Mooncup
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lipgloss - Debatorica
- Na forumu od: 24. 9. 2007
No jaz sem sicer srečna uporabnica Lunett-a in moram priznat, da se mi zdi nemogoce, da bi si skodelico umivala v lijaku javnega WC-ja , saj jo moram še istočano vstavit nazaj v nožnico, razen, če bi iz WC-ja prišla z odpetimi hlačami do kolen in Lunette po umitju vstavila nazaj kar pred lijakom
Zabavna scena ! moram priznat
Najmanjši problem, je umiti skodelico z vodo iz plastenjke kar v wc školjko in to je to.
Bilo bi lepo, če menstruacije ne bilo!
Zabavna scena ! moram priznat
Najmanjši problem, je umiti skodelico z vodo iz plastenjke kar v wc školjko in to je to.
Bilo bi lepo, če menstruacije ne bilo!
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
prvič slišm .... zadeva se mi zdi zanimiva, čeprov mi ni glih jasn, kako to funkcionira. zaenkrat ostajam pri tamponih
-
Tinchka - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 11. 2005
- Kraj: ŠpG/LJ
Sej maš pa lahko dve te skodelce, eno čisto maš s sabo, pol pa sam zamenjaš. Verjamem pa, da je najbrž malo ogabno pol tisto ta umazano nosit okoli. Bi jo mogla pač nekam lepo zavit pa spravit tako, da je ne bi mogla na primer po nesreči izvlečt iz torbice ko bi hotla denarnico vzet
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
-
Schmetterling - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2007
meni se pa zdi ta zadeva bolj higienična ko tamponi... zadnič sm bla na enmu javnmu wc-ju in sm opazla na steni nalepko-reklamo za mooncup, potem sem šla pa na net pogledat to spletno stran in se mi zdi kr zdravo. edin še zmer ne dojamem, čeprov sm prebrala odgovor) kako da se to ne zlije nazaj če si v vodoravnem polžaju; to me mal moti... a lahko katera pove, kako je s tem... drugač bi pa mela, samo mal sem še skeptična...
-
koala - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
Bom probala odgovorit na tvoje vprašanje. Če gem kar od začetka. Ko uporabljaš skodelico, jo najprej prepogneš, potem vstaviš in potem se tisti "obroč" zgoraj odpre. Pri tem se naredi, ne najdem pravega izraza, angl. "suction", ki pomaga mišicam nožnice držati mooncup in preprečuje, da bi zdrsel ven, ga drži na mestu. Zaradi sukcije v sebi obdrži vsebino. Ko se zjutraj zbudiš in če ga greš takoj izpraznit, vidiš, da ni prazen. Ker če bi se tekočina vračala nazaj v telooz. maternico, bi to pomenilo, da bi spet trajalo, da se izloči, ne pa da se v tistem času od postelje do wcja v momentu napolni.
Drugače se verjetno "suction" sliši ne preveč lepo, ampak je blag, da ne bo pomote. Se pravi, če hočeš odstanit skodelico in jo hočeš samo potegnit ven, boš čutila odpor ravno zaradi tega pojava. Potem pa skodelico uščipneš oz. stisneš njeno dno, suction se prekine, in voila
Če še kaj ni jasno, samo reci.
Drugače se verjetno "suction" sliši ne preveč lepo, ampak je blag, da ne bo pomote. Se pravi, če hočeš odstanit skodelico in jo hočeš samo potegnit ven, boš čutila odpor ravno zaradi tega pojava. Potem pa skodelico uščipneš oz. stisneš njeno dno, suction se prekine, in voila
Če še kaj ni jasno, samo reci.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
-
Schmetterling - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2007
ok, hvala ti, mi je že mal bolj jasno
a to si ti prek spleta naročila al si v slo kupila?
a to si ti prek spleta naročila al si v slo kupila?
-
koala - Sramežljivka
Jaz sem ga kupila pri nas, ker po pravici povedano, nisem hotla čakat, da pride po pošti. Ja, sem bila malo neučakana Čeprav se mi zdi, da je mičkeno cenejše, če ga naročiš direktno od njih, ker majo ceno fiksno, poštnih stroškov pa ne računajo. Če si še malo bolj iznajdljiva, se jih dobi morda še cenejše preko kakšnih drugih spletnih trgovin, samo malo moraš pobrskat pa zračunat
-
lipgloss - Debatorica
Lunette menstrualno skodelico zdej lahko kupite tudi v DM trgovinah.
http://www.zurnal24.si/cms/zstil/zdravj ... l?id=39128
http://www.zurnal24.si/cms/zstil/zdravj ... l?id=39128
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Načeloma nimam čisto nič proti temu mooncupu, se mi zdi fajn pogruntavščina. Moti pa me, da kot njegovo prednost poudarjajo ekološkost, ker ženske s tamponi in vložki obremenjujemo okolje (prepisano direkt z zgornjega linka).
K*** jih gleda, dokler se bodo jogurti v plastičnih lončkih prodajali, nima meni nihče slabe vesti za delat zaradi tega, ker pač ne pristajam na bombažne plenice (ki bi jih po možnosti še na roke prala vsak mesec). Se opravičujem za ta izpad, ampak pretirana ekološka osveščenost mi totalno dvigne pritisk.Pri določenih stvareh je to pač postranskega pomena.
K*** jih gleda, dokler se bodo jogurti v plastičnih lončkih prodajali, nima meni nihče slabe vesti za delat zaradi tega, ker pač ne pristajam na bombažne plenice (ki bi jih po možnosti še na roke prala vsak mesec). Se opravičujem za ta izpad, ampak pretirana ekološka osveščenost mi totalno dvigne pritisk.Pri določenih stvareh je to pač postranskega pomena.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
lipgloss napisal/-a:Lunette menstrualno skodelico zdej lahko kupite tudi v DM trgovinah.
Sem bla prov vesela, ko sem to prebrala. Tko da v kratkem se obeta nakup
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
lipgloss - Debatorica
pa sej je jasno, da bi vsi ljudje na svetu moral gledat na onesnaženost v kateri živimo in ja zarad ene menstrualne skodelice ne bomo rešil sveta zame je fora, da mi končno ni treba pazit in razmišljat kdaj sem si nazadnje tampon zamenjala, pa a mam dovolj nočnih vložkov? pa na morju takoj iz vode in iskat najbližji wc, da ti po kolenih ne pricuri,... Pa pri športu, ... ne vem no ne bom vas prepričevala ampak, jaz osebno mislim da jo je treba vsaj sprobat in meni ni žal že dve leti
-
koala - Sramežljivka
Meni pa dvigne pritisk to, da noben nič ne naredi dobrega zase in da vsi čakajo, da bodo vsi drugi najprej kaj dobrega naredili zase (in s tem tudi za okolje). Če bi vsi čakali, da se bodo zgodile velike spremembe, bi bil svet zdaj še bolj v peep kot je že. Ok, če vzameš tampone in premisliš koliko časa lahko uporabljaš enega, recimo 6-8 ur. In to tampon, ki so ga najprej bog-ve-kolikokrat poškropili s pesticidi, potem pa še malo pobelili s klorom je potem v stiku z najbolj občutljivimi deli telesa. En šokanten izračun, pa je vse jasno. Recimo, da imaš menstruacijo 5 dni na mesec. 5 dni x 12=skupaj 60 dni na leto in tako ponavljaš recimo 35 let rodne dobe, kar znese skupaj 2100 dni, deljeno s 365 je pa 5,75 let v življenju. Skoraj 6 let življenja imaš v svojem telesu tampone, najprej preplavljene s pesticidi in nato še pobeljene s klorom
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov