Mooncup

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 05. Sep. 2011 7:57

Moram priznat, da odkar sem nehala jemat KT, mam ful ful šibko menzo, v bistvu samo 1-2 dni, ostalo pa po kapljicah. In lunetko uporabljam precej manj, večinoma mi zadošča en dnevni vložek :?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 05. Sep. 2011 10:49

Če maš šibko M in uporabljaš najcenejše tampone, se lunetka tudi splača, ampak po mal več mesecih. Meni recimo kar teče in sem na tri mesece porabila nekje 25 eur za tampone, torej sem zdaj res na boljšem. Plus tisto sekiranje in packarija, kam naj s tamponom. In smetenje, js sm mela kar slabo vest zaradi petih tamponov v smeteh na dan.
Je pa res, da mi je precej neprijetno vstavljanje in menjavanje. Me boli, ko jo dajam ven in noter, ker sem precej ozka. Ampak pomojem se splača, že zaradi vseh drugih udobnosti.
Because I can.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 05. Sep. 2011 23:23

Jaz imam tudi bolj sibko in kratko, pa uporabljam lunetko tudi v zadnjih dneh, ceprav je samo nekaj kapljic. Se mi zdi vseeno bolj higiensko kot vlozki.

Tanada, katero znamko pa uporabljas? Ce ti je prevelika za vstavljanje, potem lahko probas kaksno drugo znamko, ki izdeluje manjse. Se velikosti kar razlikujejo med razlicnimi znamkami: primerjava (je pa res, da ce imas mocno M, bi morala manjso tudi pogosteje praznit).
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 06. Sep. 2011 9:57

positive vibration napisal/-a:Moram priznat, da odkar sem nehala jemat KT...

boš povečala familijo za bebico ali dve? :D
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 06. Sep. 2011 12:02

Naj povem da sem kupila lunetko (tamalo). In jo ze veselo probala (M se nimam) na "suho". Matrala sem se, da sem jo spravila not. KOMAJ! ampak za ven, je bil problem se vecji. Komi sem najdla dno, ko sem ga stisnila, se ni zgodilo nic (kot da vakum ni popustil) in je nisem mogla povlect ven. Ja, vem, da si pomagamo z vaginalnimi misicami. Sem to naredila, ampak bilo je bolece.

Me pa se nekaj zanima glede peclja. Ve pravite, da ste ga odrezale. Kako pa potem spravite to ven iz sebe? Ali sem jaz to porinla pregloboko? Namrec po moje bi jaz pecelj podaljsala se za kak milimeter
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 06. Sep. 2011 12:22

Sigurno si jo dala previsoko - to ni tampon :D Daš jo toliko, da je notri, pol pa običajno še sama malo zleze gor, ampak sigurno ne toliko visoko, da bi jo ful težko dobila ven. Pecelj je mene fajn drezal v zunanji del, tako da sem ga celega odrezala, pa vseeno nimam težav da je ne bi dosegla za ven vzet.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 06. Sep. 2011 12:58

sej sem jo dala not glih tok, da je bla pac cela not..nevem...pecelj me sploh ne mot, ker je ze ckosr cist not..ocitno neki ne delam prav?

pa se to..ko jo dajem ven, ko naj bi stisnila dno salcke, nikakor nemorem zgrabit dna ampak se scipam okol po noznici kar pa ni glih prijetno, zna kr fajn bolet
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Sep. 2011 14:44

Tole "na suho" vstavljanje je lahko mal varka, al kako bi rekla, ker med M. mnogim maternično dno leži nižje kot sicer in takrat niti ne more tolk visoko/globoko notr it.
Mene pa bolj matra to, da me takrat že itak vse tolk boli, da skodelice sploh ne morm zraven dat. :?
Zdej čakam 3. M, da ji [skodelici] še 1x dam priložnost, ker do zdej mi je lih 1x uspelo cel dan lepo jo imet (pa še to je bilo, ko sem bila cel dan zdoma in mela samo flašo z vodo in robčke na voljo o.O).
:nein: ni mi jasno kaj narobe delam (ja, probala več tehnik, pa se mi zmer zdi, da ali ni pravilno vstavljena in bo vse šlo mimo, al jo predolg čutim (več kot pol ure) in jo pač vzamem ven, al.. ehh.).

Čist se nesposobno počutim! :lach:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 06. Sep. 2011 15:31

White_Widow napisal/-a:sej sem jo dala not glih tok, da je bla pac cela not..nevem...pecelj me sploh ne mot, ker je ze ckosr cist not..ocitno neki ne delam prav?

pa se to..ko jo dajem ven, ko naj bi stisnila dno salcke, nikakor nemorem zgrabit dna ampak se scipam okol po noznici kar pa ni glih prijetno, zna kr fajn bolet

Če je bil cel pecelj not, je bila najbrž previsoko. Jaz sem svoji odrezala pecelj pa kamot štrcelj od peclja začutim takoj, ko pridem z roko blizu. Tak da ko imaš ''poden'' od lunetke notri, je to to, si na mestu, ne rabiš nič višje.

Glede na to da si mela trening na suho, ti priporočam, če boš še to probavala, da jo zmočiš pod vodo al pa namažeš z lubrikantom. Jaz še sedaj ko jo vstavljam med M vstavljam navlaženo, pa kr zdrsne noter.

Kar se izstavljanja tiče sem že enkrat pisala kako je meni najlažje, nad WCjem v sedečem položaju al pa če stoje malo na četrt ''počepneš'' tako da ulekneš medenico, stisneš mišice in bi ti mogel spodnji del bit povsem na dosegu. Potem pa poljubno, jaz zagrabim s palcem in sredincem spodaj, stisnem da vakuum popusti, nato grem s prsti malo dlje da jo primem celo, jo stisnem in potegnem ven. Sem imela isto ''boleče'' izkušnje ko nisem znala še prav ististnik vakuuma in sem jo celo ven vlekla. Auč.

Glede na to da si jo kupila, bi bilo škoda da se ne bi zverzirala za uporabo.... Jaz sem se ene prve par ciklusov še tu pa tam mal lovila, zdaj po enem letu uporabe pa mi je to usput.

@purple_rain: DERP! :D Nisi nesposobna, mi je pa rahlo čudno to, da jo čutiš, to je res pristni dokaz da tesni, tam ko ne bi smela. Meni je najbolj simpl da jo zvijem v tisti c položaj, dam na hitro noter, potem pa samo nalahno potegnem za štrcelj od peclja in se mi vedno lepo odpre in fajn tesni. Čeprav ja, če te že vse natur boli, potem ti verjetno lunetka ne dela lih usluge.... :?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 06. Sep. 2011 16:39

Jaz jo najlazje ven dobim tako, da pocepnem, napnem misice in mi sama mal zleze dol, ravno toliko, da lahko zagrabim dno, ki ga stisnem z dveh strani in vakuum takoj popusti. Dokler vakuum ne spusti pa ni fajn vlect dol, ker zna bolet.

Purple, ce ne tesni, sem jaz ugotovila, da mi je najlazje, ko je ze cela noter, probam s prstom it cim visje in pritisnem na steno noznice, da ji dam prostor, da se lepo odpre. Ob tem prav slisim, kako gre zrak gor v skodelico in na ta nacin lepo zatesni, tako da nimam nikoli problemov s puscanjem. Zgleda, da ima vsaka svoj nacin, ki ji ustreza, tako da mal probavaj, da ugotovis, kaj pri tebi najbolj deluje.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 06. Sep. 2011 18:53

No zdej sem ugotovila cist dobro kako se vstavi, ampak sem prebrala da imajo nekatere maternicno dno visje kot druge, zgleda sem med njimi. Ko jo dam not, mi jo kar "potegne" gor, neglede na to, kako jo vstavim.

Glede izstavljanja...upam da me boste razumele..ko dam lunetko not, je njeno dno za "devisko kozico"(oz. karkoli je ze to, nisem devica). In ko hocem stisnit za dno, se uscipnem za to "kozico" (v vagini).

Mislim, zdej mi res ni nic jasno, a mam jst drugacno lulo, al sam kompliciram? Oz. morem postrizt nohte? :mad:
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 06. Sep. 2011 19:03

^^Postriži si nohte. Jaz se tudi vedno ščipam, če mam predolge :?
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 06. Sep. 2011 19:03

Preden jo primes, pocepni in jo z misicami navzdol potisni. Tako bo dno malo pogledalo ven in jo bos veliko lazje prijela. Meni gre tako tudi z dolgimi nohti.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 06. Sep. 2011 19:13

Mogoče je pri tebi tko kot pri meni in tut če 100x počepneš, ne bo nič bolj ven pogledala. Js kr prst noter vtaknem, grem čimvišje in stisnem rob, da vakuum popusti. Potem prst upognem, da zagrabi za vrh in malo potegnem, da pride nižje. Potem pa z dvem prstoma spodaj vlečeš, kot že opisano. Mi je pa precej bljak celotna zadeva, pa tlačenje prstov v tisto noter in vse... Če je le možnost, to pod tušem naredim. Pa sm pol v kopalnici po petkrat na dan prvih par dni. :D
Because I can.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 06. Sep. 2011 19:27

Keglove vaje delat, pa jo boste lahko cist lepo z misicami dol potisnile. :P

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov