Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 23. Apr. 2008 8:02

Bravo koala od tebe s evedno nekaj novega naučim!!:)

jaz sem stara ze proti 30 letom pa imam lunette 1 - ta malo šalčko. super mi je , ne pušča. Vendar je pri meni enako, tudi ko sem si tampon vstavila in sedaj skodleico, vedno imam na zacečtku občutek, da me lulat. Amapk po parih sekundah ta občutek mine. To je zaradi mehurja...

pri izstavljanju sem tudi jaz se malo lovila, sedaj s ponosom obvladam...:) Vedno ko pa jo izstavim, imam tisti neprijeten občutek, kot pri tamponu, zaradi stene nožnice. Čeprav je to meni zanemarljivo, ker ni boleče, je pa tak smešen skoraj neprijeten feeling.

sem bila pa včeraj v dm btc, pa so hrvati snemali prispevek o skodelicah, zgleda da bodo hrvati tudi tole prodajal...:)
Catz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Catz » 23. Apr. 2008 10:17

no zdej je tud pr men končno prišel trenutek, da dejansko sprobam to zadevo. morm rečt, da se do zdej še nikol nism tolk "veselila" teh kečap dnevov :lol: ja res pol tist občutek, da me tišči lulat, kr hitr zgine. najbrž se med premikanjem šalčka usede na pravo mesto.
kar se tiče velikosti, jz mam 2. velikost, ker so mi to priporočal na sami firmi, ki prodaja lunette. sicer mam bolj šibak tok, sam sm vseen vzela tavelko, pa sm se bala, da me bo mogoče žulila, ker sm bolj suhe postave, ampak je res čist kul, se je glih tko nč ne čuti.
pa za tiste, k jih skrbi, da jim bo zadeva raztegnila stene nožnice...dejansko je šalčka tko mejhna (jz tud nism mela občutka glede velikosti, dokler nism te zadeve dobila v roke), pa glede na to, da so ženski organi oblikovani tako, da spravjo glavico dojenčka ven, pa se pol vrnejo v normaln stanje, bojo zdržal tud skodelico. itak se pa to spreminja tudi v času menstruacije...
bom pa še poročala svoja občutja v naslednjih 5-6 dnevih :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 23. Apr. 2008 12:33

Jst tega pomojem ne bom nikol uporabljala, ker mi misel na to, da morš tisto šalčko pol pucat in prat, ni lih prijetna :? Jst prisegam na tampone, potegneš ven, daš not novga in je.
Catz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Catz » 23. Apr. 2008 13:10

najbrž je blo že kar prevečkrat omenjeno, ampak zgleda, da je treba to vedno znova opozarjat. ta post je namenjen tistim, ki uporabljajo, so začetnice ali nameravajo uporabljati menstrualno skodelico in si med seboj izmenjavajo izkušnje, predloge ter takšne in drugačne informacije. koga briga (res dobesedno) če dotična oseba nikoli ni in nikoli ne bo uporabljala skodelice. :lol: (pa brez zamere)

da se vrnemo nazaj k izvirnemu namenu tega posta. ker tečejo ravno moji prvi dnevi uporabe skodelice, me zanima, v primeru da ta zadeva začne puščat, a pol dejansko spusti vse čez, al samo po kapljicah? poleg tega še nimam občutka kolkšno količino menstruacije jz dnevno "izločim", a je možno, da skodelica še vedno dobro tesni, neglede na to, da je v njej kri že čez rob? nimam še dost izkušenj glede praznenja in vstavljanja skodelice na javnem mestu, pa nočem naredit packarije, ker me trenutno ni doma in me tud še cel dan ne bo (pa da ne bom slučajno purple spravla v nezavest, medtem ko bom s spuščenimi hlačami prala krvavo skodelico :lol: ).
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 23. Apr. 2008 13:21

Ma dej ne glumi, a ne bi smela napisat, če pač povem, da so mi bolš tamponi?! Pa tud se ne zgražam nad to skodelco, vsak nej uporabla, kar mu paše, men pač ne paše :roll: A ti pol pišeš sam v teme, s kerimi se v vsem strinjaš in jih podpiraš?!?
Catz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Catz » 23. Apr. 2008 14:23

talk to the hand... :lol:
so tud odprti posti, kjer se lahk zlajaš na to temo, kaj teb bl paše, kaj pa ti ne.
in ja, jz pišem samo v tiste poste s katerimi se strinjam oziroma so koristne stvari notr (ne pa da prebiram take brezvezne komentarje), če mi kakšna stvar ne paše, pač mnenje zadržim zase...priporočam tako prakso tud teb :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 23. Apr. 2008 14:30

A je s tabo vse ok?! Nikjer v pravilih cosmoforuma nism zasledila, da ne smeš pisat v teme, kjer ti pač izdelk, o katerem se govori, ni všeč, oz. ga ne prakticiraš. Pač napišem svoj mnenje o izdelku, kaj pol?! Lahko se pa pomenš z moderatorkami, če ti kej ne sede!!! Al se bom pa kr jst!
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 23. Apr. 2008 18:20

Catz napisal/-a:ker tečejo ravno moji prvi dnevi uporabe skodelice, me zanima, v primeru da ta zadeva začne puščat, a pol dejansko spusti vse čez, al samo po kapljicah? poleg tega še nimam občutka kolkšno količino menstruacije jz dnevno "izločim", a je možno, da skodelica še vedno dobro tesni, neglede na to, da je v njej kri že čez rob? nimam še dost izkušenj glede praznenja in vstavljanja skodelice na javnem mestu, pa nočem naredit packarije, ker me trenutno ni doma in me tud še cel dan ne bo

sam to bi lah bil po moje resen problem, če bi se ti napolnila čez rob... sicer mislim, da za to ni veliko šans, glede na to, da je volumen skodelice tak, da drži skoraj polovico povprečno izločene krvi na menstro al pa še več. če bi se ti pa to zgodilo, bi pa mela resno packarijo pri izstavljanju, tko da ti priporočam, da mal sprobaš prej kok toka se ti nabere v določenem času.
Catz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Catz » 24. Apr. 2008 7:43

no ja, sm tud jz ugotovila, da se mi je skodelica v celotnem dnevu napolnila manj kot 1/4...torej je bil moj strah odveč. hvala za izčrpne informacije. in zaenkrat mam same pozitivne izkušnje :D se bo kr obdržala tale zadevica pr meni :razz:
še eno vprašanje: a vse pristrižete pecelj? mene je tolk motil, da sm ga v celoti odrezala, pa upam, da ne bom mela pol problemov z izstavljanjem, itd...
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 24. Apr. 2008 9:32

jest sm tud včerej kupila to čudo in za spremembo komaj čakam menstruacijo.na srečo jo dobim že v ponedeljek
vzela sm pa tamalo lunette,ker se me zdi da je tavelika res velika,poleg tega mam jest dost šibko menstruacijo pa tud ginekologinja mi je rekla da sm precej ozka spodaj.bomo videl
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 24. Apr. 2008 9:51

Punce, jaz imam celo tako močno, da se mi že v 5 urah napolni, včeraj sploh nisem mogla verjet, ko sem se tuširala je bila samo kri povsod sem se kar malo ustrašla :roll:
hvala bogu sem vzela veliko Lunette in se spomnim, ko sem mogla na vsako uro menjat tampone z vložki vred,... Če je še kakšna taka naj se javi, ker se mi zdi da sem edina, ki skoraj izkrvavim v teh dneh. :oops: Problem, pri tako močni menstruaciji je v tem, da so stene nožnice tako krvave, da je treba imeti intimni vložek za vsak slučaj, ker tista kri, ki je ostala na stenah in se ni ujela v skodelico pride po peclju malo na hlačke.
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 24. Apr. 2008 9:56

A to zadevo pri ginekologu dobiš al v lekarni?
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 24. Apr. 2008 9:57

v dm-u,lahko pa naročiš po netu
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 24. Apr. 2008 10:00

Aha, hvala.
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 25. Apr. 2008 10:54

Lipgloss jaz imam tako malo menstruacije da si mojo ta malo Lunettko izpraznim samo enkrat na dan in to vedno zato tudi doma...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov