga ne boš uporabljala,da maš rajši vložke in tampone,... smo nekak dojele tvoje mnenje,se ti ne zdi? če maš pač potrebo po nadaljnjem izražanju tega tvojega stališča, ga pač vsak dan znova napiši,me zadovoljne uporabnice menstrualne skodelice se gremo pa od zdaj naprej v temo vložki ali tamponi zgražat kako lahko to sploh še kdo uporablja
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 15. Maj. 2008 16:51

v primerjavi z mano, ker skodelico naravnost obožujem in je ne morem prehvalit :) namreč imam zelooooo problematično in močno menstruacijo in mi je samo plenica zares pomagala :) :oops:
Tako, da ko sem zvedla za skodelico sem mislila da sem odkrila toplo vodo in imam še vedno tak občutek. :) :D Tako, da sem ful velik prebrala o tem na internetu itd,...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov