Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 30. Apr. 2008 16:32

Men tut še kdaj pušča v prvih dneh (zlo mal, dlih kaka kapljica), zato pa uporabljam zraven dnevni vložek za vsak slučaj, še posebi če kam grem (fax...). mi pa tut brez vložka ni panike če kej mim pride, pač se hlačke sleče in umije čimprej, pa nič ne smrdi :P se mi zdi da je pri uporabi samih vložkov dost hujši vonj, ko se kri tam pajsa, ti veselo hodiš, tist se vse nekak premika, vse je mokro...se ti ne zdi *purple*? :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Apr. 2008 19:03

za ven večinoma uporabljam tampone tko da se mi nima kje kej pajsat :wink:
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 02. Maj. 2008 11:39

uspešno sem preživela prvo menstruacijo z lunette,enkrat sem jo mal narobe dala noter pa je mimo priteklo ampak drugače ni panike.pecelj sem kar pustila,oz. sem ga odrezala samo eno četrtinko,ker drugače ne vem kako bi to zadevico spravila ven brez peclja :gruebel: mogoče jo dam prveč globoko noter,samo tudi če jo dam malo nižje,mi potem sama zleze globlje v nožnico.zanima me,če jo lahko perem kar z intimnim milom al moram kupit kakšnega,ki je popolnoma neodišavljeno?
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 03. Maj. 2008 20:11

oh my :eek: ko si predstavljam kak to uporabljat.. am.. bom raje ostala pri tamponih ;D
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 04. Maj. 2008 10:25

Tiste, ki pravite, da vam pušča, vam verjetno ne, ker če bi vam puščala, ne bi bilo samo kapljice. Tko da je to verjetno tisto, kar ostane na stenah nožnice, ker je lonček višje in kar je na stenah nožnice nižje od lončka, se potem izloči, zato je tega tako malo. Ne vem, jaz s tem nimam nekih težav, se mi ne zdi, da bi blo tega tolko, da bi mogla met kakšno posebno zaščito za to, vsaj pri meni je to minimalno. Lahko pa poskuste nosit temnejše hlačke pa bo estetska napaka rešena :wink:

Jaz sem jo včasih prala z navadnim intimnim milom, je bilo ok, zdaj jo pa perem samo z vodo, pa je tudi ok. Sej mislim, da ni tolko problem al je odišavljeno milo ali ne, bolj so pomembne sestavine. Fajn je, da ga ne pereš ravno s kakšno kemijsko bombo od mila. Sicer pa nisem ziher, a lunette milo tudi prodajajo v dmih ali ne?
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 04. Maj. 2008 11:10

aha, in zdaj ce nosis temne hlacke, bo problem resen? :roll:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 04. Maj. 2008 12:49

Kako pa je z uporabo Lunette med spanjem? Vem, da se lahko uporablja tudi takrat, ampak ali ni nič škodljivo?
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 04. Maj. 2008 13:59

missy* napisal/-a:aha, in zdaj ce nosis temne hlacke, bo problem resen? :roll:

:lach: takoj je treba z očmi zavijat. Kaj ti pa ni všeč? Ja, problem je rešen :ja:. Jz uporabim ta trik taprvi dan, ko dobim M in je zadeva rešena veš, ker niso to neke ogromne količine, ki bi špricale naokoli, ampak ena kapljica krvi. :P

Kako pa je z uporabo Lunette med spanjem? Vem, da se lahko uporablja tudi takrat, ampak ali ni nič škodljivo?

Naj ne bi bilo škodljivo, ker ne pride do retrogradnega toka ( da bi šla kri nazaj) zaradi blagega vakuma, ki ga lonček ustvari, ko se odpre.

sploh pa pisanje od nekaterih dekle, da je ne spucajo cel dan Confused nevem no, men se to ne zdi neki higienično.

Vsakemu svoje, sej če bi se ti zdelo bolj higienično, tul skodelico lahko čistiš na 2 uri ali pa na 5 minut, po želji, sam mislm da ni problem v tem. Pač če ti ni, ti ni, in noben te ne sili.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 04. Maj. 2008 16:11

ne koala, problem ni resen, kri je se vedno na hlackah. le da se je ne vidi glih...ali pac?

mini vlozki tut obstajajo, ne pa samo temne hlacke
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 04. Maj. 2008 16:59

men se pa ne zdi tak problem par kaplc na hlačkah... mater, se pogovarjate k ad je pa konc sveta, če se to zgodi- pač jih mal nomočiš, predn jih daš prat in je problem rešen.

zdej je debata zašla v take sterilne vode, kukr da med mescom ko mamo pa razne bele toke in svašta dajemo plenice gor, da ja ne bo kej umazan... kriza, res :roll:

jst si ne dajem ščitnika gor zarad par kaplc krvi, se vseen bol počutm brez. in se tut ne počutm umazano, kukr očitno nekatere... chill, babes ;)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Maj. 2008 21:39

khmm...načeloma se iz začetniških časov, ko sem dobila menstruacijo spomnim tega, da četudi sta bile dve kapljici na spodnjih hlačkah, da se je zadeva vonjala.
sicer pa večinoma itak uporabljam dnevne vložke (in jih tud redno menjavam čez dan)zaradi vseh okoliščin ki se lahko pripetijo in pa intimne robčke vsakič ko grem na wc.Ko imam menstruacijo redno menjavam tampone, sigurno na dve ure ali manj, vložke imam samo doma za ponoči ker tamponi za ponoč niso lih najboljši...skratka nevem, jst pač psokrbim da je čisto vse skupej in ja nekak mi ne gre v glavo, kako ene ne motijo kaplje krvi na spodnjih hlačah.

jst sm mela eno sošolko, kateri je skos smrdel al po scanju al po nevem čem direkt iz lulike in verjemte ni blo prijetno sedet zraven nje in to vohat dan na dan.zato nikdar nebi dopustila, da ma ena miniaturna kapljica kam pade na hlače.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Maj. 2008 21:42

*purple* in kaj naredis z belim tokom? Recimo, da ti dnevni vlozki ne odgovarjajo, ker te drazijo, potem ti preostanejo samo hlacke in, ce imas mocan beli tok, so hlacke le redko ciste, torej se je treba navadit in ne vem kaj bi motile kapljice krvi, podobna storija kot beli tok ... menjas hlacke kolikokrat le gre ali pa imas dnevne vlozke, ce z njimi nimas tezav.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Maj. 2008 21:44

kaj nardim?dnevne učožke uporabljam..nevem, jst jih tud čutm ne, ker so tko majhni.
Če te pa dražijo, potem pa nevem...jst se bi že potrudla da me nebi.Pač nism taka, da bi pustila da mi vse tekočine tečejo po hlačah, sploh če niso bombažne hlače in če je kšna sintetika al pa kej podobnega, zna zlo smrdet, lahko sklepam po švicu ki smrdi trikrat bolj na druge materiale od bombaža.
pač nevem, sej vsaka zase ve.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Maj. 2008 21:46

Saj ravno zato ti povem, da obstajamo tudi punce, ki dnevnih vlozkov ne moremo uporabljati, ker povzrocajo dodatne tezave z vnetji in se bolj pospesujejo izcedek, pri bombaznih hlackah pa nic ne smrdi, jih pac veckrat na dan menjas, da je res svez obcutek ...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Maj. 2008 9:54

ja no, sej sm rekla, vsaka ve kako in kaj..sam pač jst tega nebi prenesla nikol.
kaj potem skos gate s sabo noste na šiht pa to? :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov