Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Apr. 2008 14:43

pa je to uredu da se to prazni samo enkrat na dan četudi je malo menstruacije?
Mislm men je to mal čudn....Nevem no, prazna ali polna, jst bi, če bi jo uporabljala, zihr prala na čimmanj razmika.
Uporabniški avatar
smehec
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 1. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a smehec » 27. Apr. 2008 14:27

tudi pri meni je prišel čas, ko lahko sprobam lunette :) amapk imam en problemček: namreč nisem ziher, da se mi je skodelica popolnoma odprla... najprej sem jo vstavla na en način in se mi sploh ni odprla, pol sem jo pa vstavla na drug način in ko sem s prstom šla okoli nje, ni blo lih popolnoma odprto oziroma nisem ziher da je... drugače je ne čutim, samo nisem ziher da se je odprla... sem pa mela kr nekja težav, da sem jo not spravla... upam, da se bom hitro navadla in ašla pravi način...
Zadnjič spremenil smehec, dne 27. Apr. 2008 20:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne sanjaj svojega življenja. Živi svoje sanje!
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 27. Apr. 2008 14:51

Če se je odprla, lahko preveriš na 2 načina. Greš s prstom okoli nje (to si ti naredila, a se je potem odprla?) ali pa jo "pocukaš." Če jo pocukaš in noče zlahka ven, potem obstaja velika verjetnost, da se je že odprla in postavila v svoj položaj. Mogoče včasih traja kakšno sekundo več, da se odpre, pa bi se ti odprla v vsakem primeru.

Drugače pa tiste, ki imate na začetku malo težav z vstavljanjem in izstavljanjem: ne takoj odnehat. Ne more bit že kar taprvič vse briljantno. Priporočam, da si vzamete zadosti časa, se čimbolj sprostite in ne hitite. Ker je veliko odvisno od tehnike, če se vam pa mudi pa ste živčne boste bolj težko tehnično uspešne :wink: Jaz sem mela tud taprvič mal problemov pa me je bolel pa niti nisem vedla, če bi sploh še probala, ampak se splača malo bolj potrudit, ker ma tolk plusov, da bi mi blo prov grozno, če bi to zamujala :)
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
Uporabniški avatar
smehec
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a smehec » 27. Apr. 2008 14:54

koala hvala za tako hiter odgovor :) sem zaj pocukala pa zgleda da je odprta :) pa tud krvi ni nič na hlačkah, tak da očitno je :)
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 27. Apr. 2008 14:57

Superca.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 29. Apr. 2008 13:22

Ugotovila, sem da skodelico lažje vtaknem in iztaknem :) na wc-škojlki kot pod tušem, ko mi vse drsi,...ali ima še katera podobno izkušnjo? Mogoče preveč počepnem.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 29. Apr. 2008 13:40

jst jo itak stoje z eno nogo na wc-ju...
Uporabniški avatar
smehec
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a smehec » 29. Apr. 2008 20:41

meni pa še kr pušča :( jo že znam vstavit da se odpre (preverim, da grem s prstom okoli in pocukam), ne čutim je in vse je super, samo čez kake 4-5 ur mi začne puščat, lih tolko da se mi pozna flekec na hlačkah... pa ni polna, da bi zaradi tega puščala, ker mam zelo šibko menstruacijo, ko izpraznim je komaj dno skodelice zapolnjeno... kaj naj naredim? naj si večjo skodelico kupim?
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 29. Apr. 2008 21:52

Ja a pa se mogoče vidi da od kje ti pušča?Po repku al kako drgač??Ja mogoče maš pa res premalo pa ti steče čez rob.Kupla sm si,sprobala sm sam čakam še menstruacijo :D
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 29. Apr. 2008 22:26

Meni tud spusca. Sem najprej mislila, da je napacno vstavljena, ampak ni, spusca pa se vedno. Vecje pa ne morem vzet, ker imam Lunette dvojko.
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 30. Apr. 2008 8:12

meni se ponavadi naredi pikica na hlačkah v prvih dneh, ker preko stene priteče na peceljček in zato imam kakšen intimni vložek za tisto pikico. Sicer ne pušča ampak samo tisto kar se scedi po stenah.
Ni se mi pa še zgodilo, da bi ga napolnila čisto do vrha in bi zato puščalo.
Uporabniški avatar
smehec
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a smehec » 30. Apr. 2008 8:46

sej moja skodelica tudi nikoli ni polna, je pa flekec na hlačkah... ne vem od kod priteče, lahko da po stenbah, ker pecllja si nisem odrezala in nisem mogla skodelice poškodovat.. pa tak fajn se mi je zdelo, zdaj mi pa pušča, pa še nekaterim drugim tud... sem kr malo razočarana..
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 30. Apr. 2008 8:59

no če ti samo kapljico spusti, je vse v redu in ne pušča, to se ti samo zdi, ker smo navajeni na tampone, ki so vse vpili. Skodelica, pa preden jo namestiš imaš malo krvave stene in to se medtem ko hodiš, se premikaš malo pocedi po steni to je tista kapljica. (no vsaj jaz si tako predstavljam, ker se je meni tudi čudno zdelo od začetka) zdaj sem se že navadila.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 30. Apr. 2008 11:43

in toliko denarja da bi vrgla stran, potem pa bi mi puscala...sem vedla da bo nekaj z tole mooncup, zato je tudi nisem kupila :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Apr. 2008 12:18

lipgloss napisal/-a:no če ti samo kapljico spusti, je vse v redu in ne pušča, to se ti samo zdi, ker smo navajeni na tampone, ki so vse vpili. Skodelica, pa preden jo namestiš imaš malo krvave stene in to se medtem ko hodiš, se premikaš malo pocedi po steni to je tista kapljica. (no vsaj jaz si tako predstavljam, ker se je meni tudi čudno zdelo od začetka) zdaj sem se že navadila.

ok, ko mam vložke in tampone imam čiste spodnje hlačke, brez raznoraznih kapljic.tko da evo, še en razlog zakaj tega nebi uporabljala.
pa še nekej.Ko vzameš sodelico ven, da jo boš opral in imaš močno menstruacijo, ti ponavadi hitr kej ven priteče in ko ti daš to notr, so sigurno stene izven skodelice že krvave, kar pomeni da se ti očitno tud hlače popacajo.In potem se to zasuši in začne smrdet.
ja, ne lih čista pogruntavščina.sploh pa pisanje od nekaterih dekle, da je ne spucajo cel dan :? nevem no, men se to ne zdi neki higienično.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov