Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Catz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Catz » 28. Mar. 2008 16:21

mam tak občutek, kot da sm ena redkih, ki ni sedela na ušesih pri urah biologije. to se tiče tega, da se skodelico očisti in pospravi do naslednje uporabe. če še ne veste, nobena bakterija ne preživi v suhem okolju, sploh pa ne po šok terapiji z vročo vodo al pa dezinfekcijskimi krpami. v primeru če bi preživela, pa zagotovo ne uide nežni a vseeno smrtonosni kislini naše "šiške". dioksin pa ni bakterija, ampak je strup, proti kateremu se naš imunski sistem ne more boriti!!!
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 01. Apr. 2008 11:12

Evo punce jaz sedaj lunette uporabljam natanko 4 dan..lovila sem se dva dneva k strela res, samo ko imam to vsebi, se ne more primerjat s tamponom, dejansko sploh ne čutim da imam tole v sebi, ko sem tampon če ne drugega nujno mogla zamenjat vsaj po lulanju. Po občutkih res ni primerjave...

Sedaj si jaz vstavljam notri drugače kot je v navodilih. jaz prepognem navznoter in navzdol polovico roba , spodaj skupaj stisnem tako da je v špico, v taki postavitvi takoj vstavim v nožnico in se tudi takoj sama vakumsko odpre. Pecelj je mene motil in sem ga odrezala, tako da je sedaj dolg 0,5 cm. Vzela sem size 1, ker ima švoh menstruacijo in že tako ozke boke.

Hm razlika v mooncupu in lunette je meni bila po inetrnetu, da je lunette novejša in iz nadgrajenega medicinskega silikona, pa bolj nežne robove ime na pogled. Nekje celo piše da je lunette mehkejša ....(to zadnje sem brala, mooncupa nisem nikoli videla razen na netu)-....

ekola jaz sem punce zadovoljna, mogoče malo več potrebe da sem dva dneva zadevo kolikortoliko osvojila, samo ni primerjave po občutki tega medicinskega silikona, ki se prileže nožnici...res boljši feeling kot tampon...
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 01. Apr. 2008 15:26

Lih dons je člank o tem v Oni. Sam nism uspela prebrat, ker je sodelavka splela revijo :? .
Kakorkoli, zih zdej že več vem zarad vaših izkušenj na forumu, sam sama si je ne upam še sprobat, da mi ne bi pol čakala v omari, ker mam enostavno že s tamponi kdaj probleme :?
Catz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Catz » 01. Apr. 2008 20:36

jz sm pa ravno dans dobila svojo skodelico, večje velikosti. pa mam menstruacijo glih na koncu, tko da ta mesec še ne bom mela kej velik izkušenj iz tega. vseeno pa sm jo dans že poskusila in je občutek zaenkrat fenomenalen...nobenga trakca, nobenga suhga občutka, zaenkrat mi tud pecelj ne dela preglavic...tamponom in vložkom je pri meni odklenkalo
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 01. Apr. 2008 20:48

kje pa se to kupi?
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 01. Apr. 2008 22:00

v DM, za malenkost več kot 30 €
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 02. Apr. 2008 9:33

Uh to bom tud jst definitivno probala.. že tako ful slabo prenašam vložke in tampone :(

kako pa zgleda, ko si to skodelico ven daješ.. a je kaj packarije/boli?
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 02. Apr. 2008 9:48

Jaz sem imela ista vprašanja :) skodelico daš tako preprosto ven da ti kasneje sploh ni jasno, da lahko en štor kot sem jaz vse to tako profi vstavi in izstavi :) .

najprej skodelica je pozicionirana bolj na dnu nožnice, tako da jo lahko z dvemi prsti ob ustju primeš in stisneš skupaj tako, da se vakuum sprosti in jo lažje potegneš ven. Ker je ravno prav mehka, se ne more kar polit in tudi okoli ni vse krvavo, ker se kri nabira v skodelico in ne okoli nje ali vsepovprek. Kar pomeni da je zunanjost skodelice pravzaprav čista. Na vem no če ne probaš, ne veš.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 02. Apr. 2008 10:48

jz sm zdle prvič slišala za tole, ste me pa prepričale, si bom verjetn tud jz to omislila, ker mi grejo vložki neznansko na živce, tamponov pa ne uporabljam.

mam pa eno vprašanje. rada bi ga kupila še za mami, samo ona ima res močno močno menstruacijo, tako da si na pou ure menja vložk v prvih dneh.
a če uzamem največiga bo zdržal to?
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 02. Apr. 2008 12:04

*zeljka* napisal/-a:a če uzamem največiga bo zdržal to?

sej itak nimaš druge izbire. če ji ustreza pa kok dolg drži, bo pa itak vidla ona sama ;)
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 02. Apr. 2008 12:18

A v DMu so jih že dobili? Joj prav vesela sem, da končno obstaja alternativa vložkom in tamponom.. jst jih prav ne morem več!
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 02. Apr. 2008 12:26

Kika napisal/-a:
*zeljka* napisal/-a:a če uzamem največiga bo zdržal to?

sej itak nimaš druge izbire. če ji ustreza pa kok dolg drži, bo pa itak vidla ona sama ;)

sj vem ja, sam sm misnla če ma kera ful močno pa da uporabla to skodelico, da ne bi za brez veze kupovala.
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 02. Apr. 2008 13:47

Moja prijateljica ima ful močno in si skodelico prazne na 2 ure. Ima pa zato size 2.

Drugače pa so te skodelice po vseh trgovinah dm sedaj, sem danes sla kupit se eno za mojo sestrico.
Uporabniški avatar
Sinamore
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Sinamore » 02. Apr. 2008 17:45

Tudi jaz sem si kupila Lunette in sem zelo zadovoljna. Edino kar je me moti je pecelj. :? Me malo tišči. Naj si ga odrežem ali si moram še bolj noter potisnit? Hvala za odgovore. :) LP
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 02. Apr. 2008 18:27

OK dej sm pa res že firbčna :D
Ampak a je kera mela prej težave že pr tamponih si ji težko not dobit? K mam na čase mal težav s tem in zato mi ni jasn ... ker je lunette iz gume ane in je mehka skodelca ... Enostavno kako se jo notr spravi?? A je zarad tega, ker se prepogne pol tolk bl "trda", da ni problem v nožnico porint al kako?
A se dobi navodila kaka zravn k me tole vse bolj matra, da bi kupla, pa si res ne upam ... :?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]