Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Hvala ti za tako izčrpen odgovor...
Sem mislila, da je tisti lonček, ki ga imaš ti kaj boljši ali pa kaj....tako, da ga bom kupila kar v DM-u in ga pri naslednji menstruaciji tudi poskusila
Upam, da mi uspe...
Seveda vam pa sporočim občutke...upam, da nebom imela prevelikih problemov pri vstavljanju
Sem mislila, da je tisti lonček, ki ga imaš ti kaj boljši ali pa kaj....tako, da ga bom kupila kar v DM-u in ga pri naslednji menstruaciji tudi poskusila
Upam, da mi uspe...
Seveda vam pa sporočim občutke...upam, da nebom imela prevelikih problemov pri vstavljanju
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
pri vstavljanju niti ni problemov, morš pa najt princip pr izstavljanju sm se kr namatrala, sploh nism pričakovala, da mam lah probleme sej zdej sm se pa že navadla in najda svojo tehniko. prvi občutki pa so super. sploh zdej, ko sem še pecelj odrezala, da me ne moti več.
vse, ki vas je skrbelo, da se jo čuti, ker leži nižje v nožnici: jaz sem bila prav šokirana, ker sem pričakovala, da jo bom čutila tko ko tampon, če ni zadost globoko. pa je sploh ne čutiš nič.
res pa je, da to ni lih za nemarne punce: si je treba kar lepo roke umivat- pa skodelico seveda tudi. ampak po moje se bom kr navadla
vse, ki vas je skrbelo, da se jo čuti, ker leži nižje v nožnici: jaz sem bila prav šokirana, ker sem pričakovala, da jo bom čutila tko ko tampon, če ni zadost globoko. pa je sploh ne čutiš nič.
res pa je, da to ni lih za nemarne punce: si je treba kar lepo roke umivat- pa skodelico seveda tudi. ampak po moje se bom kr navadla
- all*starka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2007
honeydew napisal/-a:
Menstrualna kri je drugače sterilna. Sej to je plastika halo!
sterilnost je odsotnost vseh živih organizmov (mikroorganizmov in njihovih spor)! steriliziraš s segrevanjem nad 100 stopin določen čas in v trenutku, ko ta steriliziran predmet pride v stik z zrakom ne moreš več govoriti o sterilnosti.
telo in kar je povezano z njim absolutno ni sterilno!!
da ne bo OT:
jst zaenkrat še zbiram pogum za Lunette. mislim pa da bom kr kmalu poskusla s tem "čudom" ker ga vse tok hvalte!
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Dejte prosim še napisat to...
Pač iz lončka se vsebina izlije se umije z vodo in kaj potem? Obrišete lonček s katerimi robčki, da ga razkužite?
S sterilnimi? Al kako?
Imate kako tako tekočino?
Pač iz lončka se vsebina izlije se umije z vodo in kaj potem? Obrišete lonček s katerimi robčki, da ga razkužite?
S sterilnimi? Al kako?
Imate kako tako tekočino?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
No, glede na to, da ste slikce za vstavljanje že poslale, bi pa prosila še kak nasvet za odstranjevanje skodelice, ker je mene ful bolel, pa sm jo stisnla. Ne vem, kaj sm narobe delala.
TNX
Aja pa res bi prosila, da še mal napišete o velikostih. Tiste, ki ste nad 20 in imate malo velikost. Kako se obnese? Ker se mi zdi, da je vseeno malo široka tavelka zame. Pa še šibek tok mam. Sam kolk procentualno se pol pojavlja, da kje pušča, da ne tesni dobr??
LP
TNX
Aja pa res bi prosila, da še mal napišete o velikostih. Tiste, ki ste nad 20 in imate malo velikost. Kako se obnese? Ker se mi zdi, da je vseeno malo široka tavelka zame. Pa še šibek tok mam. Sam kolk procentualno se pol pojavlja, da kje pušča, da ne tesni dobr??
LP
-
lipgloss - Debatorica
- Na forumu od: 24. 9. 2007
najprej primem za pecelj, potem s palcem in kazalcem stisnem dno skodelice, ki je ob ustju, in potem malo stisnem mišice kot da bi se napenjala in ti kar sama skoči ven, tako da se kar sliši kako se sprosti vakum in nato skodelico vedno bolj zagrabim, (zložim na pol) dokler ne pridem do konca -roba skodelice, potem gre kar samo – samo sproščen moraš bit in ne boli.
-
Kika - Cosmopolitanka
ja jst mam podoben način izstavljanja kot lipgloss- v bistvu stiskam vaginalne mišice na ven, tko da najprej lunette dobro zagrabim in potem še par stiskov, pa je zunaj. pa prov nič ne boli
drgač mam pa jst ta malo (stara sm 22), pa je čist zadost za mene, ker ful nimam močne menstre. mam prej bol švohno pa niiiiič ne pušča, to pa res ne. glede tega nimaš kej za skrbet...
drgač mam pa jst ta malo (stara sm 22), pa je čist zadost za mene, ker ful nimam močne menstre. mam prej bol švohno pa niiiiič ne pušča, to pa res ne. glede tega nimaš kej za skrbet...
- Catz
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2008
ker sm še nova v teji zadevi, sm dans na "suh" sprobala skodelico, da osvojim tehnike vstavljanja, različnih položajev in izstavljanja. ampak se mi vedno zgodi, ko je vstavljena, da me prime lulat, čeprav mam skor prazn mehur...a je to normalno, al mam skodelico v napačnem položaju, ker ne bi rada vsake pou ure visela na wc-ju za brez veze....?
-
Kika - Cosmopolitanka
mene nč lulat. možno, da jo maš previsoko?
v navodilih piše, da mora vsaka poiskat svoj idealen položaj, v katerem je ne čutiš. jaz sm si jo enkrat dala mal previsoko in mi je neki čudno prtiskala, da me je v določenih položajih telesa rahlo zabolel. tko da jo mam praktično čist na začetku nožnice- pustim jo, da se sama razpre, ko ima dost prostora in to je to
v navodilih piše, da mora vsaka poiskat svoj idealen položaj, v katerem je ne čutiš. jaz sm si jo enkrat dala mal previsoko in mi je neki čudno prtiskala, da me je v določenih položajih telesa rahlo zabolel. tko da jo mam praktično čist na začetku nožnice- pustim jo, da se sama razpre, ko ima dost prostora in to je to
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
Catz, je možno, da je razlog, da te prime lulat, ko ga vstaviš, samo v glavi? Mene je bilo pred prvim odstranjevanjem namreč strah, da ga ne bom dobila ven in sem imela zaradi tega veliko večje težave, kot bi jih imela, če bi bila sproščena.
Če lahko izključiš to možnost, potem mora biti odvisno od položaja, v katerem je. Si mogoče poskusila večkrat, pa je potem uspelo brez tiščanja? Jaz ga vstavljam tako, da ga pustim, se odpre, ko je toliko vstavljen, da se že odpre v notranjosti nožnice in ga potem potisnem malo više. Mogoče poskusi tako, če ti bo lažje, ker v vseh navodilih drugače piše, da ga vstaviš in potem počakaš, da se odpre tam, kjer je.
Glede steriliziranja: vedno so tudi polemike na to temo. Nekateri pravijo, da je dovolj milo in voda, drugi alkohol, tretji tekočine od proizvajalcev lončkov, četrti raztopine za steriliziranje, peti prekuhavanje. Alkohol in prekuhavanje lonček ne uničita spor in virusov, tako da ne sterilizirata, temveč dezinficirata. Sterilizacija bi pomenila, da je lonček po njej antiseptičen. To bi lahko dosegli, če bi lonček čistili v avtoklavu, ki sterilizira zaradi pritiska in vročine hkrati. Ampak lončka sploh ni potrebno sterilizirat, ker ga ponavadi uporablja le ena oseba. Tako da, si mora vsaka najti svojo metodo čiščenja oz. dezinficiranja. Je pa bilo drugje že govora tudi o tem, da alkohol poškoduje silikon.
Če lahko izključiš to možnost, potem mora biti odvisno od položaja, v katerem je. Si mogoče poskusila večkrat, pa je potem uspelo brez tiščanja? Jaz ga vstavljam tako, da ga pustim, se odpre, ko je toliko vstavljen, da se že odpre v notranjosti nožnice in ga potem potisnem malo više. Mogoče poskusi tako, če ti bo lažje, ker v vseh navodilih drugače piše, da ga vstaviš in potem počakaš, da se odpre tam, kjer je.
Glede steriliziranja: vedno so tudi polemike na to temo. Nekateri pravijo, da je dovolj milo in voda, drugi alkohol, tretji tekočine od proizvajalcev lončkov, četrti raztopine za steriliziranje, peti prekuhavanje. Alkohol in prekuhavanje lonček ne uničita spor in virusov, tako da ne sterilizirata, temveč dezinficirata. Sterilizacija bi pomenila, da je lonček po njej antiseptičen. To bi lahko dosegli, če bi lonček čistili v avtoklavu, ki sterilizira zaradi pritiska in vročine hkrati. Ampak lončka sploh ni potrebno sterilizirat, ker ga ponavadi uporablja le ena oseba. Tako da, si mora vsaka najti svojo metodo čiščenja oz. dezinficiranja. Je pa bilo drugje že govora tudi o tem, da alkohol poškoduje silikon.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Pa sej z antiseptičnostjo pomoje ni treba pretiravat. Itak se to lahko 100% doseže samo v neprodušno zaprtem laboratoriju, kjer ni šanse, da ti iz lufta kakšen mikrob prileti direktno na šalčko in te fenta (hecam se). Pomoje, če ga redno umivaš in prekuhavaš, da ne bi smelo bit panike.
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
Saj vem, ni treba kupit avtoklava in živet v neprodušno zaprtem mehurčku hotela sem samo pokazat na napačno uporabo termina sterilnost, ker je res splošno narobe uporabljen. Tudi prekuhavanje oz. sam proces je mogoče bolj za to, da se ženske in punce, ki se bojijo bakterij, bolj sprostijo pri uporabi lončkov. Ker silikon ni primerno gojišče za mikrobe in tudi, če ni popolnoma sterilen, ne podpira njihove rasti, tako da dvomim da bakterije počakajo na suhem silikonu cel mesec.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov