Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Okt. 2007 16:19

Jaz pa kar lepo ostajam pri vložkih. :P In tiste, ki se zgražate nad to novostjo - saj tudi tamponi niso najbolj higienični. :wink:
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 26. Okt. 2007 18:43

Penis je vseen naravna zadeva, tle pa nikoli ne veš koliko sodobnih strupov je v tem materialu
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 26. Okt. 2007 19:57

^^ cccc, ampak a ti veš kuk sodobnih strupov je v tamponih in na vložkih? Verjemi da mnogo, mnogo več, kot tukaj, kjer ga lahko prekuhaš in pobiješ praktično vso nesnago.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 26. Okt. 2007 20:58

No, okej... Menstrualna kri je izredno čista, čeprav izgleda bljak pa fuj, pa ogabno, pa buhpomagizakasnženska!
Ta skodelca al karkolli je to je po mojem plus v medicini. Iz mojega stališča sodeč predvsem za to, ker se kri zbira tam noter in grem stavit, da ne boste hodile po rokah okoli po svetu, da vam bo vse skupaj skapalo nazaj v telo. Kot drugo so tamponi izredno škodljivi in tudi povzročitelji raznih vnetij in težav z jajčniki, ker se tampon krvi napije in jo zadržuje v telesu. Prav tako so izredno škodljivi tudi vložki, še posebej odišavljeni.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Okt. 2007 22:42

Tamala_mrha napisal/-a:Jaz pa kar lepo ostajam pri vložkih. :P In tiste, ki se zgražate nad to novostjo - saj tudi tamponi niso najbolj higienični. :wink:

enim pač ni do tega, nevem no :) Men nikakor ni da bi to vase dajala.Tud tamponov načelomna ne uporabljam, razen ko sem na šihtu/v šoli.Takoj ko pridem domov si zamenjam z vložkom (seveda tampone vmes menjam).uporabljam pa čist navadne vložke, nč odišavljene, ker mi je škoda dnara za take stvari :D
Tonja, ok sej je lahko izredno čista, ampak nekako ko sem osem ur ali več na šihtu mi nekak ni do tega da bi spirala tisto šalco v javnem službenem lijaku, pa mi mim grede še kšna sodelavka uleti, madna sej kaj si bo pa mislna :D men to ni in če bi kšno zagledala ki svojo nožnično kri spira v javnem lijaku, kjer si jst roke umivam, pa kamor mi kdaj tud kej notr pade, bi se mi verjetn kar odpel.To nekak ni neka zadeva za v javnost.Ni lih prijetno drugim gledat kako ti svojo kri speraš tam on si bo pa pol roke tam umival al pa karkolipač.Pa še da je kšna alergična na kri in če skupej pada ko jo zagleda in če se kam udari, bom še jst česa kriva.Uglavnem, men se to pač ne zdi lih...
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a urszika » 26. Okt. 2007 23:53

Sam js sm ta mooncup razumela kot, da ga maš lahko dlje v sebi kot tampon.. zdej sicer ne vem kok volumna zadrži :)
Ampak ja, če ga ne bi mela kje spucat pol ga ne bi uporablala, v javnih wcjih mi je pa to malo mimo pred drugimi ljudmi delat, pa po možnosti še kaj pokapljat.. že s tamponi se pokaplja.
Uporabniški avatar
Amaris
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaris » 27. Okt. 2007 7:43

Pa saj se mooncupa ne spira v umivalniku v javnem WCju! :D To bi bilo res neokusno do drugih.
Mooncup zadrži kar precej krvi in ga ni potrebno tako pogosto praznit (seveda je to odvisno od tega, kako močno menstruacijo imate). Če pa ga že moram spraznit na javnem WCju, to naredim za zaprtimi vrati WCja in sperem z vodo iz plastenke - za silo pač.
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 28. Okt. 2007 12:42

sanjaanja napisal/-a:tle pa nikoli ne veš koliko sodobnih strupov je v tem materialu

Neumnost. Si kdaj pomislila zakaj se silikon tako pogosto uporablja v medicini za implantante? Zato, ker ga telo dobro prenaša. In tako ga ljudje nosijo s seboj v svojih telesih celo življenje, vključno z vsemi tistimi ženskami, ki so si dale povečat prsi.

@chigga: tamponi izsušijo sluznico, zato pa tolk boli in jih je treba vstavit višje.

@purple, vem, ni vse za vsakega. Razumem, če ti ni... Samo ne vem, zakaj potem toliko razpravljat o sceni na javenm wcju. Če si iznajdljiv, sploh ni problemov. Tako da ni potrebe za fantaziranje.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 28. Okt. 2007 14:59

Ostajam pri o.b., takrat sem najbolj sproščena. Med spanjem pa nosim vložke.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Okt. 2007 16:40

koala napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:tle pa nikoli ne veš koliko sodobnih strupov je v tem materialu

@purple, vem, ni vse za vsakega. Razumem, če ti ni... Samo ne vem, zakaj potem toliko razpravljat o sceni na javenm wcju. Če si iznajdljiv, sploh ni problemov. Tako da ni potrebe za fantaziranje.

ohja, glede na to kokrat najdem na wcju nezavite okrvavljee vložke/tampone vržene na tla/nalimane na zid/obešene tampone na kljuko malo dvomim, da se nebi našlo dekle ki bi brez sramu tole šalco spiralo v javnem wcju pa četudi imo folk hodi in četudi si bom jst za njo roke umivala.
nekak takih zadev pač nočem vidt.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 28. Okt. 2007 16:56

Seveda bi se našla, ampak potem se enači s tisto, ki tudi vložek prilima na steno ali kljuko :? . Tle uporaba mooncupa nima nič zraven oz. meni se zdi to z vložkom še bolj ogabno. Sama tega hvala bogu nisem še nikoli vidla.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Okt. 2007 17:04

ja no, meni to nekak isto deluje kot če spira kri v umivalniku, al pa če morm sjt tist jen smrdljiv vložek gledat na tleh :?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 28. Okt. 2007 17:11

Ja, je približno enako. Ampak to moraš bit tak človek, da te ni sram vložka na kljuko prilimat :lach: . Nima veze z mooncupom, vložki ali tamponi. Sej so punce napisale, da jih ne spirajo po javnih WCjih.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Okt. 2007 17:16

ja no, upam da jih res ne oziroma da jst nom mela priložnosti tega videt :D
drgač pa morš bit res usekan za moje pojme da to povsod limaš ja.enkrat ko sm bla še v SŠ, so se enim pametnim babam čistilkezamerile in so jim kao vračale s tem, da so svoje izločke limale povsod po wcju.mislm ok, zadeva ni letela na čistilke ampak na vse skupej, ker smo mogl vsi tiste smradove vohat in gledat :roll:
Uporabniški avatar
koala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a koala » 28. Okt. 2007 18:10

To, kar purple tukaj omenjaš z vložki in tamponi razstavljenimi naokoli, bi bolj letelo na punce, ki to delajo in ne na uporabnice skodelic. Ne vem, če bi se take punce sploh odločile za uporabo skodelic, ker bi se jim verjetno zdel preveč zahteven za vzdrževanje v primerjavi s tem da vložek samo odlepijo in spustijo iz rok da pade kamor koli, ker se jim ne da zaviti ga in vreči v smeti.
Saj tudi ti uporabljaš vložke kljub temu, da jih nekatere ne znajo primerno zavreči. To je stvar kulture in ne izdelka, ki ga uporabljaš. Bom končala off topic.
If you wouldn’t wear your dog … please don’t wear any fur.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov