Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 17. Nov. 2011 19:22

Pa ne samo ker je mehkejše, meni je prednost lunetke pred tamponi predvsem v tem, da ne izsuši sluznice (jaz sem tampone menjavala na 2-4 ure redno, pa sem že po tem času imela tako izsušeno sluznico, da potem sploh nisem mogla tampona vstavit, bolelo me je in ko sem ga vstavljala in izstavljala), poleg tega pa še nisi neposredno izpostavljena klicam, ki se naselijo v menstrualni krvi, ki izhajajo iz vaginalne flore.

Z izstavljanjem pa ni problemov.... samo vstavljanje obrneš :D Pazi pa res ko boš probavala izstavljat, da jo boš s prstom fajn upognila in izpustila vakuum, pa bo kr zdrsnila ven. Ker če je ne in se z njo ''podrajsaš'' še ko je v nej vakuum je rahlo neprijetno!

Pa še to, jaz še vedno ko jo vstavljam jo navlažim, al s čisto vodo al pa multigyn gelom, se mi zdi da mi olajša vstavljanje.
Uporabniški avatar
GnilaLimona
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a GnilaLimona » 17. Nov. 2011 20:51

ja, mene tudi čez čas boli zaradi tamponov. :?

hvala za nasvete. najbrs si jo bom res omislila :)
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 25. Nov. 2011 10:19

Joj, da js tega nism kupla že veliko preeej!!
Sm nabavla tamanjšo lunettko in že zdej ko mam prvo menstro z njo prav vem, da je bil to najboljš zapravlen denar!! Sicer se morm še malo navadit na vstavlanje in izstavljanje, ampak mi že zdej gre kr fajn. Ni tak bav bav ko sm mislala da bo. Res je tko: manj kompliciraš-bolj enostavno je. :D

Hvala vam za vse nasvete!
..worrying is dreaming in the wrong direction..
Marina_N
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Marina_N » 26. Nov. 2011 13:27

Tudi js sm full zadovoljna z mojo Lunetko! Poleti sm bila cel mesec na morju in se obnese veliko boljše kot tamponi :D
Je katera preizkusila tudi tiste robčke za Lunetko?
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 07. Dec. 2011 10:33

Ja ravnokar jo spet uporabljam in sem venomer znova navdušena nad njo :) Robčki so tudi fajn za takrat, ko si cel dan nekje zunaj in pa ugotovila sem, da so dezinfekcijski robčki super, ko se mi obarva in Lunettko drgnem ene 2 minuti z temi robčki in je skoraj spet kot nova.
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 07. Dec. 2011 11:47

Js sem si tut te robčke kupla in sm šalčko vsak dan še mal podrgnala..
Mi je pa kr mal čudno, kr se mi je menstra fuuuul skrajšala. Ponavadi jo mam tam cca. 5 dni (prej kak dan več). Zdej pa sm bla v TREH dneh konc :D
Se tut vam malo skrajša?

Drugač pa je to najbolša zadeva kar sm jih kdaj kupla. Tut to vstavljanje in izstavljanje ni noben problem. Da sploh ne govorim kk je ponoči fajn spat, ko ne rabim pazit kk ležim :D
..worrying is dreaming in the wrong direction..
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 07. Dec. 2011 20:09

Jaz pa nic ne kompliciram z dezinfekcijskimi robcki. Pred vstavljanjem/praznjenjem si dobro umijem roke, tako da ni nic umazanega, kar bi bilo treba dezinficirat. Skodelico vsakic umijem z vroco vodo in Diva wash milom, obarvanost gre pa stran s prekuhavanjem.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 08. Dec. 2011 20:51

Torej.. sama luntko uporabljam že 2 leti. Ta mesec sem naročla novo ker je stara bila zelo obarvana in se mi je že gnusla.

A jo je že katera zamenjala ali samo kupite tiste robčke in jo "zglancate" do novega? Koliko pa kaj stanejo ti robčki? Sama sem uporabljala denzifekcijske robčke iz špara (nvm kako se jim reče) in proti koncu niso sploh pomagali..

Hvala za odgovor :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 08. Dec. 2011 23:13

Si jo prekuhala kdaj?
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 09. Dec. 2011 9:20

Heh ne :D
Sem jo samo stran vrgla ko se več z robčki ni dala brisat...

To tudi pomaga? Dobro da vem za drugič ko bo ogabna :D
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 09. Dec. 2011 10:39

Pa saj jo je treba po vsaki uporabi (torej po koncu menstruacije) prekuhat oz. jst jo prelijem z vrelo vodo in pustim 3-5 minut. Moja je šele zdaj po dobrih 4 letih malo bolj obarvana in me v omari že čaka nova, ampak mi je zadnjič uspelo staro fino očistiti, tako da bo za nekaj časa še dobra.
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 09. Dec. 2011 11:52

Kot zgleda sem glede higiene pravi prašič :D
Saj vem ... nobena ni nič rekla, se mi po vsem tem zdi da pa sem. Jaz sem jo vedno samo z tistim antibakterijskim robčkom očistla, z milom za intimno nego in vodo pa oprala..

Za to pa bom ziher dosti boljše skrbela in jo prekuhavala po vsaki menstruaciji. Hvala za dober nasvet :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Dec. 2011 12:05

matejka** napisal/-a:Hvala za dober nasvet :)
Navodila niso čist neuporabna reč..

:heul:
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 09. Dec. 2011 12:22

Ah ne, sej bistveno je, da jo dobro opereš, antibakterijski robček je pa tudi fajn. Prekuhavanje bolj služi, da pobije res vse morebitne bakterije. Jst mojo umivam samo z vodo, ne uporabljam nobenega intimnega mila in robčkov, ker imam takoj probleme z vnetjem. Poleg tega jo umivam z mlačno ali mrzlo vodo, ker se mi zdi, da po umivanju s toplo vodo "smrdi" :?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 09. Dec. 2011 12:34

Sem lih hotla napisat, da mi ni jasno, zakaj naj bi bila sterilna.

Sej "dragi" si ga tud sam opere, ga nič ne prekuha, preden ga da not. Pa verjetno ga uporablja mal dalj kot je življenska doba lunetke in tudi na veliko več "bakterijskih" mestih :D
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov