Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 05. Maj. 2008 11:07

sam jst res ne štekam, a sm zdej res jst tko 'umazana' al kaj... kr neki ej...

1. nosim bombažne gate
2. menjam jih vsak dan 1x :lol: (razen, če pride do kšnega nepredvidenega dogodka- npr. menstra ipd.)
3. ne nosim sintetičnih gat, ker mi ne sedejo in očitno tut smrdijo :?:
4. ne nosim ščitnikov perila, razen čist na konc menstre, ko mam čist šibek tok
5. tuširam se vsak dan
6. ponoč gat ne nosim

zdej pa ne vem... očitno to kvalificira nekaterim kukr blazno nehigienično in celo smrdeče... drgač pa mam kr dost prjatlc/ov, mislm da bi mi povedal, če bi vohal, da mi iz p*** smrdi... pa tut fant se še ni nikol prtožval, da bi ble kšne čudne vonjave tam spodaj :gruebel:

mater, sm čudna... :lol:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Maj. 2008 11:28

lej, vsak ma pač svoja merila, jst sm svoja predstavla, ti si svoja predstavla.men se pač to ne zdi kul, kar sem povedala in pika konec.
še vednomislm, da bi mogu svak za higieno telesa maksimalno poskrbet, že zarad sebe in zarad drugih, da ne rabmo ovohavat njihovih telesnih vonjav.
sej se kdaj lahko karkoli zgodi, ampak da pa nekateri zignorirajo zanalašč določeno stvar, pač men ni higiensko, sori.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Maj. 2008 11:47

Očitno smo si res različni glede teh telesnih vonjav, ker si upam trdit, da pri vsakodnevnem tuširanju in menjavi spodnjega perila ne smrdim. Ipak ne delam v rudniku, kjer bi 8 ur na dan švicala kot konj.

Sicer pa na splošno ni dobro pretiravat s higieno. Občutek po tuširanju je fajn, ampak lahko pa narediš celo štalo, ker si kožo uničiš s tistimi geli. Potem je pa gadno, ker se je dermatitisa precej zapleteno znebit.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 05. Maj. 2008 12:27

Ah, dej no purple ne pretiravi.Če se vsak dan umiješ in zamenjaš spodnje hlačke nima kej smrdet.Js dnevnih vložkov ne uporabljam in mi prou nč ne smrdi :D.In ne moreš obtožit ženske, ki ne uporablja dnevnih vložkov da je nehigienična.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Maj. 2008 12:44

pa ker del stavka vam tuki ni jasn.Jst pač tko mislm in konc :)
in nism nobenga obtožla da je nehigieničen, rekla sem samo da se men ne zdi to higienično.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 05. Maj. 2008 13:26

jullia_ napisal/-a:Sicer pa na splošno ni dobro pretiravat s higieno. Občutek po tuširanju je fajn, ampak lahko pa narediš celo štalo, ker si kožo uničiš s tistimi geli. Potem je pa gadno, ker se je dermatitisa precej zapleteno znebit.

To je še kako res. Tut glivična vnetja lahko izvirajo iz preveč umivanja- pogosteje, kot od premalo...

Očitno ma purple čist svoja merila higieničnosti. Pa če jo veseli, naj jih ma ;)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Maj. 2008 14:41

*purple* napisal/-a:ja no, sej sm rekla, vsaka ve kako in kaj..sam pač jst tega nebi prenesla nikol.
kaj potem skos gate s sabo noste na šiht pa to? :D

Ne, menjam po potrebi, kakor se mi pac zdi zaradi obcutka. Raje 2x na dan menjam hlacke, ce je treba, kot da si delam dodatne probleme z dnevnimi vlozki, ce dobro vem, da mi ta povzrocajo tezave.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Maj. 2008 14:48

Itak, Purple, smo razumele, da ti ne boš uporabljala mooncupa. :wink:
Kot sem jaz razumela to zadevo, je očitno najbolje vstaviti mooncup pod tušem in potem skoraj ne pride v poštev, da bi kaj kapnilo na hlačke. Idealno bi bilo, da ga potem tudi vsakič sprazniš in ponovno vstaviš pod tušem, če ne gre, bi pa jaz dala po ponovnem vstavljanju kak dnevni vložek (obstajajo taki iz 100% bombaža) za vsak slučaj.

Glede vonja pa - katerekoli dnevne vložke super duper parfumirane, ki kao dihajo in blabla (allways in podobne) sem probala, nastane po par urah neprijeten vonj. Najboljši so bombažni. Enako velja tudi za spodnje perilo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 06. Maj. 2008 16:34

Kika napisal/-a:mater, sm čudna... :lol:

Sam res :D Še dobr da nas je več takih, bomo lahko ustavnovile svoj klub - klub čudnih :lach: :D

ne koala, problem ni resen, kri je se vedno na hlackah. le da se je ne vidi glih...ali pac?

mini vlozki tut obstajajo, ne pa samo temne hlacke

Če bi hotla uporabljat vložke, ne bi uporabljala lončka, se ti ne zdi? Tud mini vložki so iz istih surovin kot njihovi večji bratci, ki pa jih nočem uporabljat. In zato me občasna pikica na hlačkah taprvi dan menstruacije res ne bo ustavla. Jaz to sploh ne smatram za problem, tako da je problem rešen ker to sploh ni :)
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 06. Maj. 2008 19:20

Najbolje, da nekateri začnejo uporabljati še dnevne vložke, ki ščitijo dnevne vložke ... :roll: :rofl:
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 07. Maj. 2008 7:42

jest tud uporabljam dnevne vložke samo na koncu menstre,drugače pa ne.včasih mam malo belega toka,ampak ne smrdi to zdej no.sicer pa je vsakodnevna uporaba dnevnih vložkov idealna za razvoj glivic
Uporabniški avatar
Ledenaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2007
Kraj: Sverige.

Neprebrana objavaNapisal/-a Ledenaa » 07. Maj. 2008 10:02

koala napisal/-a:

Sam res :D Še dobr da nas je več takih, bomo lahko ustavnovile svoj klub - klub čudnih :lach: :D

....

Klub belih gat? :lol:
P.S. jst sm tut notr muahaha^^
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Maj. 2008 12:42

Ledenaa napisal/-a:
koala napisal/-a:

....

Klub belih gat? :lol:
P.S. jst sm tut notr muahaha^^

al pa rdečih :lol:
Catz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Catz » 10. Maj. 2008 8:59

to mi je pa zdej že smešn, da si določeni osebki vzamejo tolk časa pa energije za stvar, ki jim sploh ni všeč :lol: in si potem poiščejo še vse možne razloge, zakaj te stvari ne bodo imeli oziroma uporabljali...zakaj že?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Maj. 2008 21:50

ker v temi o varanju tud 95% uporabnic, govori skozi tristo strani in razglablja, kako jim to ni všeč in tralala.zato, ker je pač to naše mnenje in pač debatiramo še po tej strani in navajamo naša mnenja. :)
mislmi pa da je tema o mooncup-u nasploh in nikjer ne piše da samo za tiste ki jim je to všeč.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov