Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Mimi_M napisal/-a:ja ampak jaz vidim to kot posledico tega, da so o vsem skupaj premalo informirane, čist premal si o tem preberejo, vidijo samo nekaj, kar si vstaviš notr in kjer se potem kri nabira;
jaz sem ful ful prebrala o tem na netu, predvsem pa sama itredno pozitivna mnenja uporabnic Z IZKUŠNJAMI; drugo za mene ne šteje,
so mi pa komentarji v stilu kok je to nagravžno po pravici povedano smešni
zakaj bi bla pa premalo informirana o določeni zadevi ki mi je že na pogled totalno nevšečna?
Mislm nevem nimam nč proti da katerakoli kej tazga nosi in uporablja, ampak ko vidim eno ženšče da si bo to svojo skodelico prala v kakšen lijaku javnega stranišča, takrat se mi pa zna precej odpet.tako, kot se mi zna odpet če opazim kakšno ki svojega okrvavljenega vložka ne zavije v papir in vrže smeti oziroma tampona.sam take stvari težko opazim ker se dogajajo za zaklenjenimi vrati wc-ja, ampak da bi pa kšna v lijaku prala tole, pa res nebi prenesla.
in že zarad tega ker vem kako pujstaste inbrez vsakeršnih manir so ene ženske, ki delajo naokoli samo svinjarijo!Če želite nost te azdeve jih osite tako, da drugi tega ne vemo in ne gledamo.mene pa res ne zanima kako to zgleda, da morm od enga ženščeta to gledat tam kjer si bom roke umivala.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Purple punce so že neštetokrat povedale, da jih NE perejo nad umivalniki v javnih straniščih. Poleg tega tudi ne verjamem, da bi takoimenovane packe uporabljale mooncup, ker bi se jim zdelo preveč dela z njim.
Spoštujem tvoje mnenje, da ti zadevca niti malo ne diši, vendar morš bit o stvari dobro informiran, da lahko argumentiraš, zakaj ti neka stvar ni všeč.
Spoštujem tvoje mnenje, da ti zadevca niti malo ne diši, vendar morš bit o stvari dobro informiran, da lahko argumentiraš, zakaj ti neka stvar ni všeč.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
*purple* - Cosmopsiho
ja punce tukaj, kaj pa druge punce?tukej so tud punce higienične oh in sploh, ko paprideš na javni wc se pa vidi kakšno higieno imajo nekatere ženske, da še školjke ki jo poščijejo ne morjo obrisat.skratka o higieni žensk bi še lahko razglabljal in jst nobeni nč ne zaupam, da pa ona ni taka, ker videno dokazuje drugače.tko da jst tle nism nč kejpreveč zaupljiva, sploh v kolikor se mooncup, bolj konkretno razvije in začne uporabljat.
Hočeš vedet razloge?prvi razlog vsekakor to, da nebi bila s tem sproščena, drugi da mi nikakor ni v veselje spirat s flaško po wcjih skodelce, tretji razlog, da mi nekak ni tak način nabiranja moje menstrualne krvi v skodelci všeč.Informacij mam zadost, sam če mi ne sede mi ne sede in močno dvomim da mi kdaj bo.nism pa nč rekla čez tiste katere jih uporaljajo, sam da mi ne pere tega pred očmi!
Hočeš vedet razloge?prvi razlog vsekakor to, da nebi bila s tem sproščena, drugi da mi nikakor ni v veselje spirat s flaško po wcjih skodelce, tretji razlog, da mi nekak ni tak način nabiranja moje menstrualne krvi v skodelci všeč.Informacij mam zadost, sam če mi ne sede mi ne sede in močno dvomim da mi kdaj bo.nism pa nč rekla čez tiste katere jih uporaljajo, sam da mi ne pere tega pred očmi!
-
freaky - Kofetarica
Packe bojo zmer. Nesmisel je reč, da če se bo mooncup razširil, da bo pa še več pack. Tko kot sm že rekla, dvomim da bi se ženske, ki še zdaj ne morjo pospravt za sabo na stranišču, sploh odločile za skodelco, ker bi jim (predvidevam) predstavljala dodatno delo. Vložek lahk sam odlepiš in ga pustiš tam, kjer pade. Uf, skodelco je treba pa še oprat.
Tko kot ti ne morš zaupat, da ne bojo počele tega, tud js ne morm teb, da res use pospraviš za sabo. Samo za primerjavo
Tko kot ti ne morš zaupat, da ne bojo počele tega, tud js ne morm teb, da res use pospraviš za sabo. Samo za primerjavo
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
*purple* napisal/-a:tukej so tud punce higienične oh in sploh, ko paprideš na javni wc se pa vidi kakšno higieno imajo nekatere ženske, da še školjke ki jo poščijejo ne morjo obrisat.
Fej ja... Žal sem velika uporabnica javnih wcjev (wc na faksu in lokalih) in se vedno znova zgrašam nad vsemi tistimi "poscanimi" dilami - predvidevam da je to posledica neuporabe wc papirja pri lulanju .
Glede mooncupa sem pa sama kar navdušena, samo da malo bolj poseže na slovenski trg (da pri nas postane malo bolj moderen ) pa bom najbrž tudi sama srečna lastnica le-tega. Tamponi naj bi bili menda strupeni, vložki pa tudi vedno niso najbolj udobni. Vsekakor ima vse pozitivne in negativne lastnosti.
Sem pa nekje brala, da niti ni nujno to splakovati, da naj bi že intimen robček lahko (za silo?) očistil zadevo...
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
*purple* napisal/-a: sam da mi ne pere tega pred očmi!
purple, jaz mislim, da tega ne boš doživela , ker si ne predstavljam, kako bi katerakoli punca to prišla oprat ven med ostale nad umivalnik s hlačkami pod koleni oz. z ničemer v nožnici, ko ima pa vendar menstruacijo??
Ne vem, mene prav malo briga, kaj delajo druge, mene ful ful firbec matra, da to probam in vam potem vsa navdušena povem svoje izkušnje...
-
*purple* - Cosmopsiho
jah nevem, bi se že kšna kako znajdla da bi men zagrenila žiulenje
sicer pa kako pa spelješ to če maš ful močno M in potem pereš to na wcju, sej ti kaplja po hlačah?
fraky, kaj pa veš kok pack bo.jst jih z leti ne opažam čist nč manj, kvečjemu res vsak wc poscan
zaupaš ali ne, jst sama pri seb vem.vem pa tud kašne svinjarije okol gledam
sicer pa kako pa spelješ to če maš ful močno M in potem pereš to na wcju, sej ti kaplja po hlačah?
fraky, kaj pa veš kok pack bo.jst jih z leti ne opažam čist nč manj, kvečjemu res vsak wc poscan
zaupaš ali ne, jst sama pri seb vem.vem pa tud kašne svinjarije okol gledam
-
freaky - Kofetarica
Packe bodo ostale, pa ne zaradi mooncupa, tudi ne zaradi vložkov in tamponov, temveč zaradi miselnosti. Tega ne moreš spremenit.
Js zaupam, če mi nekdo reče, da pospravi za sabo, ker ne vidim razloga, da bi kirkol lagal, prav tako zaupam puncam, da za sabo v wc-jih ne puščajo luže krvi. Sj če lažejo, lažejo same seb, js se poscanemu wc-ju enostvano odmaknem in ob tem nč ne trpim (no razen to, da moram malo bolj zdržat do naslednjega čistega wc-ja ).
Js zaupam, če mi nekdo reče, da pospravi za sabo, ker ne vidim razloga, da bi kirkol lagal, prav tako zaupam puncam, da za sabo v wc-jih ne puščajo luže krvi. Sj če lažejo, lažejo same seb, js se poscanemu wc-ju enostvano odmaknem in ob tem nč ne trpim (no razen to, da moram malo bolj zdržat do naslednjega čistega wc-ja ).
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Bu-hu, tiste k so packe, bodo packe s tole zadeuco, s tamponi al pa z uložki, tiste k nismo, ne bomo ne s tem, ne s tamponi, ne z uložki. Simple as that.
In ja, zagotou tega ne bo nobena spirala pa razkužvala u jaunih vecejih. Predusm iz (ne)praktičnih razlogu, ne tok zarad groze in strahu, da bo lih Purple za sosednjim umivalnikom.
Js vem, da bi (če bi se spraula u uporabo tele pogruntauščine in šla nekam, kjer bi vedla, da ni možnosti za normalno umivanje) u prvih dveh dneh, k mam mal močnejšo menstruacijo, še zmer raj posegla po tampončkih (čeprou me je u "tistih dneh" u usakem primeru groza jaunih vecejeu, sploh tistih po lokalih in štacunah). In če zadeva lahko dl cajta (u primerjavi s tamponi) not stoji, ne da bi se povečala možnost za kšn unetje, pol sploh ne bi blo panike.
In ja, zagotou tega ne bo nobena spirala pa razkužvala u jaunih vecejih. Predusm iz (ne)praktičnih razlogu, ne tok zarad groze in strahu, da bo lih Purple za sosednjim umivalnikom.
Js vem, da bi (če bi se spraula u uporabo tele pogruntauščine in šla nekam, kjer bi vedla, da ni možnosti za normalno umivanje) u prvih dveh dneh, k mam mal močnejšo menstruacijo, še zmer raj posegla po tampončkih (čeprou me je u "tistih dneh" u usakem primeru groza jaunih vecejeu, sploh tistih po lokalih in štacunah). In če zadeva lahko dl cajta (u primerjavi s tamponi) not stoji, ne da bi se povečala možnost za kšn unetje, pol sploh ne bi blo panike.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
evo jst sm si tut zdej kupla svojo lunette. zdej je pa sam še treba počakat na šanso, da jo uporabim
se pa veselim predvsem prednosti glede neizsuševanja nožnice in tega, da ne vpliva na vnetja.
bom pa poročala o mojih občutkih
ena gor je sprašvala pa glede čiščenja (sem se informirala direkt iz davodil ): ja, v sili se obriše samo z dezinfekcijskimi robčki ali pa splakne s flaško nad vecejem. drugače pa se jo spere najprej z mrzlo in pol s toplo in z malo blagega mila, če imaš pač možnost.
se pa veselim predvsem prednosti glede neizsuševanja nožnice in tega, da ne vpliva na vnetja.
bom pa poročala o mojih občutkih
ena gor je sprašvala pa glede čiščenja (sem se informirala direkt iz davodil ): ja, v sili se obriše samo z dezinfekcijskimi robčki ali pa splakne s flaško nad vecejem. drugače pa se jo spere najprej z mrzlo in pol s toplo in z malo blagega mila, če imaš pač možnost.
-
mgerdevi - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2007
to z javnimi wc-ji se popolnoma strinjam.....zato pa raje če ni taka nuja potrpim pa grem potem doma....sam če je sila je sila...
tko da js res ne vem kaj si mislijo te ženske "ah sej bodo drugi pospravljal" al kaj? mislim če niti za seboj ne more pospravit potem pa res ne vem....pa očitno pozabjo da je tam velik bakterij in da s tem tudi same dodajo še neki le teh...joj
tko da js res ne vem kaj si mislijo te ženske "ah sej bodo drugi pospravljal" al kaj? mislim če niti za seboj ne more pospravit potem pa res ne vem....pa očitno pozabjo da je tam velik bakterij in da s tem tudi same dodajo še neki le teh...joj
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Mene tudi vedno bolj mika tale zadevščna
Sem pa danes kolegici omenila.. pa mi je rekla, da to ni vredu & da ji je med drugim tud ginekologinja rekla da ni tak fajn to pa kao, da med drugim ni tak fajn ker se čuti
Zdej nevem.. al je res kaj na tem (čeprav dvomim), al je bla pa spet samo v elementu pametovanja
Js buča sem pa seveda pozabila vprašat svojo ginekologinjo v petek za mnenje, ko sem bla ravno pri njej na pregledu
Sem pa danes kolegici omenila.. pa mi je rekla, da to ni vredu & da ji je med drugim tud ginekologinja rekla da ni tak fajn to pa kao, da med drugim ni tak fajn ker se čuti
Zdej nevem.. al je res kaj na tem (čeprav dvomim), al je bla pa spet samo v elementu pametovanja
Js buča sem pa seveda pozabila vprašat svojo ginekologinjo v petek za mnenje, ko sem bla ravno pri njej na pregledu
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kaychee napisal/-a:Dons sm preverla v DM-u v Kranju - nimajo še tega in sploh ne vejo, kdaj dobijo. Poleg tega sm mogla dvakrat rečt, pa še to me je pol kr neki časa mal čudn gledala...
V katerem dmu?
Qulandija ali pri busni?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
Tigi napisal/-a:Kaychee napisal/-a:Dons sm preverla v DM-u v Kranju - nimajo še tega in sploh ne vejo, kdaj dobijo. Poleg tega sm mogla dvakrat rečt, pa še to me je pol kr neki časa mal čudn gledala...
V katerem dmu?
Qulandija ali pri busni?
Bla sm v Qlandiji sam je rekla, da sploh ne ve, kdaj bojo dobil... K da je to iz lune...
Purple - a si ti že kdaj vidla kako žensko, ki si je tampon vstavljala pred lijakom na javnem wcju?! Ker men je to ista primerjava, kot pa tvoje pranje lunette v lijaku. Valda vse te zadeve - ko menjaš vložek, tampon, lunette ... opraviš za zaprtimi vrati stranišča...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov